Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rossz HDD javítás, mentés

Témaindító: deniel, idő: Jún 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 74
(#) bbb válasza Norberto hozzászólására (») Jan 10, 2008 /

oké oké de hol lehet kapni? nekem mindkét panelon a 3-as lábánál füstölt el... (így még csak azt se mondhatom, hogy jó, akkor lekapom arról, amelyiken még egy ic elfüstölt)
(#) leono hozzászólása Jan 13, 2008 /

Infóra lenne szükségem egy szétpukkadt alkatrészről. A csatolt fájlok egy 80GB-os HDD-ről készültek. A pirossal bekarikázott alkatrész szétpukkanása után is a 12V-os tápfeszt totál zárlatban van a testre. Rajzot nem is remélek, de ha valakinek van egy ilyen a kezeügyében, szépen kérem nézze meg ezt az alkatrészt, hogy mi volt újkorában. Esetleg tippet a totál zárlatról is szívesen fogadok. Előre is kösz mindenkinek.
(#) aflmor válasza leono hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Szerintem az egy kis tekercs lehetett. Az volt a gyenge pont, a zárlat miatt elhalálozott, de nem ez okozta a zárlatot.
(#) micimacko válasza leono hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Igen, az egy induktivitás. 100 van ráírva...
(Ez már szerintemis az okozat, nem pedig az oka a tönkremenetelnek )
(#) leono válasza micimacko hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Esetleg egy képet tudnál küldeni róla. Az adatot mindenesetre köszönöm neked is és "aflmor"-nak is.
(#) micimacko válasza leono hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Így néz ki, ha leszedem a takarólemezt.
(#) micimacko válasza micimacko hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

most veszem észre: az egyik vinyó jobbos, a másik meg balos...
(#) huba válasza leono hozzászólására (») Jan 13, 2008 /

Hasonló hdd van a gépemben. Az alkatrész szerintem tekercs lehet. Kicsit tul van világytva a kép. Kicsit nehéz müködö gépben, leddel világitva makrót fotózni.

hdd.jpg

(#) leono válasza huba hozzászólására (») Jan 14, 2008 /

Köszi a képet. Jól látható, de a 3R3 2E vajon mit jelenthet?
(#) Norberto válasza leono hozzászólására (») Jan 14, 2008 /

3,3 uH értékű tekercs. A 2E nem tudom, mit jelenthet...
(#) leono válasza Norberto hozzászólására (») Jan 14, 2008 /

Köszi az értéket. A csatolt képen nyíllal jelöltem meg azt az alkatrészt, amelyik a zárlatot okozta. Tippem szerint egy dióda és mivel az anódja van a testen, ezért valószínü, hogy zéner. Ezt kivéve megszünt a zárlat a 12V+ és a test között. Ez a felirat olvasható rajta:
BUX alatta C406.
Érdekes kiegészítő infó a HDD gazdájától. Ő megesküszik, hogy a tönkremenetelt egy bekapott vírus okozta. Lehet, de hogyan?
Végül is mindegy, a zárlat okozója megvan, csak annak is jó lenne tudni az értékét.

hddx.jpg

(#) huba válasza leono hozzászólására (») Jan 14, 2008 /

müködés közben 12V ot mérek rajta. Valószínü tápmegfutás ellen véd.
(#) leono válasza huba hozzászólására (») Jan 14, 2008 /

Kösz a mért adatot. Ilyen zéner biztos van a fiókomban ha nem is SMD kivitelben, de a hagyományos is megteszi. Most már csak az a kérdés, hogy 3,3uH-is iduktivitást miből szedek ki, amely még méretben is megfelelő.
(#) leono válasza leono hozzászólására (») Jan 18, 2008 /

Jelentem sikerélmény. A winchester működik. Sikerült kibuherálnom egy kisméretü induktivitást, bár a csíkozása alapján 10uH-is. Amit zénernek néztem, az meg lehet, hogy csak egy polarizált kondi (tantál), de az eredeti gondolat alapján végül is egy 12V-os zénert tettem be.
A lényeg, hogy működik. Mégegyszer kösz mindegyiteknek, aki hozzásegített a sikerhez. Egy dög HDD-be lelket lehelni nem semmi amatőr technikával. Mindegyitek érdemel pontot.
(#) leono hozzászólása Feb 6, 2008 /

Egy HDD motorvezérlő IC-ről szeretnék valami bővebb infót. Sajna sem itt, sem a neten nem találtam katalógus adatokat róla. Legalább annyi kellene, hogy az egyes lábakhoz, milyen funkció tartozik. A típusa: 90G2018.
Előre is köszönöm.
(#) Kocska hozzászólása Feb 8, 2008 /

Sziasztok

Kaptam egy samsung SP1614C 160gb -os sata hdd-t. De fel se pörög, találtam rajt egy szétnyílt diódát (zárlatos) . Az anódja a földön van. Szerintem annyit megér, hogy kicseréljem. De mivel helyettesíthető? Adatlapot nem találtam hozzá.

P2080006.JPG

(#) borsazol hozzászólása Márc 15, 2008 /

Kedves Hozzáértők!
Segítségetekre lenne szükségem,ugyanis a mai napon szembesültem azzal,hogy 80GB-os samsung wincseszterem 4 év elteltével felmondta a szolgálatot.
Kérdésem az lenne,hogy a wincseszteren lévő adatokat, képeket írásokat,és sok más fontos adatot miképpen,milyen módszerekkel,trükkökkel ill. hol tudnám visszaszerezni.
A számítógép a meghajtót felismeri,de ráklikkelve formázni szeretné.
Tippeket előre is köszönöm!
Sziasztok!
Zoli
(#) potyo válasza borsazol hozzászólására (») Márc 15, 2008 /

Ennek nem sok köze van az elektronikához, inkább itt kérdezz: Link
(#) leono válasza Kocska hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

Ha jól látom a képen a fólia is elpattant. Így az előtte lévő ponton valószínű, hogy mérhető valami fesz. Én egy zénerre tippelek és 12V-osra, de a mérés a tuti. Egy 80GB winchestert már hasonló hibával javítottam. Ott a tápvonalban volt még egy induktivitás is ( ha jól emlékszem 3,3uH-is) az is szétégett.
(#) deguss válasza leono hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

Nem lehet, hogy ez egy memória IC?
Az első találatra klikk

deguss
(#) Kocska válasza leono hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

Azóta sikerült beüzemelnem a HDD-t. A fólia nem szakadt meg csupán a lakk éget le róla. Az új diódát egy halott HDD-ről szedtem .A tápban lévő ic nem kapott feszültséget, találtam hozzá adatlapot tápfeszültség 3,5-30V ha jól emlékszem. Nincs mit veszíteni alapon adtam neki 5V-ot, ekkor felpörgött és leállt. Az égett fólia részre is 5V- ot adtam így már felpörögött rendesen. Azóta is működik. Annyi a hibája, hogy amikor kapcsolom be a gépet lassan ismeri fel. De ingyen volt…

SP1614C.JPG

(#) Collector hozzászólása Márc 16, 2008 /

Ehhez mit szóltok?
Már néhány hónapja így megy, 2x teljesen behalt, getdatabackel azonban a fontos adatokat mindíg visszaszereztem. 160-as vinyó, nincs pénzem újra, hát ezzel szenvedek

3.jpg

(#) leono válasza deguss hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

Köszi a linket, de ezen már túlvagyok. Szerintem ez az IC egy motorvezérlő. A motorra menő 4 db. vezeték közvetlenül erre az IC-re csatlakozik.
(#) válasza Collector hozzászólására (») Márc 16, 2008 /

3 nap? Nem 'sok' az egy kicsit?
Egyébként ha már témánál vagyunk, ez a progi szerintetek mi alapján következtet a vinyó várható élettartamára? Oké, tudom hogy bizonyos S.M.A.R.T. értékek alapján, csak azt nem tudom hogy pontosan mik is azok a tényezők amiket figyelembe vesz a hátralévő napok számításánál.. Ha van vki aki tudja esetleg az ne kíméljen, mert ezt mindig is tudni szerettem volna
(#) tomika77 hozzászólása Márc 30, 2008 /

kedves hozzáértők!
segitséget szeretnék kérni a 160-as seagate vinyom helyreállitásában a vezérlőelektonikánál testzárlat van ha jol gondolom és érdekelne hogy honnan tudnám beszerezni az alkatrészt hozzá csak nem lehet leolvasni az adatokat rola ha valakinek van ilyen működő az segithetne előre is köszönöm a segitségeteket!képek a vincsezterről:[url=http://kepfeltoltes.hu/view/080330/j3300238_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[img]]Bővebben: Link[/url]
[url=http://kepfeltoltes.hu/view/080330/P3300001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[img]]Bővebben: Link[/url]
(#) kiszebra hozzászólása Márc 30, 2008 /

Ezt melyik programmal nézted?
(#) bbb válasza tomika77 hozzászólására (») Márc 30, 2008 /

kompletten az egész panelt kell cserélni, nem elég azt az egy alkatrészt. valahol máshol is van gubanc a panelen, azért pukkant el. sőt! valószínű, hogy a preamp is kiment, akkor meg az új panelt is tönkreteszi... keress rá a neten, elvileg meg fogod találni hogyan lehet a preampot kimérni, hogy jó-e még.
(#) huba válasza tomika77 hozzászólására (») Márc 30, 2008 /

Szia.Úgynézki ezek a segatok mind egylére mennek. Itt a müködö 40Gb-os Hdd-mből az elszált alkatrész képe.

vinyó.jpg

(#) tomika77 hozzászólása Márc 31, 2008 /

a segitségeteket nagyon köszönöm rendesek vagytok
(#) rudolf992 hozzászólása Ápr 1, 2008 /

Sziasztok,
batorkodtam uj temat nyitani mivel ilyent meg nem lattam ami direkt a merevlemezek javitasaval foglalkozni kicsit bovebben.
Talaltam egy angol torrentet csak nincs ra seeder.
Ha valakinek megvan vagy barmilyen anyaga van a merevlemez javitashoz azt szivesen fogadom.
Lehet nem lesz ebbol szuper tema de azert engem nagyon erdekelne,es bele is matatnek egy rossz hdd-be
Következő: »»   4 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem