Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Hát csak az a baj hogyha tekerni kell a trafóra még akkor azt nem tudok mert nincs itthon zománcozott rézhuzalom!!!
A kimenőtrafóját már kivettem de abból csak egy van és lehet hogy azt elcserélem még pár elektroncső kiséretében két egyforma kimenő trafóra!!! Egyébként a képkimenő hogyan lehet jó hálózati trafónak???
Hát jó!!!
Akkor még maradnak a tv darabjai
Kicsit még húzlak titeket:d
Visszább megnéztem pár hozzászólást,és azt írtátok hogy amiben van C és F betű az jó előerősítőhöz. Akkor nekem egy előerősítőbe jó lehet 2db PCF82-es cső???
Helló!!
Figyi,a kimenőtrafóknak mennyire kell egyformának lennie??? Mert itthon nekem volt egy és az egyik havaeromnak is,és a magjuk egyforma de a tekercsek kicsit különböznek: Enyém: -1. 237ohm -2. 1.2ohm -3. 8.3 Ω Övé: -1. 249ohm -2. 0.9ohm -3. 6.8ohm Ezek jók lennének nekem ???? Köszi a választ!!
Erre a kérdésre 2 privát üzit küldtem. (mivel ott is kérdezted.) A mérésnél tessék körültekintően dolgozni, ha lehet, a 230V-ot kikerülni. Ha másképp nem megy, akkor az életvédelmi szabályokat maximálisan betartani, mert súlyos következményei lehetnek.
Megvannak a kimenők is, jók lesznek. Már csak hálótrafó kell. (fűtése a P sorozatú csöveknek 300 mA, a PCL 85-nek ez 17,5-18 V-nál áll be).
Lesz ebből még erősítő.
Szia Müszi ha itt vagy! Becsomagoltam a csöveket. A jövő héten postára fogom adni.
Rakd össze a hálótrafót két trafóból
1.trafó szekundere: mondjuk 36V legyen, kösd sorba a csövek fűtését! Ez a trafó legalább 50VA terhelhetőségű legyen! 2.trafó primere 24V-os legyen, terhelhetősége szintén 50VA legyen! és kész a leválasztott ~180V. Ha az én csöves tápomat választod (EZ80-nal) akkor kb. 10-20V fog a csövön esni, és brummentes feszültséget kapsz! üdv
Jelenleg nincs EZ80-ja, viszont van neki PY88-asa. (A Sztár TV-ből) És fűteni sem tudná, szerintem. Te hogy fűtöd, Müszi?
Ricsiről nem tudsz semmit?
Nekem sztereó PCL86 van és egy trafó aminek van 2x6,3V-os tekercse.
Sorbakötöttem a tekercseket, és párhuzamosan rá raktam a két PCL-t. Aztán fogtam a tekercs egyik végét és az összekötés pontját, az ugyen 6,3V. És így oldottam meg. Ricsiről sajnos semmit nem tudok. De mindjárt meglesz a 200. oldal, akkor ünnepelünk
Ötletes megoldás, és mintha már mondtad is volna. Mintha a trafódat ide találták volna ki. Erick viszont a 85-ösöket favorizálja, nem tudom, hogy azokhoz van-e valami trafója. A junoszty trafó, amiket Ricsinek adtam, szerintem jó lenne neki is. Abból - ha szerencséje van - talál elfekvő példányokat, mert lassan kidobálják őket.
Asszem váltó 15V a junoszt trafója
A Junoszty trafó kb. 19V körül ad ki magából üresjárásban. (A 25V-os kondi nagyon határ volt a tápjában.)
Hellóztok megint itt vagyok!!
Találtam még két db trafót ami sztem jó lehet hálózati trafónak(ez is a tvből van) De sztem ebből az egyik nem lesz jó mert megmértem az ellenállásait és az egyik tekercsen 1400Kohm a másikon meg megint csak ennyi!! Viszont a másiik az lehet hogy jó mert annál az egyik tekercs 330ohmos,a másik pedig 3-4ohmos!!! Szerintetek mi sülhet ki belőle??? Itt van két kép erről a trafóról!!
Erick! Te el tudsz olyan vékony huzalt képzelni, aminek ekkora Ohmos ellenállása lenne? Ezt mérd meg újra!
A másik (kissé nagyobb, mint a hangkimenők) a képkimenő lehet. Sok éven keresztül javítottam csöves TV-ket, de soha nem jutott eszembe megmérni a képkimenő áttételét. Pedig 2-3 alkalommal cseréltem is, testzárlat, szakadás miatt. Meg kéne nézni az áttételét (tudod, a nagyobb ellenállásúra valami ismert váltófeszt, a szekunderen mérni) Kipróbálhatod hálózati trafóként is, szép esély van rá, hogy bírja a 230V-ot. Ha jól rémlik, mintha egyszer mégis mértem volna így, talán 20V körül jött le róla?
A két képen lévő trafó ugyan az a második mérési eredményekkkel(330ohm +3-4ohm)
Akkor ez jó lehet hálózati trafónak???
De akkor most az a két trafó amiket írtam a mérésekkel jók nekem tökéletesen vagy a junoszty trafók jobbak lennének???
És mennibe lennének nekem ezek a trafók???
Ezt írtam Ricsinek Myvipen:
Kedves Ricsi! Először is Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok Neked. Másodszor viszont erőteljesen hiányolunk a csöves topicról. Nem igazán örülnénk, ha a továbbiakban nem vennél részt a fórum életében, hiszen az ott töltött rövid idő alatt is sokunk kedvence lettél. Természetesen, ha mégsem akarnál a továbbiakban velünk tartani, szomorúan ugyan, de tudomásul vesszük. Reméljük, hogy ez mégsem lesz így, és várjuk újabb kérdéseidet, melyre a továbbiakban is a legjobb tudásunk szerint próbálunk válaszolni. Üdvözlettel: A "Csöves erősítők építése" topic lakói.
Az szerintem mindegyik képkimenő, az egyik gondolom szakadt lehet. Kb. 35 W-os hálózatit lehet belőle tekrencelni (6,5 cm2 körüli). A vasa amúgy nem rossz minőség, jó kimenőnek is. (mármint a vas, a trafó úgy ahogy van nem igazán jó semmire, kimenőnek szörnyű hangja van).
Zoli, a képeket csak utána néztem. De 1,4 Mohm-os tekercs nincs. Oké, nézd meg, mert a fene tudja hova tűntek, de 1 nincs belőle. Szerintem valakinek odaadtam.
Hát elég értelmetlen kérdéseim lettek!!!
Tehát: 1.Kimenő trafók: (#200163)=>ebben a hozzászólásban Ezek jók lesznek???? vagy kell az a Junoszty trafó??? 2.Hálózati trafó: (#200219)=>ebben a hozzászólásban írtam le hogy milyeneket találtam,és a két kép az arról a trafóról van amin ezt a két értéket mértem: 1. 330ohm 2. 3-4ohm Ez a trafó jó lenne hálózati trafónak?? Remélem ez jobb kérdés lett Bocsi az előző rosszért
Háló trafónak meg a légrés miatt nem az igazi, nagy a droppja.
Erick!
A Junoszty trafó csak hálótrafónak lehet jó. A képkimenőt meg olvastad Sturbi hozzászólásában, hogy nem jó a hangja. Szerintem nyugi, és tedd fel újra egyenként a kérdéseket...
Nah szóval akkor
Ha a Junoszty jó hálózati trafónak akkor nekem arra kellene egy!!Mennyibe kerülne egy ilyen??? Ha ilyen van valakinek akkor semmi gond nincs már mert a kimenő trafónak már írtam egy példát 1 oldallal visszább és arra azt mondtátok hogy azok jók lesznek kimenőnek!!!(csak kis eltérések vannak köztük) És volt egy olyan hozzászólás,amiben egy tápot írtak nekem amihez kellene egy PY88-as cső,és azt írtátok hogy van olyanom!! De nem tudom melyik az???Melyik képen van rajta???
Lehet hogy lemaradtam de a junoszty 18v-ot ad, az lesz a pcl85-ök fűtőfesze. Az anódfeszt milyen trafóval oldja meg Erick?
nah tehát akkor megvan a 2db kimenő és az 1db hálózati trafóm!!
És az az anódfeszes dolog az mi lesz???Ha szabad tudnom??? |
Bejelentkezés
Hirdetés |