Fórum témák
» Több friss téma |
Kedves László ma hajnal 1 óráig próbáltuk Eyess kollégával és még páran életre kelteni ezt a HP-t. Ha az utolsó két oldalt visszaolvastad, ott írtuk a próbálkozásainkat.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
A boot írási védelem ki van kapcsolva? Ugyanis ha nincs, akkor nem engedi a hozzáférést a boot-hoz és megakad. Ezenkívül mindkettő op memória rezidens, azaz ha hibás a ram akkor szintén megakad a telepítő már az elején.
Sorry, ha már próbáltad. Nem olvastam vissza mind az 5 oldalt. Nekem 3 Hp-m van itthon és néha engem is megszivat. Ezenkívül a Hp-khoz lelehet tölteni a recovery boot-os telepítőket is és azzal feltolni az új op-ot. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
Szia Kedves Zoszka! Kicsit késöbb leszek újra. Nem sok hiányzott, hogy felnyissam a laptop hátulját. A matricát át kellett volna szakítanom egy csavar miatt. Akkor a vinyóról eltüntenék mindent egy partició törléssel. Amit írtál ez a Recovery boot os dolgot még megnézném, de már nem hiszek benne. Sajnos egy ismerősé a laptop, de még nem mertem engedélyt kérni, hogy felnyissam. Lehet, hogy az ötlettől hátba szúrja magát. 3 napos lehet a gép. Kicsit késöbb leszek.
A legnagyobb problémám, hogy miért nem tud semmilyen cuccról be boot olni. Sem Linux semmiről, ha nem lenne benne vinyó akkor is a win7 telepítő lemeznek el kéne indulnia, de bárminek. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
Mi újság a külső DVD meghajtóról való telepitéssel ?
Ok ma már remélhetőleg meg lesz a megoldás.
Én félek,hogy nem. Holnap reggel várnak az örsön az üzletben. A küső DVD csak 1 1/2 óra múlva kerül hozzám vissza.
Az egy másfél óra is jól fog jönni , ha külső DVD ről fog menni , mert akkor már nem kell menni az üzletrbe.
Egyébként ahogy olvasom beszéltél az üzlettel , és gondolom soroltad a tényeket mi volt a válaszuk ?
Hi!
Segitsegre lenne szuksegem a kovetkezokben: PXE -bootnal a kliens megkapja az IP-t a servertol, kiirja hogy a "Szamitogep hardver ellenorzese" majd amikor elkezdi telepiteni az OP-t megall azzal az uzenettel hogy nem talalja a halokartya telepitesehez szukseges programot. De akkor hogyan tud egyaltalan racsatlakozni a szerverre?? Ha valakinek lenne valami otlete..... Koszi!!
Ez azért lehet , mert valószínű nincs benne a telepítendó operációs rendszerben a hálókártyához való drájver.
Még annyit kérdeznék , hogy az UEFi Diagnisztikai programját el tudod inditani , és fut is rendesen ?
Igen eltudtuk indítani és hibátlan. RAM HDD stb.
Szerintem meg nem! A külső DVD sem fog segíteni, hogy ha az USB-s Boot olós software-ekkel sem hajlandó semmit csinálni.
4 gépet betudok boot oltatni ezzel a pendriver al, csak ezt nem. Ez nem normális. A pali akivel beszéltem és holnap várja a gépet, annyit mondot, hogy szerinte egyből menni fog. Szerintem nem létezik, de neki legyen igaza. Nagyon rosszul fogom érezni magam, de csak elöttem szarakodhat, az biztos. A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2016
Adok egy linket , amit kiirt a gépetek az is ezt hozta fel .De lehet hogy már néztétek.
Bővebben: Link
A linken lévő akciókat már eljátszottuk tegnap sajnos.
Hogyan tudnám hozzafuzni? de meg mindig nem tiszta akkor hogyan tud IP-t kerni es a PXE Menut is betolteni a serverrol hiszen mar kommunikalnak egymassal!!
Igen, ezeket már kipróbáltuk. De nem segíet.
Attól , hogy bedugod a kábelt a gépbe , és kiosztásra kerül egy IP cim , attól még az adott gép szofveresen nem tud kommunikálni a benne lévő kártyával , ha azt az operációs rendszer által nem tudja elérni , mert nincs a gépen a hozzá való drájver amin kereszül létrejönne valóban a gép , a hálókártya , és a szerver közt a tényleges müködés , és kommunikáció.
Szia! Egyszer belefutottam egy hasonlóan makacs laptopba. A megoldás az lett hogy kivettem a winyót. Egy másik gépben 2 particióra osztottam a winchester, majd a második particióra felmásoltam a win telepítőt. Ezután felmásoltam az MBR-be a Grub4DOS-t , és csináltam egy menü fájlt hozzá, ami a D:-ről indítja a telepítőt. Ezután visszaraktam a winyót a problémás masinába, bebootoltam róla (winyóról, minden gép tud bootolni ha nem hibás) és szépen végigment a telepítés.
Egy kérdés wifi van ebben ? Router látja felismeri , vagy a hálózati részt a router ?
Ja és még valami, ha a laptop hajlandó más oprendszerrel indulni a pendrávról (én többek között xubuntu live linuxot szoktam feltenni még a pendrájvra), akkor ki sem kell szedni a winyót, mert rá lehet másolni a telepítőt a pendrájvról.
Csatolok egy képet: nekem így néz ki a boot pendrájvom indító menüje (virtualboxból mentettem le a képet)
Egy két dolog ami lényeges volna .Milyen pendrájv , méret stb FAT rendszere , és gép BIOs a.
8Gb-os pedrájv, és FAT32 van rajta. Azonban a BIOS-nak csak a GRUB-ot kell elindítania az MBR-ből, onnantól a GRUB oldja meg a többit - azaz a BIOS szempontjából sem a filesystem sem a méret nem játszik fontos szerepet. Azaz elvileg lehetne NTFS is, csak a többi oprendszer telán azt kevésbé szeretné...
Hát nem annyira , mert ha a BIOS nem tudja felismerni , vagy bootoltatni magát a meghajtót , akkor azon lehet bármi sosem fog tudni elindulni.
Fel kell ismernie fizikailag a meghajtót, de én nem erről irtam az előbb. Hanem arról, hogy a filesystem-et már nem kell felismernie, mert már az is elég ha az MBR-t eléri. Ha a GRUB elindul az MBR-ből onnantól a BIOS-nak nincs szerepe. Ezt továbbgondolva az sem gond ha a méretet rosszul ismeri fel, mert ugyanúgy csak a pendrájv elején levő MBR-t kell elérni. Nyilván előfordulhat (bár nagyon ritka) az olyan alaplap ami, bár tud USB-ről bootolni, de mégsem megy GRUB-al. Nem tudom, hogy a Rufus mit használ bootolásra, de egy próbát valószínüleg megér egy másik alternatíva.
Azon lennénk igen jelenleg.A BIOS a hardver elemek felismerésében nagyon fontos szerepet játszik , talán a legfontosabbat.
Akkor marad amit először írtam: a winyóról kell bootolni. Persze előtte fel kell rá tenni valamelyik bootmanagert, (vagy egy linuxot), ha másképp nem megy akkor egy másik PC-t felhasználva.
Esetleg érdemes lehet még USB-SATA konverterrel és/vagy külső USB winyóval próbálkozni, lehet, hogy arról hajlandó bootolni...
Skori! Minden ötödik hozzászólásomban leírtam, hogy semmilyen op.rendszert nem akar beolvasni sem USB ről, sem DVD,CD ről. Semmi Linuxot semmit. Olyat játszik a gép mint ha 15 mp ként a bekapcsoló gombjával kényszeríteném ki és bekapcsolásra. A BIOS on belüli teszter hibátlannak írt mindent, RAMot, HDD-t stb. Itt valami hardware -s hiba lesz szerintem. Eyess még nem ért ide a fiacskám az USB -s DVD-vel sajnos. Nagyon kicsi esélyét látom annak, hogy az jó lesz, de meglátjuk.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |