Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   106 / 219
(#) Buvarruha válasza Tdizsolt hozzászólására (») Nov 4, 2016 /

Lehet, hogy megránt valami feszt a kártya, de ezt márni kell igazából, nem találgatni.
(#) Tdizsolt válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 4, 2016 /

Köszi a választ!

Az nem lehet,hogy mégis a kártya a ludas? Ha nincs benne,és a kódolt adásra lépek,kéri a tv.
(#) Buvarruha válasza Tdizsolt hozzászólására (») Nov 4, 2016 /

Az is lehet, hogy isten keze van a dologban. Mérni kell, hogy mi történik a tápfesszel legalább. Lehet szoftveres nyűg is, mert lassan fér hozzá a TV a kártyához, keress szoftverfrissítést mondjuk.

Ja és az előbb elfelejtettem, hogy kellene a TV pontos tipusa! Lehet, hogy valaki ráismer és tudja milyen szoftveres nyűgje van.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2016
(#) Tdizsolt válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 4, 2016 /

Ja igen,bocsánat,azt el felejtettem...
Lg47LN6138. A szoftver frissítés megtörtént az első bekapcs után...
Az 5 perces "fagyás" után sem látja a kártyát,a beállítások között szürke a "CI adatok" opció...Igazából csak reméltem,hogy egyszerűen megoldható probléma lesz,ebben a témában laikus vagyok,habár műszaki beállítottságú vagyok(ha lehet ezt mondanom)
(#) Janika. hozzászólása Nov 4, 2016 /

Sziasztok! Kb. két hete írtam ide a fórumba, egy Blaupunkt 40/148z lcd tv miatt. Nem mindig adott képet, csak ha áramtalanítva lett 5-6 órára, utána már akkor sem. Alaplap csere lett a dologból, Angliából rendeltem hozzá. Nem teljesen vagyok elégedett. Az eredeti alaplapnál bekapcsolás után megjelent egy Blaupunkt logo, ami az újabb alaplapnál már nincs meg, de ez lenne a legkisebb problémám. Ami jobban aggaszt, hogy a képe sokkal rosszabb lett a tv-nek, és a videok közül csak azoknál van hang aminek a hangsáv kódolása mp3. Az AC3 kódolásúakat csak némafilmként lehet nézni, felirattal Már minden beállitást sokszor kipróbáltam. de semmi nem változott. Szoftverfrissítéssel helyre lehet hozni ezeket a dolgokat? Vagy a szervíz menüben kell bekapcsolni valamit? Kerestem firmware-t az alaplap tipusa szerint, de nem találtam. Neten keresztül, nem merem frissíteni, mert sokszor elmegy az internetünk a szolgáltató hibájából, és félek hogy így átküldöm az örök elektronmezőkre az alaplapot. A lap tipusa:TP.MS6308.P83 Ha tudtok, segítsetek legyetek szívesek! Köszi!
(#) Buvarruha válasza Janika. hozzászólására (») Nov 4, 2016 /

A TV tipusa szerint keress firmware-t és biztos, hogy nem neten keresztül fog menni.
(#) Janika. válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 5, 2016 /

Nagyon nem megy. Se típusra keresve, se modelszámra keresve sem találtam firmware-t ehhez a tv-hez. 32"-oshoz találtam, de az gondolom nem jó. Tudnál segíteni egy linkel esetleg? A tv tipusa: Blaupunkt 40/148Z-GB-5B2-FGKU-UK, Model ref. 40/148-T2, Main: TP.MS6308.P83. Lehet hogy ezt a lapot más típusú tv-kbe is beletették? Talán másik típusnak, jobb a támogatottsága. Köszönöm!
(#) Buvarruha válasza Janika. hozzászólására (») Nov 6, 2016 /

Akkor nincs hozzá. Biztos, hogy sok tipusban felbukkan, de más szoftert ne tegyél rá, mert nem fog menni, ez van.
(#) hobbyboby válasza Janika. hozzászólására (») Nov 7, 2016 /

Az LCD kijelzőknél még csak-csak előfordul, hogy elég sok gyártó a kínai Chi Mei Optoelectronics gyártmányait használja, - (de esetleg tápegységekben is néha előfordulhat, hogy rendre egyvalamely gyártóét veszik meg)
ám az alaplapokban már lehetnek teljesen egyéni fejlesztések s ezzel persze eltérések!
A firmware meg aztán teljesen más kategória.

Esetleg a gyártó saját honlapján?
(#) Buvarruha válasza hobbyboby hozzászólására (») Nov 7, 2016 /

Hát pont nem így van. A táp és az alaplap is vestel és sokmindenben van ugyanaz a panel, miközben a kijelző más, ezért nem jó más firmware.
(#) Robid hozzászólása Nov 8, 2016 /

Sziasztok! Samsung 40F5570 készülék folyamatosan ki be kapcsol, előfordul hogy normálisan működik órákig.Felhívtam egy szervizt, akik szerint, nagy valószínűséggel akár 40 ezer Ft.javítási költségre is számíthatok.Tavaly T-con panelcsere miatt költöttem rá 40 ezret. Már már gazdasági totálkárosnak mondható a tv. Nem szeretnék költeni rá ennyit, mert lehet hogy ez még csak a kezdet, hiszen most még csak 3 éves. Nincs esetleg valakinek tapasztalata ilyen készülékkel,hátha itthon töredékéből megúszhatnám a javítást?
(#) Lali24 hozzászólása Nov 10, 2016 /

Üdv mindenkinek!
Vettem egy hibás TECO 32-es LCD tv-t! Azt hittem, hogy csak táp hibás, mert nem kapcsolt be. A tápot sikerült megjavítanom. Most az inverter panellel killódok. Azt csinálja, hogy első bekapcsolásnál megy kb 2 percet, aztán fényerő, kijelző elmegy, lekapcsol. Ekkor újból ki be kapcsolás de már csak kb fél percig műkodik, aztán megint ki be kapcs. után már csak fel villan és kész. Kb egy óra áramtalanitás után ismét lehet ezt produkálja! Hogyan tudom meg állapítani, hogy trafó, vagy cső hibás e? Vagy mivel lehet e ezeket ki mérni?
Köszönöm!!!
(#) hobbyboby válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 10, 2016 /

Háááát?

Nekem egy kissé rossz LCD-s Orion-om volt - de abban pl. a tápegység egyáltalán NEM VESTEL volt! Inkább valami egy az egyben minőségi Sanyo utánzat, avagy valóban Sanyo. (persze csakafféle "keleti blokkos" utángyártott Sanyo ....
hiszen a 10-es úton Dorog előtt is van valami Sanyo gyár!
)
Az alaplapja - valóban hajazott egy kissé a Vestelre ...
A kijelző LCD panelje viszont - egy az egyben a megszokott és bevált kínai Chi Mei volt.
.
Hogy az Orion neve nem az a régi magyar (és állítólag "világhírű" Orion), az minden bizonnyal igaz. Valójában van már a páston valami japán Orion is!
Egyszer javítottam Orion VHS videómagnót - ami nagyon szépen meg volt csinálva!
Nem az a kimondottan hegyeburgya magyar kézimunka sugárzott ki belőle ....
Aztán később láttam s javítottam egy Orion szines TV-t, ami szintén nem magyar volt!
Tehát - az LCD TV lehet hogy "gyakorló" Vestel volt - ámde Orion néven!
Belül meg a tipikusan szedett-vedett, ámde egy darabig garantáltan jól működő - majd lazán s előre beprogramozottan időre behaló ismeretlen elektronika (kb. 6-8 év).
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2016

P4220316.JPG

(#) Buvarruha válasza hobbyboby hozzászólására (») Nov 10, 2016 /

Török, de Beko. Amúgy nem értem hogy jön ez ide, a Beko-ra pontosan ugyanaz érvényes, mint a vestelre, gyakori a szoftverhiba és ugyanaz a panel sokfélében van, csak a kijelzők változatosak.
(#) peter810 hozzászólása Nov 11, 2016 /

Sziasztok(!) van nekem egy problémám(.) van egy Thomson 42n90nf32-es lcd tv-m táp hibával(.) nincs 5v se 12v se 24v az utóbbi kettő az csak akkor van ha indulna a táp(.) mosfet ic-ket cseréltem de semmi(.) a puffer kondinál csak 295 voltot mérek._merre keressem a hiba okát._és még annyi hogy a hűtőbordáknak nem szabadna rázni ugye??,_ez ráz(.)
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2016
(#) peter810 válasza peter810 hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Ja a táp típusa 40-2pl37c-pwh1xg.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2016
(#) Lali24 válasza peter810 hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

Szia!
A MOSFET-ek el vannak szigetelve rendesen a hűtőbordától?
(#) peter810 válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

Szia(!) igen(,) nem fém a hátuljuk(,) hanem műanyag+raktam szigetelést mindegyik alá._de az egyenirányító - szála elvileg a test(,) az a hűtőbordákon csatlakozik.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2016
(#) Lali24 hozzászólása Nov 12, 2016 /

Üdv!
Megleltem a fent említett TECO tv invertere miért ált le. Két trafónak a szekundere halott volt. Találtam két darab hasonló trafót(monitorokbó), be forrasztottam őket, csak ahogy a csatolt képeken is látszik, jóval erősebbben vílágitanak. És az egyik trafónak a meghajtó tranyója is eléggé melegszik!
Kérdés, hogy ha át tekerem a két trafó primerjét( plusz menet) akkor csokkenthetem a szekunder oldalon a kijövő áramot?
Köszönöm!

IMG_0863.JPG

Hány volt van a hűtőbordákon?

egyen áram 95v váltó áram 295v egyenírányítót cseréltem(.)

Kondenzátorokot nem nézted nem enged valamelyik?
Ezeket!

IMG_0864.JPG

igen néztem olyan leírás nincs valahol ahol le vannak írva hogy hol hány voltnak kellene lenni.

Figyelj oda, az alap helyesírási szabályok betartására!

Én átnézném azért az összes alkatrészt ami a + és a - ág között van! Vagy valamelyik nem e ér hozzá a bordákhoz!
(#) peter810 válasza Lali24 hozzászólására (») Nov 13, 2016 /

Helló átnéztem kondikat, egyenirányítókat már csak két lehetőség van vagy a trafó,vagy van benne 2db valamilyen ic a lap másik oldalán egy l6563, meg egy l6599d de ezeken nem látni hogy rosszak lenének.
(#) andpet hozzászólása Nov 17, 2016 /

Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani hogy LG 32LN546B típusú készülék háttérvilágításában milyen ledek vannak (feszültség, áram, fényerő)? előre is köszi a segítséget.
(#) Buvarruha válasza andpet hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Csak úgy farzsebből nem megy az ilyesmi. Szedd szét és a kijelzőhöz keress doksit tipus alapján.
(#) andpet válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Szia!
Jogos. Nos: innotek pola2.0 32" Rev00 a csík típusa. próbáltam hozzá doksit keresni, de nem nagyon találtam semmit :S
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2016
(#) kadarist válasza andpet hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Szia!
Én ilyet tettem egy rossz helyére, és teljesen megfelelt. Bővebben: Link.
(#) Buvarruha válasza andpet hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Idézet:
„Szedd szét és a kijelzőhöz keress doksit tipus alapján.”
Következő: »»   106 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem