Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   246 / 282
(#) Syn7h37ic válasza lacbp hozzászólására (») Okt 4, 2016 /

A DTMF jel hosszát az összes szolgáltató lerövidítette, és nem biztos, hogy a központnak elég az 1mp hosszú jel. Vagy szerzel egy applikációt, ami képes hívás közben dtmf hangot adni a vonalra, vagy egy külső DTMF generátor kell, amit odatartasz a mobil mikrofonjához.
A XXI.-században IP alapú a riasztás átjelzés és nyugtázás, nem elavult XX.-századi DTMF...
(envisalink3, vagy 4)
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2016
(#) lacbp válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 5, 2016 /

Ez a DTMF generátor ez jónak hangzik! Amúgy a NEO mit vár nyugtázásnak? bármelyik gomb 1-2-3x amíg a központ maga nem bontja a kapcsolatot?

Igen, valóban a 21. században az IP alapú lenne a jövő! de ahhoz non stop net kapcsolat kellene mind a központnál, mind a telefonkészüléken....

Ez azért még ritkábban várható el, mint a DTMF -es móka...
(#) fcsaba80 hozzászólása Okt 9, 2016 /

Sziasztok!
Néhány éve összeraktam egy DSC1864-es központra épülő riasztót, a központot bővítettem egy RF5108 modullal, amihez nincsenek vezeték nélküli érzékelők kapcsolva csak két WS4939EU kulcs van hozzárendelve, a kulcsok működnek is rendesen, de néhány napja a kezelőn megjelent egy hibaüzenet: Nincs al. akku zóna.
Keresgéltem a telepítői kézikönyvben és itt a főrumon is, hogy ezt hogyan lehetne beállítani, de sajnos nem találtam meg.
Tudna valaki segíteni, hogy mi az, ami még hiányzik az RF5108 telepítói leírásában leírtakon kívül?

Köszönöm,
Csaba
(#) nagyrobi_elektro hozzászólása Okt 13, 2016 /

Sziasztok!

Elnézést, hogy ide írok. Paradox-al kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Paradox központ egy zónájára fel lehet fűzni több érzékelőt is sorosan (pl. 3 db-ot)? DEOL-lal szeretném megoldani a dolgot, a tampert is érzékelni akarom. Tudom, hogy nem ez a legjobb megoldás, mert hiba esetén nehéz a hibát megtalálni, de csak így tudom kivitelezni a dolgot. A másik kérdésem, olvastam, hogy a Paradoxnál van ATZ mód. Ez két érzékelőt enged meg a zónabemeneten? Vagyis arra akarok kilyukadni a kérdéssel, hogy ATZ esetén csak két érzékelő lehet egy zónán, a DEOL esetén pedig mondjuk lehet 3, vagy 4-is?
Köszönöm a válaszokat!
(#) b_zoli hozzászólása Okt 15, 2016 /

Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni.
Van egy dsc 585 ami nem akarja amit én szeretnék. Pedig csak annyi lenne, hogy az 1-es zóna legyen késleltetett. Ajtónyitó lenne reed-el. Helyette azonnali riasztást vált ki. Pedig megvan adva, hogy késleltetett zóna, TLM kikapcsolva, delay1 beállítva. Próbáltam 5,6k NC-al, kettős lezáróval, rövidzárral, relével, LC100-al, gyári beállítások visszaállításával, de mindig riasztással reagál. Rendszeróra beállítva. Már minden zónát kipróbáltam, de mind azonnal riaszt. Pedig mindet 01-késleltetettre állítottam.
Lassan kifogyok az ötletekből.
Ha valakinek van valami ötlete szívesen venném.
Köszönöm.
(#) Syn7h37ic válasza b_zoli hozzászólására (») Okt 15, 2016 /

Élesítés után várj minimum 20 másodpercet, mielőtt rányitod az ajtót. Az 585 alapesetben így van beállítva, hogy az élesítés utáni 20másodpercben valaki rányit, akkor nincs késleltetés.
(#) b_zoli válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 15, 2016 /

Igen, ez volt!
Nagyon köszönöm!
Üdv.
(#) boly81 hozzászólása Okt 21, 2016 /

Sziasztok! DSC Neo riasztó rendszer programozásában szeretnék segítséget kérni! A bekötéseket megcsináltam, de a felprogramozás már elakadtam! Köszönöm!
(#) adriankoooo hozzászólása Okt 24, 2016 /

Sziasztok,

Nem tudja valaki, hogy az Envisalink 4 kompatibilis -e a DSC Classic 585h riasztóval? Az Envisalink oldala csak a Powerseries szériákat említi, de találtam arra vonatkozó infót is, hogy megy a régi szériákkal is.

Esetleg más, olcsóbb LAN modul nem létezik?
(#) Gafly válasza adriankoooo hozzászólására (») Okt 24, 2016 /

585 és internet?
Akkor még telefon sem volt...
(#) adriankoooo válasza Gafly hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Lehet.

Itt egy PC585-öt telepit az Envisalinkkel:

http://www.mydigital-home.com/tinkerings/dcs-pc585-alarm-system-and...penhab

...a forgalmazó viszont azt mondja, hogy nem kompatibilis... Ha tényleg nem kompatibilis, melyik a legolcsóbb rendszer, ami kompatibilis vele?
(#) Syn7h37ic válasza adriankoooo hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Legolcsóbb: Paradox SP széria+IP150. Így kompletten olcsóbb, mint csak az envisalink panel maga.
Ha ragaszkodsz a DSC-hez, akkor 1616 a legolcsóbb. 585-öt úgy, ahogy van nyugodtan el kellene már felejteni, elavult, lassú, semmivel sem bővíthető rádiós eszközökön kívül, nem particionálható stb...
Az a link pedig... Atyaég! az a tróger munka elárul mindent...
(#) adriankoooo válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Okt 25, 2016 /

Hát köszi a választ. Igen, ha új rendszer kellene, akkor a Paradox is tuti megoldás lenne, de jobb lett volna a mostani rendszert bővíteni. Valóban jó öreg széria, de már 10+ éve megy hibátlanul. Ha nem megy az Envisalink, mint ahogy írtátok akkor passzolom a dolgot.
(#) Norbicsek hozzászólása Nov 2, 2016 /

Sziasztok,
Segitsegeteket kernem egy infra bekotesehez. Mellekelt kepeken lathato a kozpont illetve az infra. Hogyan tudom a legegyszerubben osszekotni? Nagyon koszonom a valaszt elore is.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2016

Ilyesmire gondolok.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2016
(#) DkGrinder válasza Norbicsek hozzászólására (») Nov 2, 2016 / 1

(#) Norbicsek válasza DkGrinder hozzászólására (») Nov 2, 2016 /

Igen, ezeket olvastam. Csak nem igazan lattam ilyen kiosztasu sorkapcsot infran mint ami most van nekem, es ez a feliratozas most teljesen ossze zavart. Most akkor barmelyik relay nc lehet a com?

Letudnad nekem rajzolni, hogy egy ellenallassal hogyan kothetem be? Nagyon megkoszonnem.
(#) Norbicsek hozzászólása Nov 3, 2016 /

A mellekelt bekotes mukodhet? Illetve a kerdesem az lenne meg, hogy valamelyik ellenallas elhagyhato?
(#) levaitamas válasza Norbicsek hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

Igen működik DEOL program szerint. Nem hagyhatsz el ellenállást.
(#) gyunagyos hozzászólása Nov 5, 2016 /

Sziasztok! Első verziós 1616-hoz akarok bővíteni egy pánik gombot (24 órás támadás/pánik) illetve egy impulzuskapcsolót. A rendszer DEOL üzemmódban működik, és ennél a verziónál még nem működik a zónánkénti lezáróellenállás változtatás(101-106 szekció 9 majd 6-7-8). Kérdésem, hogy ezeket az új zónákat EOL vagy DEOL szerint kell kötni?

Segítségetek köszönöm előre is! Üdv!
(#) Kovabe válasza gyunagyos hozzászólására (») Nov 5, 2016 /

Ha valóban deol akkor deol szerint kéne bekötni ha nem akarsz minden kapcsolgatásnál szabotázsjelzést kapni. De van még egy másik lehetőség is, nem zónába hanem pgm-be kötöd őket, emlékeim szerint ott is van ilyen programozási lehetőség és oda nem kell ellenálás sem.
Vagy ha van eetleg szabad kezelői zónád és a kezelőd a sima négyzet formájú (most nem emlékszem a tipusára) akkor azt csak eol-ba kötheted mert nem ismer mást.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2016
(#) Norbicsek hozzászólása Nov 5, 2016 /

Sziasztok. Problemam van egy dsc kulteri szirena bekotessel. A mellekelt kepen rajzoltam, hogy mit hova kotottem.de se kep se hang.mi lehet a problema? Az s2 -t hova kell kotnom?
(#) gyunagyos válasza Kovabe hozzászólására (») Nov 5, 2016 /

Koszi!

FYI:

Végül a panikgombot EOL míg az impulzuskapcsolót DEOL szerint kellett kötni.

Udv
(#) tikktakk hozzászólása Nov 6, 2016 /

Sziasztok !
Esetleg valakinek van eladó DSC , ha lehet komplett rendszer ?
Köszi
(#) Kokler0 hozzászólása Nov 9, 2016 /

Sziasztok

Adott egy PC 1616, 5 Pir(DEOL) és egy mágnes a központ dobozában, hogyan tudom elérni hogy tamper jelzésnél szóljon a sziréna akár hatástalanított állapotban is. Ha szervízre kerül a sor akkor hogyan lehet majd szervizelni a pireket hogy ne szóljon a sziréna.

Köszönöm
(#) Gránátalma válasza tikktakk hozzászólására (») Nov 9, 2016 /

ment privát.
(#) Kokler0 hozzászólása Nov 11, 2016 /

Esetleg valaki tud segiteni?
(#) Kovabe válasza Kokler0 hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Szia
A dolog egyszerű, a doboz tampert bekötöd egy zónabemenetre mint egy érzékelőt és 24 órásra állítod (emlékeim szerint a 16-osra kell programozni) illetve még a 012-015 környéken van egy olyan lehetőség hogy hangos szabotázs jelzés, ezt be kell kapcsolni.
A szerviz idejére pedig simán baypassolod az adott zónát.
(#) petya84b hozzászólása Nov 11, 2016 /

Riasztóval kapcsoltban szeretnék kérdezni tőletek. Adott egy DSC 1832-es központ GSM átjelzővel, 1db 5001-es kezelővel, 5db mozgásérzékelővel, 1db kültéri szirénával és 2db távirányítóval. Ehhez elég a központ 8 zónája? Vagy egyáltalán mi számít zónának, a központ is meg a távirányító is külön külön, mert erről sehol nem találtam infót. Illetve tudnátok abban segíteni, hogy DSC-nek milyen beltéri szirénája van? Igaziból csak azért kellene mert ha egyik érzékelőt késleltetettre állítom mert mondjuk éjjel kiakarok menni mosdóba akkor kitudjak kódolni ha nincs ott a távirányító, akkor jó lenne ha adna valami csipogó jelzést addig is míg ki nem kódolok. Vagy a kezelő is ad ilyen esetben valami hangjelzést?
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2016
Következő: »»   246 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem