Fórum témák
» Több friss téma |
Pl leszeded az everestet es ott a hogokokat kiirja.
Az Everest/Aida működik minden Win alatt, legalább is XPtől felfelé. Használhatod a Speccit is . Van telepíthető és hordozható változata is , és magyarul is tud.
Adott egy régi gép (Intel Celeron CPU, 352 MB RAM, 2× 30GB IDE merevlemez (az egyiken grafikus boot menü, hogy az XP-t is lehessen indítani)) pár hete telepített Windows Millenniummal, ami tegnap még jól ment, de ma már azzal fogadott, hogy "leköpte" az összes drivert (még az egeret is, de azt eszközkezelővel újratettem)!!! A kérdésem az, hogy szerintetek mitől lehet???
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2016
Sziasztok!Jól jönne egy kis segitség:Adott egy alaplap gigabyte gaep41 ud3l intel c2duo 8400-as proci 4gb ddr2 memó mind egy tipus kingmax 800 mhz 1gb tehát duálba mennek vga inno3d 9600 gt 1 giga rendszer windows7 ultimate sp1 x86 A kérdésem a következő lenne,van a win7 rendszernek egy úgymond teljesitmény figyelő óra,ami ha jól tudom a jobb a proci a bal a memó,namost nekem a fent felsorolt rendszerrel, az óra a jobb oldali 50 70 ill 90 96 % ig felugrik itt ingázik a baloldali 50 és 70 % közt,azt megjegyezném hogy normál alu hűtésem van a procin,viszont mikor felugrik megfagyogat az egér és net akadozik.Ja még annyit hogy netvadászt használok!Mi lehet az oka ezeknek a fagyásoknak?????Köszönöm válaszaitokat előre is!!!
4Gb telepített memóriához 64 bites rendszer dukál...
Bár attól még nem kell fagyni, az más gond lesz Első sorban én kontakt hibára szoktam gyanakodni, minden létező bővítőkártya, memória, processzor, csatlakozó kivesz, aztán visszarak megmozgat. Ha ez nem segít, végignézhető a BIOS beállítás is. Ha nincs javulás, memóriaellenőrzés következik, ha nem talál hibát, akkor tápegység terheléses teszt, végső soron régi rendszer újratelepítése rendszerpartíció formázással, és a netről letöltött legújabb driverekkel... A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2016
Sziasztok!
Új vagyok itt a fórumon. A problémám, amivel kapcsolatban segítséget kérek az, hogy egy androidos tabletemen tönkrement az érintőképernyő. Javíttatni már nem szeretném, meghirdetném eladásra alkatrésznek, viszont nem tudom lementeni róla a rajta lévő fájlokat, illetve az alapbeállításokat sem tudom visszaállítani rajta, tekintettel arra, hogy az érintőképernyő nem működik. USB összeköttetéssel a Windows PC-m üresnek látja a tabletet, a menüjébe pedig végképp nem tudok belemenni. Van erre valami megoldás? Előre is köszönöm a segítséget. A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2016
Egy USB OTG kábel és abba beledugni egy egeret.
Csak akkor, ha támogatja...
Viszont az alapbeállításra a hangfel+bekapcs, vagy hangle+bekapcs kombinációkkal előhozott menüben pont ugyan ezekkel a gombokkal lehet navigálni.
De mint írta, le is szeretné menteni az adatait. Amúgy android 3.x-től felfelé már szinte minden tablet támogatja.
"az érintőképernyő nem működik." - ez pontosan mit jelent? be sem kapcsol vagy csak az érintésre nem reagál?
Sziasztok. Kedvenc képernyőkímélőm kb. 3 hetenként bejön, csatolt képen. Ez memóriahibát jelentene?
Köszönöm.
Attól függ , ha az akkor tudsz szelektálni .Legalább is ha két modul van benne.
Tehát egyiket kivéve jelentkezik-e a hiba. Laptop, nem tudom menni van benne, holnap szétszedem. Ha kettő, akkor egyiket kiveszem próbára. Memtest volt már fél napig hiba nélkül, de gondolom alkalmi hiba ha 3 hetente jelentkezik.
Köszi.
Igy van egyenként kell , és kiderül , de az is lehet , hogy csak kontakt hiba lesz .Lehet megmozgatod ki be , és nem fog többé jelentkezni .Viszont a próba az kell , hogy kiderüljön , hogy mi is van.
Sziasztok!
Vettem ma egy Hp W4N35EA laptopot. Win 10 menne rá de amikor elindul a telepítés ,már van két partíció. Az egyik egy HPdocs 7,5gb ,a másik szintén 7,5gb rendszer néven . Törölhetem e őket ?
Töröltem! Ez csak egy üzembe helyezési szoftver, a másik pedig a lapos dokumentációja. Semmilyen más előtelepített opsys nincs rajta illetve eddig nem volt.Már fut a Win10.
(Egyébként magát a kérdést is töröltem , de ezek szerint még sem ) A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2016
Általában ilyen előkészített meghajtókon szoktak lenni a géphez való drájverek , ezért nem ajánlottam törölni , de ha már megoldódott a dolog , akkor nyugodtan törölhető.
Helyreállítási partícció(ka)t szokott ilyen formán a HDD/SSD tárolni. Aki nem használja, az törölheti, aki szereti, ha van ilyen lehetőség, az haggya meg...
A HP szokott csinálni a BIOS-ból egy biztonsági partíciót.
Így ha nem jogtiszta a Win, akkor az aktivátor sem fog működni.
Ezt kifejthetnéd bővebben. Mitől ne működne, és mi köze van a partíció(k)nak az aktivátorhoz?A partíció fajtájához van köze, mert pl. a GPT partíción valóban nem működik a legtöbb aktivátor.
Sziasztok! Adott egy PC adott két előlapi USB-vel és adott egy 2,5"-os USB HDD.
A kábel ami a házhoz járt, két USB-s és ha mind a kettőt bedugom akkor elindul a HDD ha csak az egyiket akkor nem (van olyan gép amin egy is elég) . Tudom, hogy az áramfelvétele nagyobb, mint amit lebír adni az USB port és ezért nem indul el. De itt jön a kérdés, ha párhuzamosan a házon belül összekötöm az előlapi (2db) USB +/- vezetékeit akkor elegendő lenne-e egy USB-t használni? Illetve eközben használhatok-e majd a megmaradt szabad USB-n mondjuk egy USB-s fülest? Előre is köszönöm nektek a segítséget!
Nem kéne azt összekötni , mert gondod lesz belőle.
De ami hozzá volt kábel az is gyakorlatilag ugyenezt csinálja. És mégis megy a gép mégis így működik a HDD.
Az usb az alaplapokon 500mA-re van korlátozva, ezért kell két usb csatlakoztatása a hdd-hez, mert az nagyobb áramot igényel. Nem közvetlen van összekötve belül. Ha összektöd se valószínű hogy elindul, mert az áramkorlát jellemzően letiltja a kimenetet. Ha mégis elindul, akkor vagy az alaplap lesz túlterhelve és tönkremegy, vagy a hdd-nek lesz kevés és elkezdi csapkodni a fejet, amivel meg szintén tönkre megy. Inkább vegyél egy usb hub-ot ami külön táppal van ellátva.
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2016
Az USB füles elvisel egy USB toldókábelt, amit hátlapi kivezetésbe dughatsz. A lemeznél ez már gond lehet.
Elég ritka, hogy valóban van áramkorlát, még annó az intel lapoknál volt ilyen amikor a tápot is a déli híd kapcsolta, szabályozta, ma már van 3-4 portra egy 2-3A-es biztosíték és kalap kabát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |