Fórum témák
» Több friss téma |
MEgmondom őszintén nem tudom már követni a történteket. Lehet hibás az áramkör is, de az is lehet, hogy az áram nems timmel és azért ál le.
Hol vesztetted el a szálat?
Am esetleg tudsz valami pontosat ezeknek a ledeknek koteserol? Gondolom ket sorosan kotott led kor kellene hogy legyen. De akkor hogy lehet hogy egy sor nem mukodik a tobbi megis vilagit?
Illetve azt tudja valaki, hogy ezeken a led csikokon levo ledek egyenkent mekkora feszultseggel mukodnek? Ezek valami specko ledek vagy normal hagyomanyos smd-k?
Buvarruha jól írta. Én is ilyen helyzetben vagyok. Adott egy led tv. 5 ledsorból összesen 3db kis smd led nem világít. Nekem is villan eggyet éés elsötétül. Lámpával megvilágítva a kijelzőn látható a kép. Szóval. Ha egy led nem jó akkor leáll az egész.
IC és kondi csere után is ez van sajnos!
![]() Az elképzelhető, hogy gyárilag ilyen alacsony? (11V) Vagy terhelni kéne? Lenne valami progbálma ha így építeném be? (csak a main teszteléséig)
AZ IC táp is 11-12V.
Ja, hogy terheletlenül ilyen? Akkor tedd bele persze.
Üdv!
Beletettem, és ez a kép fogadott! ![]() Mainboard cserélve lett azonos típusúra. Most akkor a T-con, és/vagy az LCD döglött. De ez már nem fog kiderülni... íg is túl sokat költöttem már rá. Köszi az eddigi segítséget! ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2016
Ez eléggé kijelző gyanús. Igazából nem lep meg, szerintem figyelmeztettelek is, hogy nem biztos, hogy érdemes ezzel foglalkozni, és pláne pénzt költeni rá.
Sebaj, eladom alkatrésznek, hogy legalább a rá költött zsé jöjjön vissza!
![]()
Szio. En ezt ertem. A dolog erdekessege az hogy ha lehuzom a led csatlakozot a tappanelrol, es probalok ra merni akkor se jelenik meg feszultseg ott. Csak az emlitett ket fet bemeneti labainal. Ezert gondolom hogy nem csak a ledekkel van baj, hanem azzal a ket fet-tel is. Vagy ez mar ilyen inteligens aramkor es megfelelo terheles hianyaban nem kapcsol feszultseget a led kimenethez?
Feszültséget csak akkor mérsz ott, ha esik fesz a feteken, tehát ha szakadtak, mivel azok a fetek földre húznak! Azt mérd, hogy induláskor a GND és a kimenet között van-e nagyfesz egy nagyon rövid ideig. Nyílván van, mivel (ha jól emlékszem) villan egyet, de valahol megnyúlás van, mert a túlfesz véedelem miatt leáll az áramkör.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2016
Szio, nos egyenlore csinaltam egy merest de most meg csak a panelen talalhato mero pontokon, amelyek a led csatlakozo korul vannak.
Nos: kikapcsolt allapotban a feszultseg 0V. Bekapcsolaskor a ledek felvillanasakor a feszultseg felugrik pontosan 40.1V-ra, majd szep lassan visszamegy az egyik kor feszultsege 19V-ra, a masike 17,5V-ra. A ledek viszont nem mukodnek. A dolog erdekessege az, hogy ha a ledcsatlakozot lehuzom, es kulso tapegyseget kotok ra akkor a ledek( ha nem is mind) de mukodnek. Es kb 60 voltnal kezdenek lathato fennyel vilagitani, es 115 volton is szepen mukodnek tartosan. Most nekilatok szetszedem a kepernyot, hogy lassam pontossan hany darab led rossz.
Szió, nos szétszedtem és kiderült!
Egyetlen egy led a rossz! Az viszont gyakorlatilag szénné van égve. De alapvetően az az egy kivételével minden led világít(külső labortápról). Összesen 54 DB led van beépítve 5 es 4 DB-os csíkokban, Feltételezhetően párhuzamos kapcsolással. Csíkonként azaz 9 db led gyújtási feszültsége 21 V és nagyjából 25 V-ig terhelhető. Azért írtam le részletesen, hátha valakinek segítségére lehet. Bocsánat ha esetleg okoskodásnak tűnne, nem annak szántam.
Semmi pánik, mindíg jól jön egy kis plusz infó. Az a 40V valószínűleg több, de csak egy rövid pillanatra, amint úgy érzi a meghajtó IC, hogy nem stimmel az áram és, vagy a feszültség, azonnal leáll, egy pillanat az egész szkópon is alig látni.
Most viszont gondban vagyok. Azt hiszem nagyobb bajt csináltam mint hasznot.
A kiégett ledet kiszedtem, és pótoltam egy másik smd leddel. A forrasztásnál és a forraszvégek leszigetelésével nem volt gond, odafigyeltem. összeraktam a tv-t, bedugtam a konnektorba. Erre a táppanel elkezdett halk kerregő hangot adni, majd elhallgatott. A standby led is világított. Gondoltam minden ok, és benyomtam a bekapcs gombot. Semmi nem történt csak a standby led kialudt, mint amikor rendesen bekapcsolom a készüléket. gyorsan kihúztam a tápkábelt. Innentől kezdve viszont asszem kinyirtam a tappanelt. (Remélem csak azt és mást nem) Mert most már hiába dugom vissza, már a standby led sem világit. Tudnál javasolni valamit, hol probáljam meg tesztelni a táp panelt? Melyik részén? Köszi
hűha, kezdetben nézd, hogy van-e készenléti feszültség, ha az van, az gáz, akkor a main halt meg.
Szeretnem megkerdezni, tudnal esetleg delelott vagy delutan skypeon segiteni?
Biztos hogy nem, tippeket adok, de a skype-os pesztrálás már sok lenne, mellesleg délelőtt alszok.
![]() Amúgy a kérdésedből ítélve ez már messze meghaladja a képességeidet.
Jól van csak kérdeztem. Amúgy az túlzás hogy meghaladja, mert 9 db led párhuzamos kapcsolása vagy egy led kicserélése szerintem senkinek sem okoz gondot, aki legalább egy kicsit foglalkozott mikroelektronikával. Tény, hogy 10 év kihagyás után nehezen jönnek vissza a szakkifejezések. Ami gondot okoz, az a fránya kapcsoló üzemű tápegység technológia és a ez a smd-s sok mikroszkópikus méretű vacak közt megtalálni a hibás alkatrészt.
De nem adom fel.
Sziasztok,
Egy kicsit előrébb jutottam talán a 40"-os (40/402I-GB-5B2-1UHBKUP-EU) TV-vel amin a SB led világít a főkapcsoló bekapcsolása után a SB led egyből kigyullad majd kis idő elteltével van egy kis kékes villanás a SB lednél de más nem történik és nem relagál semmire sem. Szétszedve a tápban a SB5V mérhető és ameddig a kis kékes villanás nem látható a PS-ON lábon is mérhető a 4,8V és el is indul a táp minden része. Próbáltam mindent lehúzva is elindítani de ez nem sikerült. Viszont amikor visszadugtam a tápra a Mainboard panelt világítani kezdett a kék led (a piros helyett) és úgy is maradt és ahogyan a kezelőgombokat nyomkodtam villant is a led tehát mindenre reagált még a kikapcsolásra is tehát szépen kikapcsolt de utána már vissza nem tudtam kapcsolni. Azóta akár hogyan próbálom nem sikerül újra előidéznem ezt az állapotot. Amikor a bekapcsolt állapot előállt akkor a csatolt képen piros körben lévő kis IC (hűtőborda) melegedett (mármint nem túlzottan csak érezhetően langyos volt). Elképzelhető, hogy forrasztási hiba van a panelon mondjuk a BGA tokozás alatt? A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2016
Sziasztok.
Tudna nekem valaki segiteni? Van egy JVC 32'" Lcd Tv-m és nem jövök rá mi lehet a hibája, a kép arnyékos, mintha kisé meglenne csuszva a kép, és nem értem mi okozhatja a hibát.
Elképzelhető.
amex Nem a led cserére gondoltam, hanem a tápra.
Igen, sajnos a kapcsolo uzemu tapegysegeket nem ismerem, ezert kerem, hogy segits te es mindenki aki ert ehhez.
Lecci ird meg hol es mit kell mernem, ahhoz hogy kideruljon, meghalt e a tap, vagy a main board. Koszonom.
Értem én, a tápfeszt a táp szekunderén kell mérni, viszont a készenláti tápot és azt, hogy hol is kell mérni kapásból illene felismerni. Hidd el, nem rossz szándékból mondtam, hogy ez így nem fog menni.
Értem, csak tudod én Angliában élek és itt még a javíttatás sem megoldható. Senki nem foglalkozik szervizeléssel.
Ezenkívül én szeretném megtanulni. Számítógépeimet ás más elektromos berendezéseimet is magam javítom, ha tudom. Főként hobbiból és mert érdekel. De mivel minden amit tudok ezen a téren, saját erőmből tanultam, és ez sokszor kevés, szükségem van segítségre. Pl szenvedek azzal a labortáppal is amivel elkezdtem a ledeket tesztelni. 20 volt-ra volt kapcsolva, amikor véletlenül egy pillanatra összeért a két csipesz, és kivágta a biztositékot. viszont valami zárlatos lett benne mert azóta minden biztit kilő amint bekapcsolom. és nem találom a hibás alkatrészt. De ez más topikba tartozik. Szóval lécci ird meg hol kell mérni a azt a készenléti feszt. Köszi.
Ilyesmihez nekem nincs türelmem, de jönni fog valaki, aki szépen elmagyarázza. Addig is tegyél fel fényképet a táppanel mindkét oldaláról.
Sajnálom, azért kössz az eddigit.
Nos ez lenne a táp panel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |