Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Nézegetem a PCL 85 adatlapját, elég rondán néznek ki a görbéi a disszipációs vonal alatt.
-Viszont kevés anód és segédrácsfesszel is komoly katódárama van. Ez nekem azt sugallja, hogy triódás bekötésben esetleg egész jó erősítőt lehetne belőle fabrikálni, ami viszonylag kicsi kimenőtrafóval is jó mélyeket tudna. CHZ, mit gondolsz, nagyon elvetélt gondolat ez (nem nagyon vagyok kihegyezve, inkább csak nézek ki a fejemből) ?
D ha a rácslevezető ellenállást 1 MOhmra cseréli, akkor kell katódellenállás is, mert itt a 4,7 megaohmon folyó rácsáram miatt eső feszültség adja az előfeszt
Ha jól értelmezem akkor ezt a foglalatot a fólia felől kell beforrasztani ugye?
De az nem is jó, mert sztem 775 mV-os jel sok lenne neki. Ezt a módszert mikrofont és gitárt fogadó erősítőknél láttam
Én többnyire úgy használom , de tükrözheted , a orogram engedi a fordítását ..
Nem muszály így hanem csak simán ugy ahogy én csináltam meg a sprint layouttal csak gifben kéne nekm!!Lécci!!!:d
Szerintem jó az elmélet , de eléggé nyűgös és nem kifizetődő audió célokra használni , kevéske kivehető teljesítmény maradna így ...
Szivesen , de megkérdezhetem , miért kell így ?
Azért mert meg akarom nézetnin valakivel és az mondta köbzoli hogy megnézi nekem,de nem tudja megnyitni a .lay-t mert nincs progija hozzá
Azt hogy csináltad hogy neked a csöfoglalat lábának a középpontjából indul a vezetőcsík pedig nem is esik raszterre?
Had kérdezzem meg, van annak valami szándékos oka, hogy a fűtés nem 5-4, 4-5 formába lett összekötve, akkor nem lenne átkötés ?
Szerintetek egy PL509-esból pentóda módban, SE-ben hány W nyerhető ki 250V anódfesz esetén?
És egy EL36-ból?
Új csöves vég tervezésébe kezdtem
Szeretnék csinálni egy csöves véget óriáscsövekkel
El84 is fűt mint a kazán se-ben. Vagy a pl509-esnél más a veszteség /hasznos teljesítmény?
használj 6p3sz-t! Nagyon meleg hangja van, és elnyűhetetlen, és ócsó! Secunderen kb 6W-ot tud!
Az előbb nem EL36 volt ide írva.. na mindegy, szerintem 10 W körül kijőn a PL 509-ből biztosan SE-ben is.
Egyébként milyen veszteségek lennének?
A hatásfok nem érdekel
Egyébként 2004-es, vagy 5-ös RT évkönyvebn Plachtovics Úrnak van egy 13 Wattos PL509-es SE kapcsolása fojtótekercses "munkaellenállással" kondival kicsatolt kimenővel
Nagyobb a fűtőteljesítmény, mint a kimenő hangfrekis teljesítmény
|
Bejelentkezés
Hirdetés |