Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba

Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   70 / 93
(#) ALI hozzászólása Nov 14, 2016 /

Sziasztok. Lenne egy olyan gondom adott egy Lg 440N hol ment rajta a wifi hol nem csináltam rajta a gyártó oldaláról letöltött programmal szoftver frissítést minden végig futott rajta de a végén újra indult és a logó után csak egy kék kép van valami apró fehér betűkkel. Lehet vele valamit kezdeni vagy kuka?
(#) patrick97 hozzászólása Nov 19, 2016 /

Kedves fórumozók!

Hogyan lehetne javítani a Samsung Galaxy S4 wifi és BT chipjét? Most volt szervizben nem e miatt hanem mert nem kapcsolt be hozzáteszem előtte minden tökéletesen működött, megállapították hogy bekapcsológomb hiba megjavították bekapcsol de most nincs wifi és bt frissítették és megállapították hogy ic hiba. Na megnéztem én is szoftverfrissítéssel minden szét szedtem látszott a kapcsoló forrasztása megmelengettem kicsit az ic-t hátha jó lesz de nem, most mit tudnék csinálni vele?
(#) Ricsi89 válasza patrick97 hozzászólására (») Nov 19, 2016 /

Mivel a javítás előtt jó volt, nekik kellett volna garanciában megcsinálni, mert ők rontották el.
(#) patrick97 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 19, 2016 /

Ez az egész úgy volt hogy nem kapcsolt be a telefon korábban is volt ilyen az új akku segített most is vettem bele új akkut, akkor sem lehet,gondoltam az új akku gyári hibás vettem még egy aksit, azzal sem bevittük szervizbe azt mondták 3500ft rá is lett írva a papírra hogy annyiba fog kerülni pénteki nap volt mondták hétfőn értesítenek nem értesítettek kedden bementünk már 6500ft volt mert kérdés nélkül cserélték az alkatrészt ennek föl azt mondták értesítettek hétfőn de nem jött semmi, na mindegy, be volt kapcsolva a telefon lehetett használni hazamegyek bekapcsolnám a wifit nem működik és a BT sem, visszaállítottam gyárira akkor sem, frissítettem a szoftverét kiesen keresztül utána sem lett jó, visszavittük 40 percig vizsgálták megvártuk majd kijött a szerelő és közölte hogy nem jó valószínűleg az IC ment benne tönkre és igen költséges ennek a javítása. A baj hogy hogyan bizonyítom be az igazamat? sehogy, egyébként a gyári Samsung Szerviz volt és még nincs 3 éves a telefon, 25.én lesz 3 éves. Elég elkeserítő itthon megnéztem mint előbb írtam utána néztem hogy az alaplapon mi micsoda és kiderült hogy a bekapcs mellett van pont kb fél centire az a combo IC Broadcorn BCM4335 (ha minden igaz) épen most találtam egy chipet agyis egy újat ha kicserélem vagy cseréltetem azzal megjavulhat vagy még menthető a régi?
IC link aliexpresszre
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2016
(#) Ricsi89 válasza patrick97 hozzászólására (») Nov 19, 2016 /

Hát nem tudom hogyan cserélhető, ha cserélhető egyáltalán, hiszen ezek nem csak forrasztva, hanem általában ragasztva is vannak. Meg ugye ki fogja elvállalni? Aztán mi van, ha mondjuk a forrpont van felszakadva az alaplapról? Inkább nézz egy törött kijelzős telefont és tedd át az alaplapot.
Ugye egy kapcsolót még ki is lehet cserélni, de ezeket nem úgy tervezték, hogy bárki is javítgatni fogja később.
(#) patrick97 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 19, 2016 /

Lehet azt kéne szegénykém így nagyon nyomorék. Ez attól függetlenül elég lehangoló eddig ami szervizben nem tudom miket csinálnak. Látszott hogy belenyúltak mert a csavarok körül megvolt repedve a bakelit elég rendesen. Próbálok szerválni egy alaplapot azt hiszem, azért köszönöm a segítséget!
(#) eSDi válasza patrick97 hozzászólására (») Nov 20, 2016 / 2

Üdv!

Annak az esélye, hogy házilag ezt az IC-t sikerrel ki tudd cseréltetni valakivel, szinte nulla. Az aláöntés miatt! Annak idején, amikor telefon gyártással, illetve AMS-el foglalkozó cégnél dolgoztam, a forrasztósaink sem tudták (sok-sok éves tapasztalattal a hátuk mögött) cserélni, csak igen kis javulási százalékkal. Nem is szerették, sok vele a macera és a végén, vagy nem lesz jó, vagy selejt lesz az underfill ragasztó lepucolása, vagy az IC leemelése közben.
Nem mellesleg, nem véletlenül vannak ezek az IC-k ragasztva. Általában mechanikai rögzítés miatt, de személyes információt is tartalmazhat némely IC. Ráadásul ezeket a specifikáció szerint a legmagasabb javítási szinten is tilos cserélni. Ha valami ilyen helyen tönkremegy, akkor az azonnal selejt és board csere.

Ha azt a szerencsétlen nyomógombot csak úgy tudták lecserélni, hogy 450°C-ra és a max légáramra tekerték a meleglevegős állomást és még az aláöntött IC is megmelegítették, az sajnos az ő hibájuk! Ehhez még hozzá jön, hogy le sem tesztelték rendesen (Bekapcsol! Akkor jó lesz az). Szóval lényegében selejtre vágták a telefonod. Ha mégis rászánnád magad a javíttatásra, akkor a javulás esélye bőven 50% alatt van és biztos, hogy nem lesz olcsó.
(#) csipaDJ hozzászólása Nov 22, 2016 /

Üdv mindenkinek.
Pár nappal ezelőtt egyik ismerősöm felhívott, hogy a telefonja recovery mode-ban indul ujra hogy szoftvert akar frissíteni automatikusan. A telefon el is kezdte "elvileg" de nem fejezte be a frissitest "elvileg" a folyamat megszakadt. Egyébként egy Wink Glory típusú készülékről van szó. Na már most, a megszakadás utan a telefon be sem kapcsolt és a hálózati töltő csatlakoztatására sem reagált. Mondtam neki hazza el és PC-n keresztül felrakom rá a gyári szoftvert. Ez meg is történt és első indításkor a teló érdekesen indult el konkrétan a kijelzőjével van a bibi mert csak be-be villan meg becsikozódik mint ha a szalagkábelje lenne kimozdulva de ezt kizártam mivel szétszedtem és a kábelnek semmi baja!
Valakinek van ötlete, hogy mi lett vele?
Válaszotokat köszönöm!
(#) Ricsi89 hozzászólása Nov 27, 2016 /

Sziasztok!
Egy Samsung Galaxy S4 az áldozat. A hiba, hogy időnként kiírja, hogy sim kártya eltávolítva, indítsa újra az eszközt. Ekkor újraindítás után érzékeli a sim-et, megy minden. Cseréltem benne sim foglalatot, ugye ez egy külön egység az sd foglalattal együtt, de nem változott. Általában akkor csinálta, amikor zsebben volt. Tegnap viszont szétkaptam és átmelegítettem egyenként az alaplapon a csatlakozó lábait is. Kb fél óráig ment, majd a kezemben tartottam, semmi erőhatás nem érte és újra kiírta. Nem tudom mihez kötni a hibát. Próbáltam már kézzel ütögetni, tekergetni, hajtogatni, de sehogy sem jött elő a hiba.
Ötlet azon kívül, hogy dobjam el?
(#) MikulaSan válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 28, 2016 /

Esetleg a sim is lehet hibás. Ha van lehetőség teszteld a sim-et másik készülékben
(#) Ricsi89 válasza MikulaSan hozzászólására (») Nov 28, 2016 /

Másik telefonban semmi gondja a sim-nek, csak ebben. Annyi, hogy nano sim-em van és micro sim átalakítóval használom.
(#) MikulaSan válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 28, 2016 /

Mennyire passzos a helyén az átalakítóval maga illetve az átalakító mennyire passzos a sim foglalatban? Egy normál sim-hez képest a chip érintkezői nem állnak eltérő helyzetbe ,úgy értve valamely oldalra eltolódva, ezáltal melegedés hűlés vagy hasonló hatására pillanatra megszakadhat a kapcsolata.
(#) graham hozzászólása Nov 30, 2016 /

Üdvözlök Mindenkit!

Segítséget kérnék!
LG D390m Telefon egyik pillanatról másikra, csak az LG logó és hibakódok.
Kikapcsolni sem lehet, csak ha az akkut kiveszem.
Bal felső sarkában hibakódok.
Tudnátok valami megoldást?----Vagy kuka?
(#) V8engines hozzászólása Nov 30, 2016 /

Sziasztok!
Bocs hogy rákérdezek, és nem olvasok vissza 70 oldalt, hogy volt-e már témában.

Tud valaki okosítást, szoftver letöltést (egyáltalán van-e -én nem találtam hozzá-) a Finn, 6300-ás mobilhoz?
Imádom, és eddig a kedvencem, de sajna az új akku sem oldotta meg a problémát. 2-3 nap és lemerül (beszélgetés közben is, egyik pillanatról a másikra), vagy csak gondol egyet, és már csak azon kapom magam, hogy kikapcsolt. Már hajtogattam az akku érintkező füleit is, de a hiba nem tűnt el.

Meg van "az utódja", dual Sim-es kivitelben, egy 225-ös. De hagyjuk is, utálom és gyűlölöm egyben.
Hogy mitől függ nála hogy nem ismeri fel a Sim-eket (nincs telefonkönyv), nem tudom. Akkor jön a szoftverfrissítés (ehhez legalább van, de vicc hogy évente el kell végezni).

Jaj, már megint lehet nem leszek értelmezhető. Akkor bocs! De úgy is szóltok.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2016
(#) SzervízMacska válasza V8engines hozzászólására (») Nov 30, 2016 / 1

Attól félek, hogy az akkud rossz. Azon nem segít szoftveres okosság. Sajnos, a pót-akkukat közelítőleg a készülékkel egy időben gyártják, így álltában tönkremegy, mire megveszed...
(#) V8engines válasza SzervízMacska hozzászólására (») Dec 1, 2016 /

Köszönöm a választ! Boldog nem lettem tőle, de a tippem nekem is, az akku minőséghiánya volt.
(#) SzervízMacska válasza V8engines hozzászólására (») Dec 2, 2016 /

Ugyanez a hiba van most az iphone 6s bizonyos szériájánál, csak ott gariban cserélik az összeset...
(#) Andr3wJ válasza V8engines hozzászólására (») Dec 2, 2016 /

Ezeket a szériákat én már nem javítottam, előtte azért előfordult hogy BGA kontakthiba okozta a hamar lemerülést, vagy rádió végfok "halála".

Szoftverezéshez egyébként is BOX kéne.

Utángyártott akku nem játszik?
(#) renegat1 válasza V8engines hozzászólására (») Dec 2, 2016 / 1

Szia!

Nekem is van egy 6300-as fekete. Phoenix-el tudod a firmware-t frissíteni. 7.21-es t-mobilos firmware van hozzá ha kell. Az akkut tavaly cseréltem (7 éves volt), Kínából érkezett. 6-7 napot simán kibír.
(#) V8engines válasza renegat1 hozzászólására (») Dec 3, 2016 /

Szia!
Annyi a gond, semmit nem értek ebből. Hülye vagyok a számítógépezéshez. Minden mást szerelek, szétszedek - összerakom, forrasztok, hegesztek, kikalapálok, ... De ez a világ se nem is érdekel, se nem is ragad meg bennem.
A t-mobilt értettem egyedül. Az van.
(#) menyus hozzászólása Dec 10, 2016 /

Sziasztok!

Kérdés... Sikerült ma pofára ejtenem a vadiúj telefonomat, kijelző üveg láthatóan berepedve...stb. Egyebekben viszont mind az OLED kijelző mind a touch panel működik! Kérdezném, ez szerintetek hogy lehet? Minden esetre egy touch panelt már rendeltem hozzá biztos ami biztos, külön üveg nincs hozzá. Még az is nagy eredmény hogy nem egyben van az OLED kijelzővel és külön tudom cserélni.. De furcsa számomra hogy össze vissza repedezve is működik a kijelző, azokon a részeken is ahol a repedések vannak. Az OLED nek nem lehet baja mert akkor vagy befeketedett volna vagy kifehéredik az egész kijelző esetleg részben..stb. Volt már touch hibás tablet nálam, az viszont a sérült részeken nem érzékelt. Létezik hogy a touch panel felett van még egy üveg és csak az tört el? Mondjuk csak védőüveget nem lehet hozzá rendelni, ahogy láttam az egyben lehet a touch panellel.. Van valakinek ilyesmi tapasztalata? Mi lehet a magyarázat? Köszi.
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2016
(#) menyus válasza Edimax hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

Korántsem biztos hogy az antenna a hibája, az mitől romlana el? Full passzív alkatrész.... Max ha belenyúltál és pl hibás a forrasztása, vagy megtörted az antenna fóliát, az elszakadt és ezért már nincs frekin. (Már ha olyan amilyenre gondolok..) Inkább valami komolyabb rádiófrekis gondja lehet annak a telónak szerintem. Van nekem is egy telefonom, abban meg a wifi gyengült el, az is chip hibás sajnos. Kuka. Az antenna csere nem oldotta meg a dolgot ott sem.
(#) Ricsi89 válasza menyus hozzászólására (») Dec 10, 2016 /

A touch panel magán az oled panelre van ráépítve, nem szétszedhető. Felette csak a védőüveg van. Ahol így van, ott viszont az üveg ragasztva van az oled panelra spéci ragasztóval. Ezért az üveget eltávolítani nem egyszerű. No meg aztán az újat vissza is kell ragasztani. Milyen telefonról van szó?
(#) menyus válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 13, 2016 /

A telefon egy kínai "OUKITEL K6000 PRO" untam már a napi töltögetést, ebben pedig 6000mAh - s akku van. Egy héten egyszer töltöm. A kijelző nem OLED hanem IPS, sorry, én emlékeztem rosszul. Egy tuochpanelt és egy pót akkut rendeltem hozzá (ha már rendeltem így jobban megérte a szállítási költség miatt... ) , csak üveget sehol nem láttam hozzá. Csak reménykedem benne hogy együtt van az érintőpanellel. De lehet akkor jártam volna legjobban ha egy komplett szerelt kijelzőt veszek, de az már a telefon árának harmada árban.

A rendelt touch panel

Csak remélni merem hogy együtt van az üveggel mert csak üveg nincs hozzá sehol, egyebekben pedig hibátlanul működik azon kívül hogy randa lett szegény...

Azt se tudom hogy jön szét, a hátlapja pl "üzemszerűen" nem levehető mert az akku fixen beépített, gondolom előlről lehet a kijelzőt cserélni. Majd keresek valami tutorial videót hozzá a youtubon..
(#) Ricsi89 válasza menyus hozzászólására (») Dec 13, 2016 / 1

Na így már más. Samsungnál van oled, ott a kijelzőbe épített a touch panel. Egyéb esetben az üvegen szokott lenni, mint a te esetedben is. Mivel ott van a csatlakozó, így az üveg a touch panel is. Nekem van egy tabletem, középen ketté repedve az üveg és tökéletesen működik a touch.
(#) MikulaSan válasza menyus hozzászólására (») Dec 14, 2016 / 1

Megoldás a bontásra youtube-on beirod hogy """telefon tipus"" vagy screen replace vahy azt hogy dissasembly. Ekkor vkdeón részletessen mutatják lépésről lépésre a szétszerelés folyamatát és a kellő szerszámokat. 99% amit nemtudom hogy nyuljak hozzá ìgy nézek utána. Remélem segìtségedre válik.
(#) levaitamas válasza MikulaSan hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Almástelefonban így cseréltem felső hangszórót.
(#) MikulaSan válasza levaitamas hozzászólására (») Dec 14, 2016 / 1

NEM AKAROK SENKIT MEGSÉRTENI/BÁNTANI EZ CSAK TANÁCS! Google használható sok mindenre.
Mint ebben az esetben szétszedésre vagy adott alkatrész cserének segítségére. Ha magyarul nem akarja beadni akkor fordító segít. Típus aztán mit akarunk vele csinálni mint képernyő csere/szétszedés és társai. Ez csak egy tanács remélem nem törlik. Nem mindenki a Net-el nőtt fel tisztába vagyok. Ezt csak egy kis segítségnek akartam szánni!
(#) menyus válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Köszönöm a megnyugtató választ, akkor nem nyúltam mellé. Remélem nem lesz félrekalibrált a touch panel, hallottam már ilyet. Hogy hogyan fogom leszedni a régit és feltenni az új touch panelt az passz.. A készüléken egy db csavar sincsen, lehet előlről kell levenni az érintőpanelt azzal a tapadókorongos izével? A széle lehet ragasztva gondolom... De majd meglátjuk és kiszenvedem. Egyébként maga a készülék nem rossz, sőt nagyon jó. Én megszerettem, pont ezélrt is kölotök rá. Volt már kínai telefonom, és azzal se nyúltam mellé (ULEFONE Paris). Gyors, stabil és nem utolsó sorban bármit utána lehet rendelni, az Ulefone is kjelző törött lett és tökéletes a rendelt új kijelző. Azt megörökölte a nejem és nagy a szerelem... Annál egyszerűbb voilt a kijelzőcsere (komplet..), mivel az akku kivehető, és az alatta lévő matriza alatt volt a szalagkábel és a sorcsatlakozó. Úgy érzem a UOKITEL - el meg fogok szenvedni...
(#) menyus válasza MikulaSan hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Köszi, google (Youtube) a barátom... Meg is van:

OUKITEL K6000 PRO disassembly
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2016
Következő: »»   70 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem