Fórum témák
» Több friss téma |
El kell, hogy bírja. 10 A -es biztosítékkal/kismegszakítóval 2300 W-ig lehet elmenni. Igaz, terheléskor és induláskor több áramot vesz fel, mint a névleges, de elégnek kell lennie a 10 A -nek.
Sziasztok! Tegnap kicsit túleröltettem a fűnyírómat, először mintha csak lassabban állt volna le, aztán egyszer elkezdett füstőlni a hosszabbító csatlakozónál, gyorsan széthúztam, egyelőre úgy tűnik egy hisszabbító cserével megúsztam, viszont érdekelne h mi okozta a problémát. A túlterhelés és sok inditás miatti nagyobb áramfelvételt nem bírta? illetve nincs semmi védelemmel ellátva az átlag (tescos) fűnyíró?
Védelem nincs benne, a kínai hosszabbító pedig nem bírja az áramot. Láttam olyat is amiben egyetlen elemi szál volt. Körülbelül fél mm átmérővel.
Szia! A csatlakozónál ugye sokszor meggyűröd a vezetéket, hogy csatlakoztasd a kioldós kapcsolóhoz? Ezt egyetlen hosszabbító sem viseli el törés nélkül (szálszakadás) és a sok indítási áramfelvétel az egyre csökkenő elemi szálakon működtette a gépet és a kritikus keresztmetszetet szétégette. Vágd el ott a kábelt ahol megsérült és tegyél rá új csatlakozót. A kábel érkeresztmetszete legalább 1mm2 keresztmetszetű kell, hogy legyen és ennek a narancs színű kábelek nem felelnek meg de a fehérek igen.
A Szeretnék segítséget kérni! Elektromos Alko Fünyíró motorját szeretném csapágyazni.A vázról leszereltem leszedtem a késtartó tárcsát is. Itt megált a tudomány. Képet is küldök róla,hogy egyértelmübb legyen.A motor egyik oldalán 4db szegecselést látok.Talán itt kell szétbontani,majd erre kiütni a tengelyt? Várom a válasz. Tisztelettel,és köszönettel:Szilágyi András.
Bizony ez ilyen sz.., ott lehet szétszedni. Jól jelöld össze (min 4 ponton) a szétszedés előtt. Sőt ajánlott 'illesztő' furatokat készíteni. Előtte nézd meg, nincs-e össze is hegesztve néhol.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2015
Köszi granpa,hogy segitettél!
Sziasztok!
Segítséget kérnék az alábbi probléma megoldásához. Adott egy akkumulátoros fűnyíró aminek a vezérlő egysége tönkrement. Abban kérném a segítséget, hogy miként lehetne megoldani, hogy a vezérlője nélkül működésre lehessen bírni a kicsikét. Csatolok pár képet... talán valaki találkozott ilyennel. Köszönöm előre is a segítségeteket.
Szia!
A motorból mennyi vezeték jön ki?
Szia!
Három vastagabb különállóként illetve 5 vékonyabb a mellékelt képen láthatóan.
Akkor ez egy háromfázisú motor, amihez mindenképpen kell vezérlő.
Köszönöm a válaszodat...
Az számít, hogy a forgórész mágneses? Esetleg... Ennek a fényében nem lehet valamit kezdeni vele?
Gondolom egy univerzális bringa vezérlő vinné. Az eredeti nem javítható?
Szia...
Sajnos nem mert be van öntve műgyantába az egész vezérlő.
Esetleg nézz szét itt, hátha találsz neked való megoldást.
Üdvözlet!
Az egyik ismert oldalon sikerült beszereznem olcsón egy jó állapotú ROTIM 38 (fevill által gyártott régebbi fajta 700W) típusú fűnyírót. Miután megérkezett és kicsomagolást követően első indításnál azt tapasztaltam, hogy nehezen indul a fűnyíró és nem csak az első indítást követően hanem használat során is kiderült hogy valami nagyon nincs rendjén. Szét lett szedve a fűnyíró és a kondija ami kívülről tök "újnak" nézett ki nem volt sárgás ilyesmi a ráírt 12mF helyett olyan 6-ot tudott csak kimérve. Lehetséges hogy ez a kondi már nem az eredetije. Most ideiglenesen van benne egy de sajnos kicsi 10mF ennél azért erősebb kéne bele szerintem. Az lenne a kérdésem hogy ha veszek bele újat akkor mekkorát lenne érdemes venni hozzá? (Az eladó elmondása szerint az alsó ill. felső csapágy ki lett cserélve újra.) Ezen kívül szintén egy ismert oldalon láttam hogy árulnak fevill által gyártott ÚJ! 1.6KW -os tehát nagyobb motort viszonylag kedvező áron. Létezik hogy bele lehetne tenni a 700W -os helyére vagy teljesen kizárt mert nagyobb a motor, máshol vananak a csavarok stb? Esetleg megoldható lenne a dolog? Azért döntöttem amúgy a ROTIM mellett mert mindenképpen oldalt kidobós gépet szerettem volna és elektromos fűnyírók között elég szűkös az ilyen. Az újabbak szinte kizárólag fűgyüjtős hátul kidobósak. Létezik olyan ami tudja de az nagyon drága (Makita, Hecht). Előre is köszönöm: Norbert
Szia! A kondenzátor jelenlegi értéke az kevés a 700W-hoz ahhoz legalább a 12µF kell de a 14-16µF sem kizárt (az 1500W-n 18µF volt). A motoron lévő matricán rajta kellene lennie a kapacitás értékének. A nagyobb motor beépítése nem biztos, hogy menni fog, mert az kicsivel nagyobb és a többi alkatrésze is ehhez a nagysághoz van igazítva (vágópenge, ventillátor) és a felfogatás is.
Ha nincs más baja, csak kapacitás-csökkent a régi, akkor kösd párhuzamosan a 10 µF-ossal (10mF kicsit sok lenne ); kiderül, kell-e a több rá. Az új nagyobb motornál, kell, hogy legyenek műszaki adatok (pl. méret), így eldöntheted, hogy befér-e a régi helyére (átalakítható-e). Azért egy bő 2× akkora teljesítményű motort nem biztos, hogy tolerál egy gyengébbhez méretezett váz.
Érdekes a gépem: az előttem szóló h.sz.-a egyszerre jelent meg az enyémmel. A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2016
Sziasztok!
Az lenne a gondom hogy a fűnyíró csavarját ami a kést tartja nem lehet kicsavarni.Mit lehet vele kezdeni?
Szia! NE villáskulcsot használj! .... és húzzál kesztyűt a kezedre mielőtt még szétvágnád a kezed a próbálkozás alatt.
Sziasztok!
Vásárlási tippet szeretnék kérni, olcsó kategóriájú, elektromos fűnyíróra. Kb. 3 éve vettünk, egy (már nem emlékszem milyen típusú) gépet. Az szeptembertől májusig bírta. Sejthetitek, télen mennyi füvet nyírtam vele. Visszavittük. Garanciába le kellett vásárolni, mert nem kértem még egy ugyan olyan sz&rt helyette. Tehát becseréltük egy Bosch-ra. A probléma ott kezdődött, hogy univerzális kefés motor van benne (!) Úgy néz ki, mint egy F1-es versenyautó, az ereje nem sok, de a hangja nagyobb, mint egy 2,2kW-os nagy Flexé. Tavaly, Kb. 100m2 fű lenyírása után valami megszorult benne. Én állat. nem néztem meg, hogy van még rá garancia, és megjavítottam valahogy. Idén, tegnap vettük először elő, és három perc után megállt. A garancia májusban lejárt. Szétszedés után kiderült, hogy a motor forró, és valószínűleg a hőkioldó lépett működésbe. Tehát kuka. Kérdésem: tudtok-e valamit ajánlani helyette? Nem drága profi gép kell, de a évente 3x lelehessen vele nyírni kb. 100m2 füvet. Előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2016
Szia!
Szinte teljesen mindegy,a márka itt./ szerviz alkatrész ellátást érdemes figyelni/ Akcióban vásárolsz valami olcsó 1000 w körüli fűnyírót, lehetőség szerint már a boltban kipróbálod./ csere garancia idején fokozottan terhelni / Azonos ár esetén javaslom a kerekenkénti magasságállítást, bár ha sik területed van mindegy. Én használatba vétel előtt minden esetben a kést hosszabban élezem, valamint kiegyensúlyozom.
Szia!
Köszönöm, de nekem valami konkrét típus kellene, ami már valakinél pár éve jól működik. Az említett gépeket a Bauhausban vettük. Kipróbálni nem lehet. Beteszed a dobozt a kosárbe, és otthon kipróbálhatod. Ha rossz visszaviszed, de szerintem azért nem veszik vissza, mert hangos. A próbaidőszakban sem tudom jobban terhelni, mint normál üzemben. Vágom a füvet amikor kell és kész. De ezt az "erősen terhelni" dolgot amúgy sem tartom jó ötletnek, mert lehet, hogy így nem 23 hónap után megy tönkre, hanem mondjuk 25 hónap után, és megint megszívtam. Vagy ha nem is megy tönkre, erősen használtan marad a nyakamon. Szóval: a kérdésem még áll.
Azért az az évi 3 x nyírás egy kicsit eltúlzott szerintem
Én minden héten vágom a füvet tavasztól szeptemberig. A villanyosokkal az a baj, hogy 1-3 évente ,megy kukába a gép. Hiába vettem 9000ft-ért az sem ér sokkal többet, mint amit vettem 35000ft-ért mert az is leégett(motorja). Igaz nálam kb 250 négyzetmétert kell vágni. Ha van sok felesleges pénzed akkor vegyél LI-ION akkus fűnyírót. Nem kell kábelt huzigálni, nem zajos, nem nehéz a gép, csak az akkukat azokat 2-3 évente cserélni kell sajna. De a kényelmet meg kell nagyon fizetni.
Szia!
A lényeg, hogy egyértelmű legyen, nincs ajánlott típus, ahogy mások is irják. Megnézel egy reklám újságot, és az első számodra szimpatikus, forma, ár-teljesitmény alapján megveszed. Nagy általánosságában 3 évig a legtöbbet rendeltetés szerűen tudod használni. Nekem van olyan noname tipus 1000 w- s 10 ezer forint alatti áron beszerzett, ami , már 7 éve megbízhatóan műkődik,/ magyar gyártmány/, szintén ennek gyártónak az 1600 w-sa, egy éven belül többször meghibásodott / motor zárlat stb/ "Erősen terhelni" - a 72 órás időtartalomra vonatkozik.
IMI 900 W-os fűgyűjtős. Idehozták leégve, csapágyasan (azért is égett le, mert odahúzta a forgórészt az állóhoz). Megtekertem, nem jöttek érte. Ennek 18 éve. Volt időszak, mikor 2 szomszéd telkét is nyírtam vele, időnként 3-4000 m2-t. Azóta 1 csapágycsere. No meg a fűgyűjtő doboz szétmállott.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Budapesten vagy környékén szeretnék találni egy olyan szerelőt, aki az 1600w teljesítményű elektronos fűnyíróm motorját tekercselné! Komplett javításhoz keresek szakembert, akinek a fűnyírót odavihetném és használható állapotban kapnám vissza! Előre is köszönöm a segítséget! Tóth Ákos Tel: 70-429-3370
Szia!
Bp. XIV. ker. Szugló u. 86. Dóri Péter, részemről >30 éve megbízható. |
Bejelentkezés
Hirdetés |