Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
De! Azt hogy merre van a diliház!
Balra a 2. ajtó,Az enyém után...
Hát itt Székesfehérváron csak délután, de akkor vízszintesen... Kicsit ilyenkor kiakadok.
Holle Anyó, menjé' nyaralni!
Ezt latta mar valaki?
Nekem a 3. resz volt az erdekesebb, az elso kettorol meg mar ismertem korabbi allaspontokat.. Bővebben: Link
Nálunk ilyen nagy pelyekben nem esett még decemberben sem mint most. Legalább nem kell seperni mert már alig van belőle olyan gyorsan olvad :yes:
390-en vagyunk!
Kíváncsi lennék mennyi volt a max. látogatotsága a HE-nak. Már 400!!
Nem tudom ezzel a sámson.brd-vel mit akarsz kezdeni, de furcsa ez a linkelési módszer... Csak az URL és minden más hiányzik az URL-ből.
Többek között ezért nem ismeri fel. Ha saját gépedről akarsz feltölteni fájlt, nem elég a nevét beírni...
Ahova a file nevét (sámson.brd) írtad, oda egy érvényes hivatkozás kell, pl.: http://www.valami.hu/samson.brd. Amúgy a *.brd fileokat azt hiszem az Eagle nevű nyáktervező progi kezeli. Hogy honnan lehet megszerezni azt viszont nem tudom...
szerk.: Ja, lényegében Topi is ezt írta, csak gyorsabban reagált mint én szerk 2.:Eagle 4.16 letölthető verzió
Sziasztok!
A forrasztástól (forrasztógőztől) tényleg kihullik az ember haja?
Azt nem tudom, de az ólmozott forrasztóón elég sokféle bajt képes okozni(gondolom te is az ólmozottra gondoltál...). Az ólmozatlan nem tudom hogy mit tartalmaz, lehet abban is van valami nyavalya ami káros az egészségre.
De szerintem egy átlag hobbista forrasztagatóra nem veszélyes mértékek ezek (persze nem árt ha jól szellőztetett térben dolgozol, továbbá ha lehetőleg nem szívod be közvetlenül a füstjét), de mindezektől függetlenül azért jobb az óvatosság. Amúgy pl. az Sn60Pb jelzésű forrasztóón 60% ónt és 40% ólmot tartalmaz, ami amúgy azért nem kevés szerintem...de ha vigyázol és rendesen szellőzteted a műhelyt, akkor nem lesz tőle semmi bajod . Na és akkor még idéznék egyet a wikipédiáról az ólommal kapcsolatban: Idézet: „Az emberi szervezetbe bejutva kiszorít egyéb, létfontosságú fémeket (vasat, cinket, kalciumot), sejtméregként viselkedik, nagyobb adagban ólommérgezést okoz.” És egy link azoknak, akik egy picit bővebben is olvasnának erről angolul.
Nincs mit.. Amúgy nagyon 'kedves' dolgokat írnak a fenti linken a "Health effects" alcím alatt...érdemes elolvasni :yes:
Üdv!
Egy kis segítséget kérnék tőletek. FLV1 (youtube downloader)formátumú videofile-okat mivel lehet átkódolni, valami normális mpeg vagy divx-be?
MediaCoder. Free, open source és visz mindent.
Aviból - flv, flv-ből avi vagy mpg, vagy mp3-ból wav... Mindegy neki, mindent mindenné...
Sziasztok!
Ha esetleg még érdekel valakit az ólom mérgezés: Kis mennyiségű ólom por, gőz vagy füst alakjában történő huzamos felvétele súlyos ólommérgezést okoz (az ólom a hemnek, a vörös vértest színanyagának szintézisében résztvevő enzimek működését gátolja). 1887 óta törvény írja elő az ólommal foglalkozó munkások rendszeres vizsgálatát. Ólommérgezések ma már ritkán fordulnak elő, és ha igen, akkor legtöbbször szerves ólomvegyületek(pl. ólom-tetraetil) okozzák, melyek bőrön át felszívódnak. Az ólomtartalmú benzin 0,05% ólom-tetraetilt tartalmaz. Az ivóvíz megengedett legnagyobb ólomkoncentrációja köbméterenként 0,05mg, a levegőé pedig 0,2 mg. Üdv!
Állam leesett :eek2:. Ez tényleg univerzális egy progi.
Köszi mégegyszer!(már át is nyomott egy pár clippet )
Ezért kell vigyázni a forrasztással is... Én most nemrég vettem konthában egy fél kiló 0.7-es Sn60Pb forrasztóónt, de valószínűleg a következő adag már ólommentes lesz (csak győzzem megfizetni....). Azért picit gáz hogy az ólommentes 2-3-szor annyiba kerül mint a 'normál' ón... Nem éppen ösztönző a dolog, max abból a szempontból, hogy az értelmes ember azért szokott (magától is) költeni az egészségére, tehát tudomásul veszi hogy meg kell venni a drágábbat. Ez van..
Sziasztok
Ma muszáj volt félre tennem a forrasztópákát sajnos, mivel most kőműves kanalat meg kalapácsot kell kezembe fognom. A többit a képek meg elárulják
Aztaqrvamindenit! Mi volt itt? Ez nagyon durva...
A kedves szomszédnak az egyik fala rádűlt a garázsunkra, vagyis inkább valami tároló féleségnek ami a szomszédé. Nagy nehezen elértem az öreglányt és azt mondta hogy téríteni fogja a káromat ott volt alatta egy benzines és egy villanyos fűnyíróm és annak is annyi meg a tetőnek is vagyis annak a részének. Még az a szerencse hogy az autóm nem ált bent
Részvétem. Remélem tényleg megtéríti a károdat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |