Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » RFID Miértek és hogyanok
Témaindító: adamhollos, idő: Jún 18, 2011
Témakörök:
A kártyát érzékeli, a piros folyamatosan világít, kártyát közelítve csippan egyet, zöld ledre vált egy másodpercre, és visszaáll.
Jelenleg kényelmes volt a szgép tápjáról adni neki, arról megy Na és erre írtam, h nem értek hozzá, meg hogy össze vagyok már zavarodva, mert volt, ahol azt láttam és olvastam, h ha RS232 szabvány-kimenet van, akkor köthető direkt gépre. Jó ötlet, ránézek szkóppal (csak elő kell halászni), és max teszek be egy max232-t... Ma, holnap, vagy azután... De a kérdésem másik fele, hogy ezek a programok kell, hogy működjenek? Vagy mivel tudom megnézni az adatokat? (Később úgyis írnom kell majd progit hozzá, de most tudnom kell, mit ad. )
Szia!
Ha jól néztem,akkor TTL-es rs232-es kimenete van,így fog kelleni hozzá a max-i ic Az olvasótól függ,hogy majd mit küld ki,lehet hogy ASCII,vagy hex. Általában 1 spec karakterrel indít pl(#,&),utána a kártyaszám,és a végén 2-3 vezérlőkarakter. Mivel van 232 a gépeden,bármelyik sosros-terminál progival meg tudod nézni,hogy mit küld,bár 1-2 program nem mutatja a vezérlőkaraktereket.
Megtörtént, ránéztem szkóppal. Sajnos RS vonalon semmit nem ad ki, csak Wiegand jeleket tudtam mérni Köszi a segítséget, nekiállok a pic, amr, stb áramköröknek... Reméltem, h megúszom.
Nincs benne veletlenul valami jumper vagy dip kapcsolo, amivel be lehetne allitani?
A jumper lehet forrasztando kivitelu is. Altalaban a kivant sebesseget is igy allitjak be. A leirasa igen szukszavu volt technikai teren...
Szia!
Ha a szkópon sem jött ki semmi,addig nem sok értelme van a kontrollereknek.Odáig el kellene jutnod,hogy küldjön ki valamit,azzal utána már lehet bármit csinálni.Én nem szeretem az ilyen cuccokat,főleg,hogy valami asszem 8 bites kontroller van benne,sajna azoknak a kimenetét könnyű kilőni Én régebben építettem 1 olvasót em4095-tel,amit azóta is gyártok a cégnek,ahol dolgozom.Lassan 2-3 éve mennek folyamatosan,és nincs semmi gondjuk,na jó,néha a szerelők telepítéskor kinyírják rajta a soros(max3232) kimenetet.
Üdv.
Wiegand jelek vannak, azért kell akkor abba az irányba elindulnom. Jó ez az olvasó, több is van nekem, és kártyák is ehhez vannak, tehát egyenlőre nem szándékozom építeni másikat. Gyári, IP65, és nem is rossz nevű Bbalázs: Igen, sajnos elég szűkszavú, de ez az install leírás, a többi ennyit sem ír. Nincs semmi ilyesmi rajta, mint előbb írtam, IP65-66 - az egész be van öntve. Elképzelhető, hogy wiegand porton programozható az RS kimenet, mivel az az elsődleges kommunikációja. De ha már eljutok odáig, akkor már nem is érdekel
Szia
Arduinohoz van wiegand lib, nemreg probaltam. Teljesen jol mukodik.
Sziasztok! Vásároltam egy ilyen olvasót. Az lenne a kérdésem, hogy az rx és a tx kimenetek közvetlenül ráköthetők-e a pic lábaira vagy kell közéjük valami más is? Az olvasó dc 12V-ról működik.
Előre is köszi a választ.
Sziasztok!
Egy Parallax 28440-es RFID író/olvasó modult szeretnék használni PIC32-vel. Probléma van vele, az ID-t nem tudom kiolvasni. Direktbe van kötve a PIC UART TX/RX lába a modul SIN/SOUT lábára. Tudna valaki segíteni? Forráskód:
üdv,Bálint A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2016
Szia!
Ránézésre TTL szintű a 2 kimenete (0-5V).De simán rámérhetsz a kimenetre,mert ott alapból magas szintnek kellene lennie mind a kettőn 5V a gnd-hez képest.A pic-ed lábai legyenek 5V toleránsak,ha 3v3-asat használsz.De betehetsz 1-10K ellenállást a biztonság kedvéért.
Szia!
50-> elküldöd az !RW-t,utána 54. sorban a 0x01-et ,ami az olvasáshoz kell.Ez eddig ok. De a 60. sorban Serial: 32 vagy DeviceID: 33 -nek kellene lennie. Miért nem megszakítással UART-ozol?
Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek, mégpedig, hogy a munkahelyemre kell csinálnom egy RFID-s beléptető rendszert, akár kártyával, akár kulcstartóval. A cuccnak két olvasót kellene kezelnie, és egy mágneszárat (relét), valamint ~100-150 dolgozót. Nem azt kérném, hogy csináljátok meg helyettem, mert akkor elveszik a kihívás öröme, csupán annyit szeretnék kérni tőletek, hogy segítsetek megtalálni a csapásirányt, hogy merre induljak el ebben a témában. Értem ez alatt azt, hogy: - Melyiket válasszam, 125kHz-t, vagy 13.56MHz-t? - Egy belső szerverre írjak programot, ami kezeli, vagy esetleg egy Arduino-ra, Raspberry-re? - Mik azok amire figyelnem kell, mik lehetnek a buktatók? Segítségeteket előre is köszönöm
Mivel villámgyorsan jelentkezni fog az az igény a vezetőség részéről, hogy nézegessék ki mennyit dolgozik, bent van-e stb... ezért az Arduinót és a málnát szerintem helyből felejtsd el
Tulajdonképpen a málnára is fel lehet pakolni egy webszervert, ami meg kiszolgálja a böngészőt
Látom előre a jövődet, amikor SAP modult fejlesztesz és a bérelszámolók a Te fejedet fogják ütni a havi zárásnál
A SAP-n már túl vagyunk
Szóval valami technikai információt is kaphatok?
SOYAL AR-721E + AR-701B-X
1024 felhasználós,2 ajtós hálózati vezérlőközpont, Wiegand olvasókhoz, PC csatlak.,konzol. 27.527.- Ft + Áfa A PC-be pedig egy RS 485 kártya. Bővebben: Link Ja, és nyomtatható fényképes kártya A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2016
A 125KHz kártyák egy része könnyen másolható, tehát biztonsági zárat/helységet nem bíznék rá. Viszont ennek kényelmes a hatótávolsága.
A 13MHz kártyák (MIFARE, amiket könnyû/olcsó beszerezni olvasó modulokat), azoknak elég szûkös a hatótávolsága, magyarán oda kell nyomni a kulcstartót hogy érzékeljen. Kártyánál valamivel jobb a helyzet, de nem sokkal. Viszont itt lehet titkosítást csinálni, kvázi másolhatatlan.
Sajat tapasztalatbol kiindulva (kb 700 fos, hallgatoi katalogusrendszer), az emberi tenyezo a legfontosabb buktato (elvesziti a kulcstartot, raul a kartyara - aminek elszakad a belso tekercse es igy kivulrol sertetlennek latszik, de megsem mukodik, odaadjak egymasnak a kartyat, hianyzott vagy beteg volt az osztasnal, uj dolgozo, regi elmegy, stb,stb.)
Muszakilag nem kihivas. En anno a mikroprocis megoldast valasztottam, de csak mert hordozhatonak kellett lennie es a korabbi laptopos megoldas nehezkes volt.
Sziasztok!
Szóval, visszatérve az előbbi témához, kitaláltuk a megvalósítás menetét, csupán egy olyan kérdés merült fel bennünk, hogy az olvasó, amit kinéztünk, azt írja, hogy az EM4001, vagy kompatibilis tag-eket támogatja. Namármost a kérdésem az csupán annyi lenne, hogy ez pontosan mit takar? Milyen tag-eket kell beszereznünk hozzá? A segítséget előre is köszönöm
Beirod a keresobe, sok talalatot ad, koztuk csaknem kizarolag olyanokat, ahol meg is veheted oket. Rendelesi darabszam fuggvenyeben 1 USD/db-ig mennek az arak.
Ugy tunik, igen elterjedt rendszerrol van szo. Viszont a meghibasodas lehetosege is nagy, alatalaban a tekercs elszabadul a rossz rogzites miatt a muanyag belsejeben es leszakad a pici chiprol a vezeteke. Szerencsere javithato. Ma eppen hetet csinaltam meg ilyenekbol.
Köszönöm szépen!
Esetleg tudsz ajánlani helyet, akár privátban, ahol meg tudom venni? Mert inkább vásárolok olyan helyről, ahol másnak van már pozitív tapasztalata
Ha nekem kellene, en is innen vennem. Ezek egy helyen keszulnek, csak ha mastol veszed meg az o hasznat is rarakja. Szoval a Banggoodon, az Amazonon vagy az Alibaban nyugodtan vehetsz.
Ja, de tegyel ra a max letszamra legalabb husz szazalekot, az esetleges hibas cucc, elvesztett cucc es elrontott cucc miatt. A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2016
Sziasztok!
Pár napja vásároltam néhány RDM6300 kártyaolvasót, ILYET A kép fontos: RDM6300-ból többféle verzió kering, az enyém pontosan olyan ami a képen látható. A működéssel és annak megértésével nincs gond, mezei tanítható leolvasó lesz. A "kiegészítő" csatik funkciója érdekelne, azaz fent középen a 4 pólusú, illetve az antennacsatlakozó feletti 2 pólusú. Van egy sejtésem, hogy a 4-es csati a Silabs-os mikrokontroller programozására van. Illetve a 3-pólusú, elvileg LED-kimenet porton a "Vcc" nem ugyanaz a VCC ami az 5-pólusú kommunikációs csatin van, konkrétan nincs direktbe drótozva úgy mint a GND. A másik dolog, hogy a katalógus szerint az Rx/Tx lábakon elvileg tud DATA0/DATA1 (Wiegand-26) típusú jelet is kiadni. Ha lehet, hogyan kapcsolható át? Az RS-232 kimenet az időtartományban nem túl pontos, az elsőnél konkrétan 9776 bps volt a jelsebesség, ami majdnem 2%-al több mint a 9600. Korábban HZ-1050 leolvasókat is vettem; 2x drágább, és a leolvasások közt kb. 800ms várakozási idő van ami a tervezett alkalmazásomhoz nem éppen ideális, de legalább a baud rate pontos: van rajta 8MHz-es kristály; ezen felül a baud rate programozható és van dedikált Wiegand-kimenete is... A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2016
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy az RDM 6300-as modullal csak olvasni tudok,vagy írható TAG-et írhatok is? Előre is köszönöm!
A 125kHz-es tag a legtöbb esetben csak olvasható, eddig nem is láttam olyat ami írható is lenne. Ettől még biztos létezik, de sem RDM6300, sem HZ1050 alá nem találtam írásra utaló algoritmust. Esetleg Arduino library-k környékén nézz körül, lehet hogy HZ1050-el tud írni.
Én a leolvasómban RDM6300-at használok, és tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Az írás problémáját a mikrovezérlő tanításával sikerült megoldanom. Azaz a tag-et odatartva beállítható a kód, majd egy mesterkulccsal véglegesíthető a beállítás.
Írható cuccban én a 13.6MHz-es Mifare protokollosat tudnám ajánlani (+mfrc olvasó). Kártya és kulcstartó tag is van hozzá dögivel, és nem sokkal drágább, 2 kulccsal +500Ft kb. Fontos előnye, hogy -elvileg- nem lehet őket egy buhera leolvasóval másolni, mert az adatátvitel kódolva van. Egy jelentős hátránya van, hogy az egész sokkal komplikáltabb, de Arduino library van hozzá.
A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2017
Sziasztok!
Olyan problémával állok szemben,hogy van egy állatazonosító rendszer(borjak,ISO azonosítás),amivel folyton gondjaim vannak. A 4 állásból 1 minden hónapban érzéketlenné válik,megszaggatva emiatt az állat táplálását. Úgy érzem,hogy a hiba feltárásához jobban bele kell ásnom magam az RF ID technológia rejtelmeibe. A gép EZT az RF modult használja,egy tekercsantennával. Valószínűleg (ez a legutóbbi tippem) a 4 állás közel van egymáshoz,emiatt szór egyik a másikra. Valaki leírná egy ilyen azonosítás folyamatát nekem.Pl: Antenna kisugároz ... RF ID chip feléled,...antenna abbahagyja a sugárzást,a chip küld... Továbbá mivel tudnám én ennek a hatósugarát kívűlről detektálni? Köszönöm ! István
Sziasztok! Egy beszerzési forrást keresek 13.65 MHz es NFC -s matricára. Sima fehér is jó. Köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |