Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   97 / 219
(#) Buvarruha válasza vargaf hozzászólására (») Júl 13, 2016 /

Az egyértelműen hibás kondenzátorok cseréje és a vakon minden kondenzátor cseréje között óriási a különbség!
(#) vargaf válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Tőlem már előtte kért segítséget, tudtam miről írok. Nekem nem hitte el, itt várt megerősítésre.
(#) tomi1120 válasza vargaf hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Kicseréltem a 3 25v-os 1000uf-of kondit. Most működik a gyári tápja. Az egyik kondenzátor nem 25v hanem 35v (csak ez volt) így stabilnak kellene lennie vagy nem is tehettem volna bele?
(#) qvasz2 válasza tomi1120 hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

25 V-os helyett betehetsz nagyobbat, ha fizikailag elfér (nem lóg bele valamibe, nem feszül). Fordítva nem szabad, tehát kisebb feszültségűt nem tehetsz be helyette.
Viszont az sem mindegy milyen helyre megy, mert a kapcsitápok LowESR kondit kívánnak, és csak jó minőségű, ugyan ilyen fajta jó helyette, sima elko NEM!
(#) tomi1120 válasza qvasz2 hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Rendben van!Köszönöm szépen!
(#) vargaf válasza tomi1120 hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Nagyobb feszültségű kondenzátor betehető, azzal gond nélkül működtethető. A kondenzátorok mérésére pedig építs egy LCM3-at vagy egy "tranzisztor tesztert", ahogy javasoltam. Láthatod a műszered és a módszered nem alkalmas kondenzátorok vizsgálatára.
(#) eyess válasza tomi1120 hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Most már ha működik az eredeti tápja , akkor rakd össze a tévét .Járasd egy darabig , és ha nincs rendellenesség , akkor ennyi volt a művelet.

Viszont nem árt megfogadni a többi hozzászóló tanácsát , és beszerezni a megfelelő felszereltséget , mert nem mindig fogod ilyen könnyen megúszni a javítást.És pláne találomra nem lehet egy ilyen készüléket javítani csak úgy semmi műszerezettség nélkül.
(#) tomi1120 válasza eyess hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Összerakva. 6 órája megy folyamatosan. (Monitornak használom) köszönöm a segítséget! A márkájától legalabbis ami kívülre van írva hihetetlenül szép képe van. 1080p full hd ccfl samsung kijelző. Egyèbként utánanéztem, itt párizsban van egy ilyen nevezetű hotel. Innen az embléma. Szerintem samsung féleség.
(#) Buvarruha válasza tomi1120 hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Nem samsung az csak mert a kijelző az, az is török vestel beles vagy beko esetleg.
(#) eyess válasza tomi1120 hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Ok örülj neki , és használd egészséggel , de a jó tanácsokat se felejtsd el , és mihamarabb szerezd be a dolgokat. Persze csak , akkor , ha szeretnél ebben a témában belemerülni.
(#) tomi1120 válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

A scaleren is van samsung felirat. Vesteleknél még nem találkoztam ilyennel. (Van itthon 4-5 szettem ledhez.) Igen beszerzem a dolgokat Eyess
(#) Andr3wJ válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Beko lesz az. Esetleg valami China cucc.
(#) tomi1120 válasza Andr3wJ hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Lehetséges, De ilyen tv nem létezik. Vagyis google nem a barátom jelenleg. Kinézetre is inkább samsungos egyébként. Az alja kerekített és ott figyel az átlátszó műanyag díszcsík is az alján. De teszek fel képet mindjárt. (Mihelyt megtalálom a telefonom)
(#) tomi1120 válasza tomi1120 hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Bocsi a minőségért. Ő lenne a delikvens. Semmilyen adatot nem tudok róla. Csupán a méretét. A felbontását (1080p), usb és minden egyéb megtalálható rajta egyébként.
(#) BI-AMP hozzászólása Júl 14, 2016 /

Sziasztok! Újra itt! A múlt héten írtam a hibás Philips TV kapcsán Bővebben: Link
Na szóval megérkezett hozzá az új vezérlő IC. Be is forrasztottam, összeraktam és semmi minden maradt úgy ahogy azelőtt.
Kíváncsiságból rá mértem a hátérvilágítás csatlakozójára és a multiméter semmi ellenállást nem mutatott. Ez egy kicsit gyanús volt nekem ezért szét bontottam tejesen a hátérvilágításig. Két LED szalagot találtam benne sorosan összekötve egymással.
Külső táppal megtáplálva 35Voltal a baloldali szalag halványan világit és a második LED egyáltalán nem világit, viszont a baloldali világit rendesen de ott is az utolsó nem világit.
Vajon e lehet az egész háterében, hogy nem indítsa a drivert?
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2016
(#) tomi1120 válasza BI-AMP hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Én nem tudom az előzményeket és nagyon nem is értek hozzá. De olvastam itt és máshol is ilyenről. Ha 1 led nem jó már lőttek az egésznek mert nem fog elindulni a háttérvilágítás. (Vagy elindul és leáll) Javítsatok ki ha tévedek. Csak ezt olvastam.
(#) kadarist válasza BI-AMP hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Ezek a LED-ek sorba vannak kapcsolva, tehát ha valamelyik megszakad, akkor az egész sor nem világít. Más a helyzet akkor, ha zárlatos, mert ilyenkor értelem szerűen a zárlatos LED nem világít.
Hibás LED fellelése tűs beszúrással: Bővebben: Link.
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2016
(#) BI-AMP válasza kadarist hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Értem! Mennyi ezeknek a led eknek a nyitó feszültsége? Mert ráengedtem 68-Voltot és semmi még fel sem pislant. Ez okozhat olyan problémát hogy a meghajtó driver nem indítsa el?
(#) Buvarruha válasza BI-AMP hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Összefügghet a hiba, de amíg nem indul el a konvertert addig honnan tudná, hogy gond van a feszültséggel, vagy árammal? Ott el sem indul az IC, nem is próbálkozik, ami nem is csoda, mivel tápfeszt sem kapott.
(#) kadarist válasza BI-AMP hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Polaritáshelyesen kell ráengedni. Úgy csináltad, ahogy a videóban van?
(#) Buvarruha válasza tomi1120 hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Technika TV is szokott így kinézni, sőt bármi más is, amúgy angliában például a bush még a gyakori olcsó kategória.
(#) BI-AMP válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Holnap még egyszer nekiállok és át nézem az egészet.
(#) BI-AMP válasza kadarist hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Egyenként még nem próbáltam, csak az egészet csak egy szere 68V adtam az egésznek és semmi még fel sem villant.
(#) Andralin válasza BI-AMP hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Szia!

Én is ilyen hibával szenvedtem nemrég, olvass kicsit vissza.

Mindenképp a kadarist által belinkelt videó alapján próbáld meg "kicsengetni" egyenként, hogy melyik LED rossz.

Az én LED-jeimen (LG TV) 3,4 V esett, én egy 9V-os elemmel és egy soros ellenállással "csengettem" ki őket. Az ellenállás ha jól emlékszem párszáz ohmos volt, így nem túl erős fénnyel, de határozottan világítottak a működő LED-ek.

Én amikor megtaláltam a hibásakat (nálam három LED sorban volt egy-egy hibás soronként), akkor próbaképp rövidzárral átkötöttem a hibásakat és ráadtam a saját tápját egy nagyon rövid időre, pár másodpercre, csak tesztelni. A jó LED-ek világítottak, így meggyőzödtem róla, hogy jó a táp. Ezután lehet menni a szakszevízbe, és megrendelni a teljes LED sorokat, lehetőleg egy komplett gyári szettben a két sort!
A hibás LED-ek helyettesítésével nincs értelme kísérletezni, ha visszaolvasol, akkor látni fogod, hogy miért.
(#) Buvarruha válasza Andralin hozzászólására (») Júl 14, 2016 /

Idézet:
„A hibás LED-ek helyettesítésével nincs értelme kísérletezni, ha visszaolvasol, akkor látni fogod, hogy miért.”

Az biztos, hogy megdöglöttek hamar egy dolog, de azok az ufóminták a képen.
(#) Andralin válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 15, 2016 /

Na igen, azok se voltak semmik, cserébe viszont olcsó megoldás.... lehetett volna, ha bírták volna tovább a berakott LED-ek
(#) BI-AMP válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 15, 2016 /

Átnéztem még egyszer, most már megkapja az IC a tápfeszt.
VIN-19.67V
VCC-5.93V
ENABLE-3.28v
GATE-0 Multiméterrel nem mérek semmit.
Bekapcsoláskor a tápfesz felugrik 24V és ott is marad.
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2016
(#) BI-AMP válasza Andralin hozzászólására (») Júl 15, 2016 /

Átnéztem egyik led sorban 1 rosz volt a másikban 2 át hidaltam őket majd teszteltem külső tápról már működött. Ki próbáltam a TV vel azzal viszont nem megy.
(#) soos csaba hozzászólása Júl 15, 2016 /

Sziasztok!
Hoztak hozzam egy AMSUNG lED televíziót, aminek a háttér világítás ledjei közül 3-darab el halálozott!
A kérdésem az lenne hogy valaki nem tudja pontosan hogy milyen típusú smd leddiodak kellenek oda?, egy típus szám az jól jönne.
Nem szeretnék egy egész led szalagot venni, hanem csak a hibás leddiódákat le cserélni!
Ha viszont le cserélem a ledeket sima hagyományos fehér színű 3mm-es ledekkel akkor azok szépen el füstölnek, valószínűleg más a nyitó feszültségük, és szépen rajtuk esik a terhelés?.
Köszönöm előre is a segítséget!
(#) eyess válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 15, 2016 /

Pedig jobban jársz , ha egész led csíkot veszel hozzá.
Következő: »»   97 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem