Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   12 / 316
(#) 4ckatro válasza witti hozzászólására (») Feb 4, 2008 /

oké meg lesz holnap rakok fel képet
de egyébként elemről működik, szval már eléggé kiakaszt..
de lehet hogy az lesz hogy fogok egy 9v-os trafót s beleépítem a dobozba s arról külön kapja a feszt

off:jah és most majd szeretnék építeni egy overdriveot , épített már valaki, s jó volt?
(#) erya válasza csisy hozzászólására (») Feb 5, 2008 /

köszönöm szépen a segítséget, azóta már rájöttem milyen is egy pickup, szóval fel is adtam a javítását... jó kis kulcstartó lett belőleXD gyári hangszedők voltak szóval nem kár értük. EMG hangszedő már van 15 ezerért...
(#) Homeguitar hozzászólása Feb 15, 2008 /

Üdv!

Elkészítettem az egyik itteni kapcsolást(melléklet), ami a rajznak megfelelő formában készült el, mégsem csinált semmit. Az egyik Dióda (1n34) kiderült, hogy kifutott germánium(a helyére 1n914-es került), és megfelelő tranzisztor sem volt, az ábrán láthatót egy BC182B-vel pótoltam.
Mi lehet a probléma? Ezekhez az alkatrészekhez annyira nincs affinitásom , úgyhogy aki segíteni tud, annak köszönöm szépen..

onetrans.gif

(#) baloghz hozzászólása Feb 15, 2008 /

Sziasztok!

Ha jó és működőképes gitáros cuccok kellenek, akkor innen tölthettek le bőven! Van elvirajz, nyákrajz, stb...
Gitáreffektek
(#) witti válasza Homeguitar hozzászólására (») Feb 15, 2008 /

Csatlakozom az előttem szólóhoz!!! Tonepad.com!
Onnan nekem pár pedál már üzemel és nem is akárhogy...
(#) bodnar00 válasza karpi hozzászólására (») Feb 22, 2008 /

Ehez a kapcsoláshoz kéne nekem egy előerősítő, a TL072 másik feléből. Ha valaki hozzá rajzolná az jó lenne! Köszi
(#) bodnar00 válasza karpi hozzászólására (») Feb 25, 2008 /

Ja és még 1 kérdés azokat a lila pontokat külön kössem össze vagy már eleve úgy csináljam meg nyákot h azon össze legyenek??(és nem kell lekötni a ,,földre" ugye?) A kondiknak a kissebb fele a pozitív?
(#) bodnar00 válasza karpi hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Egyszerűnek egyszerű de hogy használható-e hááát, lehetne jóval szebb is a torzítása (ráadásul sok pénz ráment!) majd máskor megpróbálok egy másikat építeni hátha jó lesz, egyenlőre szüneteltetem a dolgot mert idegesít hogy nem lett jó az "1. Építményem"
(#) _Peti_ válasza bodnar00 hozzászólására (») Márc 1, 2008 /

Helló! Én eddig a Korg DST-3 -at és a Boss HM-2 -t (EQ-rész nélkül) építettem meg, ezekkel elégedett vagyok, bár bonyolultabbak az általad építettnél. Elvileg hétfőre csinálják meg nekem a Boss MT-2 panelját (gyári kapcs rajz alapján készült), ami egy nagyobb projekt lesz, de nagyon kíváncsi vagyok már rá. Ha azzal se fog szépen szólni, akkor a gitárommal lesz a baj...
(#) edgar hozzászólása Márc 6, 2008 /

Sracok, a Strauss fele torzitoval hogyan vagytok megelegedve?
En is megcsinaltam es No Comment.
(#) _Peti_ válasza _Peti_ hozzászólására (») Márc 6, 2008 /

Elkészültem a Boss MT-2 -vel. Nagyon szép hangja van, bár nagyon sok alkatrészt tartalmaz, kezdőknek nemigen ajánlom, bár lehet próbálkozni
(#) demonskater hozzászólása Márc 7, 2008 /

hello
Én egy erősítő kapcsolási rajzát keresek ami mondjuk 12V- ról működne vagy pár db. goliát elemmel. Ez az erősítő tartalmazna egy overdrivot és mondjuk csak pár W-os teljesítménye lenne. egy hordozható combora gondoltam hogy mondjuk kimegyek az utcára akkor ott is bírjak gitározni. Olyan mint a Roland Micro Cube csak kissebre. Na ehhez kellene vmi kapcsolási rajz. bocs az ilyen betűkrt csak felakartam hívni a figyelmet

Bocs, hogy moderáltam: Action2K
A hozzászólás módosítva: Aug 10, 2013
(#) Stefan hozzászólása Márc 8, 2008 /

9V os elemre: keresel egy egyszerű effektet+rengeteg preamp kapcsolás van 9V-ra +lm386

amúgy itt midenki szeretne minél előbb gyors választ kapni.... nem express, hogy nagy piros betűkkel kiemelt hirdetést adunk fel.
(#) witti válasza Stefan hozzászólására (») Márc 9, 2008 /

Szia Stefan! Az lenne a kérdésem, hogy Te megépítetted-e az LM386-ot?
Mert már párszor szerepelt itt a Big Daddy nevű torzítópedál, amit én is megépítettem... Ebben is egy LM386-os van 4-5 alkatrésszel kiegészítve. Nos megpróbáltam egy kicsi hangszóróval, de annyira halk, mint egy fülhallgató felhangosítva. (Pedig a benetnél van még egy BF245-ös FET is...)
De ismét megjegyzem, hogy ez nem a 386-os erősítő alapkapcsolása...
Páran mondták is, hogy csak halk csicsergésre számíthatok, és így is lett. Csak az a furcsa, hogy ez egy 0,325W-os IC és szinte nem szól... egy egyszerűbb PC hangszórópár meg 2x0,65W-os IC -vel "bömböl"...
(#) joey hozzászólása Márc 15, 2008 /

Sziasztok.
Tudna nekem vki nyákrajzot csinálni ehhez a kapcsoláshoz.
A kapcsoló nem kéne bele egyből a torzított része menne.előre is köszi.

trtorzito.gif

(#) trakostyan hozzászólása Márc 15, 2008 /

Hali!
Ha valaki jó torzítót akar építeni a Boss Mt2-őt ajánlom.
Nagyon szép hangja van, nagyon torzít, de elég sok cucc kell hozzá. Nekem már műxik.
Itt lehet leszedni paneltervet, beültetési rajzot, kapcsirajzot.
(#) _Peti_ válasza trakostyan hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

Helló!
Nemrég én is megépítettem az MT-2 -t, tényleg nagyon jó, de nem tudom miért van az, hogyha a MIDDLE poti maxon van, és a MID FREQ nincs maxon, akkor sípol. Nálad nincs hasonló probléma?? Szerinted mért lehet ez??
(#) PCB válasza joey hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

Szia !

Tessék !

Egyik a másik nélkül nem lesz érthető !

Üdv!
(#) joey válasza PCB hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

Köszi szépen PCB
(#) csisy hozzászólása Márc 17, 2008 /

Üdv!
Van itt ez a Boss AC3-mas akusztikus gitár szimulátor... Na nincs ehhez valakinek nyák, és beültetés rajza? mert ahogy így nézegettem, egyre bonyolultabbnak láttam. Vagy ha valakinek van kapcsolási, nyák, beültetési rajza másik - egyszerűbb - akusztikus szimulátorhoz, az ossza meg velem, kérem.

Előre is köszi, üdv: csisy
(#) csisy hozzászólása Márc 17, 2008 /

na erre meg nem csatolom
U.I.: Ráadásul boss-ac2
(#) Peti_85 válasza csisy hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

Hááát ez nem semmi!
Aztaaa!
Biztos nem fognék bele ha nem csinálta volna már meg előttem valaki.
De azért sok sikert! drukkolok!

Amúgy szerintem egyszerűbb, ha veszel egy akusztikus gitárt
(#) csisy válasza Peti_85 hozzászólására (») Márc 17, 2008 /

hehe, jó 5let, csak akkor már elektroakusztikus kell, és abból sem olyan, h harley benton 30.000ft...
Nekem viszont nagyon szép hangja van a gitáromnak (egyedi gyártás, gyönyörű ) és jó kis effekt ez, csakhát igen... kicsit... öhm... bonyolult?
(#) trakostyan válasza _Peti_ hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Mikor először összeraktam nekem is sípolt ha tekergettem a potikat, de az én hibám volt, mert az egyik potit rosszul kötöttem be. Amint azt kijavítottam megszűnt a sípolás, fasza hangja lett a cuccnak, szal nézd meg hogy a potik jól vannak-e bekötve.
Nekem más problémám adódott. Kb. 2 hét használat után a 9 V-os táp nem elég ahhoz neki, hogy a fetek lezárjanak.
Próbáld ki, hogy kikapcsolod a torzítást, a hangerőt fullra feltekered a torzítón, és a gitárt alig pengeted. Ha hallani a torzított hangot akkor neked sem zárnak le a fetek.
Nekem 9.3-9.4 V-nál zárnak le a fetek, viszont van egy halk,furcsa 100Hz-es zúgása a cuccnak.
Dolgozok a problémán, ha rájövök mi a baj majd írok.
(#) trakostyan válasza csisy hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Hali!
A végén még én is megépítem. Tetszenek ezek a bonyolult cuccok!!!
(#) maTaKee válasza csisy hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Terveztesd meg egy direkt erre szakosodott céggel!
(#) _Peti_ válasza trakostyan hozzászólására (») Márc 19, 2008 /

Üdv!
Volt már máshol ilyen rosszul záró fet problémám. BF245A-van a bemenetnél, a többi BF244. Az "A" típusú fetek nyitófeszültsége alacsonyabb mint a B vagy C végűeké! Ezt nézd meg szerintem. Milyen feteket használtál??? A 100HZ -es zúgás szerintem a gitárról jön, vagy a cucc szedi össze valahol az 50HZ-et a levegőből, vagy a tápból. A potik bekötését néztem, szerintem jó. De úgy más kis hangerőn is sípol, ha a MID maxon van, de a MID FREQ nincs maxon. Azt nézd meg légyszi h nálad is van-e ilyen!
(#) trakostyan válasza _Peti_ hozzászólására (») Márc 21, 2008 /

Hi!
Én is BF245-ös és BF244-es feteket használtam.
Megnéztem a sípolást, akárhog tekerem a Mid és a Mid freq potikat nem sípol. Ha van szkópod, nézd meg a műverősítők kimenetén a jelalakot, ugy h a bemeneted földön legyen. Valaszínüleg valamelyik oszcillál. Ha meglelted melyik az, ott kell állítgatnod a visszacsatoláson. jobb tippet nem tok adni.
A zúgásra visszatérve a tápom nagyon szűrve van, és a gitárból sem jöhet a zúgás, mert a gyári mt2-essel nem zúg.
(#) _Peti_ válasza trakostyan hozzászólására (») Márc 21, 2008 /

Helló! Nekem 9V-os elemmel megy, próbáld meg azzal, mert az ilyen torzítós dolgoknál a nagyon kicsi brumm is belehallatszik. Sípol úgy is ha a földre kötöm a bemenetet. Majd megnézegetem a kimeneteket szkóppal, aztán ellenőrzöm a körülötte lévő alkatrészeket. A gyári MT-2 is ugyanígy szól??

Szerk: A FET-eknél nem mind1 hogy BF245A vagy BF245C !!!! A-t szerezzél be ha nem az van, adatlapján fennvannak a nyitófeszültségek, nézd meg majd!
(#) trakostyan válasza _Peti_ hozzászólására (») Márc 21, 2008 /

A gyári mt2 is így szól. Megnéztem és BF245C-t pakoltam bele, mert A nem volt ahonnan rendeltem az alkatrészeket. Meg kellett volna néznem az adatlapját. Majd kicserélem, köszi a tippet.
Következő: »»   12 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem