Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tina

Témaindító: Ferix_, idő: Márc 29, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   43 / 49
(#) bozsika003 válasza futo hozzászólására (») Szept 18, 2016 /

Szia és van benne 3D -s
opció
(#) gordonfreemN hozzászólása Nov 3, 2016 /

Sziasztok!

Tudnátok segiteni a 9-es Tinában nem tudom működésre birni a 4060-as számlálót.
Ha valakinek megvan ez a verzió, kipróbálná neki működik-e és leirná, mit hova kössek?
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2016
(#) gordonfreemN válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

Közben arra sikerült rájönni, hogy a P1 a bemenet, a P0 a Ct, a P0negált pedig az Rt.
P0-re 10p-10n-100n-1u, P0neg-re 100k-1M, a P1 pedig volt már 100k-500k.
De hiába próbálom, Dc módban hibával leáll, Digital mód pedig el sem indul.
Egyedül akkor érem el hogy számoljon ha a P1-re csinálok egy L-H kapcsolót és kapcsolgatom.
(#) pont válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 3, 2016 / 1

Tranziens módban kell mindent futtatni, ami időben változik.
(#) gordonfreemN válasza pont hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

Igy már majdnem jó valóban, de még mindig leáll hibával. Valamit én rontok el?

Névtelen.jpg

(#) pont válasza gordonfreemN hozzászólására (») Nov 3, 2016 / 1

zero initial values és mindenhol 1s a tranziens beállításoknál Bővebben: Link
(#) gordonfreemN válasza pont hozzászólására (») Nov 3, 2016 /

Köszi , igy már fut, egy hiba van még, mintha nem sorban pakolná a kimeneteket magasra (Q-kat figyelve) meg mintha nem számitana milyen RC állandót állitok be.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2016
(#) Szabi1 hozzászólása Nov 12, 2016 /

Sziasztok! Hogyan lehet TINA-ban modellezni egy optocsatolót, aminek a kimeneti része egy LDR-ből áll?
(#) asm hozzászólása Nov 18, 2016 /

Üdv!

Ismer valaki a TINA szerkesztőjéhez hasonló áramkör-szerkesztőt?
Szimuláció egyáltalán nem kell, annyi a lényeg, hogy meglegyenek a komponensek TINA-ban levőhöz hasonló rajzképei, és azokat lehessen egymáshoz huzalozni.

Előre is köszönöm!
(#) gordonfreemN válasza asm hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Eagle?
(#) steelbird válasza asm hozzászólására (») Nov 18, 2016 / 1

Neked akkor a Splan kell.
(#) mszalai96 hozzászólása Nov 18, 2016 /

Sziasztok!
Egyetemi villamosságtani számításokat szeretnék ellenőrizni a Tina szoftverrel. Eddig tökéletes volt viszont most szükség lenne teljesítményértékek meghatározására. (látszólagos, meddő stb.) Néztem van benne teljesítménymérő viszont akárhányszor bekötöm és rámegyek a"Analisys - > AC -> Calculate nodal voltages" akkor nem írja ki a megfelelő értékeket, pedig elvileg így kéne mennie legalábbis neten így néztem.
A hozzászólás módosítva: Nov 18, 2016

Névtelen.png

(#) rascal válasza mszalai96 hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Szia!
VG2 feszültségét jól adtad meg? Egy feszültség és egy árammérőt is berakhatnál, hogy lásd azok nagyságrendileg rendben vannak-e?
(#) mszalai96 válasza rascal hozzászólására (») Nov 19, 2016 /

Igazából nagy tapasztalaton nincs ezeknek a kapcsolások megcsinálásában, de szerintem mindent jól adtam meg. Internetről leszedtem valami minta kapcsolást erre az esetre ott neki kiírta megfelelően az értéket, szóval nem értem nekem miért nem :/
(#) rascal válasza mszalai96 hozzászólására (») Nov 19, 2016 /

A DC levelt szándékosan hagytad 5V-on? Szuperponálódik a cos hullámmal. Mindjárt én is összeütöm, hogy mit csinál.
Nincsen földed. Azért nem anyázott?
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2016
(#) mszalai96 válasza rascal hozzászólására (») Nov 19, 2016 /

Köszi a DC level zavart be úgy tűnik, 0-ra rakva tökéletesen megy (igazából szerintem véletlen azt állítottam be az amplitúdó helyett és úgy maradt)
(#) rascal válasza mszalai96 hozzászólására (») Nov 19, 2016 /

Szívesen, jó méricskélést!
(#) mszalai96 hozzászólása Dec 17, 2016 /

Sziasztok!
Tinába lehet valahogy tranziens jelenséget modellezni? (Igazából számítás ellenőrzésére kellene)
Képen látható feladatot szeretném ellenőrizni, mondjuk tau értékét helyesen számoltam-e ki meg jól írtam-e fel az egyenletet. (Ha esetleg tudtok más programot ilyenre az is megfelelő)
Előre köszi a válaszokat

Névtelen.png

(#) bbatka válasza mszalai96 hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

(#) proli007 válasza mszalai96 hozzászólására (») Dec 17, 2016 /

Hello! Igen, modellezhető. Kb. így..

Tranziens.png

(#) gordonfreemN hozzászólása Dec 21, 2016 /

Sziasztok!

kondenzátor nélküli egyenirányitásti szeretnék szimulálni. A tinában egy jelgenerátorral állitom elő a 19V amplitudójú jelet (ami 13,5V lenne a transzformátorra felirva)
Valahogy nem vág a nullátmenetnél, hanem mintha csak összetolnánk a jelet (sztinuszt) Ha csak félhidas egyenirányitást csinálok akkor meg nem is történik semmi, a kimeneti jelem megegyezik a bemenővel. Ötlet?
(#) proli007 válasza gordonfreemN hozzászólására (») Dec 21, 2016 / 1

Hello! Tegyél terhelést a kimenetére. Itt a feszültségmérő bemenő ellenállása végtelen nagy. Azzal pedig azt mér (számol) amit akar.
(#) steelbird válasza gordonfreemN hozzászólására (») Dec 21, 2016 / 1

Szia. Tegyél terhelést a DC kimenetekre, mert egyébként egy feszültségmérőnek elég a diódák szivárgási árama is a nagy belső ellenállás miatt.

teszt.png

(#) steelbird válasza proli007 hozzászólására (») Dec 21, 2016 /

Megelőztél, miközben szimuláltam...
(#) gordonfreemN hozzászólása Dec 22, 2016 /

Köszi nektek, valóban ez az ellenállás viccelt meg.
(#) marone hozzászólása Jan 7, 2017 /

Sziasztok !
Ismerkedek a Tina programmal és érdeklődnék hogy nincs valami adatbank valahol a neten a tranzisztorokról amit bele tudnék rakni a program könyvtárába ?
(#) pont válasza marone hozzászólására (») Jan 7, 2017 /

Ha nem elég az a töméntelen mennyiség ami bent van, akkor a te igényeid szerint átírhatod a paramétereit akármelyiknek.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2017

Tranz..jpg

(#) marone hozzászólása Jan 7, 2017 /

A 2n3055-t kerestem, az nem volt benne, aztán azért kérdeztem hátha van ilyen adatbázis valahol.
Új az adatbázisban nem lévő tranzisztort hogyan tudok beleírni, azt nem tudod véletlenül ?
(#) gordonfreemN hozzászólása Jan 12, 2017 /

Sziasztok!
Egy tápegység kimeneti impedanciáját ti hogyan mérnétek meg?
Gondolom a kimenetre kellene valami ami "rángatja" a tápot és erre adott válaszát kell figyelni a tápegységnek. 15V-os a táp és 10mA-rel pumpálunk.
(#) CHZ válasza gordonfreemN hozzászólására (») Jan 12, 2017 / 1

Impedanciamérőt használd.
Következő: »»   43 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem