Fórum témák
» Több friss téma |
A DTMF jel hosszát az összes szolgáltató lerövidítette, és nem biztos, hogy a központnak elég az 1mp hosszú jel. Vagy szerzel egy applikációt, ami képes hívás közben dtmf hangot adni a vonalra, vagy egy külső DTMF generátor kell, amit odatartasz a mobil mikrofonjához.
A XXI.-században IP alapú a riasztás átjelzés és nyugtázás, nem elavult XX.-századi DTMF... ![]() (envisalink3, vagy 4) A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2016
Ez a DTMF generátor ez jónak hangzik! Amúgy a NEO mit vár nyugtázásnak? bármelyik gomb 1-2-3x amíg a központ maga nem bontja a kapcsolatot?
Igen, valóban a 21. században az IP alapú lenne a jövő! de ahhoz non stop net kapcsolat kellene mind a központnál, mind a telefonkészüléken.... Ez azért még ritkábban várható el, mint a DTMF -es móka...
Sziasztok!
Néhány éve összeraktam egy DSC1864-es központra épülő riasztót, a központot bővítettem egy RF5108 modullal, amihez nincsenek vezeték nélküli érzékelők kapcsolva csak két WS4939EU kulcs van hozzárendelve, a kulcsok működnek is rendesen, de néhány napja a kezelőn megjelent egy hibaüzenet: Nincs al. akku zóna. Keresgéltem a telepítői kézikönyvben és itt a főrumon is, hogy ezt hogyan lehetne beállítani, de sajnos nem találtam meg. Tudna valaki segíteni, hogy mi az, ami még hiányzik az RF5108 telepítói leírásában leírtakon kívül? Köszönöm, Csaba
Sziasztok!
Elnézést, hogy ide írok. Paradox-al kapcsolatban lenne egy kérdésem. Paradox központ egy zónájára fel lehet fűzni több érzékelőt is sorosan (pl. 3 db-ot)? DEOL-lal szeretném megoldani a dolgot, a tampert is érzékelni akarom. Tudom, hogy nem ez a legjobb megoldás, mert hiba esetén nehéz a hibát megtalálni, de csak így tudom kivitelezni a dolgot. A másik kérdésem, olvastam, hogy a Paradoxnál van ATZ mód. Ez két érzékelőt enged meg a zónabemeneten? Vagyis arra akarok kilyukadni a kérdéssel, hogy ATZ esetén csak két érzékelő lehet egy zónán, a DEOL esetén pedig mondjuk lehet 3, vagy 4-is? Köszönöm a válaszokat!
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni. Van egy dsc 585 ami nem akarja amit én szeretnék. Pedig csak annyi lenne, hogy az 1-es zóna legyen késleltetett. Ajtónyitó lenne reed-el. Helyette azonnali riasztást vált ki. Pedig megvan adva, hogy késleltetett zóna, TLM kikapcsolva, delay1 beállítva. Próbáltam 5,6k NC-al, kettős lezáróval, rövidzárral, relével, LC100-al, gyári beállítások visszaállításával, de mindig riasztással reagál. Rendszeróra beállítva. Már minden zónát kipróbáltam, de mind azonnal riaszt. Pedig mindet 01-késleltetettre állítottam. Lassan kifogyok az ötletekből. Ha valakinek van valami ötlete szívesen venném. Köszönöm.
Élesítés után várj minimum 20 másodpercet, mielőtt rányitod az ajtót. Az 585 alapesetben így van beállítva, hogy az élesítés utáni 20másodpercben valaki rányit, akkor nincs késleltetés.
Sziasztok! DSC Neo riasztó rendszer programozásában szeretnék segítséget kérni! A bekötéseket megcsináltam, de a felprogramozás már elakadtam! Köszönöm!
Sziasztok,
Nem tudja valaki, hogy az Envisalink 4 kompatibilis -e a DSC Classic 585h riasztóval? Az Envisalink oldala csak a Powerseries szériákat említi, de találtam arra vonatkozó infót is, hogy megy a régi szériákkal is. Esetleg más, olcsóbb LAN modul nem létezik?
585 és internet?
Akkor még telefon sem volt... ![]()
Lehet.
![]() Itt egy PC585-öt telepit az Envisalinkkel: http://www.mydigital-home.com/tinkerings/dcs-pc585-alarm-system-and...penhab ...a forgalmazó viszont azt mondja, hogy nem kompatibilis... Ha tényleg nem kompatibilis, melyik a legolcsóbb rendszer, ami kompatibilis vele?
Legolcsóbb: Paradox SP széria+IP150. Így kompletten olcsóbb, mint csak az envisalink panel maga.
Ha ragaszkodsz a DSC-hez, akkor 1616 a legolcsóbb. 585-öt úgy, ahogy van nyugodtan el kellene már felejteni, elavult, lassú, semmivel sem bővíthető rádiós eszközökön kívül, nem particionálható stb... Az a link pedig... Atyaég! az a tróger munka elárul mindent... ![]()
Hát köszi a választ. Igen, ha új rendszer kellene, akkor a Paradox is tuti megoldás lenne, de jobb lett volna a mostani rendszert bővíteni. Valóban jó öreg széria, de már 10+ éve megy hibátlanul. Ha nem megy az Envisalink, mint ahogy írtátok akkor passzolom a dolgot.
Sziasztok,
Segitsegeteket kernem egy infra bekotesehez. Mellekelt kepeken lathato a kozpont illetve az infra. Hogyan tudom a legegyszerubben osszekotni? Nagyon koszonom a valaszt elore is. A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2016
Ilyesmire gondolok.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2016
Igen, ezeket olvastam. Csak nem igazan lattam ilyen kiosztasu sorkapcsot infran mint ami most van nekem, es ez a feliratozas most teljesen ossze zavart. Most akkor barmelyik relay nc lehet a com?
Letudnad nekem rajzolni, hogy egy ellenallassal hogyan kothetem be? Nagyon megkoszonnem.
A mellekelt bekotes mukodhet? Illetve a kerdesem az lenne meg, hogy valamelyik ellenallas elhagyhato?
Igen működik DEOL program szerint. Nem hagyhatsz el ellenállást.
Sziasztok! Első verziós 1616-hoz akarok bővíteni egy pánik gombot (24 órás támadás/pánik) illetve egy impulzuskapcsolót. A rendszer DEOL üzemmódban működik, és ennél a verziónál még nem működik a zónánkénti lezáróellenállás változtatás(101-106 szekció 9 majd 6-7-8). Kérdésem, hogy ezeket az új zónákat EOL vagy DEOL szerint kell kötni?
Segítségetek köszönöm előre is! Üdv!
Ha valóban deol akkor deol szerint kéne bekötni ha nem akarsz minden kapcsolgatásnál szabotázsjelzést kapni. De van még egy másik lehetőség is, nem zónába hanem pgm-be kötöd őket, emlékeim szerint ott is van ilyen programozási lehetőség és oda nem kell ellenálás sem.
Vagy ha van eetleg szabad kezelői zónád és a kezelőd a sima négyzet formájú (most nem emlékszem a tipusára) akkor azt csak eol-ba kötheted mert nem ismer mást. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2016
Sziasztok. Problemam van egy dsc kulteri szirena bekotessel. A mellekelt kepen rajzoltam, hogy mit hova kotottem.de se kep se hang.mi lehet a problema? Az s2 -t hova kell kotnom?
Koszi!
FYI: Végül a panikgombot EOL míg az impulzuskapcsolót DEOL szerint kellett kötni. Udv
Sziasztok !
Esetleg valakinek van eladó DSC , ha lehet komplett rendszer ? Köszi
Sziasztok
Adott egy PC 1616, 5 Pir(DEOL) és egy mágnes a központ dobozában, hogyan tudom elérni hogy tamper jelzésnél szóljon a sziréna akár hatástalanított állapotban is. Ha szervízre kerül a sor akkor hogyan lehet majd szervizelni a pireket hogy ne szóljon a sziréna. Köszönöm
ment privát.
Szia
A dolog egyszerű, a doboz tampert bekötöd egy zónabemenetre mint egy érzékelőt és 24 órásra állítod (emlékeim szerint a 16-osra kell programozni) illetve még a 012-015 környéken van egy olyan lehetőség hogy hangos szabotázs jelzés, ezt be kell kapcsolni. A szerviz idejére pedig simán baypassolod az adott zónát.
Riasztóval kapcsoltban szeretnék kérdezni tőletek. Adott egy DSC 1832-es központ GSM átjelzővel, 1db 5001-es kezelővel, 5db mozgásérzékelővel, 1db kültéri szirénával és 2db távirányítóval. Ehhez elég a központ 8 zónája? Vagy egyáltalán mi számít zónának, a központ is meg a távirányító is külön külön, mert erről sehol nem találtam infót. Illetve tudnátok abban segíteni, hogy DSC-nek milyen beltéri szirénája van? Igaziból csak azért kellene mert ha egyik érzékelőt késleltetettre állítom mert mondjuk éjjel kiakarok menni mosdóba akkor kitudjak kódolni ha nincs ott a távirányító, akkor jó lenne ha adna valami csipogó jelzést addig is míg ki nem kódolok. Vagy a kezelő is ad ilyen esetben valami hangjelzést?
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |