Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Lapozás: OK   23 / 123
(#) Petroimro válasza mrx23 hozzászólására (») Feb 20, 2008 /

Sziasztok!
Egy 12V_0.9VA-es trafó elég a szabályzónak + a kijelzőnek?
Köszi
(#) Attila86 válasza Petroimro hozzászólására (») Feb 20, 2008 /

Nagyon nem elég!
(#) Petroimro válasza Attila86 hozzászólására (») Feb 20, 2008 /

ok! Köszi.
Akkor a 30W-osat rakom be.
(#) szab hozzászólása Feb 21, 2008 /

Sziasztok! Megépítettem Attila86 forrasztóállomását! Elvileg működik, azaz felfűti a pákát, világít a led, lehet kapcsolgati a potival stb. behangolni nem tudtam ugyan, mert nincs hőelemes multiméterem, de ettöl eltekintve úgy néz ki a dolog, hogy jó Egy baj van csak... a kijelzőmodul neméppen akar működni.. a kijelzők mutatnak számokat, sőt az értéküket is tudom állítani a potival, de a páka hőmérséklet változását nem követi. mi lehet a baj?
(#) Tambaga válasza szab hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Ha a ICL7107 27-es lábára csatlakozó kondid 100pF-os, akkor azt cseréld ki 220nF-osra.
(#) szab válasza Tambaga hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Igen, oda 100pF-os kondi van kötve... közben most volt időm végigolvasni az egész topikot, meg megnézni az ic adatlapját is és valószínü, azaz remélem, hogy csak az a kondicsere lesz a ludas köszi a segítséget! (már csak azt kéne kitalálnom, hogy honnan szedjek most gyorsan egy 220nF-os kondit )
(#) lewi hozzászólása Feb 25, 2008 /

sziasztok van egy nagy bajom....
a minap vettem egy trafot 230V ról 24V ra. namármost ez egy fém tokban levő trafo, ami ki van öntve műgyantával, de nem tudom eldönteni, melyik a 230 as fele, és melyik a 24
ezt honnan tudom megállapítani?
alulról 2 sorban vannak lábak, de az egyik oldalon szélesebb, a másikon keskenyebb a 2 láb közti rés, vagy az jó megállapítás, ha felül rá van írva h 230V aztán lejjebb minden márkanév, és engedélyszámok, majd legalul a 24V ( a 24V nál van a keskenyebb rés)
kérlek segítsetek, mert most raknám össze forrasztópálkámat, de nem tudom, hogyan rakjam a trafot...
köszi előre is
(#) Mester54 válasza lewi hozzászólására (») Feb 25, 2008 /

Mérjél ellenállást! 1-2 lábak között lényegesen nagyobbnak kell lennie( ez lesz a 230V-os).
A 3-4 láb közötti pedig a 24V-os lesz értelemszerűen.
Hány W-os a trafód? Összesen csak 4 db kivezetés van?
Ha nem vagy biztos a dolgodban inkább írjál mint hülyeséget csinálj!
(#) Attila86 válasza lewi hozzászólására (») Feb 25, 2008 /

Amelyik két láb távolabb van egymástól az a 230V-os primer. Ennek az ellenállása is jóval nagyobb mint a 24V-os szekunderé.
De értelem szerűen, ahova a burkolaton 230V van írva, azon az oldalon van a primer kivezetése.
(#) lewi válasza Mester54 hozzászólására (») Feb 26, 2008 /

köszönöm mind kettőtöknek, már megvan, és valóban a távolabb lévő a 230, és télleg nagyobb az ellenállása.
amúgy 45VA os, de igazán attól félek, hogy (én szerény ismereteim alapján úgy látom, hogy) van benne egy bitzosíték, de ez a z egész műgyantábn van.. na ha ez a bizti kilő, akko kuka a trafo???
(#) punkkazy hozzászólása Feb 29, 2008 /

üdv!
Két dolog kéne:
a páka bekötése;
ha bekötöm a pákát 24VAC-ra simán nem lessz baja (túlmelegedés)?
(#) lewi válasza punkkazy hozzászólására (») Feb 29, 2008 /

ez a bekötés
én is most építem...
mondjuk a trafoval szoptam me 3800 ért tudtam szerezni, deamúgy nagyon jó kis gépezet...
és megérné hozzá a szabályzó megépítése!
de sajnos nem tudom hogy működik e ha csak simán rákötöd...

bekotes.GIF

(#) kaqkk válasza punkkazy hozzászólására (») Feb 29, 2008 /

Mérd ki . A kissebb ellenállású (pár ohm ) a hőelem
a nagyobb kb 30 ohm a fűtőszál . A középső láb nincs bekötve . Ne adj neki sokáig 24v ot , nem hal meg de nagyon melegszik megég a hegye. Próbáld inkább 15 -18 v -ról hajtani.

A jelzett bekötést én meg sz... tam

bekapcsolásnál rögtön fehér füst jelent meg .
A hőelemre került a táp .
(#) punkkazy válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 29, 2008 /

Az gáz, hogy most 12 ohmot mértem a fűtőn??
(#) kaqkk válasza punkkazy hozzászólására (») Feb 29, 2008 /

Nem . én hasra ütve írtam a 30 -at lényeg hogy nagyobb.
Egyébbként jó kis kütyü nekem kb 3 hónapja működik a szabályzó
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 29, 2008 /

A 30 ohm tényleg hülyeség volt ( r=u/i)
(#) lewi hozzászólása Márc 14, 2008 /

sziasztok.
lenne pár kérdésem még:
1) megépítettem az első oldalon található masterfoxx által készített forrasztóállomást, de van vele egy kis gond: ugye van rajta 3db led, amiből világít a fűtés, és az on led, de a 3. az ok, az nem...
nos ez lenne első kérdésem
2) a pákának mire kell az a 4 drót? mi az a hőelem, és páka része, és melyik mit szolgál?
segítségetek előre is köszönöm: lewi
(#) kaqkk válasza lewi hozzászólására (») Márc 14, 2008 /

A hő elem érzékeli a páka hőfokát és
az elektronika igy vezérli a páka fűtését.
a 4 drót .: 2 a fűtőszál 2 a hőelem .Az on led mindig ég ha áram alatt van a kütyü
a fűtés akkor világít ha áramot kap a páka
az ok akkor ha elérte a hőfokot .
(#) lewi válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 14, 2008 /

köszi szépen, akkor csak várnom kéne, és felgyullad valószínűleg az ok led is....
dejó!!
még egyszer kösz
(#) kaqkk válasza lewi hozzászólására (») Márc 14, 2008 /

Egy ideig hagyd hogy fűtsön majd teked minimumra
akkor ki kell hogy gyulladjon.
(#) lewi válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 15, 2008 /

köszi szépen, még 1:
az elején fordítva kötöttem be. megcseréltem a páka, és a fűtés oldalát, gondolom, akkor ez most hazavágta az érzékelőt!?
ha igen, akkor meh lehet javítani?
(#) kaqkk válasza lewi hozzászólására (») Márc 15, 2008 /

Menyi idő után vetted észre?
Mérj rá talán megmaradt a hőelem
(#) lewi válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 15, 2008 /

az igasság az, hogy füstölt, meg minden baja, volt.
olyan 1-1.5 percig is mehetett
ellenállással mérjek rá?
(#) lewi válasza lewi hozzászólására (») Márc 15, 2008 /

13.5 öt mutat a hőelemen, a pákán 1.5 öt
(#) lewi válasza lewi hozzászólására (») Márc 15, 2008 /

és egy újabb tünet: ha hideg a páka, és bekapcslom, akkor világít a zőz az ok, és nem fűti a pákát, és marad hidegen, de ha elkezdem keresni, hogy mi baja, és babrálom, akkor egyszercsak elkezd fűteni, és kialszik a zöld, de utána nem kapcsol le, állandóan fűt.
lehet, hogy a vezetékkel van baj?
mikor füstölt, akkor megéghetett, és elképzelhető, hogy összezár valamikor?
(#) Fixer_SH hozzászólása Márc 15, 2008 /

Hello sracok!

Van egy kis problemam. Van nekem is egy ilyen pakam, Jingling gyartmany Egeszen tegnapig jol mukodott, kb. ket even at. Ez olyan, hogy van egy LED sor, ami mutatja, hogy hany fokos a paka.

Tegnap leesett a homerseklet, a power-on es a futes LED vilagitott csak, aztan ennyi.

Kimertem a pakat, a futoszal korben szakadast mertem. Szetszedtem a pakat, ahol a futoszal kapja a tapot, ramertem, ott megvolt meg a 24V, szoval gyanus, hogy a futoszal szakadt meg.
Esetleg valakinek valami mas otlete?

Olvastam a forumot, tobben is jeleztek, hogy ugyanez a problemajuk, de igazabol nem derult ki, hogy mi is a valos ok, mert eltuntek azok emberek...

Az allomast jonek velem, mert kiadja a 24V-ot, merem a pakaban a forrasztasnal ezt a fesz.-t...

Vehetek uj pakat?
(#) DRoland hozzászólása Márc 15, 2008 /

Hellosztok!
Sikerült megépítenem ezt a forrasztóállomást!
Viszont nem úgy működik, ahogy kellene Ha ki van húzva a páka, akkor lekapcsol a fűtés, ha bedugom, akkor bekapcsol és nem akar kikapcsolni. A panelt átnéztem zárlatot, szakadást nem találtam (de ettől még azért lehet, még majd átnézem).
Kérném a segítségetek, hol meg mit kéne mérnem, ha már elhangzott bocsika, de ennyi hozzászólás között nehéz visszakeresni.
(#) kaqkk válasza Fixer_SH hozzászólására (») Márc 15, 2008 /

Ha kimérted hogy szakadt miért kérded?
cseréld ki a pákát
(#) kaqkk válasza DRoland hozzászólására (») Márc 15, 2008 /

Cseréld meg a hőelem két kivezetését, ha nem jól van bekötve akkor csinálja ezt !
(#) kaqkk válasza lewi hozzászólására (») Márc 15, 2008 /

Szerintem most is fordítva van ! az 1.5 a hőelem
a 13.5 a fűtés próbáld ki evvel a bekötéssel valószinűleg
túlélte a hőelem a sokkot !
Következő: »»   23 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem