Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gondolkodó ház avagy házautomatizálás
Lapozás: OK   30 / 47
(#) kly válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Ha itt megtalálod az IP det akkor megvan a hiba:
143.164.1.11 block
188.142.209.101 block
213.16.91.48 block
31.46.115.239 block
31.46.132.230 block
31.46.179.84 block
5.187.179.124 block
78.92.191.200 block
78.92.77.3 block
81.183.77.231 block
82.150.47.234 block
84.236.4.243 block
85.66.243.122 block
85.67.89.50 block
86.59.254.32 block
87.97.122.55 block
94.44.224.12 block
94.44.255.79 block

Attól lehet hogy 4szer rossz jelszóval próbálkoztal. Muszáj volt így védekezni a burte force próbálkozók ellen. Nyomtam a resetet most tiszta lap van.
A hozzászólás módosítva: Jan 14, 2017
(#) rascal válasza Hp41C hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

"Y" / "Z" cserélődés? CAPS LOCK?
(#) Norberto válasza sirály12 hozzászólására (») Jan 14, 2017 / 3

Idézet:
„Én például akkor sem vennék kész rendszert, ha olcsóbb lenne mint amit össze tudok rakni, mert nekem ez szórakozás, hobbi. Ezért szívesen csinálom, és gondolom akik még itt építgetnek azok is így vannak vele.”

Abszolút egyet tudok érteni, sőt mondok jobbat. Jelen fórum nem azért jött létre, hogy azt diskuráljuk meg, melyik gyártó melyik termékét szabad csak használni, és megvenni. Sőt, még ennél is jobbat mondok: a HE egésze, kompletten, am blokk nem azért jött létre, hogy megtárgyajuk, melyik boltba menjünk (tök mindegy, magyar-e a termék vagy sem).

A jelen lévők legnagyobb része önmaga szeret barkácsolgatni, építgetni, kipróbálni a lehetőségeket, saját bőrén tapasztalni a miérteket, merthogy akár tetszik ez valakinek, akár nem, de ez akkoris egy hobbi, egy kikapcsolódási, ezzel együtt fejlődési, tanulási forma és lehetőség... sajnálatosnak gondolom, ha mindezt valakinek külön magyaráznunk kell és azt a tényt is felismerni, hogy valaki rossz kapukat dönget...
(#) Panhard válasza kly hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Jól megcsináltad. Gondolom a webszerver fut RasPi-n. Viszont a grafikonoknál használhattál volna jobbat. Én ezt használom: Bővebben: Link
Teljesen mértékben testreszabható, egyszerű.
(#) kly válasza Panhard hozzászólására (») Jan 14, 2017 / 1

köszi
Mondjuk rá is férne a javascript-es chart. Szegény PI (régi v1) eléggé megizzad ha számolni kell.
De az az igazság hogy a chartok csak szépek de nem sok hasznuk van. Nagyon ritkán nézem őket.
Gyakorlatilag csak a riasztót,redőnyt meg a media cuccokat használom.
lámpák,fűtés,locsoló,stb megy magától.
Meg is van a véleményem az IoT ről, túl van fújva.
(#) kameleon2 válasza kly hozzászólására (») Jan 14, 2017 1 /

Megnéztem, de sokat nem látok belőle laikus felhasználóként. Nem látom a paneleket, a vezetékezést, az elosztót, a dobozolást, a kezelőszerveket. Ez eddig egy ipari SCADA felület. Nem kifejezetten okos ház vezérlés.
(#) kly válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 14, 2017 / 1

Lecsapom a labdát.
Mutass nekünk IGAZI okos ház vezérlés felületet. Mondjuk azt mit te írtál.
Csak van valami demo.
(#) kameleon2 válasza Norberto hozzászólására (») Jan 14, 2017 1 /

Nem kell magyarázni. De ha már valaki veszi a bátorságot és kritizál valamit - tegye ki azt is amije van. Én nem azért kritizálok, mert jólesik, hanem azért, mert van alapom hozzá. Tudom, hogy pár megoldás csak gondot fog okozni. Az intelligens, vagy okos házak nem attól lesznek okosak, mert van bennük egy intelligens hardver. Hanem attól, hogy kényelmesebbé teszik a mindennapi használatot. Tegyétek a szívetekre a kezeteket - kényelmes egy ilyen nyakatekert SCADA felületet használni? Amit én javaslok - mert nem csak a saját rendszeremet építettem, az az, hogy próbáljatok végre elvonatkoztatni a rasberry lehetőségeitől, vagy a mikrokontrollerek képességeitől és inkább olyan eszközöket próbáljatok magatok is összehozni - ami sokkal egyszerűbb mind használat, mind kialakítás, mind programozói oldalról. De igaz - van aki nem érti mások szavát.
(#) kameleon2 válasza kly hozzászólására (») Jan 14, 2017 2 /

Állj! Gyere ki hozzám nyugodtan. Nem a felület okos, hanem a rendszer. androidra és iOS-re letölthető "kameleon system" keresőszavakkal az applikáció, de a rendszer nélkül nem látod a modulokat belőle.
(#) kly válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 14, 2017 1 / 3

Semmi online demo? Ez olyan mint cientologia?
Gyere el és majd jól megtérsz?
(#) kameleon2 válasza kly hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Jelenleg a Bluetooth verzió publikus. Mivel ez valóban gyártmány, csak azt adjuk ki, ami üzembiztos. A hardver jól funkcionál a Wifinél is, de a jogosultságkezelés ott azért komolyabb kell legyen a távoli elérések és a kódolások miatt.
(#) Kovabe hozzászólása Jan 14, 2017 / 1

Nem akarok bele ugatni a vitába de szerintem mindenkinek igaza van.
Ez a fórum arrol szól "véleményem szerint" hogy megosszuk tapasztalatainkat. Illetve van "dicsőség" topik ahol be is tudjuk mutatni hogy ki mit tudott a jelenlegi tudása szerint megvalósítani.
Én jelenleg és szakmámat tekintve is épületgépész vagyok de a hobbim az elektronika és jelenleg a legjobb kikapcsolódás számomra ha valamit meg tudok valósítani. Mindazon által amit készítek álltalában eladásra csinálom de nem veszem soha számításba a vele töltött időmet, csak az anyagot illetve minimális hasznszerzés a cél.
Úgy gondolom hogy sok profi van jelen akinek az élete az elektronika "szerencsés emberek a hobbijukkal keresik a kenyérre valót" és szívesen megossák a tapasztalataikat illetve segítik a másik munkáját, fejlődését.
Annak hogy itt ocsároljátok egymás cuccait, egyikőtök sem különbb a másiktól.
Ha gyártásról van szó akkor minden termék nem az anyag árát tartalmazza hanem a fejlesztésre ráfordítot időt, pénzt és energiát, de valjuk meg őszintén ha előre látjuk hogy egy pénznyelő a dolog akkor belevágunk?

Az inteligen ház nem attól inteligens hogy távolró, különböző csilli-villi felületről tudjuk kezelni illetve megmutatja az éppen aktuális hőmérsékletet.
Az inteligens ház attól inteligens hogy megtanulja a napi rutinunkat és figyel, tudja mikor kelünk a lefekvéshez képest és addigra előkészíti pl a melegvíz ellátást hogy zuhanyzásnál ne keljen kifolyatni a vizet hogy meleg is legyen vagy épp felhúzza a redönyt hogy egy szép napsütötte ágyban ébredjük.
A jelenleg rendszerek még nem inteligensek csak központilag kezelhetőek és sok programozott feladatot el tud végezni.
(#) kly válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 14, 2017 / 2

Értem én ezt.
De annyira alap lenne egy publikus DEMO felület amit a nép nézegethet és kedvet kaphat hozzá.
Még az se baj ha nem kapcsol semmit. Csak lássuk hogy nézne ki ha minden modulod egyben egy felületen elérhető és bizgethető.
(#) nagym6 válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Idézet:
„szerencsés emberek a hobbijukkal keresik a kenyérre valót”
Sajnos ez sok esetben oda vezet, hogy már látni sem akar az ember forrasztópákát. Minden napos egész napos elektronika munka után inkább bármi más. A hobbi építés tervek évek óta panganak.
(#) kly válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 14, 2017 /

Idézet:
„A hobbi építés tervek évek óta panganak.”

Bizony,bizony ez nagyon igaz
(#) kameleon2 válasza kly hozzászólására (») Jan 14, 2017 2 /

Sajnos éppen ebben nem értünk egyet:
Idézet:
„Még az se baj ha nem kapcsol semmit.”
. Rengeteg ilyen demo rendszer van, ami a valóságban nem jól, megbízhatatlanul működik. Éppen emiatt emelem fel a hangom sokszor. Nem a csilivilitől, vagy a lehetőségektől lesz egy rendszer jó - szerintem. Hanem attól, hogy jó, könnyen kezelhető, megbízható. A marketinget hagyjuk meg a marketing szakembereknek. Mi maradjunk inkább a jól bevált hardver, szoftver vonulat mellett. Mondom ezt úgy, hogy nem kevés DTP-s és média tapasztalatom is van. Visszatérve a demókra. Számos demo applikációt töltöttem le különböző rendszerekhez. Sírhatnékom volt a megbízhatóságukat és a kezelhetőségüket illetően. Ahogy egy nálam is tapasztaltabb szaki fogalmazta meg a napokban: Egy rendszert nem az intelligens felhasználóra kell szabni, hanem a részeg, finn túristára.
(#) kly hozzászólása Jan 14, 2017 /

Na mára ennyi.
Lelövöm a teszt logint.
(#) Bakman válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 14, 2017 / 2

Itt a remek alkalom, egy működő demo programot bemutatni a közönségnek.
(#) kameleon2 válasza Bakman hozzászólására (») Jan 15, 2017 2 /

Mi működjön a demóban? Mit szeretnétek látni? Élő rendszerben megnézhető. A demó egy fikció. Amit megcsináltam, az működik. Annyira meg nem vagyok amatőr, hogy közzé tegyem a ház működtetését.
(#) Kovabe válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 15, 2017 / 3

Ha ennyire nem tudod mi az a demo akkor elég a riasztód kódja.
(#) kameleon2 válasza Kovabe hozzászólására (») Jan 15, 2017 1 /

Vicces volt. De nem ártana időnként el is olvasnotok, amit írok.
(#) Kovidivi válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 15, 2017 / 1

El kellene menned ügyvédnek vagy politikusnak minimum.
(#) sirály12 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 15, 2017 / 1

Gondolom nem gondolod, hogy mindenki elmegy és személyesen megnézi a rendszeredet?
A demó ezért lenne szerintem alap, hogy megmutasd, hogy mégis mi várható el a rendszeredtől. Ez egy terméknél alap dolog, ahogy azt a nagy gyártók is teszik. Egy terméket csak így lehet eladni.
(#) kly válasza sirály12 hozzászólására (») Jan 16, 2017 / 1

Hagyjátok már őt. Nem látjátok ,nincs semmi csak a sokmilliós szájkarate.
Kb csinált egy "PLC"-t ami nála a spanyol viasz , de erre az egyész okosház dologra nincs piac ezért minden idetévedő egy potenciális vevő lehet. Na ezért a sok duma. Nem mondom hogy nincs igaza sok mindenben ,de nem is ezzel van gondom hanem a kéretlen maketingel ami nem ide való. Modikat sem értem, máshol elég harapósak........Talán pont a határon lavíroz.
(#) kameleon2 válasza kly hozzászólására (») Jan 16, 2017 1 / 1

Tévedsz kedves kly. Nem PLC A PLC nevében ugyanis benne van a lényeg: Programmable Logic Controller. Az én rendszerem éppen ebben tér el. Nem kell programozni. Nem kell hozzá egy über okos kly, hogy személyre szabja a rendszert. Egy jó rendszer pedig nem a demótól lesz jó, hanem azért mert egyszerűen csak jól működik és megbízható. Szájkaraténak én inkább azt nevezném, ha valaki mögött sem tudás, sem tapasztalat, sem teljesítmény nincs. Akkor pár szót: A rendszer villanyszerelőbarát és villanyszerelő-tűrő megoldásokat tartalmaz. Megfelelő zavarvédelemmel rendelkezik - erről 18, 20-a után papírja is lesz, mivel elég sok vizsgálaton kell átmennie. IP20 védettséggel rendelkezik. Bírja gond nélkül a 4000 voltos vezetett impulzusokat. CAN buszon kommunikál, de minden egyes eleme önállóan is -autonóm módban - képes ellátni a feladatát. Csak a műgyanta előlap 380 fokos hőmérsékletet visel el és a feliratok alapján bárki könnyedén bekötheti. 24V-os bemenetekkel dolgozik, így jobb a zavartűrése és biztonságosabb a szerelvényekkel dolgozni. Összesen egyféle termék létezik, nagy gyártók 300-500termékével szemben például: KNX, Duemmegi Contatto, ELKOEP stb. Ez nem marketing, hanem tények. Nem én állítom a termékről, hogy jó, vagy megfelelő, hanem azok akik megrendelik - és szép számban van ilyen. A jó minőségről pedig harmadik feles tanúsítvánnyal fog rendelkezni, ami ugye nem csak az én állításaimon alapul, mint nálad kedves kly. Sok professzorral, igazságügyi szakértővel nézettem meg a készüléket panel szinten. Van aki 50 éve a szakmában van és elismerően nyilatkozott a termékről. Ezek után vajmi kevéssé fog érdekelni, hogy neked mi a privát véleményed valamiről, amit még meg sem vagy hajlandó nézni - holott felajánlottam. Aki a fórumról megjelent nálam személyesen, szívesen láttam, megmutattam neki élőben a rendszert. Senkit nem küldtem el. Én itt lezártam a magam részéről a "szájkaratét" mert ez sehová nem visz. Amúgy létezik demobőrönd a készülékhez éppen azért, hogy ne csak egy csilivili website bitnihilje csábítgassa az embert, hanem igenis kézzelfogható legyen a dolog. Ha olyan rendszereket akarsz látni amiből 12 egy tucat - ahhoz nem fogok felsorakozni a kedvedért.
(#) kly válasza kameleon2 hozzászólására (») Jan 16, 2017 3 / 2

Elképzeltem magam előtt az X az N-ediken számú professzort amit .........mint egy UFO boncolást....
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2017
(#) Kovabe válasza kly hozzászólására (») Jan 16, 2017 /

(#) zenetom hozzászólása Jan 16, 2017 /

Elolvastam a hozzászólásokat, és érthető "mindkét tábor" véleménye.
Egyik:
Azzal egyet kell érteni, hogy ebben a témakörben egy profin kivitelezett eszköz(park) létrehozására nem elég a hétvégi fejlesztgetés, a fiókban lévő cuccokból. Főleg ha az ember eladásra szánja a termékét. De ez igazából szinte mindenre igaz. Olyan nincs, hogy olcsón megúszod. Az mese. A minőséget meg kell fizetni (vagy legalábbis én még nem láttam olyan fákat, ahol lógnak az ágról a szebbnél szebb NYÁK-ok (erős példa!), amit csak le kell akasztani. Max körték, meg barackok igen, de abból is ha más nem, cefre lesz).
Másik:
De - és ami fontosabb jelen esetben - ez egy hobbi fórum, tehát nem feltétlen cél egy végtelenül profin kivitelezett, gyári minőséget alázó bármi készítése (pláne nem cél eladásra készíteni bármit is). Érdekességképpen véleményem szerint megosztható, de hosszas elemezgetést csinálni már nem a hobbi kategória.
Szóval mindent a helyén kell kezelni, és kész.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2017
(#) Moderátor hozzászólása Jan 16, 2017

Most itt a vége a sehova se vezető huszárkodásnak!
Ha innentől nincs a témához valóban hozzátevő, konstruktív hozzászólás, az illető pihen három napot!
(#) Sanyessz hozzászólása Jan 16, 2017 / 1

Zennerekkel sikerült stabilabbá tenni a rendszert, állítani kellett még az érintés kapcsolón egy kicsit.
Következő: »»   30 / 47
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem