Fórum témák
» Több friss téma |
Arra figyelj oda, hogy ez a kijelző 12V tápot igényel, de még én sem láttam 12V-ost ekkora méretből.
Köszi, láttam a doksiban....de úgy néz ki, hogy a legkomolyabb scalerem sem fhd.... Samsung 920N bontásból maradt
Beszereztem egy eBay-es univerzális mainboard-ot és nagyonjól működik. Minden bemenet értelmesen teszi a dolgát, VGA bemeneten natív felbontást tud késés nélkül, tehát monitornak is teljesen jó. A távirányító sem olyan gagyi, mint számítottam rá, tehát abszolút kellemes csalódás. Egyetlen bugja, hogy hangerőálítás után nem lehet csatornát váltani amíg el nem tűnik a hangerő menü, de ez részletkérdés. hiányosság még, hogy csak 4:3 és teljesképernyős módja van, nincs benne zoom amivel a lapított képet ki lehetne nyújtani, de az 59 végződésű IC-vel szerelt-en már van. Az enyém TSUMV29LU-IC-s. Az 59-es amúgy médiatartalmat is tud lejátszani USB-ről, de ezen az USB csak FW frissítési célt szolgál, a megfelelő felbontású FW-t kell rárakni és megy is, így tényleg bármilyen képarányhoz, felbontáshoz használható. Mellékeltem néhány képet, gyorsan összedobtam egy kijelző hátára, szépen teszi dolgát.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2015
Szép, tuner is van rajta vagy mi a csoda a jobb szélén?
Persze, analóg, de van. Erősítő is van rajta, nem túl nagy teljesítménnyel, de azt tényleg nem gondoltam volna, így hangszórót is lehet közvetlenül ráakasztani, igazából tényleg egy komplett TV és ez a gyáriakkal ellentétben monitornak is tökéletesen megfelel.
Szia!
Lenne pár kérdésem ezzel az ebay-es mainboard-al kapcsolatban -Ezt a mainbordot be lehet építeni monitorba? (monitor kijelzőhöz) -Ezt általában minden LCD kijelzőhöz jó? -Az előlapi gombsort el lehet készíteni házilag is? (van valami információ a bekötésről?) Előre is köszi!
Beépíthető bármibe amibe fizikailag belefér. Nagyon sokféle felbontáshoz jó, töltsd le a néhány hozzászólással ezelőtt mellékelt PDF-et, abban minden benne van a gombsorról is. Majd felrakhatom a nyáktervet, csak ahhoz a műhelygép kell.
Köszönöm a válaszod!
Készült egy szintén 47-es monitor, de ez már ledes. Ezúttal sincs semmi extra, gyári novatek IC-s LG monitor scalerja, és egy 12V táp kapcsolóüzemű DC-DC konverterrel, illetve még egy panel ami ki-be kapcsolásért felel, továbbá a fényerőszabályzásért is, de az ezúttal nincs használva. A ledek 95V 250mA-el mennek, amit MC34063-al megoldott step-up konverter álít elő 27V-ból áramgenerátor módban, továbbá PIC is figyeli az áramot és túláram vagy szakadás esetén leállítja a konvertereket. Egy kis panel konvertálja a monitorokban használatos 30pin LVDS-t 50PIN LVDS-re, illetve a kijelző 12V tápját is ez kapcsolja egy P csaornás fet-el.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
Sziasztok,
Végigolvastam a topikot mert van nekem egy 26-os és egy 32-es LCD TV-m amiknek a Mainboard panelja nagy valószínűséggel hibásak. Láttam át lehet alakítani "kis ügyességgel" az LCD TV-ket monitorrá. A 32-es átalakítása érdekelne első körben és ahogyan olvastam a felbontásnak és a színmélységnek kell passzolni de sajnos olyan monitor scaler panelt nem találtam ami passzolna a TV-m felbontásához. A TV felbontása 1366 x 768 és sajnos ami monitorokkal eddig találkoztam az vagy a 1440 x 900-as felbontásúak voltak vagy 1920 x 1080 vagy esetleg a régebbi 1280 x 1024. Ezek közül esetleg valamelyiket rá lehet "barkácsolni a TV-m kijelzőjére (természetesen a táp és az inverter megtartásával). Üdv A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2016
Sajnos az nem fog menni, stimmelnie kell a felbontásnak. Én is rengeteget vadásztam mire találtam egy 1366-os scalert, ráadásul a Tv kijelzők LVDS-e 1 csatornás, de a monitoroknál olykor két csatornás és az sem jó, kész agyrém volt.
Köszi az infót így akkor nem is nagyom merülök bele a keresgetésbe inkább donor TV-t keresek a kijelzőkhöz, kijelzőhibásat úgy is lehet mindig találni.
Ha olcsón tudsz szerezni TV-t akkor jól jösz ki belőle, de vigyázz a netes hírdetésekkel, mert a nagyrészük hibás, vagy nem belevaló panelekből összehángált roncs jó esetben, vagy rosszabb esetben szanaszét vannak tákolva és még hiányosak is. Amúgy ajánlom a korábban linkelt kínai TV panelt, azzal olyan felbontású kijelzőt lehet hajtani amilyet akarsz.
Szia,
Köszi az infót közben az egyik ismerősöm régebbi TV-je betört így gondoltam megpróbálom a 26-os LCD TV-be valahogy belerakni. Megnéztem a két kijelző adatlapján a csatlakozó kiosztást és mind a kettőnek ugyan azok (legalább is szerintem) a csatlakozó megnevezései csak a kiosztásuk és a méretük más. Első körben a 26-os kábelét nem akartam nagyon átalakítani így a csatlakozót lehúztam a Main panelről és abba óvatosan beledugdostam a donor Main-ről jövő kábeleket (figyelve a csatlakozók kiosztását). Az eredeti kijelző V270W1-L04 és aminek a Main-ja menne rá az pedig T315W02. Valamelyest működik de első körben csíkozódott a kijelző majd a a kábel mozgatására csak kékes volt az egész (első kép) majd amikor jelet raktam a donor Main-ra és megpróbáltam csatornát váltani kicsit másabb lett a kép (második kép). Életképes lehet ez így és csak kontaktos vagy teljesen felesleges vele tovább küzdeni. Segítségedet előre is köszi
Életképes lehet, de vagy nem stimmel a lábkiosztás, vagy kontakthiba van, vagy hibás a kijelző. Mennyire biztos, hogy jók a kijelzőid? A tápfesz is stimmel?
Most nézem, hogy a legkevésbbé sems timmelnek a kijelzők. az eredeti 1280x720 felbontású, amit rákötöttél, az 1366x768, az eredeti 5V tápfeszről megy, a másik 12V tápfeszről. Tanulmányozd picit alaposabban az adatlapot és akkor érteni fogod, hogy mi nem stimmel. A tápfeszt még meg lehetne oldani, de a felbontást nem. A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2016
Üdv!
Honnan lehetne olcsón 1080P-s IPS panelt szerezni? 80-120Cm-es képátlójú érdekelne. Egy nagyméretű monitort szeretnék a lehető legkisebb összegből. Táppanel legyártása nem lenne akadály, a mainboardnak egy ebay-eset használnék. Nagyon elvetemült ötlet?
Egyáltalán nem olyan elvetemült ötlet. Bővebben: Link De eBay-en is biztos találsz, ha már úgyis ott vásárolnál.
Köszi. Ebayen is néztem, de nem jöttem rá, hogy pontosan hogy keressek rá. Amit találtam, arra drága a posta és a panel sem túl olcsó.
Aminek 178fokos látószöge van, az azt jelenti hogy IPS? A táppanel legyártása kb. mennyiből jön ki(,ha elsőre sikerül)? Láttam tőled olyat, amin alig volt alkatrész, de olyat is, ami tömve van. A DC-DC konverterhez kell tekerni, vagy lehet viszonylag olcsón készen kapni?
Árat nem tudok mondani, amin látszólag alig van alkatrész, azon is van bőven, csak SMD. Attól, hogy 178 fokos még nem bztos, hogy IPS, a TN panelt leszámítva mind 178 fokos. Ha LG gyártmány az TN vagy IPS lehet, mivel ekkora méretben nem csinálnak TN panelt, marad az IPS, IPS-t csak az LG gyárt, az a saját technológiájuk.
Akkor nincs más hátra, mint panelt vadászni. Bár most egy kicsit elment tőle a kedvem, mert találtam egy használt, de jól működő 99cm-es lg-t 75k-ért.
A tápot megcsinálni nem lenne túl nagy akadály, inkább attól félek, hogy valahogy tönkreteszem a drága panelt.
Ahha, a multkor is hoztak egy LG TV-t, amit 2 héttel azelőtt vettek 75-ért a vaterán, majd kiderült, hogy meg volt már sütve a main-en a processzor, aztán persze két hét után megint meghalt, egy új main 50K lett volna... Tönkretenni a panelt igazából úgy lehet, ha betöröd, ellenőrizni kell a lábkiosztást és a tápfeszt mielőtt beüzemeled, akkor baj nem lehet.
De ha tönkre is megy a main, még akkor is használhatom a panelt egy ebayes mainnel és az eredeti tápjával.
Az a baj, olyan hibás TV-t nem találok, aminek a panelja használható lenne, csak törött vagy pixelhibásból van ezer. Van fent egy új LG 32lf5610 1év garanciával 60k-ért. Erről mi a véleményed?
Attól függ, ha 10 bites a kijelző, akkor nem fogod tudni használni a e-Bay-es main-el. Hogy melyiket éri meg mevenni, azt csak te tudod, és az már nem is tartozik a témához, de legaálbb garancia van még rá.
Az a baj, hogy TV típusa alapján pontosabb infókat nem lehet tudni a penelről, csak úgy, ha szétszedem és megnézem a panel tipusszámát.
Igen, ezért lehet szívás, ha kifogsz valami "javított" paneles masinát és utána a kijelzővel nem tudsz mit kezdeni.
10 biteset csak gyári panellal lehet hajtani vagy erre is van alternatíva?
Találtam az ebayen egy 32"-os LG panelt, ami 10 bites. Kevesebbe kerül, mint a postaköltség.
A main-nek is tudnia kell a 10bit-et, viszont ez csak ma kezd el terjedni HDR néven, a Tv-kben előfordul a 10bit, de az eBay-es és a monitor scalerek 99%-a 8 bites.
Szia
Ilyen lvds átalakítót hol lehet beszerezni? Üdv Gyula
Ha az univerzális mianboard-ra gondolsz, akkor eBay.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |