Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nem szeretnék építeni, csak informálódtam.
Ez lett az eredménye. FFT "funkció" bekapcsolva. Nekem nem sokat mond a + lila jel, de sima az elejét kivéve.
![]()
Mint mondtam korábban, a hangkártya bemenete nem alkalmas ilyen jelanalízisre.
Ez egy Voltcraft típusú DSO-2020 USB-s szkóp, a hangkártya kimenete a jelgenerátor.
Nem sokat ér az a mérés, mert kellene látszani legalább az első harmonikusnak, már ha elég érzékeny hozzá az az összeállítás. Ez egy zenei jelre készült videó, abból vágtam ki egy képet. Ezt még akkor csináltam amikor okoskodott valaki hogy megnő a harmonikusok száma túlvezérléskor, azért megy tönkre a magas.
![]()
Ha sikerülne megértened végre, hogy mivel jár a klipelés és mik is azok a felharmónikusok, akkor nem ezzel az isten tudja mivel szórakoznál és égetnéd magad.
![]()
Ezt én is írhattam volna.
![]()
Sziasztok! Hozzám kerűlt egy stk4161 II icre alapuló erősitő, már látszik, hogy trafo cseren esett at az erősitő. A fél oldala jól működik mostmár, de ha a masik oldalra is teszek hangszorot, mintha lekapcsolna az ic, kikell kapcsolni a vegfokot, aztan vissza es akkor megint működik a fel oldala, kerdes hogy az ic kuka lenne?
Szia! Az IC kimenetén van azért jel mikor a hangszórót rákötöd és az nem szól?
Szia! Ha dcre gondolsz, az nincs. Amikor csatlakoztatom a hangszorot, egy pillanatra van hangja, utana pedig jon egy dc mind a 2 csatornara (libben egyet mind a ket hangszoro ) es ki is "kapcsol."
A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
A "kikapcsol" mit jelent? Egy relé leválasztja a hangszórókat, vagy megszűnik az egész erősítő áramellátása?
Nincs kimeneten relé. Ami a tapellatast kapcsolná, az át van kötve.(valaki mar javitotta, trafócsere is volt.). Szimplán mintha az ic bemenne mute/stby modba. Kikapcsolom, aztan vissza, a fél oldal ugyan úgy működik a fél oldala.
Azok a szkópos a spektrumanalizátorok tökéletesen alkalmasak bármire is, volt alkalmam egy lényegesen drágább, rendes szkóp spektrum analizátorát is kipróbálni és értelmezhetetlen amit mutat, egy semmi... Még a PC-és spektrum analizátor is értelmesebb a szkópos bohóckodásnál.
Sziasztok!
Kérdésem lenne a nagyérdemű közösség felé: Építettem egy erősítőt ami tök jól működik. De most jön szokás szerint a DE! Ha az a konnektor közelében lévő villanykapcsolót vagy a konnektorba bedugott másik eszközt(pl.:időzített ventilátor) kapcsolok ki/be, akkor a hangszórókon ez egy pattanás/puffanás képében jelenik meg. Van ötletelek, hogy ezt hogy lehetne megszüntetni ? Az erősítő nem földelt.(védőföld nincs bekötve még a sasszira sem)
A burkolat rá van kötve az erősítő nullájára?
Nagyobb kapacitású zavarszűrő kondenzátorral szerintem meg lehet.
Kapcsoláskor szikra képződik és ez a zavar átmegy a rendszeren.
Szia!
A nullát nem szívesen kötném a burkolatra,mert ha fordítva dugom be a konnektorba, akkor a fázis lesz a házon, az meg igen kellemetlen. Az erősítő nem földelt.(védőföld nincs bekötve még a dobozra és a trafóra vasára sem) Hogy értetted pontosan a nulla bekötést? @marone: mekkora kondira gondolsz és hova kötve? Próbáltam a PC-s zavarszűrős csatlakozót használni, de az sem hozott eredményt. A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani erősítő kapcsolást ami 3 ohmra jó, a mélyláda egy LG láda 3 ohm 130W(program?)
Nem is a hálózati nullára gondoltam, hanem a végfok nullájára, vagy GND-re, ha nem szimetrikus.
Szia! Ez akár 2 óhmra is jó
Megtalaltam a bunost! Egy 5 w os ellenallas volt felszakadva, ujra forrasztottam es mukodik. Koszonom a segitseget!
Sziasztok!
Adott 2db lg lh 6340-es 5.1 erősítő! Sajnos mind 2őnek hibás a táp panelja.(az egyiknél csak a power led világít de nem kapcsol be,a másik elindul de egyik csatornán se jön ki hang!) Esetleg tudtok mondani pár ötletet hogyan kezdjek neki,mert teljesen laikus vagyok e téren! egy képet mellékelek a panelról. előre is köszönöm ha segítetek!
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulnék felétek, hogy adott egy TDA7294-es híd erősítő. Ha az egyik RCA csatlakozóra kötöm csak rá a bemenő jelet, akkor a úgy szól a zene, hogy konkrétan mintha nem lenne benne mély, viszont ha mind a kettő rá van kötve akkor szépen szól. Lehetséges, hogy a bemenő kábelezéssel lenne gond vagy a sztereo potméternél a bekötéssel? Előre is köszönöm a segítséget.
Olyankor ilyen, ha nincs fázis fordítva és mindkét kimeneten ugyanolyan a fázis. Rajz nélkül nehéz bármi konkrétumot mondani.
Miről kellene a rajz?
Ui.: a 2db TDA hidat reloop kolléga élesztette be nekem őket. Tehát a panelnál elég kicsi az esélye, hogy bármi probléma lenne. Viszont maga a paneleket, és egyéb bekötéseket már én végeztem, ott hamarabb fordulhat elő gond.
Nekem is van ilyen probléma, az asztali lámpa kapcsolójába építettem be a kondenzátort. Sajnos csak néhány nF-os fért bele. Javult a helyzet, meg viszont nem oldódott. Ezért is gondoltam hogy egy megfelelő méretű segíthet.
A fali kapcsolóba szerintem simán belefér a nagyobb kapacitású kondenzátor is, esetleg valami kerámia típusúval kombinálni. Ha esetleg kipróbálod írd meg, meg én is kíváncsi vagyok hogy teljesen ki lehet-e iktatni a zavart. ![]() Idézet: „Viszont maga a paneleket, és egyéb bekötéseket már én végeztem, ott hamarabb fordulhat elő gond.” Például erről, fogalmunk sincs, hogy mi mivel van összekötve.
A bemenő RCA csatlakozótól a panelig nézzem át gondolom a jelkábelt.
Egy másik kérdés. 2db TDA panel van. Mono potmétert használhatok a 2db hídhoz, vagy csak a sztereo potméter? |
Bejelentkezés
Hirdetés |