Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Jó!Jó!Jó!
Nem állítottam hogy nem létezik, csak a témát akartam elterelni. Elhiszem hogy létezik, csak nem tudtam róla, és nincs tőlük szerszámom sem. Lehet hogy úgy hangzott hogy "ha én nem hallottam róla akkor nem is létezik" de Én eggyeltalán nem így értettem. Bocs ha félre érthető voltam.
Megnéztem kicsit a racsnis kulcsokat is, és próbáltam értelmes előnyt látni a megoldásban. Kényelmesnek tűnik, de alaposabb tanulmányozás után felfigyeltem egy részletre. Találtam 72 és 48 "fogas" megjelölést. Azt tételezem fel, hogy ez azt jelenti, hogy ennyi részre van osztva a teljes kör, tehát 360/72 vagy 360/48 fokos szögelfordulástól kicsivel nagyobb helyen már lehet vele dolgozni. Első 5°, utóbbi 7,5°-ot jelent, ami egészen szűk helyen való helytállást is lehetővé tesz.
Már csak az a kérdés, mennyire terhelhető ez a racsnis oldal? Erről nem találtam adatot. Neked van ilyen információd?
Mint érdekesség, náluk is van éppen olyan amit kinéztél.
De ha már egy márka bevált, nem látom értelmét váltani.
Nekem van egy ilyen készletem. Megmondom őszintén, alig használtam idáig, ugyanis nagy hátránya, hogy a csavarfej körül elég nagy, és szintben lévő helynek kell lenni a használatához. A leghasználhatóbb az ezeréves alakú csillagkulcs, mert ezzel a mélyebben fekvő helyek is hozzáférhetőek.
Príma szerszám, nekem is van egy egész készlet, sokat használom.
De az automata mosógépünkben van egy olyan anya, ami kb. 50 mm mélyen van és a csavar kiáll belőle kb. 30 mm-t. Dugókulcs szóba se jöhet, a hajlított csillagkulcs pedig nem ér be, illetve ahol beérne, ott nem lehet elfordítani. Ezért vettem a csőkulcsot.
Kilóra nem tudnék adatot mondani, de én 40 mozgatható asztalt szereltem össze vele, ahol nagyon jól jött a 17-es, a 40*8 önzáró anyákhoz. Egy gumitömlőt húztam rá a nyelére hogy ne vágjon annyira, Teljes erőmből húztam meg a csavarokat, de szerintem a teljes testsúlyomat kibírná a 17-es, ha ráálnék.
Persze az irányváltós sokkal gyengébb, több a hibalehetőségük az elromlásra. És nyilván a 10-es kulcs is kevesebbet bír mint a nagytesó. Amúgy a második vásárlásom alkalmával is elorát szerettem volna venni, csak ezt hittem hogy kingtonym van, ezért vettem volna ismét azt.Mert először a 13-ast vettem meg. Végeredményként: A kulcsok sokat bírnak, asszem 10évig garanciális, és csak sorozatmunkára éri meg megvenni!Feltéve ha nincs csavarozógép a közelben.
A cégnél ezért hozattam magamnak mindenből hosszított dugókulcsfejet. Ettől függetlenül van itthon csőkulcskészlet is, mert valóban van olyan hely, ahol mással nem boldogulsz.
Nem tudom mekkora a testsúlyod, illetve mit jelent a tiszta erőből nálad, de teljesen érthető ha jól terhelhető, hiszen éppen ez a dolga.
Ha kellően sok a meghúzni/oldani való anya vagy csavar, akkor érdemes elgondolkozni akár elektromos, akár levegős szerszám bevetésében is. Utóbbi ára nagyon barátságos, és már egy barkácskompresszor is kiszolgálja, ha nem vagyunk maximalisták. Dolgoztam ilyen levegős szerszámmal. Hatékony eszköz. Oda kell figyelni a levegő nyomására, mert kisebb csavart könnyen eltépi, de megdöbbentően haladós tud lenni vele a munka.
Nekem is ez ugrott be!
10-es hosszított dugófej+egy toldalék és kész is. Valahogy gyakrabban előkerülnek meló alkalmával a hosszított dugófejek, mint a hagyományosak... A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2016
90 kg vagyok, ellen kulccsal szerintem többet is kifejtettem.
A magokerősségmérő 82kg mutatott amikor meghúztam, rossz volt a fogása nagyon csúszott. De biztos vannak tesztek róla, mostmár én is kíváncsi vagyok.
Sziasztok.
A múltkori sikeres restaurálásom után hozzám került egy EMG TR-5260 nixie csöves műszer nagyon leharcolt külső és belső állapotban. Már egy-két hete megy a felújítás, már életjelet ad. hiányos volt a kijelző rész, hiányzott belőle néhány IC, hiányzott belőle az 1MHz-es időalap. 1-2 kábel is szakadt volt, és a kapcsoló tárcsa is oxidos és a külső-belső időalap átváltó kapcsoló is hibás. Szóval van vele meló még bőven, de ma éreztem először, hogy nem reménytelen a dolog. Remélem sikerül teljesen megjavítani, mert jó kis műszer lehet ez.
Szurkolok neked, mert tényleg jó kis műszer, régebben nekem is volt. Ha minden igaz nemcsak frekvenciát és periódusidőt, hanem különbséget is fogsz tudni mérni vele.
Na én bevállaltam egyet.
Első benyomásaim. A gép lányindítása pöpec, a fordulatszámszabályzó is. (jól fog jönni facsiszolásnál, mert nem égeti annyira az anyagot, és nem ég be a legyezőkorongba) Amit elsőként megnéztem, (mert a gagyinál ez kitűnik) az a fogaskerékáttétel miatti kottyanás. Döbbenet. Nincs neki! Halkabb is mint a Krees-em. És ami még érdekes. A szomszédba készült, nem Ázsiába.
Legyél vele olyan elégedett, mint én az enyémmel.
Elképzelni nem tudom, minek 1400 W, de ha ettől a súlya mérete nem zavaró, akkor elfér benne a többlet.
Köszönöm! Valóban 80dkg-al nehezebb a tiédnél. A teljesítménye remélem előjön majd a fával való munkáknál, meg vár rá egy kis betoncsiszolás is.
Most hogy van rajta korong, bemértem. A korong szélénél a kottyanása 1,8mm (Kress 2,3mm)Tehát van neki. Ami még negatívumként felmerült bennem, az a fekete burkolati rész illesztése (kicsit kotyog)ill, szerkezeti merevsége. Lehet tartós lesz az anyaga miatt, csak így elsőre nem olyan bizalomgerjesztő hatást kelt az emberben.
A kresst sem bántanám. Nálam dekopír formában működik már sok éve hibátlanul. A régi sarokcsiszolód lehet új korában kevesebbet kotyogott mint most. Az én tapasztalatom, hogy a korongra merőleges lötyögés sem ritka a mai occó gépeken. Egyébként kicsi és nagy kategóriában én is makita "flexet" nyúzok idestova 15 éve.
Ugye?Ugye?Ugye hogy mennyire jó kis cucc ez?
Hogy 15 évet mennyen, szerintem megéri befektetni egy ilyenbe, a használati élmény miatt is, meg a kéznek is jobbat tesz ha nem rászkódik annyira. Le tudod mérni a fogyasztását, ha megkérlek? Mert szerintem nem eszik többet egy 600 wattosnál üresben. Tervezed regisztrálni a gépet a makita oldalán? Elvileg lehet nyerni mindenféle csudajó dolgot.Amúgy mennyiért vetted? ha nem veszed sértésnek megkérdem
Regisztrálni azért jó, mert így az 1 éves garancia 3 évre ugrik. A regisztrációs űrlapot kell kinyomtatni, és a gép eredeti garancia jegyéhez tűzni. De aligha lesz rá szükség...
Sziasztok!
Tönkrement az Einhell márkájú multifunkciós fúrómban (dremelként ismerhetitek) a szabályzó potméter. A panelon más is füstbe ment, de azok cserélve lettek. Van ötletetek, hogy hol lehet ilyen 0 állásban kapcsolós potit szerezni? Úgy értem, hogy 0 állásban egy kapcsolót mozdít meg, ami gondolom azt teszi lehetővé, hogy a tirisztor ne szabályozzon semmit. A gépnek valami egészen fura típusa van: Einhell 2012/11 zgo-7603 Rákeresve nincs is találat ilyen gépre, így meg vagyok lőve. Kidobni nem szeretném, mert a motorja nincs leégve, tökéletesen működik. Előre is köszönöm a válaszokat. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2016
Sehol, iktasd ki és használd anélkül. Közben meg várj az alkalomra amikor ujra olcson lehet ilyet kapni. ( én is hasonloan jártam egy hasonlo géppel - igaz hogy ujonnan tokkal vonoval mindössze 3x volt drágább, mint egy eredeti poti lett volna postaköltséggel együtt.)
2,55A Legnagyobb fordulatnál, 0,85A legkisebbnél az áramfelvétel.
Sziasztok! Bemutatom az új munkatársam. Már nagyon sok-sok éve szemeztem egy ilyennel. Nem ma kezdte az ipart, de legalább tapasztalt. Viszont, nem is dolgozta szét magát, mert talán még a gyári fűrészlapja van benne. Kaptam hozzá még egy zacskó mindenféle fűrészlapot is. 4 óra kocsikázásba és 12500-ba fájt. Ami nem is fáj annyira, ha megnézzük a mostanság kaphatók árait a boltokban. Már egy fél métert bele is tettem az este.
999 Forintért most akciós a Lidl-ben a kicsi racsnis csavarhúzó készlet.
A kicsi szó szerint értendő: 4 x HEX: 0.9/1.3/2.5 mm 3 x csillag: T5/T6/T7 3 x PH: PH00/PH06PH1 2 x PZ: PZ0/PZ1 2 x SL: 2.0/2.5 mm Már ha valaki ilyesmire vágyik.
Gratula hozzá! Nekem egy ilyen hiányosat, töröttet sikerült vennem a vaterán 7500-ért, de már működik. Igaz vannak még cserére szoruló dolgok benne.
A ph06 nem lehet túl kics..
Működik? Szerintem nem ezt a képet akartad csatolni.
Az utolsók azzal készültek.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2016
Hol készülnek ilyen szép munkák?
Vasas szakmában profikat kérdezném, hogy így szemre szerintük ez a gagyi fajta fúró TiN (sárga)bevonattal, vagy nem? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |