Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „Sziasztok egy westen quasar d 24f-el kapcsolatban lenne pár kérdésem. A fűtőkörből úgy 1,5 havonta el megy a nyomás, ereszteni nem ereszt, nyoma nincs sehol. Néha mikor a keringetés megáll, hangos bugyborékolás is hallható." Kiderítettem", hogy a tágulási nyomása lehet a ludas. Azt tudom hogy a tartály nyomásnak 0,5 bárnak kell lennie, azt nem tudom, milyen feltételekkel. Gondolom fűtőkör nyomását meg kell szüntetni 0-ra, felpumpálni a tartályt az előírt nyomásra és beállítani a feltöltő csappal az előírt víznyomást. Ha nem így, akkor megköszönném ha valaki leírna a módját. Köszönöm.” Ezzel kapcsolatban senkinek nincs vmi javaslata.
Elméletileg okozhatná az is a nyomásemelkedést, ha a használati melegvíz valahogy átjut a fűtésrendszerbe, de akkor nem csak felfűtésnél jelentkezne ez a nyomásemelkedés. Ha drága a belső tágulási tartály akkor rá krll tenni egy külső tartályt, az biztosan olcsóbb, de ennek feltétele, hogy van valahol a rendszer mellett ennyi hely. Mostanában nem lett bővítve a rendszer? Ha igen akkor az miatt is lehet ez a dolog.
Kedves JZoli!
Először is köszönöm a válaszodat! A rendszer nem lett bővítve, tíz éve a szokásos évi karbantartás mellett hibamentesen üzemelt. Az új tágulási tartály 20.000 Ft körül lenne (1 db. 7 literes és ha valóban a membrán ereszti át a vizet), ami nem gond, korábban én is ilyen árat tudtam a saját kazánommal kapcsolatban, csak a szerelő mondott egy hatalmas összeget. A nyomás nyugalmi állapotban nem változik, csak ha a fűtés elindul. Jól tudom, hogy az átszakadt membránt úgy tudom ellenőrizni, hogy ha szelepnél a levegő kiengedése során víz jelenik meg?
Szia!
Az én ismereteim szerint a tartály levegő oldali nyomása 1 bár és nem 0.5. A többi, amit írtál szerintem jó, korábban én is így csináltam.
Sziasztok!
Vaillant kazánhoz keresnék 5 pólusú keringető szivattyút. Volna valakinek? Zoli A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2016
Sziasztok! Valaki em tudná megmondani, hogy ennek a wilo szivattyúnak mekkora a hollander mérete? A csonk távolság az 180 mm. Sajnos elfelejtettem. Az adattáblából meg nem jövök rá. Köszi előre is Fiúk.
Bővebben: Link Nem tudom eldönteni, hogy 5/4 vagy 6/4 es ? 1" nál biztos nagyobb volt. A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2016
5/4"-os , Fég C... sorozatú fűtő készülék szervíz szivattyú.
Van kínai olcsó széria is, green és egyéb fantázia neveken, de meg ne merd venni! Egy marék ... homokot sem érnek!
Bővebben: Link
Pedig erre gondoltam, hogy megveszem, csak nem látom a hollandi méretét. A wilo 60 e. forintocskába kerülne, elment 6 évet. A kínai ha kibír 2-3 évet, akkor is megéri. De miért is ne bírna ki 6 évet vagy többet?! A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2016
Ez a Grundfost koppintása.
Az ára tükrözi a minőséget... De ha nincs más megoldás, gyere át este, adok egy Wilo-t.
Hello! Oldalról fotózd le, de 1"-nak tűnik a száma alapján !
Szép ajánlatnak néz ki, de hová kéne mennem és mennyi pezetát kéne a zsebembe tömnöm?
Keress rá konkrétan a számára 4100901...
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2016
Bővebben: Link
Nem sok értelmes adatot találok róla.
Tévedtem, 1"-od van, nekem meg 5/4-es.
Elméletileg sokat bírnának, de ez nagyban függ hogy a szállított folyadék milyen minőségű! (vasiszap, oxidáció, reve, ph érték)
Igen 1" a hollandi mérete. Köszi. Kérdés, hogy kínaiban kapok e ilyet ilyen méretben.
Egyenlőre 1" os méretben 180mm nem találok kínai szivattyút.
Max leszedjük az enyémről a motort míg nem találsz másikat.
Szia! A hollander mérete az így alakul ha colos. A szivattyúk között lehet találni olyat aminek a szállító teljesítménye megegyezik a Villóéval, persze nem tudom, hogy találsz e közöttük árban neked megfelelőt.
Szia! Nem tudom mennyire fontos de vpar 7-re van találat de kérdéses, hogy számodra, csak a szivattyú háza elegendő volna e a "javításhoz".
Ennek az emelőmagassága 4m körül van a Tieddel szemben ami 6m körül alakul, akkor így a szállító teljesítmény is módosul ha kisebbet raksz be.
Szia!
Köszönöm, sajnos ahogy kikopott a csapágyház, zárlatossá tette a tekercselést is. Kaptam egy másikat, annak jó még a tekercselése, de az is ereszt az alján. Honnan lehetne bele forgórészt? A Villo-nál voltam de egyik belseje sem stimmel bele! Pedig mindent megtettek,megmutattak, bele próbáltunk. Nagyon készségesek voltak,rommá szedtünk 6 szivattyút is próbára!
Sziasztok! Egy Junkers Ceraclass acu ZWSE 24/28-5 MFA gázkazánunk van.
Az utóbbi időben egyszer bekapcsol egyszer nem. Melegvízre + fűtésre ugyan úgy. Mikor nem működik resettel újraindítom. (Néha villog a reset). Begyújt kb. 3 másodperc után újra szikrát ad, de a gázt lezárja. Szerelő az ègèsteret átnézte, szerinte elektromos hiba, de megoldást nem tudott. Segítségeteket köszönöm!
Az ionizációs lángőrzése nem látja(érzékeli) a lángot.
Elektróda jó? Kábele nincs megégve? Érintkezéseket ellenőrizni, kontakt hibát kereni! Ha ez mind rendben, akkor panel hiba lesz.
Köszi! Kábel nincs megégve. Csatlakozókat megpucoltam. De pl. Hétfőn jó Kedden nem, reggel megy délben nem.
Alaplapi konakt hiba.
Alaplapot kiszerelni, átforrasztani a panelt.
Ha ionizációs lángőrzés lenne a hiba, akkor kiállna hibára a kazán- Ha a tulaj ezt nem írta, gondolom, nincs hibajel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |