Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Értem! Eltudnád magyarázni így vagy privátban hogy mit és hol állítsak a nyugalmi áramok beállításához?
Előre is köszi Üdv
Utáljatok érte, de marad minden az eredeti állapotban. A diódák egyenirányítanak a csövek meg világítanak csak úgy magukban és betöltik kizárólag esztétikai szerepüket. Ja bocs, nem csak esztétika hanem remek fűtőtest és műterhelés a trafónak. Azért köszi.
Igen, privatba leirom, nem nagy ordongosseg!
udv!
Akkor jojjon itt:
Az alabbi kepen van a 2 bekeretezett ellenallas! http://cruisher.digitaltrip.hu/beag/APX_100_gepkonyv/ell.JPG A beallitashoz jo ha van 2db multimetered! Az egyiket az egyik, a masikat a masik ellenallas labaira kotod, a muszer milivolt (mV) mero allasba kapcsolod). Bekapcsolod az erositot, es figyeled hogy a muszereken mekkora feszt latsz- (erdemes varni 2 percet, mig rendesen bemelegszik a gep)Kb 50-50mV az optimalis beallitas. Mind2 ellenallason ugyanakkora feszt kell beallitani. A beallitas a 2 db potmeterrel tortenik. Az egyik potival a 2 ellenallasra osszesen juto feszt allitod, a masikkal meg mintha egy balance szabalyzo lenne, elosztod a 2 ellenallas kozott. Allitgatas kozbe eszre fogod venni hogy melyik poti melyik. Ugy erdemes allitgatni hogy az elso potival (asziszem a vegcsovektol messzebb levo poti az) beallitasz egy adott feszt, mondjuk 30mV ot, aztan a balance-al elosztod a 2 csovek kozt, majd megin emeled az elso potival a feszt aztan szimmetrizalsz, majd igy tovabb mig mind2 ellenallason 50-50mV ot mersz. Ennyi lenne az egesz. Ha van meg kerdesed irj nyugodtan! udv!
köszönöm szépen akkor hamarosan megejtem a beállítást! addig is nem használom!
Üdv
Ha nem izzik az anod akkor nagy baj nemlehet, csak lehet nem olyan minosegbe szolal meg ahogyan kene neki!
mind kettő végcsövön egyformán izzik az anód! akkor ez jónak tekinthető? úgy értem hogy ettől függetlenül beállítom a munkapontot
Nem szabad izzania az anodoknak! csak a futoszalat szabad latnod hogy piros. Ha mind 2 csovon izzik akkor a vegcsovektol tavolabbi potival allitsd be hogy ne izzanak! Ha ez megvan utana kezdj a szimmetrizalashoz.
Eloszokott fordulni hogy a 2 poti kontaktos lesz, erdemes befujni oket kontaktspray-vel!
Na ilyet nemszabad latnod mint a jobb oldali csovon!
![]()
De szívás! Van itthon nekem vagy fél kiló 0.15 ös zománchuzalom! Még úgy maradt rám, kinn volt az alsóépületben! Pont ilyen kellene most, tekernék ezerrel, de észrevettem, hogy pereg a zománc
![]() ![]()
Köszi! Itt már nem jön le, csak ha lekaparom késsel, meg itt már fényes mindenhol, előtte nagyon matt volt kívül,és koszos
035-ös van vagy 5 kiló, meg 1,2 egy teljes guriga, az kb 15 -20 kiló lehet így emelésre
![]()
Nekem 1-esből van 1,5 dobra való kb. 40kg, 0,45-ből pedig van kb. 80kg. Múlt héten vettem pontosan 354,6kg zománc huzalt
![]() ![]() ![]()
Jó Neked
![]() Honnan lehet venni Magyaroszágon zománchuzalt, tekercseléshez való anyagokat, és legfőképpen vasat???
Egy kis kedvcsináló:
Idézet: „Múlt héten vettem pontosan 354,6kg zománc huzalt” Trafógyár épül? ![]()
Imi. Megtekertem az egyik kis hiperszilt se kimenőnek. 5cm2 Itt egy kép róla. 2500menet primer és 100menet szekunder 5,2k/8ohm Primert megfeleztem és közé tekertem a szekundert. A többiek véleményét is várom.
Háháhá!!! Napok óta gondolkodom, hogy mivel fogassam össze a "C"-ket a hypersilemben, és íme a megoldás : Kötegelő
![]() ![]() Én vekker óra rugón morfondíroztam ![]()
Így nem igazán lehet 2 egyforma trafót tekerni , de gondolom jobb lesz mint a TV -ből kibányászott hangkimenők .Kézzel vezetve nehéz vékony vezetéket sorba feltekerni .....tudom !!
Nem olyan vészes azért nagyjából egymás mellé került a drót csak a külső celluxozás miatt látszik csúnyának. A lényeg hogy most sikerült illesztenem a csövet mert kb 2-szer akkora hangerő jön ki belőle mint az előző kimenőből mert az vaktába lett tekerve 2000/50 menetre ami 8ohmra nem igazán jó. Na holnap megtekerem a másikat. Hú de örülök van hangerő bőven mély és magas is rendesen ahogy kell. Mekkora különbség!!
Jani! Nem tudjuk helyetted meghallgatni. Az áttétel jónak tűnik, osztottad a primert... Illene jól viselkednie.
Akkor holnap tekeredik a másik is- gondolom, mert azért sztereóban mégis más...
Nincs valakinek elfekvőben 2-3 (inkább 3, vagy több ) EI66-os képkimenő?? A vas lenne a lényeg !
Úgy megmozgatja a hangszórót...
![]() ![]()
Szerintem jó lesz az a kimenő, ha a magkeresztmetszet 5 cm2. Én nem tartom rossz módszernek a vadtekercselést, főleg 2/1 osztásnál. Igaz, nem lesz egyforma a két oldal, de meghallgatásnál nem hinném hogy különbséget lehet tenni. 2500 menetet szépen egymás mellé tekerve, már nem lenne elég a 2/1 osztás.
![]()
Itt a tekercselőműhely. Ha még megvan.
Mit szólnál két egyforma 6-7cm2-es légréses M maghoz? Az előző kimenőin csak át kell tekerni szerintem akkor az is szólni fog így. Mert őtülök ha áttekerem a másik hiperszilt.
Köszi majd megnézzük. Van egy munkatársam ő szeretne tekertetni trafót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |