Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm az eddigieket. Folyt köv.Üdv
Ha jónak mérted, akkor miért cserélted ki? Ha van szkópod, ellenőrizd, hogy kap-e engedélyező jelet az IC, a MOSFET gate-jén is megnézném, hogy van-e jel. Ha elindul az IC, de mindjárt leáll, akkor valószínűleg döglött.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2016
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni Blaupunkt Led-es LCD TV-vel kapcsolatban. Hozzám került több darab ami szinte mindegyik ugyan olyan hibajelenséggel küzd. 1. 32"-os (32/152R-GB-3B-HBKU-EU) amin semmi nem világít még a SB led sem, szétszedve a tápban mértem SB5-ot és nem látni semmi extrát. 2. 40"-os (40/402I-GB-5B2-1UHBKUP-EU) ezen a SB led világít a főkapcsoló bekapcsolása után a SB led egyből kigyullad majd kis idő elteltével van egy kis kékes villanás a SB lednél de más nem történik és nem relagál semmire sem. Szétszedve a tápban a SB5V mérhető. 3. 40"-os (40/233I-GB-5B2-FHBKUP-EU) ezen a SB led világít a de nem történik semmi és nem relagál semmire sem. Szétszedve a tápban a SB5V mérhető. Sajnos még nem volt időm leírásokat keresni hozzájuk, de hátha találkozott már valaki ilyen jellegű hibával (valami sűrűn előforduló hiba lehet ha már három készüléknél is hasonló a jelenség). Segítségeteket előre is köszi.
Igen, gyakran előfordul, hogy a szoftver hibás lesz.
Az lenne a kérdésem, hogy egyszerű esetleg ezeket a hibás szoftvereket frissíteni esetleg az USB-n keresztül vagy minden képen valahogy máshogyan lehetséges csak.
Legnagyobb eséllyel másikból mented a szoftvert ami jó. 8 lábú SPI FLASH.
Sajnos mivel töröltem a google hozzáférésem nincs mentésem, ide is be volt linkelve. Hátha valakinek van belőle. Esetleg itt: Bővebben: Link és itt: Bővebben: Link
Sziasztok!Adott egy 37"-os vestel beles drágaság... 17ips20-as tápegység található benne.A hiba: bekapcsol kép van háttérvilágítás nincs. Elsőnek ledekre gyanakodtam de szerintem nem. Mivel, ha mérem a ledre menő feszültséget a tápon akkor körülbelül 1 ms-ig mérek olyan 50-60v-ot és utána 0. Mit ellenőrizzek? Ha a ledeket lehúzom a tápról akkor is megszűnik ugyanannyi idő alatt a feszültség. Kép az tökéletes mindenre reagál bekapcsolt állapotban. A válaszokat előre is köszönöm. Mellékelek egy képet az adott tápegységről. Ha esetleg valakinek van ötlete mit ellenőrizzek az bejelölhetné a képen az adott ellenőrizendő alkatrész+ mi lenne a helyes érték amit mérnem kellene. Köszönöm szépen!
GND-hez képest méred a feszt, vagy a kimeneten? Ha utóbbi, akkor a GND hez képest is mérd meg, gondolom, így már utána is meg fog maradni a step-up konverter tápfesze, ami azért ál le, mert szakadás van a ledeknél. Szkóppal mérve gondolom látszódna, hogy van ott akár 100V is.
A kimeneten mértem. Megpróbálom gnd-hez is.
GND-hez mérve 116v-ot mérek. Akkor valóban szakadás lesz. Ilyenkor led esetleg ledsor csere oldja meg a problémát ha jól tudom. Szóval. Ha szétszedem a kijelzőt akkor milyen erősségű tápegységgel teszteljem a ledeket? A hogyanját azt tudom.
Ezt így nehéz megmondani, a kijelző tipusára keress rá és megtudod, hogy mekkora az üzemi feszültsége egy sornak.
Sajnos sehol sem találom.ves390undc-01 ez a típusa a kijelzőnek. Már szédszedve. 5 ledcsík. 12v nem elég egy csíknak az biztos.
Kijelzőn lévő elektronikán meg tudod nézni a kijelző típusát, de ezek után gyanús hogy a háttér világítás vestel gyártmány.
Igen az egész vestel. Átnéztem. 5 led hibás. 5sorból 2 sor működik.
Amíg nem veszem hozzá ledsorokat nem is lehet használni? Pl a hibás ledek kiiktatásával?
Ezek nem méretre szabhatóak mint a boltban kapható ledsorok? Mert van itthon 2db hosszú led sorom 82-es led tv-ből. Amiben vízszintesen voltak a ledek..
Ne babrálj vele, mert csak rosszabb lesz. Javaslom, hogy nézd meg a működő ledsorok hátulját is, ha a ledek alatt gyanúsan barna a nyák, akkor érdemes azokat is cserélni, különben szedheted szét megint pár hónap múlva.
Szia,
Nos nagyon sok helyen keresgéltem és sajnos azokon kívül amiket te is belinkeltél nem találtam több forrást ahonnan frissítést lehetne letölteni. Amiket találtam mindegyiket kipróbáltam de igazából semmi sem történt Viszont a keresgélések alatt sikerült találnom egy másik működő de törött kijelzős TV ami igaz 32 colos de ugyan ebből a szériából van még a panel is ugyan az a típus benne. A kérdés az volna esetleg abból menthető lehet a szoftver vagy a felbontás különbségek miatt ez nem lehetséges? A 40" TV ami nem kapcsol be:40/233I-GB-5B2-FHBKUP-EU A 32" törött kijelzős TV: 32/233I-WB-5B2-FHBKUP-EU A hozzászólás módosítva: Szept 12, 2016
Ha ugyan az a panel és minden stimmel rajta, lcd táp, csatlakozó. Akkor megér egy próbát.
Ha már be tudod kapcsolni de kicsit fura a kép, szerviz menüben lehet állítani nagyon sok mindent a kijelző résznél.
Szia,
Ez jól hangzik eddig szoftver frissítést még nem csináltam, hogyan lehet kinyerni a jelenlegiből a bin file-t? A két panel az teljesen egyforma még a számok is egyformák rajtuk TP.MSD309.BP710 A csatlakozók egyformák a T-Con felé menő is (csak kevesebb szál van bekötve gondolom a kisebb felbontás miatt) meg a kezelőgomb felöli is a ledek csatijából meg csak egy van beültetve gondolom a 32-es kevesebb leddel megy. Közben reggel kicsit méregettem a két panel között a külömbséget és ami elsőre feltünt a táp résznél a szekunder oldalon a 32-es TV-ben 38V-ot mérek míg a 40-es TV-ben 68V-ot mérek. A 32-es TV-ben a panel másik részén lévő kis feszültségű Satb IC-ken a bekapcsolás után (a kezelőgomboknál lévő STANDBY gomb megnyomásakor, a főkapcsoló bekapcsolására csak a táp indul be) jelenik meg a feszültség (1.5V; 3.3V) míg a 40-es TV-nél a főkapcsoló bekapcsolása után a SB led kigyulladásával egy időben a kisfeszültségű stabok is elindulnak. Ez lehet a hibás firmware miatt is vagy itt esetleg valami más generális hiba van? Idézet: „A csatlakozók egyformák a T-Con felé menő is (csak kevesebb szál van bekötve gondolom a kisebb felbontás miatt)” Akkor már nem stimmel!
Üdv!
Van egy Samsung TV-m amibe állítólag belecsapott a villám (nem tudom merről). Égésnyom nincsen, se a maiboard-on, se a tápon. A gond az, hogy nem kapcsol be. A táp típusa: BN44-00191A. INNEN Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kellene elindítani a tápot? Én úgy értelmezem a kapcsolást, hogy ha kap egy + feszültséget a tranyó, akkor kikapcsol a táp. Ezek szerint ha kiszerelve bedugom, akkor alapból be kéne kapcsolnia ugye?
Igen, a samsung tápot általában üresen elindulnak, de készenléti feszültség van? Inkább azt nézd meg, hogy a main felhúzza-e azt a tranyót, ne forszírozd mindjárt.
Semmi feszültség nincsen.
Olyat is mondtak, hogy elméletileg a Main is rossz. De a táp sem kapcsol be. Stand-by sincs!
Akkor ne indítani akard a tápot, előbb a standby-t kellene magához téríteni.
Azért kérdeztem, hogy hogy kéne indulnia, mert kiszerelve nem indult!
Köszi az eddigi válaszokat! A hozzászólás módosítva: Szept 13, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |