A privát üzenet rendszerben karbantartásokat végzünk. Lassulások előfordulhatnak!
Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Bizony erre nagyon odafigyelünk, mivel volt sok év, amíg magyarságunk megmaradásának záloga csak a szóban élő anyanyelvünk volt. Bizony a 40-es években magyar nyelvű oktatás, könyvkiadás de még a beszéd is tilos volt. Persze ez már szerencsére történelem, ma már nem ennyire rossz a helyzet. Persze az igénytelen írásmód itt is terjed, amit ide is persze az internet hozott be.
Mert a magyar egy asszimiláló nyelv.
Hülye lennék fórutémát írni, ha a "topik" sokkal rövidebb és mindenki érti, gyanítom a kismegszakító helyetti isztyics is rövidebb praktikusabb.... nem is beszélve az áramvédő kapcsolóról. A rövidítés pedig nyelven belül is megvan, a 63A-es olvadóbetét helyett minden magyar villanyász megérti a "63-as dugó" -t. A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2016
De értik egymást és az a fontos. Viszont a szlovákok között ez még hatványozva jelentkezik. Rengetegféle nyelvjárás létezik itt ( pl.: záhorák, rusznyák, víchodnyár (nyelvtanilag helytelenül írtam, úgy ahogy ejtik)), a Pozsonybal élő szlovák (aki a hivatalos nyelvet beszéli) és a keleti területeken élő ú.n.: "víchodnyár" egyáltalán nem érti egymást, mert nincs két közös szavuk. A többinek meg még annyi közös szava sincs.
Én mondjuk témának hívom.
Az isztyics egyszerűen szlovákul van, a kismegszakítót, vagy az automatát egyszerűen nem ismerték a tanárok mint kifejezést akkor amikor a mostani szakemberek (pl.: apám) tanult, ma már az internet ezt is hozta magával, hogy nekünk már több kifejezést kétnyelvűen tanítanak. A régi szlovákból átvettet sem hagyhatjuk el, mert az üzletekben meg csak azokat értik (pláne a szlovák nagy raktárak, ahonnan az anyag van rendelve).
Ezt a számot az előbb vettem fel a Megadance (net)rádióból! Ki szereti az ilyen zenéket? Engem a régi Laserdance számokra emlékeztet.
Nekem tetszik, mint majdnem minden zene amit gép csinál, mondjuk nekem ebben a stílusban akkoriban jobban bejött a Koto és hasonlók, imádtam a géphangot is, bár a Kraftwerk-ét nem annyira. Lehet hogy most megköveznek, de nekem pl. a hegedű az kb. olyan mintha az egyik fülemen bedugnának egy jó vastag kötelet, a másikon kihúznák, és rángatnák ide oda, szó szerint fáj.
Az elektromos ember az elektromos zenét szereti. Vagy nem.
Helló,
Itt az ideje, hogy építs egy inverteres hegesztőt.
No, akkor engem magyar állampolgárnak könyvelsz el az adatlapom szerint. Nem tudom, hogy sikerült, de én az országhoz nem írtam semmit annak idején. És hozattam magyar billentyűzetet. Így könnyű helyesen magyarul írni, nem kell észbe tartani melyik billentyű milyen betűnek felel meg.
Vagy nem Én pont a hagyományos zenét (is) kedvelem. Talán azért mert egyrészt énekkkaros voltam és van némi hallásom. Talán azért mert vannak zenész barátaim. Ki tudja? Ennek ellenére kedvelem a Kraftwerket is. Egy dolgot nem tudok elviselni. A mai magyar zenének nevezett hamis és botrányos hangzású énekeseket. Tegyétek egymás mellé ezt a kettőt: Ezt.. és azután ezt....
Idézet: „Az elektromos ember az elektromos zenét szereti. Vagy nem.” Én ezt is , azt is. Az akusztikus hangszer hozza az egyén "lelkivilágát" is, ennél lehet ugyanazt unalmasan, és nagyon szépen előadni. Elektromos zenénél közel sem annyira, az jóval személytelenebb.
Jobb topic erre sajnos nincs, ezért ide teszem a kérdésem. Tegnap vettem észre, ha megjelenik egy új téma és szeretnék javaslatot tenni, hogy melyik régiben legyen inkább, nem fogadja el a rendszer. Ezért megpróbáltam moderációt kérni, de azt sem. Legalább is az eddigiektől eltérő módon nem kaptam róla rendszerüzenetet. Ez csak nálam van így?
Topi már keresi az okát, úgy tűnik, hogy Nálad problémás a működése egyelőre. (Nekünk gond nélkül működött, más még nem jelentette be a hibát.)
A javításig szíves türelmedet kérjük!
Már tettem(?*) hasonló bejelentést, Internet Explorer alatt a [v] gomb (a hozzászólások és a topik fejlécében) nem működik. Ugyanígy hatástalan a Sendreport() dzsavaszkript (=javascript) az oldal alján.
* A kérdőjel oka, hogy nem vagyok biztos benne, sikerült-e elküldeni. Nem kaptam visszajelzést.
A repülőgép szimulátoros témában én is tettem javaslatot régi témára. Nekem sikerült. Amikor a témát törölték és áthelyezték, meg is kaptam a rendszer üzenetet, hogy köszönik szépen a témára leadott tanácsot, viszont kaptam olyat is, hogy ugyan ebben a témában leadott moderálási kérelmemet végrehajtották, viszont én nem adtam le moderálási kérelmet!
Leírtam, hátha segít.
Láttam tegnap, azért gondoltam, hogy csak nálam van valami hiba, mert előtte nekem nem sikerült. Moderálási kérelmet én küldtem, de arra sem jött válasz. Ki érti ezt?
@ elektroncso és nedudgi!
Köszönjük a jelzést, továbbítjuk Topinak, megnézi, mi lehet az oka.
Akkor megy válasz a moderálási kérelemre, amikor egy moderátor azt végrehajtja. Ha nem kaptál rá rendszer-üzenetet, akkor az két ok miatt lehet:
1. Még nem hajtottuk végre (jelenleg is van néhány ilyen moderálási kérelmed, ezeket Topi kifejezett kérésére egyelőre nem végeztük el) 2. Valamilyen működési hiba lehet a dolog hátterében (Topi most ezt nyomozza).
Értem, köszönöm. Csak ugye ha nincs értesítés akkor a bizonytalanság van. Máskor egy moderálási kérelmet hipp-hopp feldolgoztok és már hozzá vagyok szokva.
Ez most kivételes eset, és szándékos.
Sziasztok!
Előre elnézést kérek mindenkitől a nem elektronikával kapcsolatos bejegyzésemért. A kolégáim céges keretek közt egy sport esemény keretében szeretnék támogatni a "Kézenfogva" alapítványt. Mivel minden segítség jól jön , ezért keresnénk még további támogatókat. Részletesebb információk és támogatási lehetőség a http://kezenfogvamozdulunk.hu oldalon található. Mnden apró segítséget előre is köszönünk a rászorulók nevében. A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2016
Már itt is kezdődik, termékbemutató nem lesz?
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2016
Sajnos személyes tapasztalatom van a különféle alapítványokkal kapcsolatban! Nem kívánom senkinek azt a tortúrát amit végig kellett csinálnunk. Megy a pénzgyűjtés rendesen, de ha segítségért mész szinte bármelyikhez, akkor csak pénzért (méghozzá elég vaskos órabérért) kaphatsz segítséget. Így mindenkinek azt javaslom, aki támogatni szeretne pl. beteg gyerekeket, az ne a különféle alapítványok egyéb költségeit finanszírozza, hanem adja közvetlenül egy sérült, fogyatékos, beteg, stb gyermeknek ill. szüleinek! Szándékosan nem írok nyilvánosan alapítvány neveket, de magánban elmondom a tapasztalataimat annak akit érdekel.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2016
Igazából az velük a baj, hogy az összeg 30-35%-a megy oda ahova kell, a többi az náluk marad, abból "tartják fenn" magukat. De ha azt nézzük ez nem is olyan vészes, egy ismerősnél kicserélték a drótkerítést részben másra részben ugyanolyanra, az anyagköltség kb. 170-180 volt, a végösszeg meg 880.
Megéri alapítványozni, mert az adó vagy nincs, vagy nevetséges mértékű.
Sajnos van jó néhány linkség - nem vitás, de azért akad jól működő, becsületes is, én ki is merem írni a nevét: "Menhely Alapítvány".
Sajnos nem tudtam kiderítenem az igazságot. Annyit sikerült megtudnom, hogy a 60-as években Hajdúszoboszló városa felvonult a debreceni virágkarneválon de ez sem egészen biztos. Igazából mindenki máshogyan emlékszik. Az idő jótékony homálya...
Idézet: „Az idő jótékony homálya...” Az éjjel átlapoztam Békéscsaba halotti anyakönyvét 1932 és 1954 közt. 400+ oldal és nem találtam meg a nagyapámat. Pedig apám születése és az én születésem közt halt meg valamikor. A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |