Fórum témák
» Több friss téma |
Ott érzékelési hiba lesz, 8MHz többszöröse annak, ami szükséges.
Számold ki, hogy mennyi órajel alatt halad át a lövedék a két érzékelő között.
Időközben kapott egy egy trimmert a felhúzó ellenállás, így be tudtam állítani az érzékenységét. Méri a nagy fegyvert is. Kérdés az, hogy a csőbe áramló hajtógáz mennyire befolyásolja a mérést? Mert a gázosra 410FPS-t mutat. Kicsit sokallom
Le kéne ellenőrizni szkóppal is, akkor biztosra lehetne tudni, hogy minden stimmel.
Shooting Chrony Beta lősebesség mérő. Gondolom csak fém lövedék esetén használható.
Mivel optikai úton működik, így bármit megmér.
Elkészültem a projekttal, működik is a dolog, pontos is lett, bár néha a külső fényhatások bezavarnak. Ezt leszámítva korrekt lett a szerkezet. Mérésben FPS MPS illetve JOULE-t tud mérni. Köszönöm vzoole-nak az eddigi segítséget és infókat amit megosztott velem.
Gratulálok!
Nem sokan jutottak el idáig ebben a témában. A világon talán ez a harmadik értelmesen kivitelezett, bedobozolt házi lövedék sebesség mérő. Továbbfejlesztés lesz?
Ha találok hasonló lábkiosztású PIC-t aminek nagyobb a kapacitása, akkor írok hozzá még ROF mérést, illetve 3 lövéses átlag számítást, jelenleg 3% szabad helyem van így nem tudom bővíteni. De ha esetleg bejön a téli szezon akkor lehet ráveszem magamat egy komolyabb szerkezet megtervezésére. Eddig két gyári kronó mellett teszteltem, +-3 FPS volt az eltérés. Még vár rá egy festés, illetve a műanyag cső helyett alut szeretnék.
Üdv Uraim, hosszas fejlesztgetés után sikerült tele írnom a PIC-t, pedig még lenne mit bele írni. Az eredmények a képen! Sokan kerestek meg üzenetben, hogy adjam oda a kapcsrajzot stb. Inkább igyekszem a tapasztalataimat megosztani, illetve ötleteket adni, ki és merre induljon el. A PIC programozást a krono projekttel tanultam meg alap szinten, így Mindenkinek mondom, aki keres az üggyel kapcsolatban hogy hajrá, nem lehetetlen. Ha esetleg Valakinek kérdése van azokkal a tapasztalatokat szívesen megosztom! Külön köszönet vzoole fórumtársnak az építés kezdetén megosztott tapasztalataival nagyon sokat segített.
Hello, egy kis infóra lenne szükségem, Neked a kronód mennyire pontos? Mert nekem csőcsere után +-15FPS szórással mér, de van amikor +40-et is mér. A srácok felszántották a PVC csövet, így kapott egy rézcsövet. Csak nem tudom, hogy most a cső miatt szór-e ennyire.
Ekem elég pontosan mér. BB miatt is szórhat.
Most egy olyan széria van nálam amire többen panaszkodtak, majd megpróbálom másikkal. A cső még nem volt lefestve, lehet az is mérési hibát okozott.
Lövedék sebességmérő a nyákterv és a kapcsolási rajz a következő hozzászólásokban lesz.
Lövedék sebességmérő nyák terv.
Lövedék sebességmérő beültetési rajz.Sok sikert!
Lövedék sebességmérő.
Az érzékelők egymástól 50mm-re vannak,a tápfeszültség pedig 3,6V,a pic 3V-ról működik.
A kijelző is működik 3,3 Voltról?
igen működik RAYSTAR 1602B-GHW-CSX típusú .3,6V
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2016
Lövedék sebességmérő beültetési rajz.Az előző nem az igazi nagyítva.
Szia!
Milyen elven és minek ( nyílvessző, golyó ! ) méred a sebességét ?!
Szia ,az elv a v=s/t képlet mértem vele légpuska,nyílvessző sebességet is.
Mivel érzékeled a nyílvessző áthaladását ?
2db BPW31 fotodióa,bent van a tömörített fileban,a kapcsirajz is ne tévesszen meg hogy 3 van sorban csak egy kell érzékelőnként,ja meg a zener is csak oda lett bigyeztve,oda kell figyelni a polarítására
Mi látható a kijelzőn méréskor? A két megvilágító LED van felül?
100 kHz-el villogtatod az adót ?!
A kijelzőn megjelenik a sebesség m/s és f/s ben csinálok képeket is majd felrakom.Nincs felül led írósztali láma vagy napfény világít át egy maszkon erről is teszek fel képet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |