Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nálunk csengőnyomó van a kamra ajtón. Nem én találtam ki, de ezt az egy innovációt megtartottam az előző tulajdonostól (nyugodjék békében).
Látogatók szoktak lesni, és nagyon nem értik
Másfajta vasat kellett volna beszerezned. Van olyan amit a gerenda oldalára lehet szögelni, nem az aljára. Úgy kisebb lett volna a hézag. De a vasak be is vannak számozva, a lejtés könnyebb beállításához, másképp vannak hajlítva.
Kinyitod a kamra ajtaját: felkapcsol a világítás. Becsukod: lekapcsol. Nem kell a kapcsolót kézzel kapcsolgatni. (Akkor lehet jelentősége, ha mind a két kezed tele van, a kilincset még lenyomod könyökkel, de a villanykapcsoló már magasan van ehhez.)
Persze, csak ott van ennek értelme, ahol a kamrán nincs ablak (ergo sötét van odabent.)
Este mindegy az ablak...
Nálunk sincs villany a kamrában. Este találomra kell a pálinkát kivennem a polc alól. Fő a változatosság.
Értem. A csengőnyomón akadtam el. Az ajtó mellé képzeltem a szokásos helyére.
Hiába keresem nem, találom. Vagy a feleségem, vagy Dr. Alzheimer mindig eldugják.
Hlai,
Van valakinek tapasztalata/véleménye a Ferroli márkájú gázos átfolyós vízmelegítőkről? Pl. ez: Bővebben: Link.
Öntöttvas tokozat fedőlapja kiváló. Nekünk ilyenből volt egy kinti sütőlap, hát ha az átmelegedett rendesen nagyon szuper dolgokat lehetett sütni rajta. Azóta van egy savállóból készült, de nem ér semmit, nem vezeti a hőt sehogy, nem sül rajta a hús rendesen. A régi tokozatfedél meg eltűnt.
A saválló anyag nem a hővezetéséről híres
Tudom, fater készítette. Nem is értem hogy gondolta. Pedig tudja ő is ezt.
Tárcsám pl. az van itthon, lehet azzal kellene próbálkoznom ?
Az a legjobb.Én is tárcsával oldottam meg.
Pici vasas melóval tökéletes kerti sütő lesz belőle. Mindig "olajosan" rakom el, és közvetlen használat előtt tisztítom, dörzsiszivaccsal. Nagyon frankó dolgokat lehet benne készíteni, a lecsótól a vastagabb húsokig bármit.
Én flekkent szoktam rajta csak sütni, nem tudom krumplilángosra milyen lenne.
Ne is mert k.... jó! Cukkinitől a húsig - mehet bele minden. Igaz - sült íze lesz.
Nem hinném, hogy olyan rossz lenne.
Nem ismered az előzményeket...
Pár nappal ezelőtt kioktattak, hogy az acéllemez alkalmatlan sütőlapnak, mert nem megfelelő a szinergiája, és a rezgései nem illeszkednek a húséhoz.... vagy valami hasonló.
De, ha a pereme aranyozva van, de legalábbis amorf rezezve akkor alkalmas.
Az sem mindegy hány lába van. Kettő semmiképpen sem jó, mert borul. A négy az jobb, de billeg. Ajánlom a három lábút.
Szerintem nyugodtan próbáld meg, sikerülnie kell.
De ha jobban szeretnél sík felületet, akkor ajánlom a sparhelt platnit, az öntöttvas. Valamilyen egyszerű kis tartófal kell alá pár téglából, vagy ha a helyed engedi, kisebb "csikósparhelt" összeállítható vele, pár samott,és tégla az egész. agyaggal szépen "felfalazható", tetszés szerint. Viszont az öntöttvas felületeket/lemezeket nehezebb tisztítani.
Régen volt rá a vaspor. Nem tudom ma létezik e.
Felénk még lehet kapni, Gazda boltokban.
De utána kell tisztítani valamivel,eléggé "feketén fog" tőle a platni.
Gondolom grafitpor is van benne.
Az nem tisztítószer, csak jobban nézett ki tőle.
Edényt rá lehet tenni, kaját nem szabad.
Három láncon lógatva pedig még földrengésbiztos is lesz, és mindig vízszintbe áll.
Használaton kívül, meg jó a kutyának hintázni.
Az a nyavajás hús meg ezt nem tudja. Még képes és megsül rajta az átkozott
"Úgyis tíz perc alatt kicseréljük a kapuban a zárat..." Mondtam én, de képzelhetitek, hogy ez nagyon nem így lett: belerohadt a hernyócsavar a kilincsbe, így jöhetett a féműrész; utána a zárszerkezet egyik csavarja rohadt be a kapuba, jöhetett az amerikáner + megfelelő méretű fúrószár; utána meg nehezen jött ki a zárszerkezet!!! És ez másfél óra alatt, pedig még csak félkész, mert még kell venni 6 új csavart meg egy új címert (kilincs az van másik)!!! Ingerenciám lett volna a kiszedett régi zárszerkezetet megtaposni, amikor végre kijött!!! Persze a régi kifúrt fejű csavar az még mindig ott van a kapuban, de szerencsére van mellette másik használható luk...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |