Fórum témák
» Több friss téma |
oké meg lesz holnap rakok fel képet
de egyébként elemről működik, szval már eléggé kiakaszt.. de lehet hogy az lesz hogy fogok egy 9v-os trafót s beleépítem a dobozba s arról külön kapja a feszt off:jah és most majd szeretnék építeni egy overdriveot , épített már valaki, s jó volt?
köszönöm szépen a segítséget, azóta már rájöttem milyen is egy pickup, szóval fel is adtam a javítását... jó kis kulcstartó lett belőleXD gyári hangszedők voltak szóval nem kár értük. EMG hangszedő már van 15 ezerért...
Üdv!
Elkészítettem az egyik itteni kapcsolást(melléklet), ami a rajznak megfelelő formában készült el, mégsem csinált semmit. Az egyik Dióda (1n34) kiderült, hogy kifutott germánium(a helyére 1n914-es került), és megfelelő tranzisztor sem volt, az ábrán láthatót egy BC182B-vel pótoltam. Mi lehet a probléma? Ezekhez az alkatrészekhez annyira nincs affinitásom , úgyhogy aki segíteni tud, annak köszönöm szépen..
Sziasztok!
Ha jó és működőképes gitáros cuccok kellenek, akkor innen tölthettek le bőven! Van elvirajz, nyákrajz, stb... Gitáreffektek
Csatlakozom az előttem szólóhoz!!! Tonepad.com!
Onnan nekem pár pedál már üzemel és nem is akárhogy...
Ehez a kapcsoláshoz kéne nekem egy előerősítő, a TL072 másik feléből. Ha valaki hozzá rajzolná az jó lenne! Köszi
Ja és még 1 kérdés azokat a lila pontokat külön kössem össze vagy már eleve úgy csináljam meg nyákot h azon össze legyenek??(és nem kell lekötni a ,,földre" ugye?) A kondiknak a kissebb fele a pozitív?
Egyszerűnek egyszerű de hogy használható-e hááát, lehetne jóval szebb is a torzítása (ráadásul sok pénz ráment!) majd máskor megpróbálok egy másikat építeni hátha jó lesz, egyenlőre szüneteltetem a dolgot mert idegesít hogy nem lett jó az "1. Építményem"
Helló! Én eddig a Korg DST-3 -at és a Boss HM-2 -t (EQ-rész nélkül) építettem meg, ezekkel elégedett vagyok, bár bonyolultabbak az általad építettnél. Elvileg hétfőre csinálják meg nekem a Boss MT-2 panelját (gyári kapcs rajz alapján készült), ami egy nagyobb projekt lesz, de nagyon kíváncsi vagyok már rá. Ha azzal se fog szépen szólni, akkor a gitárommal lesz a baj...
Sracok, a Strauss fele torzitoval hogyan vagytok megelegedve?
En is megcsinaltam es No Comment.
Elkészültem a Boss MT-2 -vel. Nagyon szép hangja van, bár nagyon sok alkatrészt tartalmaz, kezdőknek nemigen ajánlom, bár lehet próbálkozni
hello
Én egy erősítő kapcsolási rajzát keresek ami mondjuk 12V- ról működne vagy pár db. goliát elemmel. Ez az erősítő tartalmazna egy overdrivot és mondjuk csak pár W-os teljesítménye lenne. egy hordozható combora gondoltam hogy mondjuk kimegyek az utcára akkor ott is bírjak gitározni. Olyan mint a Roland Micro Cube csak kissebre. Na ehhez kellene vmi kapcsolási rajz. bocs az ilyen betűkrt csak felakartam hívni a figyelmet Bocs, hogy moderáltam: Action2K A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
9V os elemre: keresel egy egyszerű effektet+rengeteg preamp kapcsolás van 9V-ra +lm386
amúgy itt midenki szeretne minél előbb gyors választ kapni.... nem express, hogy nagy piros betűkkel kiemelt hirdetést adunk fel.
Szia Stefan! Az lenne a kérdésem, hogy Te megépítetted-e az LM386-ot?
Mert már párszor szerepelt itt a Big Daddy nevű torzítópedál, amit én is megépítettem... Ebben is egy LM386-os van 4-5 alkatrésszel kiegészítve. Nos megpróbáltam egy kicsi hangszóróval, de annyira halk, mint egy fülhallgató felhangosítva. (Pedig a benetnél van még egy BF245-ös FET is...) De ismét megjegyzem, hogy ez nem a 386-os erősítő alapkapcsolása... Páran mondták is, hogy csak halk csicsergésre számíthatok, és így is lett. Csak az a furcsa, hogy ez egy 0,325W-os IC és szinte nem szól... egy egyszerűbb PC hangszórópár meg 2x0,65W-os IC -vel "bömböl"...
Sziasztok.
Tudna nekem vki nyákrajzot csinálni ehhez a kapcsoláshoz. A kapcsoló nem kéne bele egyből a torzított része menne.előre is köszi.
Hali!
Ha valaki jó torzítót akar építeni a Boss Mt2-őt ajánlom. Nagyon szép hangja van, nagyon torzít, de elég sok cucc kell hozzá. Nekem már műxik. Itt lehet leszedni paneltervet, beültetési rajzot, kapcsirajzot.
Helló!
Nemrég én is megépítettem az MT-2 -t, tényleg nagyon jó, de nem tudom miért van az, hogyha a MIDDLE poti maxon van, és a MID FREQ nincs maxon, akkor sípol. Nálad nincs hasonló probléma?? Szerinted mért lehet ez??
Szia !
Tessék ! Egyik a másik nélkül nem lesz érthető ! Üdv!
Üdv!
Van itt ez a Boss AC3-mas akusztikus gitár szimulátor... Na nincs ehhez valakinek nyák, és beültetés rajza? mert ahogy így nézegettem, egyre bonyolultabbnak láttam. Vagy ha valakinek van kapcsolási, nyák, beültetési rajza másik - egyszerűbb - akusztikus szimulátorhoz, az ossza meg velem, kérem. Előre is köszi, üdv: csisy
na erre meg nem csatolom
U.I.: Ráadásul boss-ac2
Hááát ez nem semmi!
Aztaaa! Biztos nem fognék bele ha nem csinálta volna már meg előttem valaki. De azért sok sikert! drukkolok! Amúgy szerintem egyszerűbb, ha veszel egy akusztikus gitárt
hehe, jó 5let, csak akkor már elektroakusztikus kell, és abból sem olyan, h harley benton 30.000ft...
Nekem viszont nagyon szép hangja van a gitáromnak (egyedi gyártás, gyönyörű ) és jó kis effekt ez, csakhát igen... kicsit... öhm... bonyolult?
Mikor először összeraktam nekem is sípolt ha tekergettem a potikat, de az én hibám volt, mert az egyik potit rosszul kötöttem be. Amint azt kijavítottam megszűnt a sípolás, fasza hangja lett a cuccnak, szal nézd meg hogy a potik jól vannak-e bekötve.
Nekem más problémám adódott. Kb. 2 hét használat után a 9 V-os táp nem elég ahhoz neki, hogy a fetek lezárjanak. Próbáld ki, hogy kikapcsolod a torzítást, a hangerőt fullra feltekered a torzítón, és a gitárt alig pengeted. Ha hallani a torzított hangot akkor neked sem zárnak le a fetek. Nekem 9.3-9.4 V-nál zárnak le a fetek, viszont van egy halk,furcsa 100Hz-es zúgása a cuccnak. Dolgozok a problémán, ha rájövök mi a baj majd írok.
Hali!
A végén még én is megépítem. Tetszenek ezek a bonyolult cuccok!!!
Terveztesd meg egy direkt erre szakosodott céggel!
Üdv!
Volt már máshol ilyen rosszul záró fet problémám. BF245A-van a bemenetnél, a többi BF244. Az "A" típusú fetek nyitófeszültsége alacsonyabb mint a B vagy C végűeké! Ezt nézd meg szerintem. Milyen feteket használtál??? A 100HZ -es zúgás szerintem a gitárról jön, vagy a cucc szedi össze valahol az 50HZ-et a levegőből, vagy a tápból. A potik bekötését néztem, szerintem jó. De úgy más kis hangerőn is sípol, ha a MID maxon van, de a MID FREQ nincs maxon. Azt nézd meg légyszi h nálad is van-e ilyen!
Hi!
Én is BF245-ös és BF244-es feteket használtam. Megnéztem a sípolást, akárhog tekerem a Mid és a Mid freq potikat nem sípol. Ha van szkópod, nézd meg a műverősítők kimenetén a jelalakot, ugy h a bemeneted földön legyen. Valaszínüleg valamelyik oszcillál. Ha meglelted melyik az, ott kell állítgatnod a visszacsatoláson. jobb tippet nem tok adni. A zúgásra visszatérve a tápom nagyon szűrve van, és a gitárból sem jöhet a zúgás, mert a gyári mt2-essel nem zúg.
Helló! Nekem 9V-os elemmel megy, próbáld meg azzal, mert az ilyen torzítós dolgoknál a nagyon kicsi brumm is belehallatszik. Sípol úgy is ha a földre kötöm a bemenetet. Majd megnézegetem a kimeneteket szkóppal, aztán ellenőrzöm a körülötte lévő alkatrészeket. A gyári MT-2 is ugyanígy szól??
Szerk: A FET-eknél nem mind1 hogy BF245A vagy BF245C !!!! A-t szerezzél be ha nem az van, adatlapján fennvannak a nyitófeszültségek, nézd meg majd!
A gyári mt2 is így szól. Megnéztem és BF245C-t pakoltam bele, mert A nem volt ahonnan rendeltem az alkatrészeket. Meg kellett volna néznem az adatlapját. Majd kicserélem, köszi a tippet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |