Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezeték nélküli hangátvitel

Témaindító: vtsoftware, idő: Aug 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 3
(#) vtsoftware hozzászólása Aug 17, 2007 /

Helló

Szeretnék készíteni egy vezeték nélküli készüléket amivel hangot lehet vezeték nélkül egy vevővel fogni.

Olyasmit mint a vezeték nélküli mikrofont csak fordítva.

Valaki tudna ilyesmi kapcsolást mutatni?

Arra gondoltam hogy nem lehet-e egy no-vez-kes mikrofon szettet megfordítani.
Ez az hogy hogyan...

Köszönöm szépen

ui: nem akarok ezért új témát nyitni de ki milyen céggel csináltatja a nyák lapkáit?
(#) zoly15 válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 17, 2007 /

ifrásra vagy rádiósra gondoltál mert ha infra akkor az adónak és a vevőnek látnia kell 1mást a rádiósnál mind1 hogy hogy áll
(#) Kera_Will válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 17, 2007 /

Szerintem ezt a topicot zárolni fogják amint 1 Modi rátalál.

Vtsoftware inkább használd a KERESÉS nevű menüt itt az oldalon balról a 3.-dik.

Téma címek közt beírva azt hogy mikrofon , adó , vezeték, poloska , adóvevő , PMR stb ... stb ... kb 10 téma is van ebben a kérdéskörben.

Légyszíves fogalmazzál érthetőbben mert nem értjük meg itt mire is gondoltál ?

:no:

Idézet:
„Olyasmit mint a vezeték nélküli mikrofont csak fordítva ...
... Arra gondoltam hogy nem lehet-e egy no-vez-kes mikrofon szettet megfordítani.

Neked 2 irányú kommunikációra lenne szükséged ?!?!?
Oda vissza beszélgetés ?!?!

Használd a keresőt !!!
(#) 0Georg0 válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 17, 2007 /

Akkor neked adó-vevőre van szükséged. Nézz be a topicba, ott biztos tudnak neked segíteni.
PMR

A nyákot meg általában mindenki magának csinálja.
(#) maTaKee válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 17, 2007 /

Esetleg ez.

Amúgy meg sztem mindenki azt fogja mondani amit 0Georg0! A többség magának csinálja a NYÁK -okat.
(#) hard válasza vtsoftware hozzászólására (») Aug 17, 2007 / 4

udv ,lehet hogy tudok neked segiteni,epp talaltam eg ilyen rajzot,mondjuk ez roman oldal de pont az amire te gondolsz,elkuldom a kapcsi rajzot,de tobbet itt talalsz a www.bobtech.ro,ha nem ertesz valamit es az amire gondoltal,en szivesen forditok

schema.png

(#) Csaba09 válasza maTaKee hozzászólására (») Nov 10, 2008 /

Hy
Szeretnék én is valami ilyet építeni csak fejhalgatohoz
az érdekelne hogy mégis micsoda Ado vevő
modul ez milyen sávban működik minek bele a led és milyen minőségben képes továbbítani???
(#) MrMarcee válasza Csaba09 hozzászólására (») Dec 13, 2008 /

a led azért kell bele mivel ez azzal kommunikál. infrás ado-vevő.
(#) hüblerattila hozzászólása Dec 26, 2009 /

Sziasztok! Szeretnék csinálni egy olyan vezetéknélküli cuccot amivel a laptopról eltudnám juttatni az audio jelet az erősítőhöz, pl egy 10 méteres körzetben. Úgy kellene megoldani hogy az adó részét ne kelljen konektorba dugni vagy elemekre kötni . Meg lehet ezt oldani? Valami kapcsi rajz jó lenne. Köszi előre is!
(#) Atis57 válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 26, 2009 / 1

Szia!
ennek a kritériumnak legjobban a műanyagcső felel meg,mert külső
energia nélkül viszi tovább a hangjeleket.
persze nem erre gondoltál?
(#) hüblerattila válasza Atis57 hozzászólására (») Dec 26, 2009 /

nem, nem erre gondoltam
(#) ferzoo válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Tudok neked ajánlani 3tranzisztoros vhf adót,hf.előerősítő nélkül.Akár zene átvitelre is alkalmas 150m-ig 162MHz,vevő is van. 3-4V-ról működik,pl.nokia akkuról kb.40óráig bírja. Olyant nem találsz ami tápfesz.nélkül megy. A cucc mérete,7x3,5cm.
(#) hüblerattila válasza ferzoo hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Aha az nem rossz.... De nekem inkább valami kapcsolási rajz kellene.
(#) hüblerattila válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Bővebben: Link Ezzel a kapcsolással nem lehetne megoldani? Ennek a tápellátását meg lehetne oldani usbről, mivel 5 volt kell neki. És akkor egy sima rádióval lehetne fogni a jelet amit rákötnék az erősitőre. Szerintetek?
(#) aflmor válasza hüblerattila hozzászólására (») Dec 27, 2009 /

Ha egy igazán egyszerűt, mégis jót akarsz: HI-FI Stereo FM Transmitter ...és még itt a HeStore-n is megtalálod hozzá a cuccost!

Ha növelnéd a távot, teszel rá egy erősítőt
(#) ferzoo válasza hard hozzászólására (») Dec 29, 2009 /

Ez csak 1primitív oszcillátor,amit nem nevezhetünk egyszerű adónak sem. A torz modulációról felharmonikusok sokaságáról nem is beszélve.Akit érd.a 3tranzisztoros kvarcos adórajz,az +találja fm.adó építése,fm.adókapcsolások topicban. Régebbi oldalakon,én raktam fel több db.ot készítettem adtam el belőle. A hatótáv 5V tápról nővelhető a 4tranzisztoros változat 600-1200m.ig jó,fogható. Persze a vevő érzékenység is sokat számit.Jelenleg 132-180MHz vevőt használok.
(#) bonannoelectro hozzászólása Aug 10, 2012 /

Hello
Az infrás vevőnél mindegy hogy milyen típusú foto diódát alkalmazok?
(#) Bendegúz hozzászólása Szept 17, 2016 /

Eltelt pár év...
Vezeték nélküli audio átvitelt kellene megoldanom a következő igényekkel:
szimplex, mono, beszéd minőség,
40-50 m hatótáv (utcai viszonyok)
és jogilag is oké
Az ötleteket előre is köszönöm.
(#) kaqkk válasza Bendegúz hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Volki-tolki? Nekem van egy pár eladó ....
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2016
(#) Bendegúz válasza kaqkk hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Gondoltam én is ilyesmire, de azoknak azért tényleg elég gyenge a hangminősége. (bár nem tudom neked milyen van)
(#) kaqkk válasza Bendegúz hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Az enyém kb 30 éves de sosem használt , eredeti dobozban .
(#) Inhouse válasza Bendegúz hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Legálisan elég nehéz lesz 40-50m-t jó hangminőségben, sztereóban átvinni. Monóban és beszéd minőségre elégnek kellene lennie a PMR rádióknak.
1000-1500Ft körül kapható USB Bluetooth adapter, jó a minősége is, de nem tud csak pár métert és azt nem igazán lehet feltuningolni ilyen távra. A vezeték nélküli videó/audió átlövők sem tudják ezt a távolságot. Minden ilyen legális cucc (nem adó-vevő, pl. PMR) 2,4GHz-en megy (vagy még feljebb), direkt azért, hogy ne lehessen zavarni vele másokat.
Ez egy 5,8GHz-es cucc, ha fele igaz amit írnak már jó lehet. Amik régen forgalomban voltak, azoknak a zöme biztosan nem tudott beltérben 10m-nél többet megbízhatóan.
(#) Bendegúz válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Ez az 5.8GHz jónak tűnik, köszönöm. PMR-t nem akartam, mert folyamatos közvetítés lenne a csatornán, aztán nagyon lefoglalnánk.
(#) Kera_Will válasza Bendegúz hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Ezt úgy hívják hogy vezeték nélküli mikrofon ,
tucatnyit van a piacon ... ár/érték arányuk eszerint is szór.
Nagyobb távolság stabil átviteléhez minőségibb eszköz rendszer kell.
Lehet drágább , lehet tud diversity vételt is ..stb ..
(#) Bendegúz válasza Kera_Will hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Csak ez nem vezetéknélküli mikrofon , az adója vonalbemenetes. (bár az elnevezését továbbra sem tudom)
(#) Massawa válasza Bendegúz hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Van olyan is aminek line bemenete van ( drágább mint a mikroport).
(#) Bendegúz válasza Massawa hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Köszönöm mindenki hozzászólását! Az 5.8Ghz AV továbbító mellett döntöttem. Néztem régebben a vez. nélküli mikrofonokat is, de amelyik megfelelt volna, az drága volt.
(egyébként távirányítós kétfarkú kutyába lesz)
(#) pucuka válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Azért itt is van mellébeszélés:
Idézet:
„ugyanazon vasbeton szerkezeten kisebb veszteséggel képes áthatolni mint az alacsonyabb frekvenciájú társa.”

Ha ez igaz lenne, akkor a fénynek úgy kéne áthatolni a vasbetonon, mint kés a vajon.
Sok eltérés nem lehet, mert a két freki túl közel van egymáshoz, hogy alapvető eltérések lennének a terjedésükben. Tehát vagy egy szobában, (térben), vagy szabadban. A 2,4, és az 5,8 GHz sáv terjedése között nem hiszem, hogy nagy különbség lenne, de nagyon valószínű, hogy az utóbbin kisebb a forgalom, ezzel a zavarás esélye is.
(#) Inhouse válasza Bendegúz hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

De aztán ne szidj, ha Andersen írta a leírását... Általában hazudnak, mint az autók fogyasztásánál, csak itt jobban. Konkrétan nem ismerem a linkelt típust, nekem a korábbiakkal nem volt jó tapasztalatom, de hátha a fele igaz és akkor jó lesz. Még képet is tudsz küldeni.
(#) Massawa válasza pucuka hozzászólására (») Szept 17, 2016 /

Sajnos a nagyobb freki 5GHz inkább a fényre hasonlit, azaz minden fal söt mozgo ember is befolyásolja az átvitelt. Kiprobáltam a modememmel meg egy profi müszerrel; elég elmenni a modem meg a müszer között ( kb 6 m a távolság) és megszünik egy pillanatra az átvitel. A 2,4 GHz ettöl valamivel jobb ( a sok forgalom ellenére is). Ezek a rövid zavarok az on-line ( élö) átvitelben eléggé komoly bajjal járnak, mindenképpen csak digitális jelátvitel és pufferes rendszer jöhet számitásba.
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem