Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tina

Témaindító: Ferix_, idő: Márc 29, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   44 / 49
(#) gordonfreemN válasza CHZ hozzászólására (») Jan 12, 2017 /

Nahát ez érdekes. Ugyanaz a frekimenet mint az amplitudó/gain mérésnél csak a skála van megfelelően felértékezve. Én egy kedves segitőm ötlete alapján jelgenerátor-10 Ohm-1F -en keresztül a 10R / 200mV -tal adtam be áramot a táp kimenetre és a gain ábráján az erősités arányából számoltam vissza.
(#) nandika76 hozzászólása Jan 22, 2017 /

Sziasztok most ismerkedem a programmal és lenne egy kérdésem.
Erre a kapcsolásra azt írja, hogy "Irregular circuit" amikor indítanám az oszciloskópot.
Mi lehet a hiba? Nem találom, pedig már mértem vele ezt a kapcsot.
(#) steelbird válasza nandika76 hozzászólására (») Jan 22, 2017 /

Szia.
Nincs DC munkapont, a műveleti erősítők neminvertáló bemenetei "lógnak a levegőben".
(#) rascal válasza nandika76 hozzászólására (») Jan 22, 2017 /

Köss egy GND-t a VG1 negatív pontjához, illetve ellenőrizd le a csomópontokat (pl. három egymás mellett R10-nél, nem túl bizalomgerjesztő.) Esetleg előröl is összerakhatod és folyamatosan tesztelheted, hogy még megfelelő, vagy sem. Ments sűrűn, mert szeret a szimulációba belefagyni.
(#) reloop válasza nandika76 hozzászólására (») Jan 23, 2017 /

Elég sok a hiba a rajzon, próbáld ezzel!
(#) fulcsii válasza kistotti01 hozzászólására (») Jan 29, 2017 /

Idézet:
„Ha gondolod nekem van egy nagyon jó jegyzetem a Tinához, amit az iskolában használtunk a program megtanulásához. Nagyon részletessen le van írva minden magyarul, rengeteg példafeladattal. Ha szükséges, akkor beszkennerem neked.”

Szia!
Esetleg ez meg van még valahol?
(#) Horvath65 hozzászólása Márc 22, 2017 /

Üdv mindenkinek! Szeretném megtanulni a tina kezelését, használatát. Még nem töltöttem le, nem tudom, hogyan induljak el. Találtam ezt az oldalt, de nem mertem vele kezdeni semmit. Mi a véleményetek, letöltsem a demot, vagy rendeljem meg? Melyik mit takar? (tudom a demo egy butított változat, de ismerkedésre elég, vagy inkább az egész?) Melyikkel járok jobban?
(#) Ge Lee válasza fulcsii hozzászólására (») Márc 22, 2017 / 1

Egy leírás magyarul, és egy másik.
(#) Ge Lee válasza Horvath65 hozzászólására (») Márc 22, 2017 / 1

Itt találsz egy 5.11-es verziót magyarul, de létezett a 6-os verzióban is, de emlékeim szerint kevés dolgot tartalmaz, talán demo is. Arra viszont nagyon jó hogy megtanuld használni, mire beszerzel egy újabb, esetleg teljes értékű verziót.
Azt viszont nem értem, hogy a gugli használata miért nem megy a kérdezőknek, topiktól függetlenül.
(#) Horvath65 válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 22, 2017 /

Helló! Megy a gugli használata(a belinkelt Link is a gugliról való, csak nem tudtam, hogy az ott található szoftvert töltsem e le vagy kezdőként tanulni a demó is elég? De részben meg is adtad a választ, mármint a demó kezdésnek megfelel. Köszönöm.
(#) RoliNyh válasza Horvath65 hozzászólására (») Márc 22, 2017 / 1

Általános tanács, bármilyen szoftver megvásárlása előtt érdemes kipróbálni a demó verziót ha rendelkezésre áll. Ugyanis, ha épp az a funkció nincs meg benne, amit keresünk, vagy annyira bonyolult a kezelése, hogy nem is boldogulunk vele, más után kell nézni, mert pénzkidobás az egész.

A másik, meg az, hogy lehet rájövünk, tökélesesen elég számunkra a demo, vagy free verzió is...
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2017
(#) rascal válasza Horvath65 hozzászólására (») Márc 22, 2017 / 1

Itt is megnézheted hivatalos oldal, free 9-es demóverzió. Bővebben: Link (Ha frissebb verziót találsz, akkor persze töltsd le azt.) Nekem is ez van meg, főleg passzív alkatrészek, diódák, tranzisztorok, műveleti erősítők, relék, kapcsolók vannak benne. Ismerkedni jó, és ami azért demó verziónál nagy szó: nincs letiltva a mentés. (Kell is használni jó sűrűn, mert a szimulációtól gyakran elszáll a program.)
(#) Horvath65 hozzászólása Márc 22, 2017 /

Hali! Letöltöttem a tina v11 demóját, most ismerkedek vele. Ha elakadok itt feltehetem a kérdéseimet? Köszönöm a segítségeteket. Szép estét.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2017
(#) proli007 válasza Horvath65 hozzászólására (») Márc 22, 2017 /

"Ha elakadok itt feltehetem a kérdéseimet?" NEM! Irgum-burgum ez a topik nem azért van, hogy valaki kérdéseket tegyen fel. Itt csak válaszok vannak..
(#) RoliNyh hozzászólása Márc 22, 2017 /

Nem mernék megesküdni rá, de szerintem az újabb demó verziókban már le van tiltva a mentés.
De ha mégsem, akkor keverem valamelyík hasonló elektronikai programmal... Bocsi...
(#) pont válasza RoliNyh hozzászólására (») Márc 22, 2017 / 1

A TI verziónál lehet menteni. Annak szerényebb az alkatrész készlete és a vizuális demózás, de az analízisdiagramokból minden látszik, és sima copy paste -val a sima demo Tina-ból be lehet tenni a többi alkatrészt, legalábbis a 9-es demo-ból biztosan.
(#) Horvath65 válasza Horvath65 hozzászólására (») Márc 23, 2017 /

Hali! Már bocsánat a szóért, de a rosseb sem tudja mikor koppintanak az ember orrára. Inkább kérdezek, talán abból nem lesz baj. Viszont amit letöltöttem tina v11 csak harminc napos. Majd meglátom mire elég. Szép napot!
(#) pont válasza Horvath65 hozzászólására (») Márc 23, 2017 / 1

A kisebbik baj a 30 nap, ezen rendszer visszaállítással, egyéb telepítési trükkökkel lehet segíteni, de bonyolultabb szimulációk el sem indulnak a demo-ban és ugye nem lehet menteni, rajzolsz egy nagy kapcsolást és elszáll.... A TI legális verzió amit linkeltek, az pl. nem is csak 30 napos.... a többit már leírtuk. A neten keringő feltört verziók közt vannak vírusosak pl. 8-as
(#) Lamprologus hozzászólása Márc 24, 2017 /

Most kezdek ismerkedni a Tinával ...
A mellékelt rajzon szeretném látni az áramokat/feszültségeket.
Szándékom szerint az elején egy feszültséggenerátor a 230V/50Hz hálózati feszültséget állítaná elő.
Az utána következő műszerek viszont mintha pillanatnyi értékeket mutatnának.
Milyen analízist kéne elindítanom, hogy a váltóáramú résznél az effektív értékeket mutassák a műszerek, és az egyenáramú résznél is legyenek mérési eredmények??
(#) Horvath65 hozzászólása Márc 26, 2017 /

Hali! Meg gyűlt a bajom a tina v11 demójával. Ezt a rajzott adtam be neki: Bővebben: Link
Azt írja ki konvergencia probléma. Nem tudok másra gondolni mint arra, hogy a rajzon szereplő led nem az a led amit én beakarok építeni és a hozzá tartozó kondi sem ere a ledre való. Az én ledem 3-3,2V 180-200mA 0,5W 8mm, a típusát ne kérdezzétek (as. ebay). Ez a probléma felvet egy másik kérdést. Hogyan tudok új ledet beírni , vagy csak elég meg határozni a paramétereket, és azt hogyan? Előre is köszönöm a válaszokat Szép napot!
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2017
(#) Skori válasza Horvath65 hozzászólására (») Márc 26, 2017 / 1

Biztos, hogy azt a rajzot tetted be? Amit linkeltél az nem egy TINA rajz, pl. nem látom a rajzon generátort ami a feszültséget adja...
(#) steelbird válasza Horvath65 hozzászólására (») Márc 26, 2017 / 1

Szia.
A kapcsolás pedig működik.
Tegyél rá generátort és tranziens analízisben villogni fognak a ledek, ahogy kell.
(#) Horvath65 válasza steelbird hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Hali! A rajzot én meg változtattam, a c1 2,2µF és az r1-et variáltam 50R környékén, a led mint írtam kici óccó 3-3,2V 180-200mA 0,5W. De nem tudom a tinában megváltoztatni a led paramétereit.A generátornak is meg adtam a 230V-ot.
(#) Horvath65 válasza Skori hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Hali! Nem, ez alapján, de megváltoztattam a C1-et 2,2µF és az R1-et50R A ledet nem változtattam meg mert nem tudtam, és szerintem ez a baj. A led ismeretlen 3-3,2V 180-200mA 0,5W Typ:kici occó.
A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2017
(#) Horvath65 hozzászólása Márc 26, 2017 /

Hali! Berajzoltam Bővebben: Link De csak a zener-es részt, most annyiban változott a dolog, hogy már csak azt írja ki, hogy munkapont számítási hiba. Na bumm. Most mit tegyek?
(#) Horvath65 válasza Horvath65 hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Hali! Most látom,még annyit változtattam, hogy az egyik led helyet 1N4007-es diódát raktam.
(#) Horvath65 válasza Horvath65 hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Hali! Most már azt írja ki egy ablakba, hogy A hálózat nem reguláris. Alkatrész árama: VG1. Már nem tudom mitévő legyek. Szép napot!
(#) steelbird válasza Horvath65 hozzászólására (») Márc 26, 2017 / 1

Nekem 8 -asban és TI9 -ben is működik.
(#) Horvath65 válasza steelbird hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Hali! Azt hiszem érte! Próbáltam lefuttatni és ezt írta ki:Ez egy demó változat. A művelet nem végre hajtható. Szerintem kár ezzel a demóval foglalkoznom.
(#) steelbird válasza Horvath65 hozzászólására (») Márc 26, 2017 /

Akor igen.
Használd a Texas ingyenes 9-es verzióját.
Következő: »»   44 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem