Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
IGen!! Köszönöm a segítséget neked és kly nak is
De a menüben nem tudok navigálni mert állandóan ujra indul Csak a menüben Sok dolgot nem érek el Pl a hőmérsékletet de a kijelzést sem tudom módosítani (már ha lehet) A távin a "2" gombot lenyomom ezt kapom és innen már mindegy mit nyomkodok csak az ujra inditás segít hármas gombra csak a külső kör marad az egyes megnyomom vissza tér alap helyzetbe
Azért látod ezt mert nincs feltöltve adattal az eeprom. Ott lenne a helye a képeknek,videónak.
Terminálon lehet feltölteni xmodem en keresztül bootolaskor. De ezek soha nem lettek publikálva mert elhalt a project........ Ha akarsz ezekkel foglalkozni talán elő tudok túrni pár kepet meg a lovas videót. Nem 100% hogy működik mert SW verzió valtaskor kepformáum is változott és már nem emlékszem mi lett végül konvertalva és mi nem. A menüben kéne tudnod mozogni reboot nélkül. Ott nálad még hiba van valami. A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2016
Szia, ezt a lovas dolgot le tudnád irni. A honlapodon megtaláltam a fájlt, de nem tudom, hogy kellene feltölteni... Vagy ha azt leirnád, hogy lehet a 2 gombot kitiltani. Nekiesnék egy hex editorral
Szia! Neked is az én verzióm van a kezedben.. Van bent az az infra port mi nem üzemel mivel nem volt illesztve.. Na ott lehetne manuálisan beletölteni az ilyen képeket ,de én is félbe hagytam..Az infra helyett egy kis tüskesor lenne oda a legjobb
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2016
Igen, az az, de továbbra is mechanikus problémákkal küzdök , letáncol az asztalrol. A bázist már meghekkeltem, hogy ugyanazzal a távival induljon, amivel a menüben lehet kavarni ( eddig egy philips tv és egy cd távival külön inditottam) Azt látom, hogy az infra adó folyamatosan világit kly szoftverével. Probáltam infrán keresztül, de már ott meghalt a dolog, hogy a laptop infra portját felélesszem. Akkor eszerint nem is ért volna semmit...
Persze letáncol az asztalról ha nem egyensúlyozod ki rendesen Nekem alig remeg
Sanos a táppanel 3 furata nem pontosan középen van talán fél mili Én rátettem mindent a rotorra az infrát is Hogyan lehetne összehozni a betöltést Csak egyszer kell betölteni nem ?
Ez járatlan út. Évekkel ezelőtt volt, alig emlékszem rá. Ráadásul forráskód jelentős része elveszett egy szerver hiba miatt.
Első körben azt kéne kipróbálni ,hogy soros portal összekötni a rotort egy terminállal. Elvileg 115200 8n1 el kell menni. Meg kell nézni van e menü a konzolon bootoláskor. Elvileg itt lehet feltölteni az eepromot. A lovas.bin elvileg betölthető. Nekem nincs működő v10 rotorom nem tudom kipróbálni. A ti rotorotokon meg nincs kivezetés csak macerásan.
Egyszer kellene feltölteni, de ha a képformátum se az már amit az óra vár, akkor hiába lenne az eredeti eeprom tartalom feltöltve. Gondolom valami eof kód is van , hiszen kifagy a progi abban a menüpontban.
Kitiltani 2 és gombot?
Ezt nem értem.nem elég hogy nem nyomod meg A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2016
Na persze, de ha megnyomom A bázis progijával mégcsak megbirkoznék assemblyben, de ez a ds pic nekem kinai
Sajnálom de nem tudok több supportot adni a 67 ledeshez.
Az a verzió elhalt.
Igen ez most időutazás, van egy xps laptopom usb rs232 adapterrel, a rotornak tudok tápot adni mivel a pickit3 fel tudta programozni gondolom 5v-al elmegy. Szintillesztés kell? Hova kell kötni az rx tx lábat 34,33 ? Most olvastam, köszi ezeket is ! Szuper óra így is.
Ha elveszett a forrás egy része ... A V10 egy kis részlete:
Látom nem kevés időt áldoztál rá.
Szerintem neked jobb dokumentációd van róla mint nekem. Megnézhetnéd mit is csinál a 2 gomb. Lehet tévedünk és nem eeprom olvasás. A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2016
Szintillesztés MINDENÉPP kell. Ha raküldöd a +-15v akkor kinyírod.
Persze nem a 15v ráküldésére gondoltam, hanem 5v ,3,3v ilyesmi (ezt a konfigot használtam egy rs232 portos DCF77 emulátorral, amikor az iv_18-as orámhoz fejlesztettem a dcf feldolgozó rutint, de ott elég volt egyirányu kommunikáció) Ha kiderül mit csinál 2. gomb valoszinü maradok a tiltás mellett. (Talán először elbeszélgetek a bázissal... ha szóba áll velem, csak ahhoz is szét kell szedni.)
Tiltás már könnyű. Hp41c csatolta amit kell. Csak egy byte ot kell átírni.
BUÉK
Kép már a PI SD kártyájáról van beszippantva FAT32 alól. Így elég könnyű variálni a képeket nem kell többé soros conzolos xmodem. Sima 128x128 méretű 24Bites BMP -t eszik.
Kísérletezem a képekkel.
Felismeri valaki? Ha igen akkor lesz majd egy évad az órára optimalizálva...... A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2017
Neked is BOLDOG ÚJ ÉVET! és minden fórumtársnak
Ez nem kihívás. Bővebben: Link
Nem is tudom Honnan jöttem rá
Meg van az összes része ? Megnézhetjük a filmet az órán
Alig várom a közös mozizást! BOLDOG ÚJ ÉVET !
Még mindig a 67 ledes óra! Most már jó pár napja pörög és időnként megbolondul.
Minden kezdeti hibája meg van. Továbbra is újraindul ha a menüben próbálok valamit állítani ez a hiba fordulat függő 1800rpm alatt nem indul újra. Van egy Súlyosabb hiba is a videón látható patexati javaslatára már tettem fel hidegítő kondikat a led vezérlőkhöz. Ezzel a hiba jelentkezése teljesen rapszodikussá vált. Ami azt jelenti hogy néha el megy 10 -15 órát hiba nélkkül majd jelentkezik a hiba és ki be kapcs majd pár másodperc után ismét ki be kapcsolgatom addig míg ismét normálisan nem működik és megint megy órákon át. Még egy amit csak most tapasztaltam bekapcsolom után nem indul el csak a külső kör rajzolódik ki majd ismét kezdi 3-4 alkalommal is néha megjelenik az óra is és ujra indul pár ilyen ujrabútolás után órákon át ismét megfelelően működik. Valakinek valami ötlete ezzel kapcsolatban?
Ez nálad szerintem egyedi hiba az egyedi wpowerre vezethető vissza.
Próbáld meg távolabb rakni a rotort a wpower tekercseitől. Már 1cm is sokat javíthat. A SW ben nincs olyan hiba ,hogy a menüben újraindul az tuti. Főleg nem olyan sűrűn mint nálad. Az nem értem miért akarsz 1800RPM fölé menni? A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2017
Igen én is gondoltam erre hogy a Wpower ben vagy a kialakításában lehet valami ami bezavar.
Az tény hogy a szekunder oldal tekercse 5mm re van a rotortol. Azt a wpowert amit most készítettél a fejmotorhoz megpróbálnám én is megépíteni. Tudnál némi infót adni a működő verzióról? (1800rpm nél vibrál egy kicsit 2000rpm nél már nem érzékelhető) Nem hallottunk mostanság a 127 ledes óráról. Esetleg elképzelhető hogy mi is után építhetjük ?? Foglalkoztat a gondolat a 67 ledes RGB verzió megépítése is Ha már van 4db propeller klock akkor még elfér 2-3!! A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2017
Hát nem tudom milyen szemed van. 1500 RPM felett már az "emberi" szem nem látja villogónak a képet. Te UFO vagy? vagy a mérés rossz?
67RGB ből nem lesz public verzió az csak "gyenge" kísérlet volt. 127LED es nemsokára elkészül , van még pár PCB-m ,meg LED-em ha érdekel. Keress priv.
Az eredeti programot kiolvasásvédelmet kikapcsolva (config) programmozuk be, periódikusan jön a büntetés.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2017
Ez biztos hogy nem igaz. El sem indul az óra mert loopra fut a progi. Neki tuti ne ilyen baja van.
A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |