Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok !
Hőálló műgyanta beszerzésén gondolkodom és a kérdésem az lenne, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható termékek közül melyiknek legnagyobb a hőtűrő képessége ? Tudnátok esetleg, már általatok kipróbált fajtákat ajánlani ? +200 fokot kéne bírjon kb. és terv szerint hővisszatartó, hőszigetelő funkciója lesz majd. ![]() Azért kérdezem, mert az előző hozzászólásokban pont ezt a 200 fokos értéket olvastam, de elég régi már a poszt így nem tudom a mostani termékek között mennyire valós az infó. Előre is köszi a válaszokat ! szl
Arra lennék kívánncsi a műgyantával kapcsolatban mert bár tudom hogy ez off de nem nagyon értek a googlehez csak itt tudom megkérdezni. Szóval az érdekelne hogyha egy fejhallgató pántot akarok utángyártani de nem igazán tudom hogy mennyire strapabíró milyen alakváltozásai vannak?
Mechnaikailag, főleg ha üvegszálas erősítésű, feljhallgatónak tökéletes. Ahhoz viszont, hogy esztétikailag is megfeleljen, normális sablont kell készíteni ami lehet, hogy vetekszik a fejhallgató eredeti árával.
Nincs komoly gyakorlatom, de én elég keményekkel találkoztam csak. Füles pántnak egyik sem lenne alkalmas. Bakman Mester kommentjét is érdemes nagyon megfontolni...
Inkább keress egy alkalmas müanyag darabot, amiből ki tudod alakitani. (Rugalmas, melegen formázható, alaktartó)
Sziasztok! Kétkomponensű epoxit mivel lehet színezni normálisan, tartósan, úgy, hogy az áttetszősége(átvilágíthatòsága) megmaradjon? Ilyeneket szeretnék párat csinálni(elsősorban a két sárga lenne lényeges)
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2016
Anilin festékekkel - probálhatsz nyomtatotintát is. ( ma már nem egyszerü pontos választ adni, mert a festékek, szinezök anyaga szinte naponta változik).
Kösszi a választ! Majd megírom/mutatom az eredményt!
![]()
Alapvetöen az epoxit RTC gumiformába öntjük. A viaszba nem igen fog befolyni meg melegszik is kötés közben amitöl megolvad a viasz.
Ilyen RTC gumit modellboltokban stb lehet venni, sajnos nem olcso. Néha van a játékboltokban is - (dolgokat beformázni akár maszkokra is ) az olcsobb, de rosszabb is. A jo gumikbol több fajta van a piros szinübe akár olmot is lehet önteni.
Akkor keresnem kell valami más megoldást. Esetemben nem érné meg a forma megvétele, mert a nyilakból is 2-2 db kellene nekem színenként, meg a kör alakú lapokból is 2-2 db. Ezekbe a retro lift hívó panelben vannak ezek a lapok, ezeket szeretném ,, pótolni" mert ahova használni akarom őket, oda szeretném ha jól nézne ki.
![]()
Miért kell újakat készíteni ?Ha nem törött repedt egyik sem akkor én egyszerűen felpolíroznám hogy szép legyen.
Te nem formát veszel hanem csak anyagot a formához! A formát majd te fogod késziteni
(Hajdanán ezek az anyagok méregdrágák voltak mégis igy készültek a szintetizátorom gombjai meg a gitárokra is igy gyártottam a gombokat - mert eredeti akkor nem volt). Ha csak kevés kell, akkor a játékboltban találsz plasztilin/gyurma féle anyagot amiböl a gyerekek mindenféle figurákat készitenek. Van közöttük olyan ami másnapra megkeményedik, de meleg vizben ujra megpuhul - ez az anyag tökéletes ilyen kisebb alkatrészekre.
A Piros-zöld nyíl az rendben van, de a két sárga kör helyett kellene újat csináljak, mivel nem az eredeti funkcióját fogja ellátni a két sárga, hanem két áttetsző kör kerül a helyükre, mögéjük maszk jelleggel üzemben és üzemen kívül felirat. Az üzemben az vélhetően zöld színű, az üzemen kívül pedig piros leddel lesz megvilágítva.
Szia!
Műgyanta öntéshez keresek ilyen edényt. Tudsz esetleg segíteni ebben? Ékszert szeretnék csinálni, már van néhány selejtem ![]() A felszíni bubik sehogyan sem akarnak nullára csökkenni. Nő vagyok és szőke ![]() ![]() ![]() Köszi a válaszodat előre is4
Ugyan nem értek hozzá de tudtommal a formába öntés után vákuumot szoktak csinálni a forma körül, az eltünteti a buborékokat.
Szia!
A szóbanforgó edény egy kukta, amit átalakítottam, így vált alkalmassá az eredetileg néhány tized bar túlnyomáson lefúvás helyett max 2bar nyomás huzamos elviselésére, illetve több tíz órán, napokon keresztül a nyomás észrevehető csökkenése nélküli tárolásra. Érdemben segíteni nem tudok, egy ilyen átalakításnak gyakorlati tapasztalatok nélkül nem ajánlatos nekifogni, rosszul is "elsülhet" a dolog, és a sűrített levegő hirtelen kiszabadulása balesetveszélyes. Mindenesetre a szuszogó helyett egy másik lefúvószelepet kell alkalmazni, (én sk készítettem), és a nyomás ellenőrzését láthatóvá kell tenni, ezt egy digitális manométerrel oldottam meg. A tartály feltöltését és a leengedését is gk abroncsfújó lábpumpával végeztem, tűszelepen keresztül. Haználatba vétel előtt nyomáspróbázni kell, nekem ez 3bar túlnyomást jelentett, egy nagy műanyag hordóval fedett térben.
Köszi a választ! Egyedül nem kezdek neki egy ilyen átalakításnak, nem értek hozzá és tudom, hogy nem veszélytelen. Szerinted venni lehet ilyesmit? Az ebay-en találtam valamit, de nem tudom belinkelhetem-e ide. Ha mutatok képet róla, elmondanád, a véleményedet?
Köszi a válaszodat! Fáklyám, hőlégfúvóm van, de a felszíni bubikat úgy értettem, hogy pl. egy karkötőn oldalt is vagy az alsó pereménél is keletkeznek bubik, ott nem tudok fáklyázni. Tehát nem csak a beöntő nyílásnál... ezért kellene a nyomáskamra.
Köszi, de ez szerintem gyenge, arról nem is beszélve, hogy a szilikon öntéshez kell a vákuum, a gyantához a nyomás.
Linkeld a képet, és utána több szem többet lát...
![]()
A vákuum nem tünteti el a buborékokat? Vákuum alatt megnő a buborék mérete amíg ki nem pukkan. Nem?
A gyakorlat teljesen más mint az elmélet ebben az esetben..
Én is vákuumoztam először, azután tértem át a túlnyomásra.
Íme
http://www.ebay.de/itm/High-Pressure-Pot-Air-Paint-Spray-Gun-2-25-G...pWpT7E és a másik.... szerinted ez a kettő egyforma? https://www.artmolds.com/pressure-pot.html
Nagyon egyformának néznek ki...
Szerintem büntetlenül használható a festékszóróval hirdetett változat is, ráadásul olcsóbb is. Mindkettő bírja a 3bar nyomást, annyi pedig nem is szükséges.
Ez nagyon jó hír!
![]() És szerinted ezt is lehetne egy autógumi pumpával működtetni? Van nekem egy ilyen, jó lenne, ha erre már nem kellene költeni!
Sziasztok.
Transzformátor (toroid) közepét szeretném gyantával kiönteni. Az egyik gondom, hogy az ablonczy amit tudtam Hatvanban venni az nagyon büdös. A másik nagyobb gond, hogy kötéskor nem keveset zsugorodik, illetve nem hajlandó hozzátapadni a szigeteléshez, így elkezd kotyogni lötyögni. Hogyan csinálják ezt gyárilag, hogy ezzel igy még le is lehet csavarozni?
Szia!
Mi is ezt használjuk minták kiöntéséhez, néhány ml és több dl közötti mennyiséggel szoktunk egyszerre dolgozni. (Van hozzá egy több oldalas használati útmutató, nekünk adnak a vödrös kiszerelés mellé.) A zsugorodást, repedezést pl. hozzá kevert liszttel is (közönséges búza finomliszt) tudod csökkenteni, illetve a kötési idő növelésével. Ennek ellenére nálunk is előfordul, hogy a zsugorodás miatt a megkötött gyantára ismételten kell önteni egy vékony réteget, hogy teljesen kitöltse a formát. |
Bejelentkezés
Hirdetés |
A használat feltételei
• Adatvédelem
• GY.I.K., Használati útmutató és szabályok
• Impresszum
• Elosztó
• Hiba jelentése
K�rlek v�rj...