Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Köszi srácok a gyors válaszokat!!!!
Itt van két kép azokról a csövekről amik ki vannak nekem bontva,de nem tudom ezek milyenek!! Ti sem tudjátok?? ![]() Ha ezek nem is jók,akkor van még itthon egy jó öreg SZTÁR tv-nk!! Abban biztos van megfelelő cső!!
Még javíthatsz a technikán, mert erősen becsillognak. A 2. egészen biztosan PCL85. Az elsőt nagyon rosszul látni.
Okés!!
És az a pcl85 jó lenne nekem egy erősítőbe??
Ha nem látni jól akkor itt van 2db plusz kép csak a két kis csőről!!!
Jah és ha azok a PCL85-ös csövek jók erősítőkbe,akkor valaki nem tudna nekem küldeni egy rajzot egy ilyen erősítőről?
És ha én egy sztereó erősítőt szeretnék,akkor ezekből a csövekből hány darab kellene???
2db, és én írtam ide egy csöves végfok cikket az oldalra, keress rá
![]()
Hát nemtom pontosan hol keressem de megnéztem a kapcsolások között és ott nincsen sztem!
Leírnád pontosan hogy hol van?
Köszi szépen!!!
Az lenne még egy kérdésem hogy olyan csöves erősítőt,ami jó lenne két darab egyenként 15W 4ohmos hangfalakhoz,milyen csövekből lehet építeni???? És mennyibe kerülne az egész erősítő kb.??
Az első képen az alsó PCF82, a fölső meg PCF802-nek tűnik, a 2. képen még a lényeg mindig nem látszik.
4XEL84+2XECC82-85, vagy 2XEL34 vagy PL509 vagy 6P45Sz+1XECC82-85, vagy 2XPCL86. Az a lényeg, hogy sokféle variáció van. Hogy melyikkel akarsz megküzdeni, neked kell eldönteni. Árat nehéz mondani, mert az attól nagyon is függ, hogy mit, honnan szerzel be, mit csinálsz magad, és mit csináltatsz.
Sztem egy akkora hangfalat simán kihajt a PCL86.
![]() Az én PCL86-os csövesem sztereóban ingyen volt, tehát 0 anyagi ráfordítással (szinte minden bontásból volt nekem).
Oké!!
de az a baj hogy az eddigi csöveim amiket találtam az előző képeken,azok pcl85-ösök ígyhát remélem hogy a tv-ben van olyan pcl86-os!!! És milyen trafók kellenek ahhoz az erősítőhöz???
A Sztár TV-ben egész biztosan találsz PCL86-ot.
Nah igen de azok a trafók hány wattosak meg milyen kimenő feszük kell hogy legyen?
Ha ebben a témában utánanéznél akkor megtalálnád a hszeim, hogy melyik kimenővel igazi egy PCL-es mohikán hangja.
Nem akartalak titeket idegesíteni!!
![]() Csak abszólút amatör vagyok ilyen "csöves" témákban és találtam itthon ilyen csöveket és nemtudtam hogy mik ezek és hogy kidobjam-e őket??? De lahet hogy megtartom és erősítő lesz belőle,ha nem kerül sokba!! ![]() Egfyébként az lehet hogy minden alkatrész lesz a tv-ben ami kell??? ![]()
És egy pl504-es csövet mire tudok használni?
(ezt is most találtam)
És amik a sztár Tv ban vannak,azok a trafók jók az erősítőhöz???
Ami a hangrésznél van kimenőtrafó az kell neked!
![]()
De akkor egy Tv-ben csak egy van ha jól értem!!
És nekem ha egy sztereó erősítő kell,akkor kell pl: 2db PLC86-os cső,2db kimenőtrafó és egy db hálózati trafó??? A hálózati trafónak hány voltosnak kell lennie??
250V anódfesz kell, tehát ez váltóban ~170V ha minden igaz. Tehát egy olyan hálótrafó kell aminek:
-a primere: 230V -a szekundere: 14,5V és 170V A trafó teljesítmény 50VA vagy az felett legyen. Igen két db kimenő kell a sztereó változathoz, de ha gondolod bonthatsz rádió, vagy magnó hálózati trafóját is kimenőnek (A Tesla B100-as trafójának nagyon szép hangja van). Egyenlőre ennyi, üdv
Akkor kimenőnek két db egyforma trafó kell???
És azok hány voltosak??
Én kimenőnek 230/17V-os trafókat használtam kimenőnek, légrésesen belemezelve.
Méretre nem, de szimmetriára egyeznek, és ugyanúgy szólnak. Tesla orsósmagnó hálótrafói...
Értem
akkor majd ilyeneket keresek!!! ![]() Hát kíváncsi leszek mennyiből fog kijönni ez az erősítő ha tényleg megépítem!! És akkor abból a sztár tvből kondik meg ellenállások is jók lehetnek??? Csak azt nem értem hogy lesz elég az a leadott 2*2W az én 2*15W 4ohmos hangszóróimhoz??? ![]()
Szevasztok! A www.elektroncso.hu oldalon szereplő EF86-EL84 SE erősítővel kapcsolatban lenne néhány elméleti kérdésem (a korábban általatok linkelt - s most általam is beszúrt - anyagon átrágtam magam). Az elejétől olvasom a fórumot, sokat tanultam Tőletek, de érteni is szeretném, mit csinálok. A kérdéseket képekkel is illusztrálva töltöm fel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |