Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Így biztos, hogy nem, az erősítőt kell megfelelően vezetékelni és elrendezni a komponenseket. Ha a trafó, vagy a hálózati vezeték melett fut a bemeneti jelkábel például, akkor nem csoda, hogy összeszedi a zajt.
Ha a poti előtt fordítasz fázist, akkor sztereó kell, ha a poti után, akkor mono.
Ez az 1 apró hibája van csak. Tehát ha mind a 2 RCA csatlakozó rá van kötve akkor szépen szól mind a 2 kimenet. Viszont ha csak az egyik akkor nincs mély és mindig ugyan annál az oldalnál van a gond.
Hétvégén átvezetékelem a jelkábelt, hátha megoldódna a probléma.
Először tisztázzuk. Jól sejtem, hogy csak egy mono erősítőről van szó, amiben két TDA van hidalva? Értem én, hogy reloop segített beüzemelni, de mi többiek továbbra sem tudunk semmit, hogy van megoldva a fázis fordítás?
Egy ilyen panel van. Gondolom itt a panelen van a fordtás, mert a panelek előtt csak a potméter van és semmi más.
TDA KIT Szerk: Oldalanként 1-1 híd. Tehát 2db panel van. A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
Ha monó potmétert használsz a két hídhoz akkor az egy monó erősítő lesz.
Ha két RCA bemented van akkor az egyikre rá van kötve mindkét csatorna, a másik RCA-ról jövő jelvezeték feltehetően a semmi fut és kapacitiv úton adja át a jelet, ezért vágja drasztikusan a mélyeket. Feltétlen használj sztereó potit! Várhatóan meg is oldódik tőle a problémád.
Potméter sztereó van bekötve.
Küldtem egy képet a bemeneti kötésröl. Szerk. : Bemenetnek 2db RCA van. A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2016
A fotó szép, a forrasztás csúnya
Az árnyékoló ág nincs megszakadva? Mérd ki mindkét RCA-tól!
Szia!
A végfok asszimetrikus, féltápfeszültség a nyugvó pontja és van kicsatoló kondi. A fémdobozra a végfok GND-je rá van kötve a bemeneti RCA csati GND pontjánál(fém előlap és szigeteletlen RCA aljzat), nem a végfok kimeneténél(ott a csíptetős hangszóró csati van felszerelve,ami szigetel). @marone: azért engedtessék meg nekem, hogy a lakásban található összes kapcsolót ne kondenzátorozzam meg, mindnél kikísérletezve a megfelelő értékeket a közelben lévő 5-6 dolognál. Inkább szeretném megoldani a szűrést az erősítőben.(Már csak azért is,mert ha esetleg költözünk, vagy csak szimplán másik helyiségbe kerül az erősítő, akkor nem akarom újra kezdeni a mókát...)
Az ilyen zaj átmegy a számítógépen is aztán megy az erősítőbe vagy a fejhallgatóba ami a számítógépbe van dugva.
Jut eszembe raktam egy egyszerű fázishasításos teljesítményszabályozót az asztali lámpámba, és azóta nem hallom be-, vagy kikapcsoláskor azt a pattanó zajt. Szóval az megszűri.
Hát akkor én kipróbálnék egy nagyobb AC kondit az erősítő táptrafójának a primer oldalán.
Meg talán a szekunderen is.
Azt mondja az okoskönyv, hogy a zajt ott érdemes megszüntetni, ahol keletkezik. Talán egy RC tag a kapcsolón lenne a leghatékonyabb megoldás.
Dehogy megy át mindenen. Nem a zajt kell megszűrni, hanem a készüléket kell jól megcsinálni, a rossz masina mellett egy kétütemü motort sem lehet járatni, mert az is pattog benne és, ahogy a kolega is mondta, hadd ne keljen már mindent megkondenzátorozni.
Pedig kell. Elhiheted. Ma jöttem az EMC laborból.
Szia! Be tudnád mutatni az erősítő kapcsolási rajzát? Volt részem ilyenben, egy sávszűkítő oldotta meg a problémát.
Forrasszam át másik bemenetre, új RCA vezetékkel azzal megoldódhat a probléma?
Árnyékoló ágat kell valahova forrasztani? Vagy azt semerre nem szabad?
Láttam, de ott a készüléked szórta meg a környezetet nagyfrekivel, viszont ebben az esetben a készülék a normális használat mellett szedi össze a tüskéket. Vagy soros kondit akarsz rakni egy konnektor és a bedugandó masinára is még a levegőben, hogy ne szikrázzon amikor beleér a villa? Épp ebből is arra lehet következtetni, hogy a készüléket kell jól megcsinálni, nem a felhőket összekondizni a földdel, hogy ne szikrázzon, mert zavarja az erősítőt.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2016
Ma már nem csak az elektromos, és elektronikus berendezések zavarsugárzására, hanem zavartűrésére is van szabvány.
Szia!
Megérkeztek a fetek. Kínából rendeltem. Szerintem nem a legsilányabb minőség. Ugyanaz a gyártmány, mint ami benne volt. Nemhiszem, hogy hamisítvány. (Elég borsos az ára itthon.) A probléma abból adódott, hogy táptrafót cseréltem benne. Ugyanakkori gyártmány, ugyanakkora feszekkel, ugyanúgy sony. Ugyanaz a fekete "doboz". Feszeket mérve mindenhol ugyanazt mértem. Amint beterheltem az egyik oldalát, füsttel hálálta. A szervízkönyvet elővéve, biast kellett volna állítanom. Miután a másik oldalát beállítottam - beterheltem, az már működött. Így kijelenthetem, hogy bias miatt mehetett tönkre. (Hibásan kaptam, valószínű csavargatták.) Azért rendeltem meg hozzá a komplett készletet, nehogy ismét várnom kelljen az alkatrészekre ha hiba van. Nos, az egyik oldalát komplett cseréljem, vagy csak a 1529 -eseket? Vagy, komplett mind a nyolcat (mert úgy illik), hátha különbségek lesznek a generációk között. A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2016
Mérj a G-D-S lábak között.ha ígyforma értéket mérsz a rosz panelban lévőkkel nem kell cseréld mindet.Viszont ha nem egyforma akkor.érdemes cserélni mert rossz lesz a fetek együtt futása . A gyengébb jobban fog fűteni nag lessz az utándolgozása.
A kinaü FET-ekkel símmi baj !! Raklapszám rendelem. Idézet: „Mérj a G-D-S lábak között.ha ígyforma értéket mérsz a rosz panelban lévőkkel nem kell cseréld mindet.” Mit mérjen? Ezzel semmire sem megy, így nem is tudná összehasonlítani.
Multiméterel dioda álláson, ki lehet mérni öket Vagy tranzisztor teszterel ha van
... A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2016
Idézet: „Multiméterel dooda álláson ki lehet mérni öket” Ebben tévedsz! Dióda mérő állásban mit mérsz, nyitófeszültséget? Nem fogod tudni megmérni. Félvezető teszter már használható. A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2016
Lehet nemis kellett volna kérdeznem. CHZ, te értheted miért ragadtam tollat. STK-val már sokat keringőztem. Ez más pálya. Mintha érezném ezen is a "csövek szagát.
Rakjam bele- mérjek. Igen, ez a kérdés. Az "említett " másik oldalt a "3as trióval" próbáltam, de sehogyan sem szólt. Ha ez nemszól "sehogy", akkor mit várok másik tranyóstól. Beállítás hiba lehet. Akkor a két darabot cserélem. Ennyire egyszerű egy ilyen?
Ha van félvezető tesztered, nyitófeszre érdemes összeválogatni.
NIncs, de adtam egy pluszt, mert itt is figyelsz.
Köszönöm, figyelek én máshol is, kisebb csúszással, Te viszont nem..
Attól még szűrni kell, hogy te nem veszel tudomást róla. Volt alkalmam látni, egy egyszerű kontaktus és egy darab kábel is mekkora zajforrás. Kezdem érteni, hogy a bonyolultabb vezérlésekben miért olyan sok az anomália. Eddig csak sejtettem, most műszeren mérve is láttam. Persze mindent meg kell tenni a készülékekben az immunitásra is. De ez kétoldalú dolog. Ne csak az egyik felét nézd.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |