Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nemá.......Tic-tac-os dobozba? :eek2: :eek2:
Ez marha jó! Kitűnően sikerölt. Üdv. tomi9
Tic-tac-os doboz? Mekkora már!
Ez télleg ötletes, de nekem még olyan kérdésem lenne hogy az a kis fehér nyomogomb mi módon van oda rakva? És miböl van, gumibol? Esetleg az egy tic-tac? És az hogy van megoldva hogy nemesik be mégis betudod nyomni?
a gomb egy törött műanyag mutatópálca darabjából lett esztergálva. van egy pereme ami nem engedi kiesni, de pont akkora hogy aláfér a panel
Félretettem nem is rég 10 tictacos dobozt. Van is ötletem rögtön a felhasználásra. Köszi.
Csúcs!
Ez a tictac hatalmas ötlet! Szerintetek alkalmas lenne ez olyasmire, hogy a rubinlézerem villantás gombját egy fényképezővel szinkronizálni? Hogy le tudjam fotózni a lézerimpulzus hatását mondjuk, miközben egy borotvapengét éget át épp... A kapcsolási rajz a mellékletben... Íme a lézerprojekt
Sziasztok, épp most lettem kész a labortápommal, gondoltam bemutatom, a kapcsolás Pafi keze munkáját dicséri de a nyákterv saját, a táp 0-55V is szabályozható éa 0-4A ig állitható az áramkorlát. Köszönet Fery mesternek a segítségért.
Gratula nagyon szép let!!!
UI:Megosztanád a kapcsolási rajzot? Üdv.
fenn van a nyákrajzal együtt a "labortápegység épitése" topicban a 111-112-oldalon. Üdv Doncso
Szép munka,de a képen úgy látszik minta az a fém hűtőlap összezárná a félvezetők lábait.Ha így van akkor úgy be ne kapcsold...
Szia, az L profil itt még csak a tarnyók távolsága miatt volt betéve, egyébként méretre vágott lesz felhelyezve szépen megmunkálva és a tranyók alsó vonaláig fog érni tovább nem, már készül a párja illetve a doboz, valamint ICL 7107-essel épitett led kijelzők, csak még az áramméréssel vagyok gondban, nem tudom,hogy kössem, simán csak a kimenőt mérjem egy söntön keresztül vagy a beállitott áramkorlátot jelezze, de valószinü az előbbi lesz.
Tényleg, szerintetek mekkora bordát tegyek rá, én egy 100*200*35-ös re gondoltam aktiv hütéssel, ez van is itthon, elég ez a kettőnek vagy tegyem inkább nagyobbra. Köszi mindenkinek az elismerést. Üdv: Doncso
Ma délután csináltam csévét egy trafó tekercsnek, gondoltam hogy felteszem mivel egész jól sikerült, ráadásul egy deka ragasztót sem tartalmaz. A cséve 4mm-es bakelitből készült, a belső élein látszik hogy van 1-1 szál horonyléc, na az azért van ott mert így nem törik meg annyira a huzal, 1,65-ös huzalból 6,5kg megy rá
Várom a véleményeiteket
Nem semmi . Amúgy ez minek a trafója lessz?
szia
énis kiváncsi vagyok, minek a trafója lesz? (az utcának?? )
Ez egy parkettagyárban dolgozik az egyik csiszoló soron lévő gépeket látja el 380V-al, amit 1400V-ból csinál. Szénkefés motorok vannak a soron amik 380V-ról mennek. Jövöhéten hozzák a párját Ja és bakelitot ne vegyetek ha egy mód van rá, vettem egy 2mx2m-es táblát 4mm-esből azért fizettem 44ezer Ft-ot baráti alapon
Sziasztok!
Rég raktan fel ide képet, gondoltam itt az idő. Csináltam egy PIC égetőt LTP portra. Köszönet a nyáktervért Krisz03-nak.
Szép lett! De ha bakelitet vágsz akkor sose ollóval, mert beirdalja, beszaggatja a szélét. Inkább vasfűrészlappal.
Huh... ez az LPT dugó csatlakoztatása a nyákhoz nagyon jó ölet! Pont most készül egy LPT -s pojektem (nem égető) és ezt fogom alkalmazni Nagyon jó lett!! Fotózással csináltad a nyákot?
Szép munka. Én még messze állok az ilyen szép megvalósítástól.
Nekem marad az egységcsomag. Még.
Hát ezt aztán nem hagyhatom szó nélkül ! Ez szép lett nagyon ! Egyre több szép munkát látni itt mostanában, bele kell húznom nekem is
Helló!
Köszi! Az az igazság, hogy a nyáklap azon részét, ahol repedezett nem én vágtam, csak mután rávasaltam a tervet, akkor vettem észre, hogy olyan. Mivel jó lett a vasalás, ezért nem akartam újat csinálni. Vasalásos technikával csináltam a nyákot és a csatlakozó panelhoz forrasztása is Krisz ötlete volt. Csak PIC16F84-em van egyenlőre itthon és már nagyon ki akartam próbálni az égetőt ,ezért csináltam hozzá egy kis próbapanelt, amihez van pár kész progi, amiket ki lehet rajta póbálni. Itt van erről is pár kép!
Feltudnád rakni ennek az égetőnek a kapcs.rajzát? Amúgy szép lett!
Üdv! Nagyon szép munka! Ez egy Conquest égető? Ránézésre hasonlít rá, nekem az van.
sziasztok!
Kész lettem a ledes "zseblámpámmal" 8-fehér led dolgozik benne egy nokia 3310-es akkujáról (3.9V 900mAh) régi az akku de hihetetlen jó állapotban van a cellákat egymásra kellett tennem hogy elférjen. Szerintem evve az akkuva egyhuzamban nagyon nagyon sokat fog világítani :yes: A doboz a régi távirányítós autóm távirányítója üdv!
Hello Zoly!
Szép munka és praktikus! Grat. hozzá!
Szia!
Jó lett de a működéséről és a belsejéről is tehetnél fel képet. Üdv!
hy
a belsejéről holnap teszek fel képeket :yes: Erick: köszönöm a dícséretet |
Bejelentkezés
Hirdetés |