Fórum témák
» Több friss téma |
Általában elég szokott lenni a lakkozás is.Bár az előre lelakkozott nyák /akril lakk/ és az utána való forrasztás szokott néha gondot okozni.Főleg smd kivitelnél az alkatrész alatt átmenő vezető sáv , aminél ugye a lakk megolvad az tud gondot okozni.Átmeneti ellenállás stb.És ezt ugye nagyon tisztitani sem lehet már.Á készre szerelt nyák a munka végeztével való lefújása az jó megoldás.
Viszont némi észrevételt , ha megengedsz azon tul , hogy szép munka.Nos kicsit sok forraszanyagot használsz ez főleg a tranzisztor lábakon látszik meg nagyon.A másik pedig az , hogy lehet a kép csalóka , de néhány alkatrész végére nincs felfutva rendesen a forraszanyag , tehát hézag látszik , de lehet , hogy csak nem jól látszik.Egyébként szép tiszta munka.
Köszönöm a véleményeket.
Chipmunk1960, Pjg - A lakkozást megfontolom, én is jónak érzem ezt a megoldást. Buvarruha - a felvetésed jogos, a rézoxid stabil anyag, meggátolja a további oxidációt. De a rézréteg vékony, félek az egészet felemészti a stabil oxidréteg kialakulása. Illetve nem is néz ki jól a megzöldült felület. Eyess - A minőség tekintetében mindenben igazad van. Legyen mentségemre, hogy sokkal rosszabbul látok mint az átlag, ezért jelentős optikai turbózást használok, nincsenek megfelelő eszközeim, és sajnos a panelen lévő vegyi ón miatt, nagyon rosszul fut rajta az ón az SMD-nek kedvező hőfokon (kb. 300°C-on csináltam). Egyébként a többi alkatrésznél is több helyen utólag távolítottam el az ón-többletet, amit a tranzisztoroknál is megtehettem volna, de nem gondoltam rá. Tulajdonképpen az SMD-hez csak a lelkesedésem van meg, és szinte minden más hiányzik. De igyekszem így is életképeset Alkotni (amihez nem kis erőfeszítést kell tennem).
Eyess kiegészítésével egyetértve is szép munka.
Még az előző kérdésedhez: az ilyen alkatrész 'hegyek'-et csak hallomás alapján célszerű kerülni, azonban ezt számomra még senki nem tudta még szabványilag megindokolni. Sőt ipari körülmények között is alkalmazzák, ha nagyon el lett tervezve a panel vagy a tesztelések során derül ki hogy kell még plusz alkatrész. SMD-t még nem kellett lakkoznom, de sok sorozatban gyártott panelnál láttam már ezt a megoldást. Szerintem max. nagyfrekin lehetnek gondok. Ha utólag forrasztani kell az vagy csúnyán néz ki vagy sok utómunkával lehet eltüntetni. Ettől függetlenül jó megoldás ez is. 2 éve kerül vissza hozzám pár általam kb. 30 éve készített erősítő panel. Azóta az eresz aljban van. Most is forrasztható. Van köztük lakkozott, de a legtöbb lakk nélküli 'páka-galván'. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2016
Ilyet még a Nagyok is csinálnak (mellékelt képen a 0402 méretű ellenállás és kondenzátor). Sőt még olyat is amitől még nekem is égnek áll a hajam.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
Engem az utólagos toldozással-foltozással (modifikáció/hangolás) tudnak az őrületbe kergetni. (Innen leveszünk kicsit, ide hozzáteszünk, ezt levágjuk, stb.)
Ez véletlenül nem egy mikrohullámú valami? Mi is csinálunk ilyeneket. Ezzel kell/lehet hangolni. Ebben mi a borzasztó? Mikrohullám esetében már az ón mennyiség, forma, összetétel, nyák alapanyag, maratás minősége és még sorolhatnám hogy mik számítanak. A mi általunk gyártott fejek 10K Euro-ba kerülnek. Ha hangolás nélkül tudsz két egyformát gyártani, akkor van felvétel nálunk
De! Véletlenül épp egy mikrohullámú valami. Az a borzasztó hogy a fejlesztő cég már sokadjára tervezi át a panelt, hogy ne kelljen kézzel utólag modifikálni (ilyen mértékben), de ez sosem jön nekik össze. A képen látható modifikációkat (ez csak egy része) minden egyes panelen ugyanúgy meg kell csinálni, ehhez még hozzá jönnek pluszban az egyedi hangolások (hálózati analizátor segítségével). Természetesen a 4...38GHz frekvencián már minden számít, de van összehasonlítási alapom, és tudom hogy más cégeknél nem így mennek a dolgok. (Több nagy cégnek gyártunk, ill. gyártottunk. Pl.: Ericsson, Nokia, Motorola/Cambium, Alcatel-Lucent)
GSM modult hogy forrasztjátok?
A helyére rakod és körbepöttyözöd hegyes pákával.
Én mindig rakok alá vastagabb kaptonszalagot, hogy ha valami gáz van le lehessen szívni az ónt a lábakról és ki lehessen forrasztani.
Sziasztok. Ez már kész. Pákával cseréltem a nagy csatit. Oldalanként azt hiszem 127 lába van, vagyis kivezetése.
Sziasztok! Egy ilyen hőlégfúvó megfelel otthoni használatra? Jelenleg nem szeretnék sokkal többet rá költeni. Meglehet ezzel is mindent csinálni? SMD forrasztásban kezdő vagyok, még sohasem próbáltam ilyen géppel forrasztani.
Elméletben igen, hogy milyen minőségű az a masina az már más kérdés.
Szerintem Bővebben: Link ez sokkal jobb választás lenne mivel kisebb a fejegység így könnyebb hoszabb ideig tartani kezelhetőbb, én is ilyet használok és teljesen meg vagyok vele elégedve.
Sajnos ezt nem postázza Szlovákiába. Találtam olyat aki postáz, csak az a duplájába kerül.
Jó kérdés, de szerintem ilyen gépet érdemes venni.
Olyan eladónál nézd ahol közvetlenül Kínából jön ingyen postával, nem hinném hogy ne szállítanának oda. Az a 15000Ft átszámítva nem egy vészes összeg érte. Szerintem én is berendelek majd egyet belőle, nem mintha nem tudnám beforrasztani az SMD-t pákával, csak kíváncsiságból, meg bontásnál jól jön.
Szia, Nekem az első van, amit kinéztél, csak digitális vezérléssel. De ez nem nagy különbség. Nem nehéz tartani, tudja a 450 fokot, viszont vigyázni kell, mert a fűtőbetét hamar tönkremehet, ha nagy nagy légáramnál, nagy hőfokon használod. A vékony cekasz nincsen külön rögzítve, s könnyen összefújja, mikor lágy, s kiég. Amelyiknél nincsen szállítás, írjál neki, hogy állítsa be a Magyarországot , vagy Szlovákiát is.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2016
Sziasztok.
Szeretnék venni egy 858D SMD-típusú hőlégfúvót, kérdésem, ehhez kell tápátalakító? Mert a fotókat elnézve, nem magyar szabvány a tápnak a konnektora.
Olyat vegyél ami 220v eu plug. Ugyanazt a képet rakják az összes fajtához.
Egy ismerősömtől kaptam javításra két darab elektronikai panelt amik állítólag vízautomatát működtettek. Nem tudom,hogy milyen típusú a gép de állítólag nem csinál semmit csak kattog. Első ránézésre kapcsolóüzemű tápjában túlhevült egy smd.dióda és zárlatos lett, még a panel is megbarnult. A dióda elég kisméretű és az van ráírva, hogy EUV C539 ill. a másik panelon EUV C609. Az 230v-os oldalon eggyenirányitás pufferelés és fesz. szabályzó után rákerül a trafó primer oldal két kapcsára és erre van kötve két smd dióda sorba egymással szemben, az egyik ami zárlatos lett és a másik kétszer nagyobb hibátlan dióda(BYG 21k v76, ill. BYG 21k v76). Szeretném kicserélni egy 1000v 1a-es gyorsdiódára, de nem merem mert a rossz diódáról semmit nem tudok. Ehhez szeretnék segitséget kapni ha van valakinek ötlete, ellőre is köszönöm.
Üdv: Inkább ide teszem mert eztis profissan szeretném megcsinálni, ha lehet.
De hogyan. Ki hogy szokta megjavitani. Ugyanis 3vezető sáv elvan szakadva. Amúgy müködik,de csak bizonyos helyzetben. Ami a Displej ból kijőn folia vezetősáv. A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2016
Azt szerintem könnyen javíthatod te is egy komplett display cserével.Ha a fólia szakadt más esély nincs!!
Ahogy az előttem szóló is mondta a legegyszerűbb venni egy másik kijelzőt, vagy ha bátor vagy akkor óvatosan, rengeteg türelemmel meglehet csinálni, én már csináltam ilyet mai napig működik kifogástalanul.
Na igen énis valahogy igy gondoltam, csak inkább elöbb megkérdezem, más hogy csinálná. Elötte mivel kaparni meg hogy a forrasztás fogjon. Kb igy van nekem is elpattanva. Köszi nektek.
Kis "mikroszkóp" (ilyen usb-s 5.000ft-os cucc) vékony pákahegy, vékony drót, ónharisnya nélkül nagyon neki se fogj és ha ezek megvannak javaslom pár nyugtató meditációs gyakorlat elsajátítását mielőtt belekezdenél.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2016
Sziasztok, gondolkozom, hogy beszerzek egy reflow forrasztót. A cél kétoldalas nyákok forrasztása lenne, ha pedig veszek akkor valami közepes méretűt (30-40cm-es) hogy több panel 10-15db beleférjen egyszerre.
Pl egy ilyenről mit gondoltok? Bővebben: Link Neten elég sok videó van a T962-ről ez kicsit más kivitel erről sajnos nem találtam videót. Akinek van reflow forrasztója tudna írni 1-2 dolgot mire érdemes figyelni vásárlásnál?
Szia!
T962-t vettem pár éve, de egy rakás ... . Semmit sem ér. Teljesen egyenetlenül melegít. A külső oldalát a panelnak be sem forrasztotta, meg kellett fordítani a panelt és még egyszer forrasztani. Inkább csináltam egyet egy 15 ezer forintos tescós légkeveréses grillsütőből. Abba raktam még egy plusz fűtőszálat, csináltam hozzá egy programozható hőfokszabályzót. Rengeteg panelt készítettem vele. Később pedig vettünk egy rendes 5 zónás reflow kemencét. Ha gondolod kölcsönadom a kínait, próbáld ki mielőtt pénzt adnál érte |
Bejelentkezés
Hirdetés |