Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! ESP8266 user program-ban nem lehet valahogy elmenteni az SSID, Password, TCP/IP client beállításokat? Hogy minden megnyitáskor ne kelljen beírni őket? Nincs valami .ini fájl vagy bármi lehetőség?
Milyen az a "user program" ? Mert bár kézenfekvőnek tűnik a kérdésed, de mi innen nem tudjuk, hogy mi is az amit megnyitsz, és újra írnod kell bele...
A program neve. Aki használja az úgyis tudja miről van szó, aki nem, annak mindegy, úgy sem tud segíteni.
Így már értem. Előbb biztonság kedvéért rákeresve, a lap alján hoz egy kevéssé egyértelmű találatot, bár felette egy youtube videó árulkodóbb...
Nos szerintem, az AT firmware csak kívülről adott folymatos parancsvezérlésre jó. PC vagy inkább mikrokontroller házasságra megfelelő. Ha ettől többet, vagy mást akarsz, akkor le kell cserélni ezt. Igaz ugranak az AT parancsok ekkor, De a modul ez után azt míveli amit leprogramoztál neki. Többnyire...
Azt tudom hogyan kell használni a modult. Milyen parancsokkal, mikrokontrollerrel, stb...
Ezzel a programmal csak tesztelésre használom. Viszont ha mindig megnyitom ezt a programot, az openweathermap TCP/IP beállításait hozza be, és ezt kell folyamatosan átirogatom. Ezért kérdeztem, hogy nem-e lehet valahogy elmenteni a beállításokat. Nem a modulba, hanem a PC-n. Ha nem lehet, az sem olyan nagy probléma, kb: 5mp-ig tart mindig beállítani. ![]()
Igen, nem is kioktatásként írtam, távol ez tőlem. És értem a problémát, a program írója mellőzte ezt a lehetőséget belőle, így tudod csak használni. Hacsak nincs valahol a szerzői oldalon valami utalás, opció erre, esetleges felhasználói panasz után...
Sziasztok!
Lehetséges egy ESP8266 modulban tárolt lua fájlok lementésére egy számítógépre? Ha igen hogyan kell csinálni?
Szia. Mintha a LuaLoader programban a download gomb lehozná, vagy a file list... A kommunikációs ablakból kimásolható. Emlékeim szerint.
Sziasztok!
Van két ESP8266 modulom és próbálnám feléleszteni őket nem sok sikerrel ugyanis mindkettő ugyanazt a hibát produkálta. Sikerült kiderítenem, hogy az egyik 9600 a másik 115200 baudrate-et használ. Külön kapja mindegyik a 3,3V stabil tápot valamint az RX illesztés megvan, ahol kell. Táp ráadásnál látom a következő feliratot: Ai-Thinker Technology Co.,Ltd. ready Első esetben PIC-kel próbáltam üzenetet küldeni "AT NL CR" és erre a válaszra "AT CR NL CR ERROR" jött vissza. (Akármelyik AT parancsra visszajött a parancs és az error.) Utána PUTTY, felirat megjelenik beírok valamit: Ai-Thinker Technology Co.,Ltd. ready AT+GMT És semmi válasz csupán CR történt látszólag. (Gépelésnél látom a kék ledet villogni.) Mondanom sem kell, hogy ezért nem is tudok FW frissíteni. Google az ERROR-ra azt mondta, hogy gyenge táp vagy rossz baudrate. A tápom 2A-es és látom kiírva szöveget. Mi lehet a hiba?
Az AT parancs majd 'Enter' utan meg nyomj egy Ctrl-J kombinaciot probakepp..
Köszi. Már csak holnap fogok vele újra foglalkozni. Google azt mondja, hogy a Ctrl-J a line feed. Remélem lesz valami eredménye. Mondjuk, ha jól emlékszem a putty gépelésnél küldi el egyesével a karakterláncot. Ez nem tudom, hogy bezavar-e az ESP-nek vagy sem.
Helló !
Ilyen parancs "AT+GMT" nem létezik ehhez a modulhoz, tudomásom szerint....
En mondjuk linix alatt hasznaltam screen-el. Egy probat meger
![]()
Üdv!
Bejött a enter, ctrl-j kombináció. Köszönöm a segítséget. Most már csak azt kell kiderítenem, hogy PIC-cel miért nem ment.
Szia!
Azt honnan lehet megtudni, hogy melyik verzió milyen parancsot támogat? Google-ban rákerestem az esp8266 AT commands kulcsszavakra és ott írják ezt a parancsot.
Itt vannak a legújabb AT parancsok.
Sziasztok!
ESP8266 - al kapcsolódok a routeremhez wifin , de amint rákapcsolódik , lehal a router és megáll. Lenne ötlete valakinek , hogy miért ?
Sziasztok!
Pár napja én is szereztem egy ESP8266-01 modult valamint vettem hozzá egy ILYEN USB-TTL átalakítót. Elkészítettem azt az egyszerű kapcsolást ami a kettőt összekapcsolja. Bővebben: Link. Próbanyákon csináltam és utána vagy százszor átellenőriztem, hogy van-e benne szakadás-zárlat, illetve, hogy minden jól van-e benne összekötve(RX>>TX, TX>>RX stb.) Az USB-TTL konverterhez feltelepítettem a drivert sikeresen, a számítógépem fel is ismeri. Viszont amikor rákapcsolom a wifi modult is, akkor kiad egy lecsatlakozó hangot, és az eszközkezelőben megjelenik egy sárga felkiáltójel a port alatt ahova csatlakozott. _A wifi modul működik, mert világít rajta a piros led, valamint ha megnyomom a reset gombot, akkor felvillan párszor a kék led is. Sőt, az USB-TTL konverteren is felvillan egy narancssárga led tehát vette az üzenetet amit a wifi modul újraindítás után elküldött. _Az áramkörbe párhuzamosan bekötöttem egy külső 5V 2Amper tápegységet is amit 3 darab 10k ellenállásal leosztottam 3.3V-ra. Ezt azért csináltam mert olvastam, hogy akkor lehet hibás, ha a konverter nem tud annyi áramot adni, mint amennyit a wifi modul felvesz. Ebben egyébként erősen kételkedtem de azért megpróbáltam: Semmi változás. _Megpróbáltam egyaránt 9600bps-el és 115200bps-el is. Putty terminál programot használtam és a terminál ablakot nem is engedi megnyitni és kiírja hogy nincs eszköz csatlakoztatva a portra. Néha sikerült elérnem, hogy megnyíljon az ablak, de akkor egyetlen egy karaktert sem tudtam bele írni. Kipróbáltam Hyperterminállal is, ott is ugyanez a helyzet. Sőt, a windows xp-s gépemmel is kipróbáltam, de ott sem működik (nekem jelenleg win 7 64bit-es van) Valaki esetleg tudna segíteni? Előre is köszönöm a válaszokat. A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2016
Az usb-ttl valóban nem ad le elég áramot. Amikor elkezd a wifi modul kommunikálni, már nem elég. Én 3v3 tápot használtam. Gnd és 3v3 a külön tápról közvetlenül esp-re (mindenhova, amit fel vagy le kell húzni), gnd, rx és tx az usbről. Így ment.
Köszi a választ, ki is próbáltam az előbb, de sajnos nem sikerült.
![]() Lehetséges, hogy valami szoftveres hiba van a Putty-vel?
A modulhoz nem értek, de ha kényes a tápfeszre, akkor a fesz osztós megoldás az nem lesz jó, az sem fogja stabilan tartani a 3.3v-ot. Vagy stab ic-s, vagy dc-dc konverter-es, vagy egy bontott pc táp kell. (ha értesz hozzá a számítógéped belsejéből is csapolhatsz stab 3.3v-ot)
Ha jól veszem ki abból, amit leírtál, akkor feszültségosztóval akarod táplálni az ESP-t. Ez nem fog menni, mert azzal nem tudsz elég nagy áramot leadni az ESP-nek (egyszerű kiszámolni). Kell oda normális 3V3 táp, ami képes 300mA-t leadni. Nem hiába szokott szerepelni egy LM317-es az ESP-s kapcsolásokban.
Sejtettem, hogy a feszültségosztásos megoldás nem lesz jó, de már nem akartam "utánaszámolni" mert nagyon fáradt voltam. Most kiszámoltam és már látom, hogy nagy hülyeség volt mert nagyon kevés áram folyik a modulon (nem csoda, hogy a led sem világított) és van is itthon néhány 3.3V-os stabilizátorom, de azok csak 100mA-esek. Úgyhogy gondolom azok nem lesznek jók.
Esetleg ha három stabilizátor kimenetét összekötöm, az működhet? Vagy szintén nagy hülyeség lenne?
Nem szerencsés, mert ott meg kiegyenlítő áramok folyhatnak, ha nem teljesen egyformák.
Ebayről pár száz Ft-ért lehet komplett szabályozható modulokat venni. Érdemes beszerezni belőle pár darabot.
Ha nem akarsz rendelni megfelelő stab ic-t, akkor egy áteresztő tranzisztoros megoldással megnövelheted a stabilizátorod teljesítményét. Bővebben: Link Bármilyen megfelelő teljesítményű PNP tranyó jó, ha 50mA-nél akarod átadni a terhelést a tranyónak akkor R1 kb. 12 Ohm.
Sziasztok!
ESP-12E modullal játszok. A www.google.com header-jét kérem le egymás után százszor és megmérem hogy mindez mennyi idő alatt fut le. A mérés úgy történik hogy egy globális változót (stopper) a ciklus előtt nulllázok, egy 1ms-onként lefutó megszakításban inkrementálgatok, majd a ciklus után kiíratom a kijelzőre:
Válaszként 213 karaktert kapok egyébként. A ciklus után a stopper értéke 9088ms, azaz egyetlen lekérés 90,88ms alatt megy végbe. Nem tudom mennyinek kellene lennie de én ezt sokallom. A küldő függvényemben semmilyen delay nincs természetesen. Az UART 115200 Baud-dal megy a PIC pedig 70MHz-en jár és 16 bites, bár szerintem ez számít itt most a legkevésbé. A netkapcsolatomnak amit az ESP8266 is használ 7-8ms a pingje és 240Mbit/s a sebessége, melyből a wifin 50-60Mbit/s jön át bár szerintem ez is irreleváns. Szerintetek nem sok ez a 90,88ms?
Nekem a xeon procis server 96ms alatt produkalja ugyanezt, 1Gbit/s (szinkron) berelt vonalon
![]()
Mármint micsodát? Az egy lekérést vagy a százat?
![]() (Közben átírtam úgy a ciklust hogy minden egyes adatcsere idejét külön mentse el egy tömbbe. 86ms volt a leggyorsabb és 140ms a leglassabb. Az átlag pedig 90-92ms körül van.)
Egyet
![]() Tobbszor lefuttatva 74ms a legjobb es 102 a legtobb. Nem irtamprogramot, csak parancssor. A ket idopontot kezzel vontam ki egymasbol.
..kozben ezen elgondolkodtam, hogy ms-e a vegeredmeny :-O A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |