Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1928 / 2541
(#) kicsizsola válasza Gafly hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Vélemény ? A tranzisztorok a lábainál kicsit sérültek. Szerintetek ez okozhat problémát?
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2016
(#) kameleon2 válasza kicsizsola hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Én úgy látom inkább az ellenállások lábaival van baj. El van törve 1-2...
(#) krisz69 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Szerintem erre gondol.
(#) kameleon2 válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 17, 2016 / 1

Én úgy látom a panel erősen sérült több helyen is. Az ellenálláslábak is töröttek. Én mindent átellenőríznék rajta és azonnal cserélném a szemre hibás alkatrészeket.
(#) Alkotó válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 17, 2016 / 2

Sőt, én a "szemre hibás" alkatrészek mellé, a "mérve hibás" alkatrészeket is bevonnám a cserélendők közé. Majd szigorúan áramkorlátozás mellett próbálnám éleszteni.
(#) reloop válasza kicsizsola hozzászólására (») Dec 17, 2016 / 3

Szia! Ezt inkább meg kéne reklamálni, mintsem fejest ugrani a javításba. Gondolom, nem egy roncsért fizettél.
(#) kicsizsola válasza reloop hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

Sajnos a reklamáció többe kerulne mint maga az erősitő . Ezért mentem ami menthető s reménykedem benne hogy elindul.
(#) krisz69 hozzászólása Dec 18, 2016 / 1

Sziasztok.. Kinából rendelt kondenzátor imént pukkant el most operáltam ki. Kinából puffert ne rendelhetek !!
(#) kicsizsola válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

Ez az erositom is kinai származék
(#) krisz69 válasza kicsizsola hozzászólására (») Dec 18, 2016 / 1

Itt csak a puffer egy része volt.Kinai.
.. Csak volt. Elrobbant. Nem bírta a rá írt feszt se. 58vdc-t kapott. 63v lenne .
(#) levaitamas válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

De legalább nem egy 2200µF/63V-os volt a belsejében.
(#) pucuka válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 18, 2016 / 4

Csak halkan jegyzem meg, puffer kondi nem csak DC -t kap. Ha teheted, szkóppal mérj rá, mekkora csúcsfeszültséget kap, ill. mekkora a trafóról jövő váltófeszültség csúcsértéke.
(#) krisz69 válasza pucuka hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

2x43vac van a toroidra írva 2x18A. De mindenkép rámérek kondi csere után .
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2016
(#) pucuka válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 18, 2016 / 1

Már a 43 Veff csúcsértéke 60,6 V. igen szűkös a tartalék, még névleges értéken is.
(#) krisz69 válasza pucuka hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

Oké . De . Pl: van másik 4db G-luxon annak semmi baja. Rubicon eldurant.
(#) Skori válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 18, 2016 / 2

Előző munkahelyemen jó 15...20 éve, az egyik berendezésben kiváltottak egy csöves erősítő fokozatot egy fetes erősítőre. A tápja +- 75V, 4db 15000µF/63V MM gyártmányú puffer volt benne. Amikor a berendezést nyugdíjazták, még raktáron volt az összes tartalék puffer elkó, ugyanis egyik sem ment tönkre az erősítőben....
(#) zotya1983 válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

Ezek a G Luxon,Hitano,meg anyámtyúkja Kínai kondérok nem rendelkeznek akkora fesz tűréssel, mint a jó öreg Magyar MM kondérok vagy pl a Roe... 63v os Kínai elkóra 50v névlegesnél többet nem eresztenék rá...
(#) Karesz 50 válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

Nem árt "formálni" az új kondikat mielőtt névleges a tápfeszre kapcsolod. 100 Ohm körüli soros ellenálláson néhányszor feltöltöd és kisütöd. Látni fogod hogyan csökken a szivárgóáram ha ezt néhányszor megismétled. Szerintem ezzel a módszerrel elkerülhető lett volna ez a robbanás.
(#) zotya1983 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

A kolléga már előtte vagy fél évet használta őket,így pár cikluson túl voltak szerintem
(#) krisz69 válasza Karesz 50 hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

Volt formázva. Meg a gyári panel . Tartalmaza a kisűtő led vs ellenállás .pill. Teszek fel fotot
(#) Karesz 50 válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

Bocsi, ezt nem tudtam.
(#) djcaveman hozzászólása Dec 18, 2016 / 2

60V-ra én biztonsági ráhagyással 80V-os kondit tennék..
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 18, 2016 / 2

Szia! Gondolom áramkorlátozó nélkül indítottál rá. Vajon jó polaritással volt-e bekötve? Tudom költői a kérdés, ilyenkor úgy emlékszik az ember, hogy többször is ellenőrizte és stimmelt, de sok minden bukott már meg ezen.
(#) krisz69 válasza reloop hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

Legjübb a dologban működött folyamatos üzemben az erősitő. Egyszer csak egy nagy dur. ... És méricskélve semmi más nem ment el,csak a puffer..
(#) kameleon2 válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 18, 2016 /

Rendszeresen rendelek Kínából. Semmi bajom nincs az alkatrészekkel. A kondi nem lehetett felirathibás? Esetleg nem nagyobb feszültség jutott rá, mint a névleges érték?
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 19, 2016 / 1

A jelenség ritkasága miatt nehéz egyértelmű kiváltó okot mondani. A kondi gyártási hibája ugyan magyarázatul szolgál, de legalább ekkora valószínűségű például egy szekunder megcsapolás érintkezési hiba, amely esetben a test elmászhat a teljes táp közepétől és máris számottevő túlfeszültséget kap az egyik oldali puffer.
A biztonság kedvvért érdemes lesz átvizsgálnod az áramköri környezetet kondi csere alkalmával.
(#) krisz69 válasza reloop hozzászólására (») Dec 19, 2016 /

Nagy valoszinűséggel . Hibás lehetett az a kondenzátor ., Már csak abból is gondolván mert ebből a panelből van még egy amin más típusú kondenzátorok vannak. Mikor erre a puffer panelra kötöttem, a végfok panelokat halk zugást tapasztaltam ., A másik panelra kötve ilyen nem volt. .. Aztán úgy meg is szünt a dolog. És ez lett a vége.
(#) zotya1983 válasza krisz69 hozzászólására (») Dec 19, 2016 /

Mondjuk nálad ez nem állt fenn,amitől tartok a Kínai kondenzátoroknál.. Bővebben: Link
(#) szamóca válasza zotya1983 hozzászólására (») Dec 19, 2016 /

Tíz éve folyamatosan megvitatjuk ezt a világhálón keringő (mily furcsa) egyetlen képet, és mindig arra lyukadunk ki, hogy fake.
(#) zotya1983 válasza szamóca hozzászólására (») Dec 19, 2016 /

Igen láttam már én is..De azért elgondolkodtató..Mindenesetre nem ez volt a baj szerintem sem...
Következő: »»   1928 / 2541
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem