Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   105 / 219
(#) VtechondaHun válasza VtechondaHun hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Halihó! Az én gondomra nem tud senki megoldást?
(#) kadarist válasza VtechondaHun hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Szia! Ez LCD tévé?
(#) VtechondaHun válasza kadarist hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Szia! Igen, LED háttér világítással és a "piros szín" az villog, nem tudom a képből mennyire kivehető.
(#) Buvarruha válasza VtechondaHun hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Nagyon kevés az infó, milyen TV ez pontosan, típust írj légyszíves pláne, hogy milyen kijelző.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2016
(#) attila1 hozzászólása Okt 29, 2016 /

Sziasztok! Ismerősöm tv-je nem kapcsol be,a stand by led 4-et villog,ismételve.Garanciális korában táp panel csere volt,sajna nem adták vissza donornak. Táp panelt átnéztem,semmi kirívót nem találtam. Kijelzőre menő csatlakozót lehúztam,de nem indult úgy sem. A trafó nem szakadt,néhány ohm-ot tudok mérni rajta a lábain. Mellékelem a képeket.Valaki javította már ezt a típusú tvt?Esetleg másik táp panelt beszerezni? Üdv!!
(#) Buvarruha válasza attila1 hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Mérni kell, hogy van-e tápfesz, ha van, akkor nyílván nem a tápok kell cserélni.
(#) VtechondaHun válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Helló! Blaupunkt a tv, Samsung az LCD benne. A kép közepén van egy zöld csík, alatta jó a kép, felette van csak a piros "vibrálás".
(#) attila1 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Gondolom azon a 10 érintkezősoron kéne feszt méregetni. De melyik tüskén mennyinek kellene lennie? 12v,3.3v,5v.
(#) Remci hozzászólása Okt 29, 2016 /

Sziasztok!
Délután bekapcsoltam a tv-met, hallottam egy halk pukkanást és se kép-se hang. Szétszedtem és láttam hogy a tápban egy TNY 277PN tipusú fet megadta magát. Ezt mi okozhatja? Hol keressem a hibát, ami a fet halálát okozhatta? Mert gondolom az úgysem elég hogy csak azt kicserélem. Bár nincs is ilyenem. A tv egy Philips 42PFL3606H/58
(#) kadarist válasza Remci hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Szia!
Az nem FET, hanem integrált áramkör. Csak úgy, magától is tönkre mehet, nem kell különösebb okot keresni.
(#) Remci válasza kadarist hozzászólására (») Okt 29, 2016 /

Szia!
Értem, köszi. Az adatlapban mintha Mosfet-et olvastam volna, bár az angol nem igazán megy, csak fordítóval. Mindegy, tehát azt mondod hogyha kicserélem, akkor lehet hogy működik tovább?
(#) attila1 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Sikerült keresnem egy manuált a táphoz közben. Terhelés nélkül a D10,D12,D25-ön 12V megvan,terhelésnél már leesik 9V körülire a13,14 tüskén. A D9-en 24 helyett 21V van,aminek ott kellene lennie a 15-ös tüskén.Ott már nincs semmi.A 9-es tüskén stby 5V-nak kellene lennie,terhelés nélkül megvan,terheléssel szinte 0V. Merre tovább?
(#) attila1 válasza attila1 hozzászólására (») Okt 30, 2016 /

Kicsi kavarodás van,ha nem a műhelyben a pc.Mire gépközelébe kerülök,elfelejtem a dolgokat... Szóval a 9-es tüskén akkor jelenik meg az 5.2V,ha össze van dugva a táp az alaplappal.
(#) VtechondaHun válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 31, 2016 /

Van tipped , hogy mi lehet a baja?
(#) zaza99 hozzászólása Okt 31, 2016 /

Sziasztok!
Az Lcd tv-m bekapcsoláskor csak egy pillanatra villantja fel a háttérvilágítást. Ha képernyőre világítok akkor látszik a kép.
Próbáltam a TR100 trafó bemenetén feszt mérni de nincs rajta. Kiforrasztva a bement 0 ohm /2.42uH/a kimeneteken 900 ohm /3.08H/ mérhető.

Szerintetek minek lehet baja?

Oszcilloszkópom is van.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2016
(#) hobbyboby válasza Remci hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

A jobb oldali képen jól látható, hogy az IC905 egyik lába lazán elfüstölt. Lehetséges, hogy azt a panelkormozódást simán az okozta.
Nekem az lenne elsőre gyanus.

És persze - elektronikai környezetében az elektrolik kondik és a diódák ...
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2016
(#) Remci válasza hobbyboby hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Szia!
Igen, az elfüstölt, láttam. Várom hogy megérkezzen a másik helyette, hogy ki tudjam cserélni. A diódákat, kondikat átmértem, de nem találtam hibásat. Remélem az Ic cserével megjavul.
(#) acdc hozzászólása Nov 3, 2016 /

Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Adott egy Samsung LE32A431T2 típusú lcd tv a probléma az vele, hogy a színeket érdekesen kezeli azaz minden rendesen működik van hang meg kép is háttérvilágítás meg minden csak a színek olyan furcsán jelennek meg.. (később próbálok feltenni képet is róla) Szerintetek mi lehet a gond? én T-con panelre gondoltam, de se rajzot se semmit nem találtam róla.. Tudnátok ebben segíteni? Mit érdemes megnézni, mivel kezdjem..?
Előre is köszönöm!
Üdv.: Peti
(#) hobbyboby válasza Remci hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

Hááát - én azért kissé jobban utánaméregetnék ott az áramkörében ennek-annak, mert ha beteszed majd az új IC-t, és persze megint jön a füst, akkor az eléggé drága mutatvány.
Egy IC vaskos kis lába alapvetően nem kis áramoktól szokott ennyire szépen elfüstölni!
(#) Remci válasza kadarist hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

Szia!
Kicseréltem az Ic-t és működik. Köszönöm.
(#) Remci válasza hobbyboby hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

Kicseréltem az Ic-t és elindult a tv. Most tesztüzemben megy, egyenlőre semmi gond.
(#) acdc válasza acdc hozzászólására (») Nov 4, 2016 /

sziasztok !
Itt vannak az ígért képek.. Csatlakozókat megpucoltam, szalagkábelek nem sérültek, mozgatásra,nyomásra nem tapasztaltam semmi változást.. A panelen piros négyzetben jelölt IC süt... Ha valaki tud mondani erre valamit szívesen meghallgatnám...
Köszönöm.
(#) Buvarruha válasza acdc hozzászólására (») Nov 4, 2016 /

Az szerintem a gamma korrektor IC lesz és pont ilyen hibát szokott okozni. Cserélni kell az IC-ét, vagy a panelt. Gondolom a menü is furcsa szinü.
(#) acdc válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 4, 2016 /

Igen, a menü is furcsa színű (már amennyi szín abban van...) a fehéres-szürkés betűk feliratok a menüben teljesen jók csak a színek, ált. élénkebb színek jelennek meg ilyen furcsán... Az IC cseréjével biztosan megoldódna a probléma? Úgy értem, nem érhet meglepetés ha rendelek IC-t, gondolom jó pénzért.. vagy érdemes még valamit méricskélni..?
Köszönöm a válaszod..
Üdv.: Peti

Általában elég az IC csere, legfeljebb azt ellenőrizd, hogy nem-e kap túl nagy, vagy zavaros tápfeszt.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2016
(#) acdc válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 4, 2016 /

Háát szkópom sajna nincs, de multival tudok tápfeszt mérni csak nem tudom, hogy hol mérjem.. Esetleg van hozzá rajzod?

A tápfeszt általában elég könnyű megtalálni, keress kondit a GND és valami között az IC közelében. Keress doksit az IC-hez.
(#) Tdizsolt hozzászólása Nov 4, 2016 /

Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem. Tegnap vettem egy LG tv-t használtan,és a következő jelenséget produkálja:

Bekapcsolás után,kb 5 percig a tv részén nincs jel,a csatornakiosztást mutatja,de se kép se hang...a CI kártyát sem ismeri föl,és a hiba minden bekapcsolás alkalmával fenn áll. Ha valakinek lenne ötlete a hibára és megosztaná velem,annak nagyon hálás lennék! Előre is köszönöm!
(#) Buvarruha válasza Tdizsolt hozzászólására (») Nov 4, 2016 /

Kell egy kis idő amíg felmelegszik a processzor és összedagadnak a BGA golyói gondolom. Gyanúsan olcsó volt, vakeráról?
(#) Tdizsolt válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 4, 2016 /

Nem,nem vatyerás,bolti,3 hó garival,beszámolták a "régi" tévét(még adás-vételi is készült)...A gyanúsan olcsó relatív,tekintve,hogy nem k-s volt. Amúgy a következő változás történt. A Ci modul nélkül bekapcsoláskor azonnal van kép/hang,úgyhogy szvsz nem tuner probléma. Viszont ha behelyezem a kártyát,azonnal el megy az adás,és a már előbb említett 5perc után éled fel a készülék. Bekapcsoláskor ugyan ez a helyzet. A szolgáltató váltig állítja,hogy a kártya jó...(digi).
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2016
Következő: »»   105 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem