Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   92 / 2208
(#) Istike88 válasza cruisher hozzászólására (») Márc 26, 2008
Értem! Eltudnád magyarázni így vagy privátban hogy mit és hol állítsak a nyugalmi áramok beállításához?

Előre is köszi

Üdv
(#) MrBrown válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 26, 2008
Utáljatok érte, de marad minden az eredeti állapotban. A diódák egyenirányítanak a csövek meg világítanak csak úgy magukban és betöltik kizárólag esztétikai szerepüket. Ja bocs, nem csak esztétika hanem remek fűtőtest és műterhelés a trafónak. Azért köszi.
(#) cruisher válasza Istike88 hozzászólására (») Márc 26, 2008
Igen, privatba leirom, nem nagy ordongosseg!
udv!
(#) cruisher válasza cruisher hozzászólására (») Márc 26, 2008
Akkor jojjon itt:

Az alabbi kepen van a 2 bekeretezett ellenallas!

http://cruisher.digitaltrip.hu/beag/APX_100_gepkonyv/ell.JPG

A beallitashoz jo ha van 2db multimetered! Az egyiket az egyik, a masikat a masik ellenallas labaira kotod, a muszer milivolt (mV) mero allasba kapcsolod).
Bekapcsolod az erositot, es figyeled hogy a muszereken mekkora feszt latsz- (erdemes varni 2 percet, mig rendesen bemelegszik a gep)Kb 50-50mV az optimalis beallitas.
Mind2 ellenallason ugyanakkora feszt kell beallitani.
A beallitas a 2 db potmeterrel tortenik.
Az egyik potival a 2 ellenallasra osszesen juto feszt allitod, a masikkal meg mintha egy balance szabalyzo lenne, elosztod a 2 ellenallas kozott. Allitgatas kozbe eszre fogod venni hogy melyik poti melyik.
Ugy erdemes allitgatni hogy az elso potival (asziszem a vegcsovektol messzebb levo poti az) beallitasz egy adott feszt, mondjuk 30mV ot, aztan a balance-al elosztod a 2 csovek kozt, majd megin emeled az elso potival a feszt aztan szimmetrizalsz, majd igy tovabb mig mind2 ellenallason 50-50mV ot mersz.
Ennyi lenne az egesz. Ha van meg kerdesed irj nyugodtan!

udv!
köszönöm szépen akkor hamarosan megejtem a beállítást! addig is nem használom!

Üdv
Ha nem izzik az anod akkor nagy baj nemlehet, csak lehet nem olyan minosegbe szolal meg ahogyan kene neki!
mind kettő végcsövön egyformán izzik az anód! akkor ez jónak tekinthető? úgy értem hogy ettől függetlenül beállítom a munkapontot
Nem szabad izzania az anodoknak! csak a futoszalat szabad latnod hogy piros. Ha mind 2 csovon izzik akkor a vegcsovektol tavolabbi potival allitsd be hogy ne izzanak! Ha ez megvan utana kezdj a szimmetrizalashoz.
Eloszokott fordulni hogy a 2 poti kontaktos lesz, erdemes befujni oket kontaktspray-vel!
(#) cruisher hozzászólása Márc 26, 2008
Na ilyet nemszabad latnod mint a jobb oldali csovon!
(#) kocos hozzászólása Márc 26, 2008
De szívás! Van itthon nekem vagy fél kiló 0.15 ös zománchuzalom! Még úgy maradt rám, kinn volt az alsóépületben! Pont ilyen kellene most, tekernék ezerrel, de észrevettem, hogy pereg a zománc kb 1 méterenként, olyan 5 centi hosszan. Most letekertem már vagy 3 réteget ("sort"), és már nem pereg, de nem tudom, hogy meg merjem-e reckírozni, hogy ezzel tekerek secundert?????? Mi van, ha 500 feltekert menet után megint elkezd peregni? Egyáltalán mitől jöhetett le a zománc? A külső rétegen volt. Valami időjárás, vagy tárolás okozta behatástól lehetett, vagy elöregedett a drót, vagy eleve rossz drót, vagy passz
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 26, 2008
Köszi! Itt már nem jön le, csak ha lekaparom késsel, meg itt már fényes mindenhol, előtte nagyon matt volt kívül,és koszos
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 26, 2008
035-ös van vagy 5 kiló, meg 1,2 egy teljes guriga, az kb 15 -20 kiló lehet így emelésre
(#) zoz11 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 26, 2008
Nekem 1-esből van 1,5 dobra való kb. 40kg, 0,45-ből pedig van kb. 80kg. Múlt héten vettem pontosan 354,6kg zománc huzalt még itt van előttem a számla is
(#) kocos válasza zoz11 hozzászólására (») Márc 26, 2008
Jó Neked

Honnan lehet venni Magyaroszágon zománchuzalt, tekercseléshez való anyagokat, és legfőképpen vasat???
(#) sturbi hozzászólása Márc 26, 2008
Egy kis kedvcsináló:
(#) Norberto válasza zoz11 hozzászólására (») Márc 26, 2008
Idézet:
„Múlt héten vettem pontosan 354,6kg zománc huzalt”

Trafógyár épül?
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Márc 26, 2008
Köszi hogy elküldted.
(#) djhans hozzászólása Márc 26, 2008
Imi. Megtekertem az egyik kis hiperszilt se kimenőnek. 5cm2 Itt egy kép róla. 2500menet primer és 100menet szekunder 5,2k/8ohm Primert megfeleztem és közé tekertem a szekundert. A többiek véleményét is várom.

kép 059.jpg

(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Márc 26, 2008
Háháhá!!! Napok óta gondolkodom, hogy mivel fogassam össze a "C"-ket a hypersilemben, és íme a megoldás : Kötegelő Zseni vagy! (bár sztem az enyémbe nem fér bele )
Én vekker óra rugón morfondíroztam
(#) CHZ válasza djhans hozzászólására (») Márc 26, 2008
Így nem igazán lehet 2 egyforma trafót tekerni , de gondolom jobb lesz mint a TV -ből kibányászott hangkimenők .Kézzel vezetve nehéz vékony vezetéket sorba feltekerni .....tudom !!
(#) djhans válasza CHZ hozzászólására (») Márc 26, 2008
Nem olyan vészes azért nagyjából egymás mellé került a drót csak a külső celluxozás miatt látszik csúnyának. A lényeg hogy most sikerült illesztenem a csövet mert kb 2-szer akkora hangerő jön ki belőle mint az előző kimenőből mert az vaktába lett tekerve 2000/50 menetre ami 8ohmra nem igazán jó. Na holnap megtekerem a másikat. Hú de örülök van hangerő bőven mély és magas is rendesen ahogy kell. Mekkora különbség!!
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Márc 26, 2008
Jani! Nem tudjuk helyetted meghallgatni. Az áttétel jónak tűnik, osztottad a primert... Illene jól viselkednie.
Akkor holnap tekeredik a másik is- gondolom, mert azért sztereóban mégis más...
(#) kocos hozzászólása Márc 26, 2008
Nincs valakinek elfekvőben 2-3 (inkább 3, vagy több ) EI66-os képkimenő?? A vas lenne a lényeg !
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 26, 2008
Úgy megmozgatja a hangszórót... Á el se hiszem! Érezni most benne az erőt, a másik oldal harmad akkora hangerőnél letorzul. Ha kész lesz a másik oldal akkor már komoly hangerő lesz. Nem is kell nekem pp... Na jó, persze hogy kell kíváncsi vagyok a hangjára.
(#) sturbi válasza djhans hozzászólására (») Márc 26, 2008
Szerintem jó lesz az a kimenő, ha a magkeresztmetszet 5 cm2. Én nem tartom rossz módszernek a vadtekercselést, főleg 2/1 osztásnál. Igaz, nem lesz egyforma a két oldal, de meghallgatásnál nem hinném hogy különbséget lehet tenni. 2500 menetet szépen egymás mellé tekerve, már nem lenne elég a 2/1 osztás.
Itt a tekercselőműhely. Ha még megvan.
(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Márc 26, 2008
Mit szólnál két egyforma 6-7cm2-es légréses M maghoz? Az előző kimenőin csak át kell tekerni szerintem akkor az is szólni fog így. Mert őtülök ha áttekerem a másik hiperszilt.
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 26, 2008
Köszi majd megnézzük. Van egy munkatársam ő szeretne tekertetni trafót.
(#) sturbi válasza kocos hozzászólására (») Márc 26, 2008
Idézet:
„kocos írta:
Háháhá!!! Napok óta gondolkodom, hogy mivel fogassam össze a "C"-ket a hypersilemben, és íme a megoldás : Kötegelő Zseni vagy! (bár sztem az enyémbe nem fér bele ) Én vekker óra rugón morfondíroztam

Hiltiszalag :yes:
Következő: »»   92 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem