Fórum témák
» Több friss téma |
Mit értesz a betéten ? fűtőszál ? Hőérzékelő?
Szia! Ezek a régebbi hőfokkapcsolók gőztenziós megoldásúak voltak. Az érzékelő patron a víztérből vette az információt és a kapilláris cső másik végén elhelyezett kapcsolószerkezetet működtette a rajta beállított hőfok elérésekor. Ez a része már "elfáradt" és nem az az érték kapcsolja (billenti) a kapcsolót mint eredetileg. Az elektromos sütők hőfokkapcsolója hasonló ehhez csak máshogy néz ki a patronja.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2017
Idézet: ...talán mert kiürítés előtt/közben enged hozzá még hideg vizet is. A legtöbb mosógép így csinálja. „kiszivattyúzásnál csak 30-32 fokos a víz”
Sokszor próbáltam az ellenőrzést,és mielőtt magától leállt volna a program ,én állítottam meg ,és állítottam át szivattyúzásra ! Tuti nem került hozzá víz, és nem is hűlt le !
Ha szivattyűzás előtt elzárod a mosógép vízcsapját...akkor nem tud hozzákeverni hideg vizet.
De, ha kiszeded és megszabadított a hőérzékelőt a rárakódott vízkőtől és "társaitól", talán lehet javulás. Tesztelni is egyszerű egy pohár forró vízbe lógatva... Zanussi ...a típusát is leírhatnád, köszi. A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2017
Kivettem, az imént fejeztem be a vízkőtelesítést, érezhetően jobb lett,de nem az igazi. Próbálok keresni hozzávalót. FLS 522 C .
Köszi ! A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2017
Azt azért tudni kell, hogy ha régi forgógombos mechanikus program kapcsolós a gép, akkor nem a teljes program alatt a beállított vizhőfokot tartja. Felfűti 60 ra vagy 80 fokra egyszer és utána már csak hűl a viz ezeknél. De így működnek az új fajta gépek is. Nem egy DIP PID hőfokérzékelő van beépítve sok pénzért. Mire meg eljut a viz kiürítéséig addig a 60 fokos viz kihül. Az a mérési teszt így nem jó. Ha lenne egy árammérőd, ahol látod, hogy meddig fűt a készülék és közben látnád a dobban lévő viz hőfokát, akkor lehet, hogy minden stimmelne.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2017
Akkor lehet, hogy szétnyílt a fűtőszál, nincs FI reléd.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2017
A fűtőszálat hogyan lehet leellenőrizni,hogy 100%-os állapotban van?
Ha már így szétkaptad, még plusz kettő mozdulat kiszedni a fűtőszálat...
Lehúzod róla a két vezetéket és Ohm mérővel megméred a betét ellenállását, majd a testhez viszonyítva is. A test felé nem szabad, hogy mutasson értéket a műszer.
Sziasztok! Én meg keresnék PCF-112D1M-2 relét itthon, vagy valami helyettesítőjét. Sajnos nem találtam egyenlőre.
LG mosógépbe. A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2017
Ha a fűtőszál jó akkor talán az a vízköves és azt kell letisztítani nem az érzékelőt a vízkőlerakódástól.
Ha műszer szerint jó a betét, akkor egy lámpával át tudsz világítani a dob résein és láthatod a betétet, akkor nem kell kierőszakolnod. kinézetre meg ha rosszul néz ki, akkor cseréld ki, nem egy veszélyes összeg.
Köszönöm zolika60 és Dino71!
Az általatok javasolt javítás bevált, és újra működik! Üdv, robertito
Szia.
bocsi a tempomert. Par napig nem voltam. ez a samsung rele, csocsre tett. kicsereltem, es egy napig birta. olyan kerdesem lenne, hogy mit kellene athidalnom, hogy atverjem a gepet.? marmint, hogy zartnak erezze az ajtot? bezar, nincs vele gond. De rele csere ujra sajna, mert DE hibakod..
Most latom, hogy koncsar kollega is ugyanevvel a relevel kinlodik.
letezik az, hogy a bontott ket nap utan ismet elszall.? sajna itt kint a hozzajutas, lehetetlen..
Hát ha már használt és ez a típushibája miért ne lehetne. Ha nem tudsz beszerezni szedd szét valahogy és tisztítsad meg az érintkezőit. Az biztosabb mint egy másik rosszat beletenni.
Sziasztok.
Tudtok esetleg ötletet adni, hogy mi lehet a gond? Száritógépről van szó, a dob kézzel rásegítve indul csak el és lassan forog majd megáll. A dob nem szorul. Ha levesszem a szíjat akkor a motor forog rásegítés néllül is. A gépben korábban mcu lett cserélve. Addig a motort sem akarta forgatni. Köszi előre is.
Szia!
A motorindító kondezátort cseréld ki. Általában a motorra van fogatva. ~6µF az értéke. Üdv, Palkó.
Erre nem is gondoltam, pedig minden sz.rt szetszedek.
a fenti leirasbol, hala ebayon talaltam.
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám hogy a mosógép nem szivattyúz. A szűrőt kitakarítottam de a szivattyú lapátja így sem indul el csak remeg. Szétszedtem és rámértem és nem kap csak 207V-ot. Vezérlő hiba lenne? Ha igen akkor orvosolható? Ardo tl105l a mosógép típusa.
Az szivattyu probléma lesz. Cseréld a szivattyút ès jó lesz
Üdv, Palkó.
Megtaláltam a hibát. Az ajtó alatt lévő kapcsoló kontakthibás. 3 szál vezeték fut rá. Két vastagabb piros és fekete és egy vékonyabb piros. Ki lehet iktatni amíg nem tudok vásárolni hozzá?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |