Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Szünetmentes táp javítása, élesztése
Témaindító: Thomas10100, idő: Aug 13, 2006
Témakörök:
Akkor már értem hogy miért ment addig vele. Nekem csak 7 Ah van benne. Nekem 8-10 percet bírt ki.
Javítottam már hasonlót. Szerencsére volt hasonló méretű, kicsit nagyobb 15 V-os trafóm. Bele tudtam buherálni. Azóta még nem szólt a tulajdonosa. Sajnos, az AC töltő részük annyira picurka, akku cellazárlatnál könnyen elszáll.
Szia! Valószínűleg ez is azért szenderült jobb létre,mert az aksi halott lett sok-sok év után. Most vettem egy új aksit,9Ah-s,mert valahol éreztem,hogy ennek a szünetmentesnek más baja is van aksi cserén kívül,így ha ehhez nem tudok szerezni valahonnan egy trafót,akkor az aksit belerakom a tartalékba.Abba meg méret miatt ez a maximum,ami belefér,csak abba meg van egy púpos kondi,vennem kell bele egyet,mielőtt gebaszt csinál...
És milyen trafót,illetve honnan szereztél bele? Vagy pont volt egy elfekvő a fiókban? Szervíz,vagy valahonnan csak beszerezhető lenne,nem?
Szia!
Itt pl. vehetsz. A szigetelése alatt nincs hőbiztosíték? Ha hozzáférhető helyen van, ki lehet cserélni a trafó szétszedése nélkül is.
Szia! Hát ami nekem megsült,az annyira oda van,hogy cserés lett. Köszi a linket,de annyi van ott,hogy lövésem sincs,melyik lenne nekem jó lábkiosztásban,teljesítményben...
Arra kicsi az esélyed, hogy a régi helyére be tudod forrasztani az újat. rögzíteni kell a panelen, és vezetékkel bekötni. Az eredetin mérd meg a szekunder huzal átmérőjét, az alapján is lehet kiválasztani az új teljesítményét. A vas keresztmetszetét is le tudod mérni.
Idézet: „Vagy pont volt egy elfekvő a fiókban?” 3 db.
És nem lenne egy felesleges a számomra?
A pri oldalon 2x230V,a sec oldalon 2x15V a trafóé? Vagy hogy van ez? A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2016
Primer 220V (régi) szekunder üresjáratban ~18 V. Terhelés alatt áll be. Az eredeti panelen volt utána 15 V stab. Van még belőle. Picit nagyobb, mint az eredeti, mint írtam, nekem is úgy kellett belebuherálnom.
Akkor írsz privátot nekem,ha egyet kaphatnék valami baráti áron,meg posta? Üdv!
Bedobom mégegyszer a kérdést, mert még mindíg nem lett megoldva sajnos:
Idézet: „ Sziasztok; Egy APC Back UP CS 650 (BK650EI)-hez keresnék kapcsolási rajzokat vagy BOM listát. Az alaplap azonosítója: 640-0565_REV04. Sajnos a J14-es konektor vonalán minden kiégett, FET-ek (mind a 4, 2 szét is durrant), SMD diódák-tranzisztorok-ellenálások. + egyéb kondi. Néhány SMD kondit is kicserélnék, de nem tudom bemérni őket, mert v. rosszak v. túl kis kapacitásúak lehetnek (<=10pF) Ha valakinek van megfelelő doksija az alaplapról, azt megköszönném. Köszönöm,”
Szevasztok!
Van egy szünetmentes, inverteres tápegységem. Ilyenek vannak ráírva: APC Genuine RBC, Back up UPS ES 550 UP, max 10A output. 220-240 V-ot csinál a 12 V-os akkujáról. 6.5×9.5×15 cm-es 12 V-os akku van benne. Az akkun semmi adat nincs, hogy hány Aó-s. Ezt szeretném megtudni. Valamint ha 12 V 1.5 Aó-s beltérivel, 12 V 5 Aó-s kamerával, 12 V 2 Aó-s UPC modemmel terhelem (230/12 V-os adapteren keresztül), mennyi ideig bírja ez az akku? Ez így elég veszteséges, mert előbb fel (230 V-ra), majd le 12 V-ra. Nincs 12 V= kivezetése, pedig tkp. ez elég lenne. (Amennyiben nem kell a 230 V) Köszönöm: Kálmán
Mi az, hogy Amperórás kamera, beltéri, modem,...? Nem így ismertelek eddig.
550-es UPS az 550 VA, ~400 Watt folyamatos ca. 5 percig. Ez 12 V 7-7,5 Ah-s akku. 10 A Output az legfeljebb a biztosíték. Ha 12 V kell, minek használod az APC-t? Egy relé néhány culanggal és kész. APC 550 akku A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2016
Szia!
A méret alapján 7,2 Ah a kapacitása.
Szia!
Én itthon vásároltam ezekkel a befoglaló méretekkel 9Ah-s aksit 6249Ft-ért garanciával a helyi postára szállítva. Itt.
Bocs, öcsém adta meg így az adatokat (ép.gépész). Ezek a fogyasztási igények (ezek vannak rákötve adapteren keresztül), mert pl. több kamera van. Sajnos nincs időm átvariálni a cuccot, hogy a 12 V-ot adja ki, és arra csatlakoztatni a készülékeket. Aztán meg neki (a társasháznak) így is megfelel.
Az akkut ide tippeltem, mert van egy kb. kétszer ekkora (máshoz), az 17 Aó-s. Valamint most készített egy 12V, 40 Aó-s akkupakkot hozzá, így elég hosszú ideig bírja (minap fél napig nem volt villany, mert elrothadt a betáp; Józsefváros!). A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2016
Hála égnek, az akku topon van, nem kell cserélni.
Az jó hír! Minden eszközt lehet csatlakoztatni szünetmentesre,vagy csak a kapcsolóüzemű tápegységeseket?Valahol olvastam erről,és ellentmondásos volt. Ott a sima trafós eszközöket rövid életűnek nevezték,mert jobban melegszik.
A hozzászólás módosítva: Jún 24, 2016
Attól függ, milyen szünetmentes. A szinuszos jelű szünetmentesekre bármit hiba nélkül lehet csatlakoztatni. A "kváziszinuszos" az valódi négyszögjel. Keringetőszivattyút kis jelformálással rá lehet kötni. Nagyobb teljesítményű, ~fele UPS teljesítmény, a legtöbb trafós eszköz ráköthető, de a kicsik hamar elfüstölnek.
Szia. Ok,köszi a választ. Pont a napokban keveredtem egy olyan oldalra,ahol tesztek eredményei voltak szkópos vizsgálat után. Hát volt néhány érdekes kép...
Sajnos nem tudtam meg többet a tápról; ez vajon szinuszos, vagy csak kvázi?
Vizsgáltam néhányszor a javított UPS-eket. A szinuszos kimenő jele szebb, mint a hálózati. Annak a csúcsa általában kissé lapított. A négyszög és kváziszinuszos kimenetű jele "szabályos négyszög".
APC Back UPS-ben még eddig nem találtam szinuszost. Ez nem jelenti azt, hogy nem is létezik, de nem túl valószínű. (granpa)
Seráfütty! Ezek az eszközök (kapcs. ü.) dugasztápról mennek, ahhoz meg biztos jó. Legalábbis próbaszinten semmi melegedést, zavart nem észleltünk.
Bőven akad még trafós dugasztápos modem, router, stb. Volt gondunk füstbe ment eszközökkel.
Van 1 apc back ups rs 500 típusú szünetmentesem,a TV-t nézem róla a kocsiban,de most lemerült az akksi , gondoltam rákötöm a generátort, tovább Tv-zek és tölti az akksit. Ehelyett leéget a 220V-os oldalon a védelem (remélem csak az).
Tudna segíteni vlki abban milyen alkatrészek vannak ott, mert hát az írás is leéget róla. Van vlkinek ilyen, (vagy nagyobb) eladó?
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne h találtam ithon egy APC BaCK-UPs es700 szünet mentes tápot. Ha bedugom a konnektorba és a 8elosztobol egyikébe egy telefon töltött akkor megy. De ha bekapcsolom a power gombot akkor sípol folyamatosan. Mi lehet a hibája? Mennyit érhet így egy ilyen gép? Előre is köszönöm
Sziasztok!
Barátomnak van egy BNT-600AP 230V 360W szünetmentese.Egy keringetőszivattyút lát el vele áramkimaradás esetén.A saját akkuja tönkrement,valamint leesett és összetörött a burkolat kissé.Egy 44Ah autóakkut rákötve szépen indul,átvált és áramkimaradáskor rendesen átkapcsol és terheletlenűl mérve a kimeneten 230V 50Hz van stabilan.Ha rákötjük a keringetőszivattyút-ami olyan 70W os,hálózatról jól üzemel,kimaradáskor átkapcsol akkura,de a kimeneten a feszültség nagyon ugrál 80-230 voltig,a kimeneti frekvencia pedig megemelkedik-még 150 hz is volt-nem a műszer bolondul meg,mert a keringető fordulata érzékelhetően-kézzel,füllel-felgyorsul.Igy mindjárt le is vettem,pillanatnyilag egy műszerésznél van. Tudnátok valamit tanácsolni? Köszönöm!
Keringető szivattyúnál javasoltam kis jelformáló áramkört. Fojtó+kondi. Nem bolondul meg se a motor, se a "szögletes" szünetmentes.
Vannak szünetmentesek, amik kényesek a terhelésre. Ha nincs, vagy túl kicsi, lekapcsol vagy mint írod, összevissza működik. Ilyennél csak csere a megoldás. A mikrovezérlője szoftverét nem tudod átírni.
Köszönöm segitségedet!
A testvérénél ugyanez működik ugyanilyen rendszerben csak a saját akkujával,mert annak még jó.Jó lesz megnéznünk,hogy ott kimaradáskor milyen jelenségek vannak,lehet hogy ottis rossz a frekvencia csak nem figyeltek még rá fel? A külső nagy akkuról való táplálás nem okozhat semmi problémát,ugye?A töltőáram hálózati üzemben olyan 0.4 A volt az akku felé. |
Bejelentkezés
Hirdetés |