Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Durjál szét egy pár tévét!
![]() Ha tudok még szerezni 6p3sz-t, akkor külök egyet! De ha nem stereo végfokot akarsz, akkor milyet? Monot? Mert az nem nagy élmény ![]() ![]() ![]()
A TV-kben legtöbbször bakelit a magnovál foglalat. Ezt nem ajánlanám az 509-es alá.
Egy Oktálom van, az kellene nekem, de egy loktál foglalatra szivesen cserélek.
üdv
Nézz utána a a csövek munkapont beállításainak. A B osztály nem alkalmas HiFi erősítőbe.
Na hazaértem fél óra alatt. Köszi a cuccokat.Müszinek lefényképeztem és elküldtem mit fog kapni. Hát 90db cső lett!!!
Szereztem 4 trafót. Mind a 4 egyforma csévetestre vannak tekerve, egyforma menetszámokkal. Tehát mind a 4 trafó egyforma. A különbség csak annyi, hogy az egyiknek más a kerete, és leget, hogy a vas sem pont ugyanolyan anyagú, de a többi 3 tök egyforma.
![]() ![]()
Egy 10-12w-os pp-t kinézek belőlük el84-el
Megnéztem a pl508-as csővek anódja 12w-ot visel el úgy mint az el 84 tehát A osztályban az is csak 4-5 watt de sokkal szebben nésznek a dundi csövek. Nekem aból elég az a hangerő. A junoszt trafókból a pp kimenők lesznek pcl86-hoz. A két kis hiperszilből meg se kimenő lesz a pl508-akhoz.
Nagyon szépen köszönöm a csöveket: DJHANS, IMI65
![]() ![]() ![]()
Hja, a méretéből is annyira lehet saccolni, ezt nagyjából el is találtuk.
A csövesek mindig segítenek egymáson - ha tudnak.
![]()
Nekem soknak tűnik a 30cm2. A közepét mérted? Lehet hogy nem jól tudom de azt kell nézni ami tekercsben van azt a felületet.
EI66-os vas! kb 6-8 cm2 lehet, így ránézésre! 30 cm2 az hatalmas, lenne akkora a trafó, mint a billentyűzet fele! EI 130 as vassal lehetne értelmesen kivitelzni!
Mérd meg a pakettvastagságot, és szorozd meg 2,2 cm-rel, ennyi a lemeznek a középső "oszlopszéllessége" ( nem tom hirtelen mi a neve ![]()
Találtam új magnovál foglalatot porcelánt a neten 575Ft/db.
Én az egész felületét (megközrlítőleg) számoltam ki. De ez egy jó kérdés, én úgy emlékszem mint ha az egészet kéne számolni, de javítson ki valaki ha nem így kell számolni.
Nekem is soknak tünt a kép alapján. De se-hez még jók lehetnek símán el84-pcl86-hoz.
A junoszt trafónál is az a keresztmetszet ami pl. az egyik tekercs belső mérete? szerinted elég a junoszt táptrafó egy pcl86pp kb8w-oshoz kimenőnek?
Én is kb 30W-osra saccoltam. Itt van mellette egy 15W-os hálózati trafó. Ha méretarányosan számolom a teljesítményt (ami persze nem pontos) akkor is 28.xxxW re jön ki. Szerintem kb. 20W ig még jó lehet kimenőnek. PCL86 PP vagy PPP hez biztosan jó lenne. Talán még 2-2 csövet (PCL86) is elbírna párhuzamosan.
ÉN is ilyenből tekerem majd az EL84 SE-k kimenőhét, ha egyzser odajutok ...
Ha kimenőnek csinálod akkor csak teljesítmény ötödét, tudja mint hálózati üzemben. Mert a mélyhangok jó átvitele miatt kell a méret. Tehát én 5w-nál nem szednék ki belőle többet ha jó hangot akarsz.
Zoli, ez a mag típusú, de a többi jó. A köpeny a másik.
Legjobban úgy tudom meg ha kipróbálom
![]()
Oktál kellene , ha tudsz szerezni , csere ok. van négy magnovál és nem bakelit , de nyákos is van ami bakelit
Sajna több oktál foglalatot nemtudok szerezni
![]()
Egyet megtekerek kíváncsiságból mert huzal van bőven. Aztán majd marad táptrafónak ha rosz lesz nagyon.
Mondjuk az tény, hogy eddig még nem találkoztam magtrafóval, ami kimenő lett volna. A PPP-hez sem lenne jó?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |