Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Transzformátor készítés, méretezés
Ha kérdésed van, az alábbiak segítenek a hatékony választ megadni:
Mag típusa: M, EI, UU/LL esetleg I-kből összerakott, tekercselt, toroid. Lehetőség szerint képpel.
Méretek: magkeresztmetszet a*b (amit a tekercs körbeölel) ablakméret, lánc és toroidnál, belső-külső méretek.
Primer-szekunder feszültség(ek), teljesítmény igény.
Sajnos nem tudom lepattintani a zománcról a lakkot! Nagyon kemény..
Áztattatok kromofágban ilyen huzalokat? Lement a zománcot is? A mostani kromofág se olyan mint a régi üveges..
Kis darabon próbáld ki a Kromofágot, nekem nem bántotta egy kapcsitáp trafóén a zománcot. Szerintem nem viszi a mostani egyiket sem.
Sziasztok!
Van nekem egy trafóm amit nem értek hogy van rajta 2db 110v tekercs meg egy 130 voltos Hogy lehet ezt be kötni 230 ra.
Ez mind primer?
Pl Olyan feszültségre volt szükség abba a készülékben amelyikbe szánták. Vagy olyan országban ahol ilyen feszültség van?
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2016
Nem valami jó a kép, de mintha az lenne rajta hogy 110/110-130V ami azt jelenti elvileg hogy az nem külön tekercs, hanem az egyik 110 meghosszabbítása 20V-tal, azaz beköthető a trafó 220V-ra vagy 240V-ra. Régen sok trafó készült így, nálunk a kettő közti állapot van, azaz ha egy picvel alul akarod gerjeszteni (kisebb fesz kell) akkor a 240V-os ágat kötöd a hálózatra, ha meg egy picit túl (nagyobb fesz kell) akkor a 220V-osra. Baja egyiktől sem lesz, mert a 10%-os tűrésben bőven benne van mindkét esetben.
mindjárt teszek fel róla jobb képet
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2016
Abból a képből sem látszik, de a primernek elvileg a rajz szerint kell kinézni. Tehát beköthető 110V-ra, 130V-ra, 220V-ra és 240V-ra.
Hogyne látszana.
Például az is, hogy van szekundere, egyből kettő is (úgymint 12 és 24 V). Még rá is van írva Szerintem marad a szokásos "villanykörtés" bekapcsolás. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2016
Idézet: „A trafó az jó” Ezzel a válasszal sokra mentünk. De hasonló okosságom nekem is van: Akkor használd Mi akkor a kérdés? A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2016
Kösd már sorba a 230/60..100wattos izzót a primerekkel és addig sakkozz a variációkkal, ameddig szép sorban meg tudod mérni a 3 tekercsen a max feszültséget.. utána kiválasztod a 0-110-220-240 sorrendet.
Végülis csak max 2 tekercset kell forgatni addig, hogy növekedjen a fesz. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2016
Az volt a kérdés hogy mért van rajta a 130 voltos tekercs. De már megkaptam a választ.
Holnap ki mérem a többit.
Sziasztok!
Adott egy toroid vasmag. Külsö átmérö 14cm belsö átmérö 6cm Magaság 5cm Kérdés ebböl mit lehetne kihozni ugymond nem szakaszos használatra.
Sztiasztok! Szeretnék megtekercselni ,jobban mondva csak az egyik tekercset kicserélni egy kapcsolóüzemű trafóban. Az lenne a kérdésem,hogy milyen lakkal szokták lakkozni a tekercseket a trafókban? Egyszerű EMÁJL lakkal amivel festeni vagy lakkozni szokták a fából készült dolgokat?. Ez ugyanaz a lakk,vagy erre a célra van külön valami más?
Szia! Köszönöm a segítséged!!! Nagyon hasznos volt! Szép napot!
Én egy ideje vízzel hígítható akrilbázisú lakkal szoktam már minden trafót csinálni. Jó tapasztalataim vannak vele és egészségbiztonsági szempontból - főleg beltérben - sokkal kevésbé problémás, mint az oldószeres lakkok. Sajnos az oldószeres lakkok (AC43, nitrolakk) mindegyike durván mérgező, karcinogén anyagokat tartalmaz.
Sziasztok!
Vettem egy toroid magot ma, és szeretném meghatározni a teljesítményét. Vasmagból lehet valahogy teljesítményt számolni?Ha igen valaki légyszíves írja le nekem. Előre is köszönöm.
Ezért van a topic felső felén sárgával az az "izé"
Idézet: „Ha kérdésed van, az alábbiak segítenek a hatékony választ megadni: Mag típusa: M, EI, UU/LL esetleg I-kből összerakott, tekercselt, toroid. Lehetőség szerint képpel. Méretek: magkeresztmetszet a*b (amit a tekercs körbeölel) ablakméret, lánc és toroidnál, belső-külső méretek. Primer-szekunder feszültség(ek), teljesítmény igény.”
Toroid magos, 17cm széles 5cm magas 9.5cm benne a "lyuk" se primer se szekunder nincs rajta.
Ez már korrekt és használható információ
1-5 kVA között, tekercselés és felhasználási mód függvényében.
Erősítőt szeretnék belőle építeni.1.8 primer 2.5 szekunder a terv vele kapcsolatban.
Mekkora teljesítményt akarsz? Elfér az 1,8-as primer, de azzal már akár hegeszteni is lehet. ~2,5 kVA.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |