Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   115 / 258
(#) Kovidivi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Ha fizeti a posta költségét, akkor írd meg neki, mennyi pénz kell, és várd meg, hogy elküldje neked. Ezután add fel a terméket, előbb ne. Lehet megjön az esze, és visszafizeti az egész árát. Videó nem elég neki arról hogy nem működik?
(#) Ricsi89 válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 14, 2016 /

Egy 20 ezres kijelzőről van szó, most azt akarja, hogy simán adjam fel nyomkövetési szám nélkül. Na tudod mikor... Posta honlapján néztem, olyan 2500Ft lenne ajánlott levélként visszaküldeni. Ezt meg is írtam neki, persze átváltva USD-re. Írtam neki, hogy csomagszám nélkül nem adom fel.
(#) MikulaSan hozzászólása Dec 15, 2016 /

Sziasztok! Mivel nem találtam külön topicot, ezért itt teszem fel a kérdésem. Amazonon hogy müködik ez a prime dolog ha az adott terméket amihez ki van jelezve meg szeretném rendelni? Van valamimfeltételevagy hasonló?
(#) Andralin válasza MikulaSan hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

Én nyáron rendeltem az USÁ-ból egy alaktrészt ezzel a Prime-os szállítással.
Kicsit elhúzodott a szállítás, mert először ugye a megrendelőnek egy amerikai központba kellett beküldenie a terméket, ott még állt is pár napig a nyomkövetés szerint, majd onnan ők postázták tovább.

Viszont ami nagyon pozitív volt, hogy a megrendelésnél azt írták, hogy a szállítási díjban már benne van mindenféle VÁM és egyéb költség, a kézbesítéshez garantálják, hogy nem kell majd semmilyen egyéb adót megfizetnem majd.
Bár az végösszeg bőven az ÁFA fizetés határa felett volt, igazuk volt, ténylegesen nem kellett itthon már fizetni utána semmit. Nem tudom, hogy ezt hogy tudják megoldani, de elvileg legális az egész. Láttam már ilyet más amerikai webshopnál is, hollandián keresztül érkezik be az EU-ba a rendelt csomag, ott az ő cégük intézi a vámkezelést és garantálják, hogy te utólag már semmit nem fizetsz pluszba.

Itthon végül a DPD hozta ki ezt a csomagot.
(#) MikulaSan válasza Andralin hozzászólására (») Dec 15, 2016 /

Köszi a gyors választ így már értem!
(#) SALáta hozzászólása Dec 26, 2016 /

Ha nem szállít az eladó külföldre ( usa ból) akkor a megoldás az usabolt lehet. Kis daraboknál " posta" ami effektíve gyors. Nagy cuccoknál pedig konténer de az fél év is lehet. Viszont verhetetlenek árban. Egy 14 kilós alkatrészről kértem árajánlatot több helyről és mindenhol fél ügyintézés volt csak eszement árakkal. Kivéve itt. Megérte 180 dollár körül volt a vége az 50 dolláros cuccnak ( amerikán belül 58 dolláros szállítási költség) de egy apró tekerő gomb került volna 300 dollárba plusz klaviatúra javítás itthon 40-50 ezer 1-3 hónap plusz eeprom a gyártótól ami bizonytalan árban is bár lehet postáért küldtek volna. Megérte bár rizikós volt az áru működőképessége.
(#) RoliNyh hozzászólása Dec 26, 2016 /

Van valakinek tippje arra, hogy az alábbi linken árult termék eladójával hogy vehetem fel a közvetlen kapcsolatot?

Bővebben: Link...
(#) nedudgi válasza RoliNyh hozzászólására (») Dec 26, 2016 /

(#) RoliNyh válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 26, 2016 /

Igen ezt a két email címet én is megtaláltam, de ez az oldal üzemeltetőjének és a raktárnak megy, nem közvetlenül az eladónak. Egyébként már írtam ide, de nem nagyon válaszolnak...
(#) GPeti1977 hozzászólása Dec 27, 2016 /

Egy ilyen akkumulátort szeretnék rendelni QILIVE 4,5' Q4415 telefonhoz de az eladó nem szállít külföldre.
Mit lehet tenni?
Máshol meg nem kapni sehol.Akku ebay-ről
Esetleg biztos van olyan ismertebb telefon aminek ugyanez lehet a mérete az akkunak csak nem tudom hogy melyik.
(#) tiggersoft válasza GPeti1977 hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Szerintem írj neki, hátha mégis elküldi...
(#) RoliNyh válasza GPeti1977 hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Azért vigyázz vele, mert ez használt aksi...

Egyébként meg ha típusra keresel, ad többet is (bár nem olcsó azt kell mondjam)...

Keresőkifejezés: AC45TI
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2016
(#) nedudgi válasza GPeti1977 hozzászólására (») Dec 27, 2016 /

Az Auchan árul(t) Qilive termékeket. Talán akkumulátor is van hozzá (valahol eldugva, szervízben).
(#) kameleon2 hozzászólása Dec 29, 2016 1 / 2

Akkor egy kis jó hír. Említettem a jó múltkor, hogy mindössze egy negatív tapasztalatom volt a kínai partnerekkel. Egészen pontosan az történt, hogy rendeltem tőlük egy UMI Touch X telefont a gyereknek. Ennek a Wifi része nem állt a helyzet magaslatán - utólag több fórumon is felhozták. Ettől maga a készülék nagyon jó volt. Megpróbáltam a firmware-t feltölteni, ami után teljesen lehalt a telefon. Visszaküldtem önköltségen a készüléket - mivel levélként ment kb 6000Ft-ot így ráfizettem az akcióra. A kereskedő: Aliexpress vissza is térítette a pénzt. Vettünk egy Meizu M3 Note-t ami tökéletes volt elsőre is. Itt le is zártam magamban a történetet. Most jön a csavar! Ma megérkezett pár alkatrészem és egy doboz, ami nem rémlett, hogy rendeltem volna. Kibontottam és bumm! Benne volt a megjavított UMI Touch X! Azaz annak ellenére, hogy visszatérítették a pénzt - megjavították a készüléket és már az új firmware-l küldték vissza, így a wifi is tökéletes. Eddig sem volt rossz véleményem az apróbb tranzakcióknál az Aliexpressről. De ez egy 40.000 Ft-os készülék. Ez már több mint korrektség. Le a kalappal!
(#) Kovidivi válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 / 1

Ki fogod fizetni újra az eladónak a telefont?
(#) kameleon2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 29, 2016 1 /

Jeleztem az eladónak (mivel szeretek én is korrekt lenni), hogy megérkezett a készülék, de régen vettem már másikat és mi lesz a teendőm? Még várom a válaszát. Ha ki is kell fizetnem - éppen kapóra jön, mert két ismerős is szeretett volna ilyet.
(#) Kovidivi válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /

Mikor mindenki jól jár, az a legjobb megoldás. Így megmarad a kínaiak jó szokása is, és a mi hírnevünk sem lesz rosszabb. Nem úgy, mint régen a termékmintáknál, hogy ki lett tiltva Magyarország, ha jól emlékszem, mert mindenki rendelte orrba szájba, és kereskedett is a mintákkal.
(#) kameleon2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 29, 2016 1 / 2

Több százszor vásároltam és kiemelkedően jó a minősítésem. Mivel én is szeretnék értékesíteni ott, ezt nem akarom eljátszani. Az embernek a becsülete az egyetlen vagyontárgya. Tudom, hogy a világ nem ez felé megy, de az embernek mindig önmaga legyen a mércéje.
(#) Doky586 hozzászólása Dec 30, 2016 /

Sziasztok. Most először vásárolnék BangGood-ról. Megrendeltem és kifizettem egy laptopot - PayPal-al.. de erre kapok az eladótól egy levelet:
>>> "Thank you for your order.

And sorry to bother you. Our system has reported that your order 22222222 might be risky on sending.

In order to ensure that your account is secure, could you please send us a colorized photo of any certificate like your identity card, driving license or passport so that we can confrim the order.

Please cover the important information on the certificate as we only need to confirm whether it matches the payment information or not" <<<

Elküldhetem neki a személyi igazolványról készített fotót..?
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2016
(#) kameleon2 válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 30, 2016 /

Szia! Szerintem keress másik eladót ugyanott . Én sokat rendeltem már a Banggoodról - még soha nem volt ilyen. Azért kedvelem őket, mert gyorsabbak, mint az Aliexpress. Igaz, nincs annyi minden, nem olyan nagy a választék. Viszont náluk van gyűjtó szállítás is, így nem 10 csomagban kapom meg amit küldtek, hanem egyben. Ráadásul garantáltan EU-s ország felől érkezik a csomag, nincsenek meglepetések utólagos vámolásokkal és nagy várakozási időkkel.
(#) pipi válasza Doky586 hozzászólására (») Dec 30, 2016 /

Szerintem nyugodtan elküldheted, ha mégis tartasz tőle, ne legyen túl jó minőségű, és csak az egyik oldalt, és akkor szerintem úgy sem lehetne visszaélni vele.
(#) kameleon2 válasza pipi hozzászólására (») Dec 30, 2016 /

Nem véletlenül írtam: "soha" nem kértek ilyet tőlem. Nem javaslom megadni.
(#) Droot hozzászólása Jan 2, 2017 /

Sziasztok!

Nektek is kb 1 hónapja már minden még az 1 dolláros csomagokhoz is van már nyomkövetési szám hozzáadva?
(#) bbb válasza Droot hozzászólására (») Jan 2, 2017 /

Általában mindhez van, csak legfeljebb Kínán kívül nem ér semmit
(#) Droot válasza bbb hozzászólására (») Jan 2, 2017 /

Nekem eddig csak 6-7000ft felett volt.
(#) bbb válasza Droot hozzászólására (») Jan 2, 2017 /

Nekem bőven dollár alatti termékhez is raknak mindig. Az egyetlen probléma, mint már említettem is, hogy semmit nem ér, mert csak Kínán belül kapsz visszajelzést, s van úgy, hogy csak annyit ér, hogy egyáltalán elindították a csomagodat.
(#) SALáta hozzászólása Jan 2, 2017 /

Én az alival megszívtam. Pénzbe nem de időbe igen. Vettem tolómérőt erre csal de mivel mechanikai a hiba és méretenként eltér a csalás megreklamáltam. Persze működik csak nem jól az útmérője is csal. Megreklamáltam és visszakaptam - a magyar posta drágasága miatt- a vételárat. Tényleg rendes volt a kínai de sajnos ez nem jött be. Max lesz ebből útmérő. De arra meg hoztam volna jobbat melóhelyről. A fejlesztésbe segítettem, leírtam a hibákat hiányosságokat.
(#) kameleon2 válasza SALáta hozzászólására (») Jan 2, 2017 /

Szia! Én mikrométert vettem és haláli pontos. Igaz full mechanika.
(#) SALáta válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 2, 2017 /

Szia! Nálam fontos lett volna hogy pontos legyen. Mondom dejó a drága mitutoyo/mahr/tesa tolómérőket kiváltom ezzel , veszek évente egyet azt meg kidobom, elajándékozom. Erre nem pontatlanabb mint amit le akartam cserélni. Elvbe holnap jön egy 0-100 mm mikró. No az érdekes lesz . Lehet alapból kettő kellene meg egy 0-25 ös.

Mivel mérted hogy pontos és melyik típus?
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2017
(#) Kovidivi hozzászólása Jan 3, 2017 /

Sziasztok.
A kép mellékletben láthatót kaptam ma. Erről valószínűleg a feladó nem tehet, de igazán húzhatott volna egy karton merevítést az érintkezőkre. A flux tollat is csak simán bedobták a borítékba, csoda, hogy nem tört ketté.
Következő: »»   115 / 258
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem