Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » JLT-02 analóg forrasztóállomás
Szedd szét a páka nyelét abban van az összekötés azt nézd át
Műűűűűűűűűűűűködik!!!
A hőelem jól volt bekötve, volt a panelon egy "csak multiméterrel észlelhető szakadás" Megmutatom milyen lett, kicsit kókány, de első itthon csinált nyákom!!!
Örülök hogy beindult használd sokat jó kis kütyü .
Én is örülök... hogy működik.
Egyedi kivitelezés de a működés a lényeg. grat...
Egyedi na az tuti! Ellenállás gondjaim voltak: 2W-os volt csak itthon, vagy nem is volt olyan értékű amilyen kellett ---> hát akkor kapcsoljunk sorba kettőt-hármat
Ne szégyeld ! Nem te vagy az első ,és nem is az utolsó
aki ilyet csinált !
Régebben én is így csináltam, bontott ellenállásokat kötöttem sorba, párhuzamosan.
De megelégeltem, és szinte minden értékből vettem 10-20 darabot... Megéri, nem egy nagy beruházás 2000-3000 forint max.
Nekem is vam vagy 300db csak a boltban zacsiba öntötte az eladó ,sem időm sem energiám nincs szétválogatni
ezért mindíg veszek amilyen kell .
hali
bocs,hogy eddig nem írtam, csak kellett rajzolnom, és nem volt sok időm. mutatom, hogy milyen bekötés alapján csináltam, ha fordítva lenne, akor mitől indulna me egyszercsak? és miért nem beszélgetek az indiánokkal, amikor bekapcsolom, mert előzőleg(mint írtam) ez történt
Ha jól értem most olyan mint az autón az index ??
jó-nemjó jó -nemjó ??? valahol kontakt (érintketzési) hiba van elég nehéz de fel kell derítened mérj -mérj -mérj !!!
Szedd szét a páka nyelét ott van az összekötés
stekkeres megoldás ott lehet kontakt hiba!!
oks. majd megnézem, most kinn van a műhelyben. köszi azért...
de a bekötés az ugye jó??? mármint a rajzon..
Így fejből nem tudom :én kimértem ,a hőelem kb 1.5
a fűtőbetét 13-15 ohm
igazából nem olyan mint az index, hanem az elején nem igazán megy, aztán egyszer beindul és utánna meg sem ál...
cseréld fel a hőelem kivezetéseit és nézd át van e kontakt
hiba.
na most szét van szedve, és az egyik kábel burkolata, az cefettül meg van pörkölve, és elég nehéz hajlítani, a másikkal ellentétben.
bocsi itt az egyes számban beszélt kábel, az egy kábel pár... tehát 2 égett 2 jó és most a hidegről hoztam be, és most egyáltalán nem akar beindulni. a zöld lámpa, meg nem zöld, hanem sérgés inkább... sőt sárga és a vezetékek, amik égettek, azok a sárga, és a fehér ezen kívűl van még piros, és fekete
na az előző hsz nem került be, és elveszett.
szétszedtem, volt ott fekete-piros-fehér-sárga színű drőt, amiből a fehér, és a sárga volt megégva, és nehezen volt hajlítható mosz már be se indul kicsi idő után se, és a zöld lámpa se zöld, hanem sárga
AZa 2 valószinűleg a hőelem vezetéke javitsd ki . Azöld nálad mit jelez?
van pár képa dobozról, és a ledekről, és nemrég egyszercsak kialudt a zöld, és fűt. de megvártam kihűlni a pákát, és újból ba***kszik, és nem fűt...
az ok lenne a zöld Moderálva--vicsys
most ismét elkezdett fűteni....
azalatt, hogy javítsam ki, mit értesz? vágjam szét, és új kábel, vagy mi? mert a véga, az kerámiába van öntve... és csak olyan 4-5 cm látszik ki....
ott ahol a szigetelés meg van égve szigeteld le!!
ne érhessen össze!
nem ér össze, csak barna az a cső
asszem valami üvegszálas cucc lehet, de nem ér össze és bocsánatot kell kérnem, tudom, hogy az én gondom, és te segítesz, meg minden, de sajna most írom közben a holnapi töritz re a puskát, és ha nem haragszol meg, de a töri most kivételesen fontosabb mint a forrasztóm. bocsi még 1* nagyon nem szeretnék bunkó lenni... holnap visszatérhetnénk inkább...
Oké kéz és lábtörést ! sok sikert a suliban .
Sziasztok!
A hőmérő modulhoz a nyák rajzot vasaláos technikához kell tükrözni vagy nem? Köszi!
Üdv!
Én is megépítettem az oldalon lévő kapcsolás és most teszteltem de van vele egy kis problémám: Mikor bekapcsolom a fűtés led világít viszont a páka nem akar fűteni.A fűtőszálon nen jön ki fesz.Mi lehet a probléma? A tirisztor nem kapná a vezérlést?
És kap vezérlést ? mérd ki !
A test és a gate közt van feszültség? |
Bejelentkezés
Hirdetés |