Fórum témák
» Több friss téma |
De az OE minden memóriához elmegy... Csak akkor kellene bekapcsolni az adat szintillesztőt, ha a külső EEPRom aktív (CS) és az OE is aktív. Lehet, hogy ide egy vagy kaput is be kell építeni...
Van itt egy ilyen kép..
Ez is egy ilyen megoldás.. Mi az az 5ábú kis valami A20 felett?
Könnyen lehet, hogy az kódolja ki a címből a memória CS jelet, és a szintillesztőnek is csak akkor kell aktívnak lennie, ha a memória ki van választva.
Nem látom jó a jelölést, de a C4 sok mindent jelenthet.
C405 talán..
Itt egy jobb kép: Bővebben: Link
Hp41C-nek teljesen igaza van. A 3. szintillesztő akkor lehet csak aktív, amikor a Flash ROM van kiválasztva (/CE) és olvasás van (/OE).
1/OE, 2/OE = /CE OR /OE Továbbá; amikor a PIC32 fér a Flash ROM-hoz, akkor az 1. és 2. szintillesztő tiltva van, tehát a 3,3V-os oldalon kijövő /CE és /OE jelek nem tudják a 3. szintillesztőt vezérelni. Ezért kellene egy gyenge felhúzó ellenállás ezekre a vonalakra, hogy a 3. szintillesztő tiltva legyen ilyenkor. Vagy az 5V-os oldal jeleit használod. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
De ezt már megcsináltuk.
Korábban átkötöttem már, ha 68K OE aktív akkor lesz 3. szintillesztő is aktív, addig tétlen vagy is nagy impedanciás. A címbiteket tároló szintillesztők pedig folyamatosan aktívak.. Most nincs PIC így azzal a része egyelőre nem foglalkozok, majd ha működik már önmagában..
A /CE jel választja ki a Flash ROM-ot, az /OE pedig az olvasáshoz engedélyezi a kimeneteket. Ez utóbbi elvileg minden RAM és ROM IC-re rá van kötve, így önmagában nem használható az adatbusz kapcsolására.
Gondolkozz rendszer szinten! Az MC68000-hez RAM, IO és talán belső ROM is kapcsolódik. Tehát úgy kell újabb eszközöket csatlakoztatni hozzá kívülről, hogy az azok közötti kommunikációt ne zavarjuk meg. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
Az a baj, hogy önmagában a CE nem elég, mert ha mondjuk 68K CE aktív vagy is kiválassza a memóriát, még nem biztos, hogy olvasni akar, lehet csak írni, na de ameddig írja a címbitet addig az adatbuszon lévő szintillesztőt továbbra is magas impedanciában kellene tartani nem?
És amikor CE és OE egyszerre aktív, akkor kellene engedélyezni adat szintillesztőt.. ui: ha csak nem úgy dolgozik a 68K, hogy előbb címbitekre kiteszi a címet majd engedélyezi a memóriát és utána egyből a memória kimenetet. Bár ezt nem hiszem.. Idézet: „Gondolkozz rendszer szinten! Az MC68000-hez RAM, IO és talán belső ROM is kapcsolódik. Tehát úgy kell újabb eszközöket csatlakoztatni hozzá kívülről, hogy az azok közötti kommunikációt ne zavarjuk meg.” Igen ez fontos lenne.. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
Igen.
A régi kártyádon - ahol csak Flash ROM volt - ott teljesült a feltétel, mert a logikai vezérlést maga a Flash elvégezte. De itt ezt most neked kell. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
Úgy látom, hogy ide, akkor kell egy 74HC08-as logikai AND IC, vagy valami hasonló.
A régi kártyámon közvetlen kapcsolat volt a memória a 68K közt.. Itt a szintillesztés kicsit bonyolítja a dolgot.. A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
Logikai vagy kapcsolat kell a negatív logika miatt.
Azon a fekete kártyán a C405 jelölésű IC egy SN74LVC1G240 invertáló meghajtó, és úgy néz ki hogy a szintillesztő DIR bemenetét vezérli. Itt lehet jelölés alapján keresni: http://www.ti.com/packaging/docs/partlookup.tsp A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2016
Kicsit általánosabb fogalmat használva címdekódernek hívják azt a logikai alkotóelemet, amit rá kellene illeszteni a 68k adatbuszra, és azzal kapuzni az oe jeleket a buszon lévő szinkron vezérlő jelekkel együtt, és ami hiányzik a móricka kapcsolási rajzról is - elvi hibás az eszköz.
Sziasztok
Kérlek segítsetek mert már szétvet az ideg ![]() Elöbb a köd
Annyi a problémám egyszerüen nem akarja elinditani az animációt . A gpomb kapcsolás mellékelve Kérem segítsetek ![]()
Üdv!
Nincs egy szál bemeneted sem.
TRISA = 0;
TRISB = 0; TRISC = 0; TRISD = 0; TRISE = 0; TRISE.RE1=1; igy jó??? ADC ne kapcsoljam ki a lábon?? A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
Jaja, igen, negatív logika kell.
Van itthon 74LVC86-om, jó lehet erre a célra? A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
A legegyszerűbben így:
TRISE = 0b00000010 Kezdőként így binárisan látod a leg szemléletesebben, hogy a port melyik lábát állítottad bemenetre. A 0b utáni első bit a port 7. bitje, a másik végén pedig a 0.-at találod. Amelyik 1, az bemenetre van állítva. Elég egyszer megadni ezt az elején és felesleges nullázni. Akkor kell többször megadni a TRIS-t, ha direkt ez a cél, mert a program futása közben kimenetté kell kapcsolni. Igen, az analóg részt ki kell kapcsolnod. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
meg annyit hogy az ellenállás és a nyomogomb felcseréltem csak a kapcsoláson nem modositottam
Beállitottam igy : TRISE = 0b00000011; de semmi ![]() Digitet hogy offolom mikroC? A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
Nem annyira, mivel neked MEGENGEDŐ VAGY kapcsolat kell, ez meg KIZÁRÓ VAGY.
(Az elsőnél a kimenet akkor 1, ha bármelyik bemenete 1. A másodiknál meg csak akkor 1 a kimenet, ha csak az egyik bemenet 1, vagyis a két bemenet különböző.) Negatív logikával: 1.: A kimenet akkor 0, ha mindkét bemenet 0. (/Y = /A * /B) 2.: A kimenet akkor 0, ha a bemenetek azonosak. (/Y = A * B + /A * /B) A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
Igen közben szimulátorban futtattam a dolgot, és a 74HC32, 74LS32 lesz a jó. Legalább is szerintem..
Azért ezek, mert ezek vannak itthon.. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
Az 5V-os oldalon kapuzd össze a /CE és /OE jelet és azzal vezéreld a szintillesztőt. A vezérlőbemenetei bírják az 5V-ot.
Kikapcsoltam a analogot igy :
semmit Ötlet?
Milyen PIC-el kísérletezel?
Összes portot digitálisra kell állítanod. MicroC-nek biztos van doksija, sajna én tudom. De a PIC nem árt ha tudjuk..
Én C18-ban írtam, de hátha ki tudod hámozni.:
Ez a PIC kényes az OSC beállításokra.. Maximum 64MHz-t lehet belőle kipréselni, PLL beállításokra is figyelni kell. Azt hiszem erre alapból képes a MicroC. Zsora: bekötöttem, ahogyan mondtad. Sajna nem működik, így sem.. 68K CE és OE lábakat 5v-os oldalon bevezettem 74HC32D A-B pinekre, majd onnét az Y vagy is vezérlő jelet bevittem adatport szintillesztő OE lábába. Sajnos továbbra sem tudja olvasni az adatot 68K. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
Sziasztok!
LD33V - stabilizátorral állítok elő 3.3V-ot (800 mA) . A be és kimenetein 100 nF -es kerámia kondik vannak . Egy low drop táppal adok neki 5V-ot ( Ez 3 Amperig jó ) , de nem éled vele az enc vezérlőm. Lenne valakinek ötlete , hogy miért? A fesz rendben van , áramot max 300mA - t vesz fel az enc. Másik táppal működik minden. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
Es ha adc szeretnek hasznalni akkor hogy??? 0 az nem az enable???
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
Esetleg nem elég gyorsan fut fel a tápfesz, ezért nem működik megfelelően a PowerOnReset funkció. Késleltesd a /Reset jelet, tartsd addig alacsony állapotban, amíg a tápfeszek biztosan stabilizálódtak!
Az LM1117V33 kimenetére egyébként 10µF-ot javasol a doksi. A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2016
Ha a tápot üresen járatom , majd ráteszem az enc vezérlőt , akkor is ez a helyzet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |