Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Súroló szivacs, gumikesztyű, és Flóraszept, vagy hasonló fertőtlenítő....
Hmm, ennél olcsóbb és egyszerűbb is szerintem új vödröt venni a százasban.
![]()
A cél az, hogy legyen tiszta vödör, a mikéntjének egyik módja pucolás, a másik az új vödör.
![]()
A kérdés nem EGY tiszta vödör megszerzésére, hanem A vödör megtisztítására vonatkozott. Valamiért erre kaptál választ.
![]()
Akkor miért kérded hogyan lehet kipucolni, ha eszedben sincs?
![]()
Magasnyomású mosó. Utána igényesebbek valami fertőtlenítővel átmoshatják, ha cefrét akarnak benne tartani.
Fordítsd ki, és akkor a belseje tiszta lesz. A külsejéről meg majd idővel lekopik a kosz.
Sziasztok!
Van köztünk olyan aki használ "World Vision" márkájú DVB-T tunert? Arra lennék kíváncsi, hogy van e benne Magyar nyelvű menü.
Lassan készül az egyszerűsített műhely asztalom. Csak tegnap festettem.
Most már mindegy, de a felső keretet fordítva tettem volna (úgy szokás), hogy a 2"-os pallók csak belefeküdjenek, valamint hegesztve az egészet, úgy stabilabb. A hátsó lábak közti részeken átlós stabilizálókötéssel. A lábak alá ~10×10 cm-es talpak. Nem árt, ha a falhoz rögzíthető az asztal.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2016
Jó lesz ez, ha nem akarsz rajta nagy vasakat kalapálni.
![]()
Egyenlőre egy satu és az álványos fúró lesz rajta. Egy ponton hibáztam.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2016
Egyelőre jó lesz így (hegesztés ápol és eltakar
![]()
Üdv, egy gyors kérdés:
Szerintetek egybe vagy külön kell írni azt, hogy vonal ismeret? A vonal mint vasútvonal, és annak az ismerete. A válaszokat előre is köszönöm! ![]()
Külön. Egyéni vélemény.
Ezt egybe kell írni szerintem.
A "vonalismeret" kéttagú, összetett szó.
Itt a hobbin is sajnálatos tendencia, hogy egyre inkább, szinte szótagolva választják szét az összetett szavakat. ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2016
Bizony egybe kell írni.
Szerintem is egybe kell, úgyhogy egybe is fogom írni.
![]()
Valamint az igekötőket is külön írják az igétől. Tudom baromi nehéz volt megjegyezni az általános iskolában ezt a rendkívül bonyolult szabályt.
![]()
Nekem is akad problémám pár szó helyesírásával. Ez főleg az miatt (na tessék pont erről beszélek
![]() A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2016
Én mindig megnézem honnan ír a tettes. Tízből kilencszer Magyarországról! A "külhoniaknak" sosem rovom fel a nyelvtani hibákat, ismerve az okokat.
![]() ![]() Idézet: „A "külhoniaknak" sosem rovom fel a nyelvtani hibákat” Szerintem Ők jobban oda is figyelnek rá.
A tükörfordításból nekem is volt már sokórás sötétben tapogatódzást okozó gondom.
Egy CNC plazmavágó szoftver hibaüzenete: Átalakítási hiba a "Z" tengelyen. Az angol dokumentációban hasonló dolgot sem találtam. Mire ráébredtem, hogy a HMI magyarítását végző (műszakii antitalentum) nyelvtudor a transzformátor szót is lefordította, addigra a vezérlő teljes mérő- és adatátviteli láncát áttúrtam. Innentől három varisztor cseréje elég volt. ![]()
Tudom.
Sőt szerintem sok esetben -amiket én látok- hibákat az a trehány "nemlesz@rom" típusú írásmódra vezethető vissza, nem a területi nyelvjárásokra, típushibákra. Én is, bárhol beszélgetek valakivel, a versenyeken is, és most a találkozón is, rájönnek elsőre, hogy nem az anyaországban tanultam meg az anyanyelvemet. Megvannak a tipikus szavak és persze a tájszólás is okozza. De ebből soha semmi problémám nem volt. ![]()
Nálunk ezt úgy képzeld el, hogy ha két villanyszerelő beszélget akkor az úgy néz ki:
Idézet: „Az ebédlőbe a két stekker kap egy B16-os isztyicset, elé meg felteszünk egy 30mA-es prúdovy-t.” Ez is érdekes, hogy a szakszavakat szövegben szlovákul írják le, feltéve, ha szlovákul van, mivel nem az összes szakszó maradt szlovákul. Magyarul pedig: Idézet: „Az ebédlő konnektorait levédjük egy B16-os kismegszakítóval és egy 30mA-es áramvédő kapcsolóval.” ![]() Volt már, hogy a helyi üzletben forrasztóónt kértem, a visszakérdés úgy szólt, hogy Idézet: „Cin kő gyerek?”
Már az sem semmi, mikor egy hortobágyi jaót beszélget egy vazsmegyeivel.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |