Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   94 / 219
(#) khalifaemir hozzászólása Júl 5, 2016 /

Sziasztok! Egy olyan problémám lenne hogy van egy Samsung Lcd tv-m, amit a batyam hasznalt 3-4 even keresztül, és mostanaban akarhanyszor bekapcsolom, es Külsőre rakom(ugye laptoppal, hdmi kabelen keresztul szeretnem osszekotni), mindig vörös színű lesz a képernyő, vagy teljesen mínőségtelen elcsuszott kepet ad a tv. Van aki tud erre esetleg megoldast?

tv.jpg

(#) david10 válasza khalifaemir hozzászólására (») Júl 5, 2016 /

A HDMI kábel nincs megszakadva? Nekem a színek szoktak össze-vissza villogni akkor, amikor kicsuszik a kábel.
(#) Buvarruha válasza khalifaemir hozzászólására (») Júl 5, 2016 /

Más bemeneten biztos, hogy nem ilyen? Szerintem inkább tűnik kijelző problémának és az mindíg egyforma.
A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2016
(#) khalifaemir hozzászólása Júl 6, 2016 /

A kijelző ilyen, nem a kabel rossz az biztos. Viszont azt nemtudom hogy ezen valami beallitassal lehet modositani, vagy nem. Gyanitom ez a TV mar ilyen .. (Hozzateszem, van amikor bekapcsolom es semmi baja nincsen, akarmeddig hasznalom)
(#) eyess válasza khalifaemir hozzászólására (») Júl 6, 2016 /

A menü opció megjelenítésénél is ilyen ? Mert ha igen , akkor a kijelző hibája lesz ez.
(#) Buvarruha válasza khalifaemir hozzászólására (») Júl 6, 2016 /

Kontakthibás szalagkábelt keresnék a kijelző és T-con között.
(#) Rents hozzászólása Júl 7, 2016 /

Nos,megoldódott a pár hsz-al feljebb írt problémám! Az UE40EH6030-as Samsunggal.Javították szakszervízben (Samsung)garon kívül,1 nap alatt. A háttérvilágítás nyikkant meg,és nem engedte kapcsolni a TV-t...állitólag.... a 4 sor LED-ből 1 sor nyikkant meg,azt mondták. Hál' Istennek nem mainboard-os volt...hátha elketyeg még egy darabig,szeretem azt a TV-t... Ez látszik is:10 000 üzemóra felett van benne,és kereken 3 éves... 10600 Ft volt az anyagköltség, 7000 a munkadíj, + ÁFA. 23 000-et fizettem.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2016
(#) Buvarruha válasza Rents hozzászólására (») Júl 7, 2016 /

Azt a **** milyen olcsón dolgozok...
(#) Rents válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 7, 2016 /

Hát,én nagyon hálás vagyok érte!!!!!!
(#) BI-AMP hozzászólása Júl 8, 2016 /

Üdv!
Addot egy Philips 32pfl3008h/12 LED TV. Aprobléma az, hogy hang van de kép nincs, pontosabban a hátérvilágitás nem megy. A multkor beindult akkor mértem 63 voltot a hátérvilágításon. Most viszont csak 22.7 voltot mérek és nem világit. Egyépként minden kondi, dióda jó ès minden tápfesz megvan. A tápon található kèt trafòból viszont magas frekvenciáju hang hallatszik, és a kék trafó magján van egy repedés.
Találtam hozzá egy service manualt is Bővebben: Link
Szerintetek mi lehet a hiba, holl kezgyem a keresését?
(#) Buvarruha válasza BI-AMP hozzászólására (») Júl 8, 2016 /

Azt mérd, hogy bekapcsoláskor felszökik-e a feszültség a ledeken. Mivel a tápfesz rajta van (A 22.7V), ezért a táp megy. A ledeket egy step-up konverter hajtja, ha szakadás van, akkor elindul a konverter, de mivel nem folyik áram X idő után sem, ezért leáll és csak a tápfesz marad rajta.
(#) BI-AMP válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 8, 2016 /

Nem ugrik sehova bekapcsolákor fel ugrik 22.7 re és úgy marad.
(#) Buvarruha válasza BI-AMP hozzászólására (») Júl 8, 2016 /

Akkor nem indul led meghajtó áramkör, vagy azért mert hibás, vagy azért mert nem is kap jelet a processzortól. KEresd meg az "enable" jelet az alaplap és a táp között és ellenőrizd, hogy történik-e ott valami bekapcsoláskor. Tudsz képet készíteni a táppanel másik feléről is?
Amúgy most nézem, hogy ez is vestel beles, tehát bármi megtörténhet, csak gratulálni tudok a philips-nek a neve lejáratásáért...
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2016
(#) BI-AMP válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 8, 2016 /

A kép a panel másikoldaláról Bővebben: Link
Megtaláltam a vezérlő ic-n az enable lábat holnap elenőrzöm.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2016
(#) Buvarruha válasza BI-AMP hozzászólására (») Júl 9, 2016 /

Helyes, persze azt is ellenőrizd, hogy az IC kap-e tápfeszt stb., ha van tápfesz és enadble jel is, akkor a FET gate lábát is ellenőrizd szkóppal, hogy vezérli-e az IC.
(#) BI-AMP válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 9, 2016 /

Na az ENABLE lábon 1.875V ot mèrtem a tápfesz 2.5V, sajnos szkópom nincs de a FET gate lábán 0.819V ot mérek.
(#) BI-AMP válasza BI-AMP hozzászólására (») Júl 9, 2016 /

A vezérlő IC egy MP3394. Egy kicsit vissza olvasgattam és egy kollégánk találkozot ugyanezzel a problémával. Nála is ugyan ez a vezérlő IC volt, nála a cseréje megoldotta a problémát. Esetleg nálam is ez lehet a ludas.?

A 2.5V tápfesz kicsit gyanús nekem. A doksit nézve 6V-nak kellene lennie a VCC-én bekapcsolt álapotban, és a stabilizátor az IC-ben van, tehát lehet az IC hibás.
(#) Andr3wJ válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 9, 2016 /

Nem tudtad hogy van pár Philips Vestel belsővel? Ha jól rémlik a 4000es széria. Van Sharp is Vestel cucokkal.
(#) Buvarruha válasza Andr3wJ hozzászólására (») Júl 9, 2016 /

Hát nem tudtam, a JVC-ről tudtam, a toshibáról is, de ez most új volt. A philips eddig úgy élt bennem ahogy a legutóbbit láttam, tele rubycon-al és normális mainboard-al... Ja és a sharp-ról sem gondoltam volna, mindenhova elterjed ez a legalja török sz@r.

Bár nem igaz, mert a kissebb masináknál eddig is tudtam.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2016

Akkor IC. csere. Remélem megoldódik a a hiba.

A 2.5V a VIN lábon mértem a VCC 1.119V

Akkor más a baj, a VIN-en a tápfesznek kellene lennie, nézd meg a doksit, van benne kapcsolási rajz is.
(#) Andr3wJ válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 9, 2016 /

SHARP TV Vestel panelokkal:
17mb60
LC-19LE510E
LC-22LE510E(B)
LC-32LE510E
LC-40LE510E
LC22DV510
17mb61
LC-32LE530E
LC-40LE530E
17mb62
LC-22LE240E LC-22LS240E
LC-24LE240E LC-24LS240E
LC-32LE240E
LC-32LE240EA
LC-40LE240E LC-40LS240E

Ezek régebben kerestem ki, lehet még több is.

A VIN 5-28V között van, nekem 2.5V akkor nem kapja meg a tápot?

így van.

Andr3wJ

Jól hangzik... Most cserélek kijelzőt egy régebbi Sony-ban, ebben legalább van technika.

Esetleg a VIN lábat egy külsö tápal meglehet táplálni? És ha igen akkor elvileg el kel indulnia?
(#) BI-AMP válasza BI-AMP hozzászólására (») Júl 9, 2016 /

Közben errel letem figyelmes a VIN láb és a Táp közt van egy 2.2Kohm es ellenálás melyen a bemenő feszültség 13V ról 2.5V re csökken.

Szerintem ott másnak lennie kellene, alaposabban körül kellene nézni. A panel konkrét rajza nélkül nem tudok pontosabbat mondani. A manuális megtáplálás nem biztos, hogy jó ötlet, előbb az okot kellene megtalálni.
A hozzászólás módosítva: Júl 9, 2016
(#) Buvarruha válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 9, 2016 /

A rajzon lévő megoldást kell megkeresni. Vagy tranzisztoros stabilizátorról, vagy 12V-ról üzemelne az IC. S502-S501 átkötéssel van kiválasztva, hogy melyik (tipustól függ). Mivel ebben az IC-ben van stabilizátor tippre azt mondanám, hogy a 12V táplálás van kiválasztva, ott néznék körül. Biztos, hogy 2.2K az az ellneállás, nem egy szakadt SMD átkötésről van szó?

MPvin.jpg

Következő: »»   94 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem