Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Nextion érintőképernyős HMI, UART kommunikációval
Témaindító: Lamprologus, idő: Máj 5, 2016
Témakörök:
Ismét frissítettek ...
1. Add "while" and "for" statement 2. Add "doevents" command 3. Add checkbox and radio component 4. Add character spacing attribute for components like text, number,button..etc. 5. Add autowrap attribute for button and dual-state button 6, Add "cle" command for waveform component 7, Enhanced dual-state button display in edit mode.
Nahát. Alakul ez!
Én meg végre összekötöttem egy PIC-el ... és már küldöm a HMI felé az adatokat ...
Sokkal látványosabb mint egy 2*16-os LCD! (Pedig csak 2,4") Remélem hamarosan a HMI által küldött adatokat is fel fogom tudni dolgozni a PIC-el! És akkor:
Nekem most munka miatt sajnos szünet.
Viszont rendeltem még 18F es PIC -et. Kombinálnám USB HID kommunikációval a HMI -t.
Idézet: „Sajnos nem ugy nez ki hogy magat a kirajzolt gorbeket le tudom resetelni...” Ha jól látom akkor a legutóbbi frissítésben szereplő LCE pont erre való! És közben már a negatív számok is működnek ... Találjuk ki, hogy még mit nem tud ... előgg utóbb az is belekerül! Mondjuk nekem per pillanat az a problémám, hogy csak az aktív lapon lévő komponenseknek az értékét tudom változtatni soros porton keresztül. Most el küldöm a komponens nevét és a változó értékét, ha nincs az aktuális lapon ilyen komponens hibaüzenetet kapok vissza. Mennyivel jobb lenne ha küldeném a lap számát + komponens nevét változó értékét, és az megfelelő lapon átírná ... Na jó ... álmodozom tovább, addig meg figyelem, hogy melyik az aktuális lap, és csak arra küldöm az adatokat!
Vannak benne globális változók, illetve 3 db system változó.
ezeket nem tudod használni a komponensek változói helyett? Az adott oldal inicalizálásakor meg felvenné az értéket.
Sziasztok
A mai napon hozzájutottam én is egy nextion-hoz. A kérdésem hogy ti hogyan csatlakoztok hozzá programozás céljából, jelenleg a soros portot szeretném erre használni de nem találja a program. Üdv Kovabe
SD kártya!
Soros portról nem is próbáltam ... az rá van kötve a PIC-re, nem kell lehuzkodni ... SD kártyára rámásolom a programot, bedugom a Nextionba, táp lekapcsol, visszakapcsol, betölti a progit magától ... utána megint táp le ... kártya kivesz, táp vissza és már működik is!
Nincs valakinek valami jó ötlete, hogy milyen dobozba lehetne beszerelni?
Gyakorlatilag csak a HMI lenne benn, max még egy hőmérő (DS18B20).
Csak egy kivágás kell neki mivel tapizni kell a képernyőt, esetleg valamilyen álkeret. Egy egyszerű példa: Bővebben: Link.
Ha van ismerősöd akinek van 3d nyomtatója akkor nincs határ.
Ha egyser időben oda jutok, hogy megépítem a mindent tudó termosztátomat , wifivel kölső méréssel stb . akkor a kolégám kinyomtatja nekem a szükséges dobozt. Így olyan dobozt tervezek neki amilyen jólesik. Persze figyelembe véve a nyomtató határait. Ha több időt szánok rá akkor beleveszem azt is, hogy esetleg fröccs géphez szerszámozható legyen.
Hát ez az hogy nincs feles sd itthon
átmenetileg kiveszed a telódból ha qbban van.Nem is kell semmit törölnöd róla .
Melyik modellrol van szo itt? Utananeztem eleg szeles tartomanyban vannak a 2.4"-tol egeszen 7"-ig.
Bármelyikről.A fejlesztő környezet ugyan az.
Egyelőre a leg kisebb (2,4") kijelzőről lenne szó!
nekem 3,5 ös van
Dobozolásról lenne szó!
Ott meg a méret a lényeg!
Hát én eleve 3d nyomtatásban gondolkodtam. Egyrészt mert van ismerős 3d nyomtató tulajdonos, másrészt a gyártó oldalán van hozzá letölthető modell. Ezen felül nekem nem gond a CAD modellezés és olyat tervezek magamnak amilyenre épp szükségem van.
Elöször is köszönöm a segítséget, SD-vel már megy a programozás.
Most egy olyan kérdésem merült fel hogy egy "page0"-ra hogyan tudok meghívin egy változót "page2"-ről?
A változót globálisnak állítod be!
Miért akarsz meghívni egy adatot egy másik oldalról? Amikor oldalt váltaszt, azt tudja a kontroller (jó esetben). Ha tudja, hogy váltottál, elküldöd újra a kijelzőnek az adatot. Nem?
Szerintem felesleges túlbonyolítani a dolgot. A mezőket a kontroller tölti fel a kijelzőben, a kijelző csak annyi adatot szolgáltat, amiből a kontroller tudja, hogy megérintettél valamit.
Szeretnék egy órát készíteni és a beállítás részhez szeretném, van saját timere és azt szeretném felhasználni. Ha megfagyna a kontroller is maradjon meg az idő illetve látszanaha nincs kommunikáció.
És alegfőbb dolo, hogy még kontroller nélkül bogarászok. Az a következő hogy miként kell kommunikálni. A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2016
sys0, sys1, sys2 rendszerváltozók, bármelyik oldalról elérhetőek. Egyik lapon értéket adsz neki, a másik lapon kiolvashatod.
Bár nem próbáltam ki, de feltételezem, ha egy lapon leprogramozol egy órát egy időzítővel, és kilépsz arról a lapról akkor az az óra meg fog állni! ( Hacsak nem Enhanced kijelződ van, amiben van RTC, bár azt meg szerintem minden lapról el lehet érni ... )
Nekem úgy tűnik az arra jó( mármint hogy globálisnak állítod be), hogy ha átlépsz másik lapra akkor megmarad az értéke, és amikor visszalépsz akkor azt látod mint kilépéskor.
Talált sűlyedt, a projekt lefújva, amint másik lapra lépek az óra megáll.
A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2016
A saját időzítése amúgy sem túl pontos. Próbáltam órát én is. 8 ora alatt sietett 3 percet.
Kezeld úgy, mint egy 2 x 16 karakteres kijelzőt annyi különbséggel, hogy a HMI jelzi, hogy megérintetted, plusz grafikus, amihez a grafikát egyéb programban készíted el. Erre a feladatra tökéletes, minden másra ott a kontroller.
Mostanában tömögetik funkciókkal, szerintem feleslegesen.
Ok
Nekilátok a soros kommunikációnak de még nem tudom miként. Remélem az utánolvasással okosabb leszek.Flowcodban mennyire bonyolult a programozása? Esetleg nincs valami példa amin el tudnék indulni?
Ettől egyszerűbb használat nincs. UART (RS232) protokollal kiküldöd a parancsot, pl.:
Ne felejtsd el a kontroller RX lábát 10k ellenállással a +5V -ra felhúzni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |